Προς το περιεχόμενο

Ψαχνω ενισχυτη κιθαρας(combo) με πιο "συγχρονο" ηχο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και ειπες οτι θες πιο πολλα watt εγω θα σου προτεινω να ριξεις μια ματια και στον Koch Studiotone. Εκτος απο το μοντερνο καθαρο του καναλι (που μαλλον δε σε ενδιαφερει) εχει καταπληκτικο drive καναλι καταλληλο για blues (χαλαρο break up) μεχρι heavy metal... Μεσα στο μπατζετ σου και ΠΟΛΥ δυνατος... ;)

Στράαατα Stratούλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αν και ειπες οτι θες πιο πολλα watt εγω θα σου προτεινω να ριξεις μια ματια και στον Koch Studiotone. Εκτος απο το μοντερνο καθαρο του καναλι (που μαλλον δε σε ενδιαφερει) εχει καταπληκτικο drive καναλι καταλληλο για blues (χαλαρο break up) μεχρι heavy metal... Μεσα στο μπατζετ σου και ΠΟΛΥ δυνατος... ;)

Εξαιρετικός ο Koch (τον έχω) αλλά έχω ακούσει πετάλια με πιο μοντέρνα (προς την κατεύθυνση που ψάχνεις) γκάζια. Τα καθαρά του βέβαια κρυστάλλινα, αλλά μάλλον δεν ψάχνεις κάτι τέτοιο.

Αν και είπες 40 με 50 Watt, δες και για τον Egnater Rebel 30 112. Πιστεύω αξίζει.

Συμφωνώ απόλυτα για τον egnater, ειδικά όσον αφορά την παράμετρο "ποιοτικά και μοντέρνα γκάζια" - δυστυχώς δεν θα τον βρεις στην ελλάδα αλλά τα Moneyback guarantees του εξωτερικού σου προσφέρουν μια ασφάλεια. Και ένα βιντεάκι:

7) το Gain του να ειναι αρκετο(social distortion πχ)

Οντας φαν του συγκροτηματος να σου πω πως ο κιθαριστας παιζει ενα πλεξι και ο τραγουδιστης με ενα μονταρισμενο Bassman.

Δεν νομιζω να εχουν και πολυ συγχρονο ηχο.

Λυαν προσφατως αρχισαν να χρησιμοποιουνε αυτους:

http://satelliteamps.com/News/News.html

ο bogner ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τα αυτιά μου όταν τον άκουσα και μάλιστα βρήκα τα μπλιμπλικο εφέ του πολύ χρήσιμα αν και είμαι άλλης νοοτροπίας. Από κει και πέρα και η ιδέα για κάποιον boogie μεταχειρισμένο ήταν πολύ εύστοχη! Ο koch απ την άλλη αν και από θέμα χρηστικότητας είναι άψογος και έχει απίστευτα καθαρά, αλλά η βρωμιά του δεν την παλεύει καθόλου. Ήταν σαν να έχεις μια καλή παραμόρφωση και από πάνω της στο άκυρο να έχεις παράλληλα ένα τζιτζίκι που συντονίζεται με την ωραία βρώμα και την χαλάει! Επίσης το bright switch άφηνε κενά στις πιο χρηστικές περιοχές των πρίμων τις οποίες δεν μπορούσες να βρείς ούτε με αλλαγές στο treble knob.

Θα προτείνω και εγώ 2 ενισχυτές που περάσανε από τα χέρια του κιθαρίστα μας και που μου έκαναν πάρα πολύ καλή εντύπωση..

Ο ένας είναι πολύ κλασικός ενισχυτής στο noiz (θα βρεις αρκετές αναφορές) και είναι ο Kustom Defender

http://www.thomann.de/gr/kustom_defender.htm

Ελαφρύς, βολικός και απίστευτος ήχος τόσο στο καθαρό όσο και στο βρώμικο... Μονοκάναλος με ένα υπέροχο drive... (Και σου μένουν και λεφτά)

Ο άλλος δυστυχώς δεν τον βρήκα σε thomann ή musicstore αλλά στην Αθήνα τους φέρνει ο Κουρμπής...

Β52 - ST6012

http://www.b-52stealthseries.com/ST6012.html

2 κανάλια, υπέροχος ήχος... Νομίζω ότι μπήκε στην λίστα των αγαπημένων μου ενισχυτών μετά από Diezel και Boogie!!!

LA ROJΑ ARMADA

Ο koch απ την άλλη αν και από θέμα χρηστικότητας είναι άψογος και έχει απίστευτα καθαρά, αλλά η βρωμιά του δεν την παλεύει καθόλου. Ήταν σαν να έχεις μια καλή παραμόρφωση και από πάνω της στο άκυρο να έχεις παράλληλα ένα τζιτζίκι που συντονίζεται με την ωραία βρώμα και την χαλάει! Επίσης το bright switch άφηνε κενά στις πιο χρηστικές περιοχές των πρίμων τις οποίες δεν μπορούσες να βρείς ούτε με αλλαγές στο treble knob.

Εγώ έχω διαφορετική άποψη,στα 4 χρόνια που τους έχω και τους χρησιμοποιώ αρκετά συχνά σε μικρά live,δεν έχω ακούσει ποτέ τζιτζίκια στα drive του, τα  οποία θεωρώ πάρα πολύ καλά,τα καθαρά του δεν θα τα έλεγα απίστευτα,αλλά είναι και αυτά πολύ καλά.

Σπάνε σχετικά γρήγορα αλλά κατά την άποψή μου με ωραίο τρόπο,που μέσα σε μπάντα ακούγεται σαν clean boost.

Θεωρώ τον Studiotone απ'τους καλύτερους μικρούς ενισχυτές που έχω,και έναν απ'τους καλύτερους "μικρούς" μαζικής παραγωγής που κυκλοφορούν στην αγορά. Real "tone machine".

Ειδικά όταν χρησιμοποιώ 2 για stereo είναι απ'τα καλύτερα μικρά μου setup.

Στο Studio για ηχογράφηση, -γιατί γι'αυτο έχει ουσιαστικά φτιαχτεί- είναι απλά υπέροχος

Οντας φαν του συγκροτηματος να σου πω πως ο κιθαριστας παιζει ενα πλεξι και ο τραγουδιστης με ενα μονταρισμενο Bassman.

Δεν νομιζω να εχουν και πολυ συγχρονο ηχο.

το γνωριζω καλα απλος εβαλα το social distortion για τονισω μεχρι τι γκαζια χρειαζομαι  ;D

οσο αφορα τον koch τον εχω παιξει πολυ καλος ενισχυτης αλλα παντα κατι με χαλαει στα drive του.

θα ακουσω τις συμβουλες σας για τα mesa boogie κ οταν με το καλο γυρισω θα κανω ενα καλο ψαξιμο!

ευχαριστω!

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Να κάνω μια παρένθεση σχετικά με τον Koch:

Κατασκευαστικά είναι απίστευτος. Για τα λεφτά του είναι επίσης φοβερός.

Στο κομμάτι του drive και γω είμαι απ'αυτούς που το βρίσκουν δύσχρηστο και μη εύηχο.

Από την άλλη έχω ακούσει άλλους να βγάζουν πολύ καλό drive απ'τον ενισχυτή χωρίς πετάλια και λοιπές ιστορίες, οπότε θεωρώ ότι απλά δεν μπόρεσα να "μπω" στη φιλοσοφία του ενισχυτή ώστε να τον σετάρω σωστά.

Και με τους Mesa υπομονή και ψάξιμο θέλει πάντως.

Καλές αγορές!  8)

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Να κάνω μια παρένθεση σχετικά με τον Koch:

Κατασκευαστικά είναι απίστευτος. Για τα λεφτά του είναι επίσης φοβερός.

Στο κομμάτι του drive και γω είμαι απ'αυτούς που το βρίσκουν δύσχρηστο και μη εύηχο.

Από την άλλη έχω ακούσει άλλους να βγάζουν πολύ καλό drive απ'τον ενισχυτή χωρίς πετάλια και λοιπές ιστορίες, οπότε θεωρώ ότι απλά δεν μπόρεσα να "μπω" στη φιλοσοφία του ενισχυτή ώστε να τον σετάρω σωστά.

Και με τους Mesa υπομονή και ψάξιμο θέλει πάντως.

Καλές αγορές!  8)

+2112

ακριβως αυτο! φιλος μου οταν το παιζει εχει απιστευτο ηχο! εγω παλι δεν μπορω να βγαλω αυτο το αποτελεσμα με τπτ.....

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου