Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση 2.1 συστήματος με passive monitors για ακρόαση μουσι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

έχω πολλά χρόνια τώρα τα logitech z-2300 απο τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής.

Τα χρησιμοποιώ κυρίως για ακρόαση μουσικής και ταινίες στο δωμάτιό μου αλλά επίσης έχω μιξάρει (χωρις πολλες απαιτησεις) αρκετά τραγουδια με καλά αποτελέσματα.

Τώρα τελευταία ο ένας δορυφόρος άρχισε να κάνει χρατς χρατς σε κάποια δυνατά σημεία μουσικής, ταινίας κλπ, οπότε μια που ετσι κι αλλιώς οι δορυφόροι δε μου πολυάρεσαν (γιατί μου φαίνεται πως δεν εχουν καλή ευκρίνια στα μεσαία και το ηχητικό συνολο επισκιαζοταν απο την παρουσία του γουφερ), σκέφτηκα να τους αλλάξω με κάποια φτηνά πάσιβ ηχεία, κατα προτίμηση 2 δρόμων για να έχουν καλύτερη ανάλυση.

Είδα τα http://www.behringer.com/EN/Products/B2030P.aspx και σκέφτηκα να τα συνδέσω στον ενισχυτή της logitech αντι για τους σετ-δορυφόρους.

Λέτε να αξίζει τα χρήματα?

Γενικά πως βλέπετε τη χηση μονιτορ για ακρόαση μουσικής, προβολή ταινών?

Ο ενισχυτής μου βγάζει σε κάθε κανάλι 40 watt με peak 80, λέτε να μπορεί να οδηγήσει τα μπερινγκερ ικανοποιητικά?

ευχαριστώ!

EDIT διορθωθηκαν συντακτικα κλπ λάθη

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έστω σχετικά με τα βαττ και μόνο, θα έχω καλό ηχητικό αποτέλεσμα ή ο ενισχυτής μου είναι πολύ λίγα βαττ για να οδηγήσει ηχεία των 100?

a classic player now...

η ευκολία οδήγησης εξαρτάται από την ευαισθησία των ηχείων και όχι από την ισχύ τους, και τα ηχεία αυτά έχουν ευαισθησία 89dB/W/m, άρα καλή για το μέγεθός τους

40 WRMS δεν είναι καθόλου λίγα, ειδικά αν ο ενισχυτής είναι αξιοπρεπούς ποιότητας (και φοβάμαι πως ο Logitech δεν είναι σοβαρός ενισχυτής)

σε δωμάτιο 15τμ θα ακούς μια χαρά, αλλα βέβαια πάρτυ δεν θα κάνεις

στη θέση σου θα έψαχνα κάποιο μοντέλο ηχείων με καλύτερο χαμηλό (εκτός αν σκοπεύεις να κρατήσεις το υπογούφερ)

π.χ. αυτά εδώ που κατεβαίνουν πολύ χαμηλώτερα, αλλά έχουν αντίσταση 4Ω και δεν αποκλείεται ο ενισχυτής σου να μην τα σηκώνει

http://www.thomann.de/gr/behringer_b2031p_truth.htm

ναι σκοπεύω να κρατήσω το υπογουφερ, γιατί έχει πάνω του και τον ενισχυτή.

γενικά ξέρω πως σαν σύστημα δεν θεωρείται και πολύ ποιοτικό, αλλά αυτό έχει να κάνει και σε ποια κατηγορία το βάζεις.

Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος πάντως, αν εξαιρέσεις τους δορυφόρους που μου φαινεται πως λασπώνουν πολύ τα μεσαία και δεν αναδεικνύουν καθόλου τις υψηλές.

ορίστε και κάποια σπεκς απο το μανιουαλ

απλά επειδή το σκέφτομαι σαν αναβάθμιση, αναρωτιέμαι αν θα δώ βελτίωση λόγω ηχείων 2 δρόμων, σχεδιασμένων για μόνιτορ που υποτίθεται οτι έχουν καλύτερη ευκρίνεια.

Σε ξένα φορουμ πάντως τα συγκεκριμένα 2030P τα έχουν σε πολλή εκτίμηση για τα λεφτά τους πάντα

logitech.jpg.8260b4446a4d6ff72f4a956220d9d4c2.jpg

a classic player now...

όπως βλέπω στις προδιαγραφές ο ενισχυτής βγάζει τα 40 βατ με 10% παραμόρφωση, εκεί δηλαδή που παίρνεις το κοντινώτερο βαρύ αντικείμενο και τον σπας για να μην τον ακούς  --> η πραγματική τους ισχύς είναι γύρω στα 30 βατ ή και πιο κάτω, και μάλιστα με πολύ χαμηλές δυνατότες παροχής ρεύματος, αν δηλαδή τον συγκρίνεις με 2*30βατ ολοκληρωμένο ενισχυτή hifi, θα ακούγεται πιο ασθενικός και με πολύ χειρότερα δυναμικά

τα 2030Ρ (που βλεπω πως μάλλον έχουν αποσυρθεί και τα έχουν διαδεχθεί τα ανώτερα 2031Ρ) είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ανώτερα από τους δορυφόρους που θα αντικαταστήσεις

επίσης το υπογούφερ δεν θα είναι σε θέση να ακολουθήσει τα 2030/1 ούτε σε εντάσεις, ούτε σε ποιότητα, ουσιαστικά θα συνδυάζεις μηχανήματα που ανήκουν σε διαφορετικές κλάσεις

χμμμ όπως μου τα λες μου φαίνεται πως είναι καλύτερα να κάτσω στ'αβγά μου και όοοοοταν ποτε το αποφασίσω να μαζέψω κάποια παραπάνω χρήματα για κάτι καλό?

πιστεύεις πως αν έπαιρνα τα μονιτορς θα μπορούσα κάποια στιγμή μετά απο καιρό να βρώ κάτι σαν ενισχυτή+sub σαν επόμενο βήμα αναβάθμισης?

Μήπως δεν αξίζει σαν επένδυση η αγορά των 2030p?

σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια, gdevelek!

a classic player now...

• Administrator

Φιλική πρόταση: Μην το δοκιμάσεις, χάνεις χρόνο και χρήμα.

Τα γουφερ των Behringer είναι 8" ενώ τα προηγούμενα 2.5". Δεν υπάρχει ελπίδα σωστής οδήγησης. Δεν είναι φτιαγμένος για τέτοιο φορτίο. Κοίταξε για ολοκληρωμένη λύση. Είτε φτηνα active είτε για ξεχωριστό ενισχυτή.

Στα ίδια λεφτά που σκέφτεσαι κοίταξε και άκουσε τα παρακάτω που είναι active:

M-AUDIO STUDIOPHILE BX5A DELUXE

SAMSON RESOLV A6

Live and let Live.

χμμμ όπως μου τα λες μου φαίνεται πως είναι καλύτερα να κάτσω στ'αβγά μου και όοοοοταν ποτε το αποφασίσω να μαζέψω κάποια παραπάνω χρήματα για κάτι καλό?

ακριβώς

ή παίρνεις τα 2031Ρ, μαζί με σοβαρό ενισχυτή όμως, μεταχειρισμένο, από avsite.gr/avclub.gr (και θα βρεις τέτοιον στα ~80-100Ε, ασύγκριτα καλύτερο απο τον logitech), με ένα τέτοιο συνδυασμό θα ανέβαινες πάρα πολύ σε συνολικό αποτέλεσμα

επίσης, εφόνον θες μόνο τελικό ενισχυτή, χρησιμοποιώντας την κάρτα ήχου ως προενισχυτή, μπορείς να πάρεις έναν τέτοιο ενισχυτή που μπορεί να οδηγήσει ως τα όριά τους τα 2031Ρ

http://www.thomann.de/gr/cat.html?gf=amps_up_to_300_w&oa=pra

ή ενεργά monitors, όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα  ;)

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τη βοήθεια, κατάλαβα λίγο-πολύ τι γίνεται, θα το δω πιο ψύχραιμα τώρα.

Θα κοιτάξω και σ'αυτά τα σάιτ και θα επανέλθω με νέες απορίες!

a classic player now...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου