Προς το περιεχόμενο

Beatles - Come Together (by Haryy)

haryy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αρκετά με την πλάκα..λοιπόν, ελπίζω να κατάφερα να πιάσω λίγο άρωμα ..Λίβερπουλ με αυτό, σίγουρα πάντως έμαθα πολλά για τον ήχο τους.

Tα κατάφερες και με το παραπάνω. Σούπερ είναι το cover  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 27
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

@BitCollector

Kαταρχήν μπράβο για την παρατηρητικότητά σου και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Το εφέ αυτό έγινε με ένα shhhh και ένα παλαμάκι. Στο original έχει 2 παλαμάκια σε ρυθμό και ακολουθεί ομοίως το Hihat και τα toms στον ίδιο ρυθμό. Το προτίμησα συνειδητά έτσι όμως γιατί προτιμώ να υπάρχει αυτό το κενό. Σκέφτηκα κάποια στιγμή να κάνω το slap back delay ισόχρονο με τον ρυθμό αλλά μου ακούγεται περισσότερο σαν πυροβολισμός έτσι.

Τέλος, δεν του έδωσα παραπάνω σημασία αφού έκανε το εφέ που επιθυμούσα.

Σωστή όμως η παρατήρησή σου.

(Γενικά έκανα μερικές αλλαγές όπως στο μέρος με τις δισολίες στο τελείωμά του αλλά και στο τέλος με κάποια διαφορετικά "σηκώματα" της κιθάρας, όλα όμως με γνώμονα το να μην ξεφύγω από την ατμόσφαιρα του κομματιού).

Α, όσο για εξοπλισμό, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. M-audio fast track pro κάρτα ήχου, Audio technica AT4040 μικρόφωνο, Protools m-powered 8.04, fender precision bass mexico, harley benton guitar και ..plug-ins.

@pascal

Eυχαριστώ πολύ! :)

Κι εγώ θα ήθελα τα φωνητικά πιο μπροστά, αλλά μπράβο για την τόσο πιστή εκτέλεση του αυθεντικού! :D Πολύ το χάρηκα, από τα καλύτερα cover που έχω ακούσει σε Beatles! :)

Kαι η τελική μορφή (και καλύτερη νομίζω) ύστερα από τις υποδείξεις σας.

Το μπάσο κατέβηκε 4db (gasp!), οι φωνές ανέβηκαν 1.2db και η δεύτερη φωνή λίγο παραπάνω.

Η κιθάρα στο ρεφρέν ανέβηκε 2db και οι lead πήραν παραπάνω μεσαία.

Nestoras, Jazzjoker και gdevelek μην ξεχάσω να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια και για την επέμβαση στο mix,

Studio54gr επίσης thanks!

Πολύ βελτιωμένο. Με αυτή τη μίξη, δείχνει πραγματικά η δουλειά σου. Μπράβο.

Ενωμοτάρχης

Πολύ βελτιωμένο. Με αυτή τη μίξη, δείχνει πραγματικά η δουλειά σου. Μπράβο.

Tώρα βέβαια ακούγονται τσίτα τα πιατίνια αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί χρησιμοποιώ μόνο Overhead και room mics από το vst ώστε να ακούγεται όλο το drum set και έτσι αν το χαμηλώσω θα κατέβει όλο το σετ. Άμα πειράζεις κάτι επηρεάζεις τα υπόλοιπα, τι να κάνουμε? Let it ..be!

Σ'ευχαριστώ!

@gkou

Ευχαριστώ και χαίρομαι που σου άρεσε (άκουσε και την δεύτερη μίξη μήπως σου ακούγεται καλύτερα)

Θαυμάσιο!  :)

λείπει το αναλογικό χαλί...γμτ τα mp3 μου μέσα.. >:(

Μήπως...λέω μήπως..στη μίξη..χλιαρά από πίσω να τρέχει και ένα vinyl effect?

www.sonicspace.gr

Έχει ήδη tape simulation. ;). Πάντως έκανα ότι μπορούσα για να ακούγεται ..aged! ;D. Νομίζω ότι το original είναι και διαυγέστερο θα 'λεγα.

Η παραγωγή , η εκτέλεση , η ερμηνεία είναι όλα υπέροχα . ;)

Θέλουν  πολύ προσοχή οι δυναμικές και οι τονισμοί πάνω στο βασικό ρυθμικό πατερν. Οι αξίες που τονίζεις είναι στις θέσεις ενώ κανονικά πρέπει να είναι σε  άρσεις των δεκάτων έκτων( που το κάνεις σωστά σε πολλά σημεία με τη μπότα)  .Επίσης θέλει λίγο πιο push παίξιμο μέσα στα τέταρτα . 

Γνώμη μου είναι να πάρεις το original να κατεβάσεις ταχύτητα και να εξερευνήσεις τις δυναμικές και τους τονισμούς που κρύβονται μέσα στα 16α .Στη συνέχεια να τραγουδήσεις με ρυθμικό σολφεζ τους τονισμούς  παράλληλα με τα 16α.

Το ρυθμικό γκρουβ σε αυτά τα τραγούδια είναι αυτό που τα κάνει μοναδικά και κατά τη γνώμη μου ο lennon γκρούβαρε του σκοτωμού .

Η προσπάθεια σου είναι τρομερή και αν τσεκάρεις κάποια πράγματα το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό 8)  

..ωραίο και ιδιαίτερο cover..από τις λίγες φορές που απλά ακούω και ξανακούω τέτοιες προσπάθειες χωρίς να μπαίνω στον πειρασμό να κάνω υποδείξεις και να ασκήσω κριτική..επίσης, ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα η προσωπική σου άποψη περί covers και η προσπάθεια κατανοησης και ενσωμάτωσης της αρχικής άποψης των δημιουργών και εκτελεστών κλπ..

..οκ, δεν βοηθώ και ιδιαιτερα, but welldone, keep rockin dude :D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου