gavramid Δημοσιευμένο 6 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 6 Οκτωβρίου 2010 Καλημέρα κι απο 'μενα. Γενικά οι πολυκάναλες κάρτες ήχου είτε με 8 είτε με επιπλέον κανάλια έχουν φτιαχτει για να δουλεύουν με σήματα line, θεωρώντας οτι πριν την κάρτα υπάρχει μια κονσόλα ή καποιοι χωριστοί προενισχυτές μικροφώνων. Το μεγαλύτερο θέμα με τις κάρτες δεν είναι τα ADCs (τα οποία υπάρχουν ετοιμα σε ένα τσιπ) αλλα οι προενισχυτές οι οποίοι απαιτούν πολύπλοκες σχεδιάσεις, καλή τροφοδοσία, καλό ποτενσιομετρο για το gain και γενικά πολύ προσοχή ωστε να έχουν πολύ gain και οσο δυνατον λιγότερο θόρυβο. Ολες αυτές οι κάρτες που δίνουν ως feature και προενισχυτές μικροφώνων έχουν γενικά απο κακή εως μέτρια αποδοση (για μια σοβαρή δουλειά). Απ την άλλη αν τις χρησιμοποιήσεις ως line ins με εξωτερικούς προενισχυτές θα παίξουν παρα μα παρα πολύ καλύτερα. Οι μονες καρτες που εχουν συμπαθητικούς προενισχυτές ειναι οι focusrite.Αν θες λοιπον σε μια συσκευασία κια προενισχυτές παρε μια focusrite sapphire αλλιώς προτίμησε μια κάρτα που έχει μονο line εισοδους οι οποία θα είναι και φθηνότερη και πρόσθεσε σιγά σιγά τους προενισχυτές που θες. Όσον αφορα τωρα τους ADCs γενικά όλες οι κάρτες έχουν καλούς σε λογικά πλαίσια. Για κα΄τι πιο high-end οι τιμές ανεβαίνουν πολύ (2-3000ευρώ) και είναι υπερβολή. Αν επιλέξεις να γράφεις και σε δειγματοληψία τουλάχιστον 48Κ/24bit θα έχεις έναν εξαιρετικό ήχο όχι μονο σε επιπεδο home studio. George Avramidis 101 Studios http://www.myspace.com/george_avramidis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kostas-slash Δημοσιευμένο 6 Οκτωβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 6 Οκτωβρίου 2010 Ναι όμως εγώ δυστυχός ακόμα είμαι λίγο "ξένος" με τι προενισχύσεις των μικροφώνων! Θεωρητικά θα μπορούσα να γράφω με line in όπως είπες από την κονσόλα μου (μια tangent) και να έχω ένα καλό αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή όταν νιώσω ποιο οικονομικά εύρωστος (γιατι πιέζομαι λίγο τώρα τελευταία), σκέφτομαι να πάρω έναν προενισχυτη καλό. Μέχρι τότε όμως δεν ξέρω Καν, αν οι προενισχύσεις της κονσόλας είναι καλύτεροι, χειρότεροι, διαφορετικοί κλπ κλπ με της κάρτας ήχου! Ακούω από διάφορους από εσάς καλές προτάσεις γύρο στα 500 με firewire. Αξίζει να περιμένω σε 4-5 μήνες μήπως κυκλοφορήσουν USB 3.0 ή δεν παίζει? Και κάτι τελευταίο, η mackie έχει τόσο καλές κάρτες? Ξέρω ότι έχει καλές (στουντιακές) κονσόλες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
haryy Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2010 haryy πολύ ωραίο το κομμάτι, καλογραμμένο και μιξαρισμένο! {απ' ό,τι μπορώ να κρίνω με τα άπειρα αυτιά μου} Συμφωνώ στα 3 κριτήρια που παραθέτεις, όμως κατά πόσον αυτά μετριούνται και μπορεί ένας αγοραστής να τα κρίνει διαβάζοντας μια λίστα τεχνικών χαρακτηριστικών; "Επεκτασιμότητα" φαντάζομαι εννοείς να μπορεί να συνδεθεί με άλλες συσκευές-κάρτες, world clock κτλ; Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα μετράς μόνο με τα ..αυτάκια σου. Υπάρχουν γραμμένα και μπορείς να κάνεις μια πρώτη σύγκριση, αλλά ο τελικός κριτής είσαι εσύ και ή έρευνα που πρέπει να κάνεις ως προς τι χρησιμοποιούν άλλοι χρήστες και πόσο έγκυρη είναι η γνώμη τους. Έτσι ελαχιστοποιείς το ρίσκο το οποίο υπάρχει πάντα. Π.χ έχω αλλάξει 10 κάρτες για να καταλήξω στην Mackie. H επεκτασιμότητα είναι προφανής: Π.χ στην blackbird υπάρχουν το adat από πίσω όπου αργότερα μπορείς να προσθέσεις έναν ποιοτικό (ή μη) converter η/και 8άρι preamp, και να μεγαλώσεις τις εισόδους και εξόδους του συστήματος. Mπορείς να προσθέσεις άλλη μία σε άλλη firewire θύρα και να κάνεις ένα input με 16 onyx προενισχύσεις στα 1000€. Impressive! Και φυσικά θα έχεις πια 2 adat θύρες όπου στο μέλλον προσθέτεις άλλα 16 κανάλια preamp/converter και φτιάχνεις ένα σύστημα με 32 Input και 16 out! http://www.facebook.com/timelessrecordingstudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kostas-slash Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2010 Μάλιστα μάλιστα... Απορία όμως. Αν προσθέσω ένα 8κάναλο preamp τύπου http://www.thomann.de/gr/sm_pro_audio_pr_8_e.htm (τύπου ενοώ να συνδέετε με αυτον τον τρόπο) θα μπορούσα να κάνω επέκταση καναλιών? η θα μου τα μέτραγε (το siquencer) ώς ένα κανάλι? Σίγουρα με ADAT θα είναι σαν επέκταση, και θα εμφανίζοντ ώς διαφορετικά κανάλια. Απλά δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να γίνει και με την άλλη προενισχυση που δείχνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
allobarr Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2010 Harvy, μια σύγκριση ανάμεσα στους προενισχυτές και τους μετατροπείς της saffire pro40 και της mackie σου έχει βάση, ή μιλάμε για εφάμιλλες ποιοτικά κάρτες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
haryy Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2010 Μάλιστα μάλιστα... Απορία όμως. Αν προσθέσω ένα 8κάναλο preamp τύπου http://www.thomann.de/gr/sm_pro_audio_pr_8_e.htm (τύπου ενοώ να συνδέετε με αυτον τον τρόπο) θα μπορούσα να κάνω επέκταση καναλιών? η θα μου τα μέτραγε (το siquencer) ώς ένα κανάλι? Σίγουρα με ADAT θα είναι σαν επέκταση, και θα εμφανίζοντ ώς διαφορετικά κανάλια. Απλά δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να γίνει και με την άλλη προενισχυση που δείχνω Δεν κάνει αυτό. Για μία compact λύση επέκτασης θα πρέπει να πάρεις μηχάνημα που να έχει προενισχυτές και adat out (behringer ada8000, m-audio octane). αλλιώς παίρνεις έναν converter με έξοδο adat και με 8 line In εισόδους, και εκεί "κοτσάρεις" όποιον εξωτερικό και ανεξάρτητο προενισχυτή/ές θέλεις. Π.χ βάζεις lynx aurora 8 με το adat option και συνδέεις στα line in όποιον προενισχυτή μικροφώνου θέλεις, όπως τον sm που είπες. Harvy, μια σύγκριση ανάμεσα στους προενισχυτές και τους μετατροπείς της saffire pro40 και της mackie σου έχει βάση, ή μιλάμε για εφάμιλλες ποιοτικά κάρτες; Δυστηχώς δεν έχω κάνει απευθείας σύγκριση, από ότι έχω ακούσει όμως στο web από σχόλια και clips, δεν έχω σχηματίσει καλύτερη άποψη από την mackie γιαυτό κιόλας την έχω. Δεν περιμένω να ακούσω μεγάλες διαφορές όμως. Έχει καλές "προδιαγραφές" πάντως και γενικά η focusrite έχει παράδοση στις προενισχύσεις, σίγουρα δεν θα είναι πεταμένα λεφτά αν την αγοράσεις. :) http://www.facebook.com/timelessrecordingstudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση