yngwie_m Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2010 Και βέβαια το VG έχει πολύ λιγότερους ήχους απ' ότι το GR. Ένα organ, κάποια pads(2-3) και μετά προσομοιώσεις από μαγνήτες, κιθάρες και ενισχυτές που είναι και ο βασικός λόγος δημιουργίας του. Άλλωστε όπως αναφέρουν και στη Roland το VG σε αντίθεση με το GR δεν λαμβάνει midi πληροφορία αλλά ήχο τον οποίον του κάνει καποιο shaping στην πορεία. (Αν έχω καταλάβει λάθος, διορθώστε με). Απ' ότι κατάλαβα από τους βασικότερους λόγους παρουσίας του GK-3 είναι τα alternate tunings που προσφέρει ο μαγνήτης. Εγώ που έπαιζα με μια Strat με GK-3 και μετά κουμπωσα μια Ibanez με τον Evo με ελαφρύ tweaking είχα περίπου τον ίδιο ήχο αλλά όχι τα tunings. Ακόμα και τα pads παίζανε με τον Evo. Γι' αυτό και V(irtual) G(uitar). Cemballi, βιολιά και φλάουτα στο GR πρέπει να αναζητηθούνε. I'm a bomb technician.If you see me run try to keep up. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Οκτωβρίου 2010 Άλλωστε όπως αναφέρουν και στη Roland το VG σε αντίθεση με το GR δεν λαμβάνει midi πληροφορία αλλά ήχο τον οποίον του κάνει καποιο shaping στην πορεία. (Αν έχω καταλάβει λάθος, διορθώστε με). Ούτε το GR ούτε το Axon ούτε κανένα δεν λαμβάνει MIDI από τον μαγνήτη της κιθάρας, αν αυτό εννοείς. ;) Διάβασε αν θέλεις το σχετικό άρθρο για τα guitar synth. :) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Τώρα για το VG ξέρω ακόμα πιο λίγα απ'ότι για το GR, οπότε η όποια συμβουλή σας δεκτή. Έχοντας δοκιμάσει αρκετά το VG99...τη τελευταία φορά έφτασα πολύ κοντά στην αγορά του αλλά με προφύλαξε η εμπειρία μου απέναντι στο GAS :D...μπορώ να πώ ότι ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί κάποιος από εμάς θα το αγόραζε. Εκτός από κανα 2-3 hardware καλούδια (που όντως είναι εντυπωσιακά) όπως τα D BEAM, V-LINK και Ribbon Controller και κόλπα όπως το να μπορείς να προγραμματίσεις 2 κιθάρες σε διαφορετικά setings και τονικότητες (αλήθεια το ΑΧΟΝ το κάνει?)...δεν βλέπω γιατί κάποιος θα έδινε ένα χιλιαρικάκι γι αυτό και δεν θα πρόσθετε άλλα 500 ευράκια για την αγορά του AXON FX. Θέλω δηλ να πώ, ότι το GR20 ή το Terrateck, γι αυτό που κάνουν είναι μονοπώλεια. Το VG99 δεν είναι. Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Έχοντας δοκιμάσει αρκετά το VG99...τη τελευταία φορά έφτασα πολύ κοντά στην αγορά του αλλά με προφύλαξε η εμπειρία μου απέναντι στο GAS :D...μπορώ να πώ ότι ΔΕΝ καταλαβαίνω γιατί κάποιος από εμάς θα το αγόραζε. Εκτός από κανα 2-3 hardware καλούδια (που όντως είναι εντυπωσιακά) όπως τα D BEAM, V-LINK και Ribbon Controller και κόλπα όπως το να μπορείς να προγραμματίσεις 2 κιθάρες σε διαφορετικά setings και τονικότητες (αλήθεια το ΑΧΟΝ το κάνει?)...δεν βλέπω γιατί κάποιος θα έδινε ένα χιλιαρικάκι γι αυτό και δεν θα πρόσθετε άλλα 500 ευράκια για την αγορά του AXON FX. Θέλω δηλ να πώ, ότι το GR20 ή το Terrateck, γι αυτό που κάνουν είναι μονοπώλεια. Το VG99 δεν είναι. Στο Axon μπορείς να φτιάξεις διαφορετικά setup για διαφορετικές κιθάρες. Π.χ. ένα για κιθάρα με piezo crystals, ένα για κιθάρα με GK, κλπ. Επίσης για μπάσσο ή άλλα όργανα. Δεν θυμάμαι αν είναι "άπειρα" τα setup, σίγουρα πάντως μπορείς να φτιάξεις ένα για κάθε κιθάρα σου. Το VG είναι guitar modelling πράμα... δηλαδή ανταγωνιστικό της Variax επί της ουσίας. Αν κάποιος έχει ήδη κιθάρα με εξαφωνική δυνατότητα, και του είναι οικεία, μπορεί εύκολα να το προτιμήσει έναντι μιας Variax όπου θα πρέπει να "ξαναμάθει" μια νέα κιθάρα. Και οι μέχρι τώρα Variax δεν ήταν κιθάρες αλλά... "κιθάρες... τύπου" (βλ. Τζίμης από 10 Μ.Μ. ;D ;D). Με την νέα JTV οι ισορροπίες έχουν αλλάξει βέβαια αλλά το Roland συνεχίζει να είναι παίκτης και σε όχι κακή τιμή, IMHO. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Στο Axon μπορείς να φτιάξεις διαφορετικά setup για διαφορετικές κιθάρες. Ναι αλλά πόσες μπορούν να παίζουν παράλληλα? Αυτό το κάνει το VG...παίζεις μία κιθάρα και ακούγονται 2, αυτό εννοώ. Το VG είναι guitar modelling πράμα... δηλαδή ανταγωνιστικό της Variax επί της ουσίας. Nαι και κάνει μόνο του ένα χιλιαρικάκι ΚΑΙ θέλει και κιθάρα με midi μαγνήτη...ενώ η Variax είναι πλήρης με χιλιαρικάκι. Γιατί το ΑΧΕ FX δεν είναι modelling πράμα? ;D Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Ναι αλλά πόσες μπορούν να παίζουν παράλληλα? Αυτό το κάνει το VG...παίζεις μία κιθάρα και ακούγονται 2, αυτό εννοώ. Nαι και κάνει μόνο του ένα χιλιαρικάκι ΚΑΙ θέλει και κιθάρα με midi μαγνήτη...ενώ η Variax είναι πλήρης με χιλιαρικάκι. Γιατί το ΑΧΕ FX δεν είναι modelling πράμα? ;D A, κατάλαβα τι λες, όχι δεν μπορούν να παίξουν παράλληλα πάνω από ένας ήχοι κιθάρας. Το VG κάνει modeling σε ήχους κιθάρας, δηλαδή ακούγεται Les Paul, Tele, Strat, Danelectro, ενώ παίζει με τον GK. H σύγκριση με την Variax είναι αναπόφευκτη, όμως νομίζω είναι (και θα είναι) αρκετοί που θα προτιμήσουν την δική τους κιθάρα με έναν GK. Οπωσδήποτε η JTV (που είναι και... κανονική κιθάρα) αλλάζει το τοπίο υπέρ της Line6. Εντωμεταξύ υπάρχει τουλάχιστον ένα μέλος του forum που (όταν τον γνώρισα τουλάχιστον) έπαιζε ΜΟΝΟ με VG (δεν είχε ενισχυτή). Το ξέρω γιατί του πούλησα μια κιθάρα (που παρεμπιπτόντως ήταν εξαιρετική επιλογή για MIDI tracking). Δεν πολυσυμμετέχει εσχάτως αλλιώς θα μπορούσε να μας πει τη γνώμη του σχετικά. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Το VG κάνει modeling σε ήχους κιθάρας, δηλαδή ακούγεται Les Paul, Tele, Strat, Danelectro, ενώ παίζει με τον GK. H σύγκριση με την Variax είναι αναπόφευκτη, Επειδή όμως κάνει modeling και σε ήχους ενισχυτών, η σύγκριση (και η τιμή του) με το ΑΧΕ FX είναι ένα θέμα Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Το ξέρω γιατί του πούλησα μια κιθάρα (που παρεμπιπτόντως ήταν εξαιρετική επιλογή για MIDI tracking) Άλλο το MIDI tracking για το GR20 και άλλο για τα VG όπως λέει και ο Χναράκης...η μέρα με τη νύχτα. Έχω προσωπική άποψη, έχοντας δοκιμάσει τη ίδια κιθάρα μου στο σύστημά μου και στα συστήματα του Στόλλα στη Πάτρα. Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
WilliamSats Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Bonjour! Λοιπόν οι πρώτες εντυπώσεις μου απ'τα MIDIα ;D Καταρχήν να πω οτι ο μόνος τρόπος να τα δουλέψω (λόγο έτοιμου σετάπ) ήταν και τα δύο μαζί GR33+VG88 με ένα US-20 GK splitter/combiner. Κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ. Οι ήχοι άρχισαν να βγαίνουν αρχικά απ'το GR33 και μπορώ να πω οτι με μερικούς πραγματικά εντυπωσιάστηκα (βλ. organ, B3, Full Strings, Church Organ, Sitar κ.α). Το tracking ήταν πάρα πολύ καλό, δεδομένου οτι τοποθέτησα το μαγνήτη όσο πιο κοντά γινόταν στις χορδές (αφού σιγουρεύτηκα οτι δεν ακουμπάει καμία χορδή όταν πάτάω τα τελευταία τάστα) και στο 1,5εκ απ'την γέφυρα. Μικρό θεματάκι είχα μέχρι να βρώ απο που αλλάζεις όργανα και όχι patches ;D , αλλά με μία γρήγορη ματιά στο manual λύθηκε και αυτό. Εκεί τώρα, αλλάζοντας όργανα δηλαδή, κατάλαβα οτι πρέπει να κάνω συγχρόνος και κάποιες ρυθμίσεις στα attack, release, brightness, transpose κλπ, φέρνοντας το κάθε όργανο που διάλεγα στα "εχμ.." πραγματικά του δεδομένα. Εκεί δυσκολεύτηκα λίγο, καθώς δεν έχω δουλέψει ποτέ oscilators και μάλλον θέλει να γνωρίζεις κάτι απ'αυτά για να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα. Επίσης είχα ένα θέμα με το range στις νότες, αλλά αυτό μάλλον έχει να κάνει με το transpose, καθώς σε μερικά όργανα δεν έπαιζε νότες πάνω απ'το 27ο ( ;D ) τάστο (τι ψάχνω και 'γω τώρα ε? ;D ) Εν τέλη για το GR33 πιστεύω οτι μόλις "ξεκοκαλίσω" το manual θα τα πάω καλύτερα μαζί του και όσον αφορά τους ήχους γενικότερα, μου είναι απολύτος οικίοι, αφού δουλεύω εδώ και κάτι χρόνια τα VSTi της Roland, Super Quartet και Orchestral. Για το VG88, αν και το κοίταξα "λίγο", μπορώ να πω οτι είχε αρκετά καλούς ήχους σε προσομοιώσεις ενισχυτών και κιθάρας, αλλά δεν τα πάει καλά με High-Gain καταστάσεις, εκτός αν θέλει επιπλέον ψάξιμο (που θα γίνει έτσι κι'αλλιώς), στα OD είναι καλύτερο παντος απ'οτι στα Dists. Έτσι μου γεννήθηκε η απορία, για το πως θα ακουγόταν αν έπαιζα το VG μαζί με την TL SE μου. Δεν το δοκίμασα ακόμα, αλλά θα το κάνω με την RP που έχω στο σπίτι πρόχειρη. Δηλαδή η σκέψη μου είναι, οτι αφού μου δίνει πειστικούς ήχους απο κιθάρες, μαγνήτες, και ενισυτές, να βάλω την RP (η την TL) για γκάζια και boost. Για τα εφφέ της VG, τι να πω, ΟΚ τα γνωστά καλά της Roland! Αυτό που τελικά δεν κατάφερα να κάνω (και στα δύο) είναι να ακούσω την κιθάρα μου απ'τους μαγνήτες της, όταν έβαζε την επιλογή στο mix ή στο guitar. why ??? Επίσης, η χρήση και των δύο συγχρόνος, είναι αρκετά εντυπωσιακή αλλά θέλει ποοολύ κατέβασμα το master volume της GR33, καθώς το output της VG ήταν πολύ λίγο μπροστά της. Σε PC δεν τα έχω βάλει ακόμα πάνω, αλλά θα γίνει και αυτό για να δοκιμάσω το GR ως controller για VSTi. Άλλο ένα θέμα είναι με τον GK3, που αντί να αλλάζει patches, ενεργοποιεί το Pedal Mode (Pdl) της GR και στο VG δεν κάνει τίποτα, όσον αφορά την αλλαγή presets. ...Help ??? Lyrics: Wasted Time Between Solos!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Οκτωβρίου 2010 Για φτιάξε και κανένα κλιπάκι...να εκτεθείς και εσύ... ;D Άλλο ένα θέμα είναι με τον GK3, που αντί να αλλάζει patches, ενεργοποιεί το Pedal Mode (Pdl) της GR και στο VG δεν κάνει τίποτα, όσον αφορά την αλλαγή presets. Ξέρω ότι μπορείς να προγραμματίσεις τι διαταγές θα στείλεις (μπορεί ο προηγούμενος να έχει αλλάξει πράγματα). Κάνε reset στα εργοστασιακά presets ή περίμενε να εμφανιστεί ο Χναράκης ;) Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση