Προς το περιεχόμενο

Αγορά ενισχυτή

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ειναι παντελως αχρηστο (κατα τη δικη μου αποψη) να αγοραζεις κεφαλι καμπινα 4x12 πανω απο 50 watt λαμπα για οικιακη χρηση. εκτος αν μενεις στη μεση της ερημου....

ειναι παρα παρα πολλα τα 100w

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειναι παντελως αχρηστο (κατα τη δικη μου αποψη) να αγοραζεις κεφαλι καμπινα 4x12 πανω απο 50 watt λαμπα για οικιακη χρηση. εκτος αν μενεις στη μεση της ερημου....

ειναι παρα παρα πολλα τα 100w

Και τα 5w πολλα ειναι...

Το θεμα με τα βατ ειναι οι αρμονικες που σου δινουν οι εξτρα λαμπες...

Οι ενισχυτες που ειναι 100 και 120 βατ δεν ειναι φτιαγμενοι για ν'ανοιγουν τερμα...

Αλλιως το 1% των χρηστων θα τους χρησιμοποιουσαν...

Η συζήτηση με τα πολλά Watt μου θυμίζει φίλους μου που θέλουν να αγοράσουν Hayabusa για να πηγαίνουν με το μωρό με τη γόβα στιλέτο για καφέ από την Καλλιθέα στο Μπουρνάζι...Άντε και μέχρι Πασαλιμάνι...

1.300cc 150Hp για πού?? ???

100Watt για που?? ???

Οι υπόλοιπες σκέψεις δικές σας...

seven deadly sins..........

Αυτός ο φόβος των πολλών βατ σε αναζήτηση ενισχυτή εχει παραπάει.

Γνώμη μου είναι οτι όταν αγοράζεις εναν καλό λαμπάτο ενισχυτή κοιτάς να πάρεις πρώτα αυτό που θες σε ήχο και ευελιξια και σε δεύτερη μοίρα έρχονται τα βατ.

Επίσης για μένα καλύτερο είναι να πάρεις κάτι με παραπάνω βατ έτσι ώστε όταν μια φορα τα χρειστείς να είναι εκεί πάρα να σου λείψουν όταν πχ. θες να παίξεις με κρυστάλλινα καθαρά και ο ντραμερ κοπανάει ανελέητα.

Όλοι οι ενισχυτές με master Volume δεν σου δημιουργούν κανένα πρόβλημα για χρήση στο σπίτι. Τόσο απλά.

Τώρα αν ο ήχος που θες να πετύχεις είναι το Drive που παίρνεις όταν υπεροδηγείς τις τελικές λάμπες τότε ναι δεν σου κάνει τίποτα παραπάνω από 1 βατ για σπίτι. Βέβαια και εκεί υπάρχει η λύση - συμβιβασμός του attenuator. Αλλά πόσοι νομίζεται οτι αναζητούν το συγκεκριμένο Drive σε έναν Hi gain 4κάναλο ενισχυτή με όκαδες gain στην προενίσχυση?

Ας πούμε λοιπόν οτι θέλω έναν ενισχυτή με Marshall ήχο και θέλω τέσσερα διαφορετικά κανάλια με ανεξάρτητες ρυθμίσεις EQ και Gain μεταξύ τους και 2 Fx loop

γιατί απλά μόνο αυτό με καλύπτει από ήχο και ευελιξία και θέλω να τον χρησιμοποιώ στο σπίτι κυρίως για να μελετάω και να γουστάρω και ενίοτε σε πρόβες live κτλ.

ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ???

έναν Marshall Class 5? Blackheart BH5 ? Blackstar HT5? επειδή είναι μικροί σε βατ.

Αφού δεν με καλύπτουν. Όχι θα πάρω τον JVM410H και θα χρησιμοποιήσω το μαστερ του για να τον τιθασεύσω στο σπίτι.

Άποψη μου λοιπόν και προτροπή προς όλους όσους ψάχνουν ενισχυτές είναι πρώτα να διαλέγουν με το αυτί και τις ανάγκες τους (και το πορτοφόλι τους εννοείται) και μετα όλα τα άλλα.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Άποψη μου λοιπόν και προτροπή προς όλους όσους ψάχνουν ενισχυτές είναι πρώτα να διαλέγουν με το αυτί και τις ανάγκες τους (και το πορτοφόλι τους εννοείται) και μετα όλα τα άλλα.

+1  ;)

Στράαατα Stratούλα...

Αυτός ο φόβος των πολλών βατ σε αναζήτηση ενισχυτή εχει παραπάει.

Γνώμη μου είναι οτι όταν αγοράζεις εναν καλό λαμπάτο ενισχυτή κοιτάς να πάρεις πρώτα αυτό που θες σε ήχο και ευελιξια και σε δεύτερη μοίρα έρχονται τα βατ.

Επίσης για μένα καλύτερο είναι να πάρεις κάτι με παραπάνω βατ έτσι ώστε όταν μια φορα τα χρειστείς να είναι εκεί πάρα να σου λείψουν όταν πχ. θες να παίξεις με κρυστάλλινα καθαρά και ο ντραμερ κοπανάει ανελέητα.

Όλοι οι ενισχυτές με master Volume δεν σου δημιουργούν κανένα πρόβλημα για χρήση στο σπίτι. Τόσο απλά.

Τώρα αν ο ήχος που θες να πετύχεις είναι το Drive που παίρνεις όταν υπεροδηγείς τις τελικές λάμπες τότε ναι δεν σου κάνει τίποτα παραπάνω από 1 βατ για σπίτι. Βέβαια και εκεί υπάρχει η λύση - συμβιβασμός του attenuator. Αλλά πόσοι νομίζεται οτι αναζητούν το συγκεκριμένο Drive σε έναν Hi gain 4κάναλο ενισχυτή με όκαδες gain στην προενίσχυση?

Ας πούμε λοιπόν οτι θέλω έναν ενισχυτή με Marshall ήχο και θέλω τέσσερα διαφορετικά κανάλια με ανεξάρτητες ρυθμίσεις EQ και Gain μεταξύ τους και 2 Fx loop

γιατί απλά μόνο αυτό με καλύπτει από ήχο και ευελιξία και θέλω να τον χρησιμοποιώ στο σπίτι κυρίως για να μελετάω και να γουστάρω και ενίοτε σε πρόβες live κτλ.

ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ???

έναν Marshall Class 5? Blackheart BH5 ? Blackstar HT5? επειδή είναι μικροί σε βατ.

Αφού δεν με καλύπτουν. Όχι θα πάρω τον JVM410H και θα χρησιμοποιήσω το μαστερ του για να τον τιθασεύσω στο σπίτι.

+άπειρο. Βασικά, ακόμα και να πάρεις ενισχυτή για οικιακή χρήση, όλο και κάποια ευκαιρία θα σου δωθεί να παίξεις live και τότε θα ευχόσουν να είχες πάρει κατιτίς με περισσότερα βατ. Προσωπικά (αν και ψιλοαρχάριος) μου έτυχε να χρειαστεί να παίξω σε γιορτή Λυκείου πριν 2-3 χρονάκια και ο δύσμοιρος 10αρης combo μου δούλευε 12/10 (κυριολεκτικά!!!) σε ένταση ίσα-ίσα για να ακούγομαι και μάλιστα χωρίς ντράμμερ. Πάντως αν έχεις τα γράγκα, κάτι μεγαθήρια της Blackstar έχουν κάτι που λέγεται DPR που σου επιτρέπει να ανεβοκατεβάζεις βατ ανάλογα με τις ανάγκες σου!  ;)

Ρίξε ένα βλέφαρο να καταλάβεις:

http://www.blackstaramps.co.uk/products/seriesone/seriesone200.html

Προτείνω μια 2χ12 καμπίνα και συγκεκριμένα αυτή που είναι λιγο πιο μικρή , ελαφριά και βολική στις μεταφορές (από μια 1936).

http://www.dv247.com/guitars/marshall-1922-guitar-speaker-cabinet--61284

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου