Προς το περιεχόμενο

Απορίες Για Roland GR-20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για φτιάξε και κανένα κλιπάκι...να εκτεθείς και εσύ... ;D

Το έχω στα υπόψιν για να το κάνω σύντομα.

Ξέρω ότι μπορείς να προγραμματίσεις τι διαταγές θα στείλεις (μπορεί ο προηγούμενος να έχει αλλάξει πράγματα). Κάνε reset στα εργοστασιακά presets ή περίμενε να εμφανιστεί ο Χναράκης ;)

Απ'το GK γίνετε αυτό ή απ'τις πεταλιέρες?

Επ'ευκαιρία, υπάρχουν editors για αυτά τα δύο?

Ξέρεις, για προγραμματισμό και patches backup, απ'το PC.

Στο site της roland δεν έχει κάτι για download (εκτός απο ένα update του GR33 που δεν ξέρω κατά πόσο είναι χρήσιμο).

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 185
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Απ'το GK γίνετε αυτό ή απ'τις πεταλιέρες?

Aπο τις πεταλιέρες

Επ'ευκαιρία, υπάρχουν editors για αυτά τα δύο?

Ξέρεις, για προγραμματισμό και patches backup, απ'το PC.

Στο site της roland δεν έχει κάτι για download (εκτός απο ένα update του GR33 που δεν ξέρω κατά πόσο είναι χρήσιμο).

Δεν έχω δεί κάτι τέτοιο....ο Μανώλης θα ξέρει περισσότερα. Τώρα το update, νομίζω, είναι για τη bass version. Για το Vg αγνοώ.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Επειδή όμως κάνει modeling και σε ήχους ενισχυτών, η σύγκριση (και η τιμή του) με το ΑΧΕ FX είναι ένα θέμα

Σ'αυτό έχεις απόλυτο δίκιο, παίρνεις μαζί και τις εξομοιώσεις για ενισχυτές και εφφέ. Προσωπικά στο συγκεκριμένο μηχάνημα τα θεωρώ λίγο "bonus" τα COSM αυτής της κατηγορίας. Να πω την μαύρη μου αλήθεια, το VG το είχα σκεφτεί ΠΟΛΥ σοβαρά σαν all in one solution για ηχογραφήσεις αλλά και live, αλλά τελικά κατέληξα σε άλλες λύσεις.

Άλλο το MIDI tracking για το GR20 και άλλο για τα VG όπως λέει και ο Χναράκης...η μέρα με τη νύχτα. Έχω προσωπική άποψη, έχοντας δοκιμάσει τη ίδια κιθάρα μου στο σύστημά μου και στα συστήματα του Στόλλα στη Πάτρα.

Βρε Ανέστη! Είπαμε ΔΕΝ είναι MIDI tracking στο VG (για τους εσωτερικούς ήχους). Ο Μανώλης το έχει καταστήσει απόλυτα σαφές αυτό.

Με παραπλήσιο τρόπο, οι βελτιώσεις στη νέα Variax ("μέρα με τη νύχτα" με την παλιά), προέρχονται από την καλύτερη γέφυρα (και τα elements της) και από τον 4Χ ισχυρότερο επεξεργαστή. Τα μοντέλα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια με την παλιά.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Βρε Ανέστη! Είπαμε ΔΕΝ είναι MIDI tracking στο VG (για τους εσωτερικούς ήχους). Ο Μανώλης το έχει καταστήσει απόλυτα σαφές αυτό.

Ναι ρε συ...απλά θέλω να γίνει σαφές σε κάποιον που έχει (ίσως) δουλέψει το VG και συγκεκριμένα στον Bill που ψάχνει που θα τα "σπρώξει" ;D ;), ότι με το GR20 ΔΕΝ θα έχει την ίδια συμπεριφορά. Το GR20 είναι πιο "δύστροπο".

• Guru

Δεν έχω δεί κάτι τέτοιο....ο Μανώλης θα ξέρει περισσότερα. Τώρα το update, νομίζω, είναι για τη bass version. Για το Vg αγνοώ.

Για τα GR δεν έχω δει κάτι. Δεν γνωρίζω.

Για τα VG-8 & VG-8EX δεν θυμάμαι αν υπάρχει κάτι σε third party.

Για το VG-88 (V1) υπάρχει third party editor / librarian απ'όσο γνωρίζω.

Για το VG-88 (V2) δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι σε third party. Μάλλον.

Για το VG-99 υπάρχει επίσημο editor / librarian και είναι πάρα πολύ καλό.

Για όσα δεν έχουν, υπάρχει Midi Implementation Chart όπου αναφέρονται τα πάντα μέσω SysEx.

Οπότε μέσω της FC-300 (σε Patch Mode) ή κάποιου σοβαρού προγράμματος Η/Υ όπως καταλαβαίνεις μπορείς να κάνεις δουλειά.

Ναι ρε συ...απλά θέλω να γίνει σαφές σε κάποιον που έχει (ίσως) δουλέψει το VG και συγκεκριμένα στον Bill που ψάχνει που θα τα "σπρώξει" ;D ;), ότι με το GR20 ΔΕΝ θα έχει την ίδια συμπεριφορά. Το GR20 είναι πιο "δύστροπο".

Παίζει και κάποιο ρόλο η κιθάρα στην οποία θα εγκαταστήσουμε το μαγνήτη; Επειδή βλέπω υλοποιήσεις σε στρατ all the time...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Παίζει και κάποιο ρόλο η κιθάρα στην οποία θα εγκαταστήσουμε το μαγνήτη; Επειδή βλέπω υλοποιήσεις σε στρατ all the time...

Τσου...εγώ το έχω σε Peavey T60, ο Marillion σε LesPaulοειδές...

μέχρι και σε Chapman Stick μπαίνει ;D

http://www.stick.com/instruments/midi/

Και χρειάζεται έξτρα τρύπες για βίδες και τέτοια; Δυστυχώς ψήνομαι...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Και χρειάζεται έξτρα τρύπες για βίδες και τέτοια; Δυστυχώς ψήνομαι...

Στις Start-Tele όχι (στην Tele θέλει την ίσια γέφυρα όχι την vintage), στις Lp έρχεται με ειδική βάση (και δεν χρειάζεται τρύπα)...στην Peavey (ατυχώς) έκανα γιατί έχει περίεργη γέφυρα.

Το GR20 είναι πιο "δύστροπο".

Εγώ τα έχω και τα δύο και συμφωνώ με τον Μαραθώνα. Είναι όντως πιο δύστροπο στη συμπεριφορά του απέναντι στον χρήστη. Έχει ghost notes και μη ηθελημένα triggerings. Ενώ στο VG88 δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ένα κόλλημα του VG88 είναι πχ στις δωδεκάχορδες που σου δίνει την αίσθηση ότι είναι ξεκουρδισμένη η κιθάρα.

Όσο αφορά τις hight gain καταστάσεις όντως το VG88 δεν δρέπει δάφνες.Αλλά από την άλλη σε διάφορες ηχογραφήσεις μου έδινε πάντα την εντύπωση, προσωπικά τουλάχιστον, ότι ο ήχος της κιθάρας είναι εκεί που πρέπει να είναι και δεν έχει ούτε αιχμές ούτε χαράδρες (γεγονός όχι πάντα καλό), αλλά αισθανόσουν ότι η ηλ. κιθάρα στο "τάδε" κομμάτι δεν ενοχλεί.

Όσο για τον editor ούτε εγώ ξέρω για το GR20 κάτι. Νομίζω δεν τίθεται καν θέμα uploading-downloading από και προς αυτό.

Για το VG88 επισυνάπτω τον third party editor που έχω και χρησιμοποιώ εγώ.

Cheers!  ;)

VG88_editor.zip

I'm a bomb technician.If you see me run try to keep up.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου