Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με kustom Defender

koyote

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Έχω έναν ενισχυτή Kustom Defender 50 από τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δυστυχώς εδώ και μια εβδομάδα μου παρουσίασε το εξής πρόβλημα.

Η ένταση του έπεσε σε απογοητευτικά επίπεδα. Συγκεκριμένα ακόμα και στο maximum master και volume η ένταση του είναι χαμηλότερη ενός Harley Benton GA5 ενώ δεν παραμορφώνει καθόλου.

Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως φταίνε οι προενισχίτριες λυχνίες. Τις άλλαξα λοιπόν όμως δεν είδα καμία διαφορά. Άλλαξα και τις τελικές για να είμαι σίγουρος η ένταση όμως παρέμεινε στα ίδια χαμηλά επίπεδα.

Ακόμα παρατήρησα (δεν ξέρω αν έχει ιδιαίτερη σημασία) πως από τους δύο μετασχηματιστές που έχει ο ενισχυτής, ο δεξιός δεν ζεσταίνεται καθόλου.

Καταλαβαίνω πως τηλε-διάγνωση είναι αδύνατον να γίνει όμως οποιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη όπως επίσης κι αν κάποιος μπορεί να μου προτείνει  κάποιον αξιόπιστο τεχνικό έστω και με pm αφού εγγύηση δεν παίζει πιά.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ασχετο αλλα μηπως παιζεις με κιθαρα με active μαγνητες και ειναι πεσμενη η μπαταρια τους,και δεν φταιει ο ενισχυτης αλλα η κιθαρα ?

EXPECT THE UNEXPECTED...

Οι λυχνίες δεν φταίνε δεδομένου ότι τόσο οι παλιές όσο και οι νέες δεν έπαιζαν σε μεγάλη ένταση.

Ο μετασχηματιστής στα δεξιά, εννοείς όπως τον κοιτάς από την πίσω πλευρά?

http://cachepe.zzounds.com/media/quality,85/brand,zzounds/Defender-Back_566x480-341d7f5097bbd51574dbbcac699dd69a.jpg

Αυτός ο μετασχηματιστής είναι ο "εξόδου", δηλαδή αυτός που δέχεται το σήμα από τις τελικές και το οδηγεί στο μεγάφωνο. Αφού ο ενισχυτής δεν παίζει σε μεγάλη ένταση, είναι λογικό να μην ζεσταίνεται καθότι αντέχει 50W+ και τώρα διαχειρίζεται περί τα 3W...

Υπάρχει μικρή πιθανότητα να έχει βλάβη ο μ/σ εξόδου αλλά όχι μεγάλη. Αν είχε καεί, πιθανοτατα δεν θα έπαιζε καθόλου ο ενισχυτής. Ισως όμως είχε κάποια θερμική ασφάλεια στο εσωτερικό του(το κάνουν αυτό τελευταία για λόγους προστασίας).

Εβαζες τέρμα τον ενισχυτή για κάποια ώρα όταν έπαιζε κανονικά? Είχε γίνει biasing των τελικών λυχνιών όποτε τις άλλαζες?

Το master volume pot (ή και όποιο άλλο pot) έκανε "χρατσ" οταν το γύριζες? Αυτό γίνεται λόγω σκόνης και φθοράς.

Φίλε μου πούλα τον και πάρε ένα ενισχυτή της προκοπής.Τι περιμένεις απο 50άρη ενισχυτή φούλ λάμπα που κάνει 400 Ε καινούριος?Κάποιο λάκο έχει η φάβα! Και να τον φτιάξεις ,αργότερα θα σου βγάλει πρόβλημα αλλού.Να είσαι σίγουρος.Τον έχει ο κολλητός μου και δεν προλαβαίνει να φτιάχνει τις ζημιές. Αυτή είναι η γνώμη μου.Εσύ αποφασίζεις!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου