hwept Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μαλλον δεν με καταλαβες καλα... 1. Ξερουν να παιζουν πολλοι...να γραφουν λιγοι... 2. Ασε που δεν ειναι και τοσο τρομερα δυσκολο, τοσες κομματαρες γραφτικαν και ειναι 3 συχορδιες...how hard can it be? δηλαδη δεν μιλαω για επιπεδα συνθεσης Θεοδωρακη...αλλα απλα πραγματα...lyrics on chords... 3. Για ΜΕΝΑ ειναι λιγο πιο συμαντικο να γραφω παρα να παιζω τα κομματια των αλλων ακριβως οπως ειναι... 4. Δεν ειναι αναγκη να ειναι ολα ωραια...στο κατω κατω για σενα γραφεις...αν σαρεσουν εσενα τι σε νοιαζει για τους υπολοιπους...ενα ΜΠΡΑΒΟ απο μενα... 5. Αν ομως αρεσουν και στους υπολοιπους...αλλο ενα ΜΠΡΑΒΟ απο μενα... ;D ;D ΠΟΥ.ΣΟΥ: δεν θα παω να την ακουσω την cover-o-μπαντα που παιζει το σμοκε ον δε γουατερ γιατι μπορω ανετα να βαλω το dvd των purple και να το δω σπιτι μου...ασε που αυτοι το γραψαν...και το παιζουν καλητερα απ τον καθενα... αποψη μου ετσι...και παντα φιλικα... ;D Συνεχιζω και απαντω (παντα σε φιλικο κλιμα :)) 1. Στα λογια μου ερχεσαι 2. Να γραφτει μια κοματαρα ΕΙΝΑΙ τρομερα δυσκολο. Ας εχει και 2 ακορντα. Ολοι μπορουμε να παιξουμε κομμματαρες 3 (ή 2) συγχορδιων, ποσοι ομως μπορουμε να γραψουμε τετοιες???? 3.Για μενα σημαντικο ειναι να παιζω (κ να ακουω οταν παω σε ενα live) ωραια κομματια. Οταν κατι γινεται αυτοσκοπος (σωνει κ καλα να γραψω δικα μου τραγουδια) δημιουργουνται θεματακια... 4.Αν δε σε νοιαζει για τους αλλους, τοτε τα παιζεις μονο στο δωματιο σου και τα τραγουδας στο μπανιο σου (κ καλα κανεις). Αμα ομως βγαινεις live, παιζεις για αυτους που θα ερθουν να σε ακουσουν και τοτε πρεπει να αρεσουν και παραεξω 5. Ενα ΜΠΡΑΒΟ και απο εμενα περι του ΠΟΥ ΣΟΥ. Καλα θα κανεις! Ο καθενας οπως τη βρισκει. Αντιστοιχα εγω θα προτιμησω να ακουσω 10 γνωστα καλα τραγουδια για να πιω τα ποτακια μου και να περασω καλα, παρα να ακουσω τις δημιουργιες του Χ συγκροτηματος, τις οποιες δε θα γνωριζω καλα και συνηθως ειναι και κατωτερης ποιοτητας απο το καθε σμοκ ον δε γουοτερ Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
panosprog Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Ισως ο σωστος τιτλος θα επρεπε να ειναι μπαντες διασκευων vs tribute bands.Kαι τι εννοω με αυτο? Απλα τις πρωτες μπορω να τις καταλαβω μονο σαν χαβαλε σαν πλακα του στυλ μαζευομαστε στον χωρο μας και βαραμε 5-10 κομματια ανεξαρτητως στυλ που γουσταρουμε και αυτο ειναι.Αλλα απο αυτο στο να ειμαι υποχρεωμενος να ανεχομαι αυτες τις μπαντες(?) live παει πολυ.Το ερωτημα ειναι οτι επειδη τους ανεχεται το κοινο και μερακλωνει ακουγωντας τα διαφορα hits(?) πρεπει να τους ανεχομαστε και εμεις που υπιτιθεται ειμαστε μουσικοι?Εμεις οι ιδιοι δεν ειμαστε που κραζουμε και καλα κανουμε τα διαφορα talent shows της τηλεορασης με την ευκολια που οι διαγωνιζομενοι σε αυτα εκτελουν στην κυριολεξια ολα τα ειδη της μουσικης.Τι διαφορα εχουν οι μπαντες(?) διασκευων απο τα ποτ πουρι των μπουζουξιδικων?Δειχνουν καποιο σεβασμο στα κομματια που διασκευαζουν γιατι εγω δεν εχω καταλαβει κατι τετοιο.Πραγματικα τους βγαζω το καπελο ειναι οι μονοι που μπορουν να περνανε με την ιδια ανεση απο Τρυπες σε BLACK SABBATH και απο εκει σε Σιδηροπουλο και RORY GALLAGHER καπακι METALLICA,PINK FLOYD σε ΝIRVANA ,Κατσιμιχαιους και οποιονδηποτε αλλο συνδιασμο και στυλ υπαρχει να ανακατευτει.Ειναι οι μονοι που μπορουν με τον ιδιο εξοπλισμο/ ηχο τα ιδια οργανα τις ιδιες ρυθμισεις το ιδιο feeling τον ιδιο τραγουδιστη να παιξουν ολα τα ειδη και στυλ.Εμεις που ψαχνουμε τον ηχο μας και προσπαθουμε να βελτιωθουμε σε καποιο συγκεκριμενο ειδος ειμαστε τα κοροιδα.Αν γραφουμε και δικα κομματια και θελουμε να τα παιξουμε και live ε τοτε ειμαστε ακομα πιο κοροιδα.ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ λοιπον να δω live μπαντες με δικα τους κομματια και ας μην εχουν τον τελειο ηχο η τις τελειες συνθεσεις και αποδοση, τουλαχιστον εχουν τα κοτσια σε ενα αδιαφορο και πολλες φορες κομπλεξικο και αρνητικο κοινο να παρουσιασουν τις δικες τους ιδεες το δικο τους οραμα .Πως να μην τους επιβραβευσεις για αυτη τους την επιλογη και μονο?Τελος οσον αφορα τις ΤRIBUTE μπαντες αυτες πραγματικα δειχνουν σεβασμο στην μπαντα της οποιας παιζουν τα κομματια,δινοντας σε πολλους απο τους οπαδους την ευκαιρια να δουν live ακομα και μπαντες που δεν υφιστανται πλεον οπως η παρακατω TRIBUTE μπαντα στους GENESIS την οποια την θεωρω την κορυφαια tribute μπαντα σημερα και την οποια ανετα θα πληρωνα να τη δω live. The Musical Box Trick of the Tail Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alexi Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Συνεχιζω και απαντω (παντα σε φιλικο κλιμα :)) 1. Στα λογια μου ερχεσαι 2. Να γραφτει μια κοματαρα ΕΙΝΑΙ τρομερα δυσκολο. Ας εχει και 2 ακορντα. Ολοι μπορουμε να παιξουμε κομμματαρες 3 (ή 2) συγχορδιων, ποσοι ομως μπορουμε να γραψουμε τετοιες???? 3.Για μενα σημαντικο ειναι να παιζω (κ να ακουω οταν παω σε ενα live) ωραια κομματια. Οταν κατι γινεται αυτοσκοπος (σωνει κ καλα να γραψω δικα μου τραγουδια) δημιουργουνται θεματακια... 4.Αν δε σε νοιαζει για τους αλλους, τοτε τα παιζεις μονο στο δωματιο σου και τα τραγουδας στο μπανιο σου (κ καλα κανεις). Αμα ομως βγαινεις live, παιζεις για αυτους που θα ερθουν να σε ακουσουν και τοτε πρεπει να αρεσουν και παραεξω 5. Ενα ΜΠΡΑΒΟ και απο εμενα 1. ή εσυ στα δικα μου?? ;D χεχε... 2. δυσκολο...για σενα...για αλλους οχι τοσο...(και γενικως δεν εχει να κανει με το ποσο καλο ειναι το τραγουδι πλεoν...αλλα ποσο μαρκετινγκ θα πεσει πισω απο το τραγουδι...πόση προώθηση θα εχει...αλλα αυτο ειναι αλλο "κήρυγμα".. :) ) 3. θεματακια? τι εννοεις? 4. Θα σου απαντησω με ενα quote του dickinson (?) "The crowd is expiriencing what the band is expriencing on stage"...αν εχεις παθος για αυτο που κανεις...και tap dancing να κανεις παλι μπορεις να τους κανεις να χορευουν...δες ας πουμε το live του seasick steve στον jools...ρε με 3 χορδες ο τυπος...και ολο το στουντιο στο πόδι...πανηγύρι!!! 5. εδω συμφωνούμε! χεχε! ;D καλα...ενταξι ειναι ολοφανερο οτι απλα ειμαστε δυο διαφορετικα ατομα με πολυ διαφορετικη αντιληψη για την μουσικη...οποτε cool! ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ λοιπον να δω live μπαντες με δικα τους κομματια και ας μην εχουν τον τελειο ηχο η τις τελειες συνθεσεις και αποδοση, τουλαχιστον εχουν τα κοτσια σε ενα αδιαφορο και πολλες φορες κομπλεξικο και αρνητικο κοινο να παρουσιασουν τις δικες τους ιδεες το δικο τους οραμα .Πως να μην τους επιβραβευσεις για αυτη τους την επιλογη και μονο?Τελος οσον αφορα τις ΤRIBUTE μπαντες αυτες πραγματικα δειχνουν σεβασμο στην μπαντα της οποιας παιζουν τα κομματια,δινοντας σε πολλους απο τους οπαδους την ευκαιρια να δουν live ακομα και μπαντες που δεν υφιστανται πλεον οπως η παρακατω TRIBUTE μπαντα στους GENESIS την οποια την θεωρω την κορυφαια tribute μπαντα σημερα και την οποια ανετα θα πληρωνα να τη δω live. +1 www.alexisgearstuff.com www.youtube.com/alexisgearstuff Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hwept Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Αγαπητε φιλε panoprog Εχω μιαν εντυπωση οτι βρισκεσαι σε ενα μικρο παραληρημα. Τι ακριβως θα πει οτι "ανεχομαστε" τις μπαντες μη πρωτοτυπου υλικου (γενικευω). Τι ακριβως νομιζεις οτι εισαι και τις ανεχεσαι? Πραγματικα το υφος αυτο μου θυμιζει συνεδριαση επιτροπης λογοκρισιας (με στριγκια φωνη : Εσωσαμε την Ελλαδα απο τις διασκευες - humor ;)). Παμε παρακατω. Εκτος απο το οτι μας ανεχεστε (κ σας ευχαριστουμε πολυ για αυτο), λες αργοτερα "εμεις οι μουσικοι". Δηλαδη εσεις οι "δημιουργοι" εισαστε πραγματικοι μουσικοι ενω εμεις οχι? Οταν αναλυεις παρακατω βεβαια κριτακαρεις κυριως στην ασοβαρη αντιμετωπιση κ εχεις δικιο. Αυτο ομως δε σημαινει οτι η καθε μπαντα μη πρωτοτυπου υλικου ειναι ασοβαρη αποτελουμενη απο καλαμπορτζηδες που δεν ξερουν να παιζουν το οργανο τους και δεν νοιαζονται για τον ηχο τους, αλλα ουτε και το αντιθετο. Υπαρχουν καλες και κακες μπαντες ενθεν και ενθεν. Πραγματικα σε ολα τα ποστ σαν τα δικα σου καπου ξετρυπωνει το μεταφυσικο επιχειρημα : "Δικα μας να 'ναι κι οτι να 'ναι. ειναι καλυτερα απο ξενο υλικο". Ε δεν παει ετσι ελεος δηλαδη. Και στην τελικη ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ.... ΞΕΡΕΤΕ Και για να γινω και λιγο τσαχπινης : Δειξε μας τις κοματαρες σου, να σου βγαλουμε το καπελο εμεις οι ανεμπνευστοι - αναπαραγωγοι ξενων δημιουργιων Σημειωνω επειδη εχω παρεξηγηθει πολλακις, οτι παρα το γλαφυρο μου υφος, δεν εχω καμια προθεση να προσβαλλω ή να θιξω προσωπικα οποιον διαφωνει μαζι μου. Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Hwept, πρέπει να καταλάβεις ότι το να αποτυγχάνει κανείς είναι ανθρώπινο, αναμενόμενο (μόνο όποιος δεν προσπαθεί, τα καταφέρνει πάντα), όμορφο (διότι μέσα από τις αποτυχίες μαθαίνουμε), αποδεκτότατο (δεν περιμένουμε από όλους να γράφουν αριστουργήματα και ούτε "τη βρίσκουμε" μόνο με αριστουργήματα). Το να μην προσπαθεί κανείς είναι : μη-δημιουργικό, ελληνοπρεπέστατο, αναχρονιστικό και πολύ δημοσιουπαλληλικό (με την κακή έννοια). Αυτά, δεν είναι η γνώμη μου - σε όλο το κόσμο έτσι σκέπτονται οι άνθρωποι, γι' αυτό υπάρχουν αυτοί οι μουσικοί των οποίων τα κομάτια θέλεις να παίζεις. Αν όλοι σκεπτόντουσαν σαν εσένα, τι θα έπαιζες; Μην είσαι λοιπόν τόόόόόσο αυστηρός με το δημιουργικό εαυτό σου, όταν είσαι τόόόόσο επιεικής με τον μιμητικό εαυτό σου. Δε στέκει. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alexi Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Hwept, πρέπει να καταλάβεις ότι το να αποτυγχάνει κανείς είναι ανθρώπινο, αναμενόμενο (μόνο όποιος δεν προσπαθεί, τα καταφέρνει πάντα), όμορφο (διότι μέσα από τις αποτυχίες μαθαίνουμε), αποδεκτότατο (δεν περιμένουμε από όλους να γράφουν αριστουργήματα και ούτε "τη βρίσκουμε" μόνο με αριστουργήματα). Το να μην προσπαθεί κανείς είναι : μη-δημιουργικό, ελληνοπρεπέστατο, αναχρονιστικό και πολύ δημοσιουπαλληλικό (με την κακή έννοια). Αυτά, δεν είναι η γνώμη μου - σε όλο το κόσμο έτσι σκέπτονται οι άνθρωποι, γι' αυτό υπάρχουν αυτοί οι μουσικοί των οποίων τα κομάτια θέλεις να παίζεις. Αν όλοι σκεπτόντουσαν σαν εσένα, τι θα έπαιζες; Μην είσαι λοιπόν τόόόόόσο αυστηρός με το δημιουργικό εαυτό σου, όταν είσαι τόόόόσο επιεικής με τον μιμητικό εαυτό σου. Δε στέκει. +1 www.alexisgearstuff.com www.youtube.com/alexisgearstuff Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιποοοννν ;D Έχω πει ήδη ότι θεωρώ μουσικούς τόσο τους εκτελεστές όσο και τους συνθέτες. Πάει αυτό. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα: Ο ρόλος των "γκρουπ" στην ιστορία της μουσικής. Όταν λέμε γκρουπ εννοώ τα κλασικά rock (και όχι μόνο) γκρουπ, π.χ. Zeppelin, Floyd κλπ κλπ. Στην ουσία αυτά που πρόσφεραν ήταν ήδη γνωστά πράγματα, που όμως είχαν μια πρωτοπορία είτε στην ενορχήστρωση, είτε στον τρόπο παιξίματος είτε ακόμα και στην έλλειψη δομής ή συνάφειας ( το πανκ και η ψυχεδέλεια είναι κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα). Με άλλα λόγια το βασικό γνώρισμα ενός γκρουπ, ο ίδιος ο λόγος της ύπαρξής του, ήταν ότι με τον ΤΡΟΠΟ που εφάρμοζε τα ήδη γνωστά μουσικά εργαλεία πήγαινε τη μουσική ένα βήμα μπροστά. Είναι δηλαδή 4-5 άνθρωποι που προσπαθούν να εκφράσουν την άποψή τους για την τέχνη, με έναν δικό τους τρόπο. Αυτός είναι ο τρόπος για να προσφέρει ένα γκρουπ κάτι καινούργιο: Με το να "ψάχνεται". Συνεπώς οι ορκισμένοι διασκευάδες, αλλά και αυτοί που τσαπατσούλικα συναρμόζουν 3-4 ακκόρντα "σε στυλ Τάδογλου", δεν έχουν καμία σχέση με την αυθεντική λογική ενός γκρουπ. Απλά περνάνε την ώρα τους, πράγμα όχι τόσο κακό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
il_dottore46 Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Ενδιαφέρον τοπικ και μάλιστα με απασχόλησε το θέμα πρόσφατα. Λοιπόν εγώ με 3 παιδιά ακόμα μόλις δημιουργήσαμε μία μπάντα. Το στυλ μουσικής μας είναι alternative rock με την πολύ γενική έννοια του όρου. Μιλάμε για 4 άτομα εντελώς άγνωστα μουσικά, μόνο εγώ (μπάσο) με τον τραγουδιστή γνωριζόμαστε προσωπικά αφού είμαστε φίλοι αλλα δεν συνυπήρξαμε ποτέ μουσικά. Στο διά ταύτα, μία μπάντα σαν εμάς τι πρέπει να κάνει δηλαδή?? Να νοικιάσει ένα στουντιο για ένα μήνα και αν βγει τίποτα της προκοπής (δικό της) έχει καλώς? Προφανώς δεν γίνεται. Εξ'άλλου όλοι δημιουργήσαμε το γκρουπ με κοινό παρονομαστή την ανάγκη μας για λαιβ και επειδή γουστάρουμε και αυτό το είδος μουσικής ανάμεσα σ'άλλα. Και επειδή εν τέλει γουστάρουμε και κάποια πολυ συγκεκριμένα κομμάτια και θέλουμε να τα παίξουμε. Το συζητούσα με τον τραγουδιστή πριν φτιαχτεί η μπάντα οτι θα ταν ωραίο να γράφαμε αργότερα και δικά μας, καποιο σχετικό (εντελώς ακατέργαστο) υλικό υπάρχει ηδη. Ωστόσο αυτο μπορεί να πάρει πολύ καιρό για να γίνει. Να μας βγει να δημιουργήσουμε. Μέχρι τότε που είναι το κακό να γουστάρουμε παίζοντας κομμάτια άλλων και απ'τη στιγμή που το κάνουμε καλα να έχουμε και κόσμο να μας ακούει. Αν δεν μας κάνει μουσικούς κάτι τέτοιο, so be it, μέχρι να θεωρηθούμε μουσικοί όταν γράψουμε το πρώτο ολοκλήρωμενο δικό μας κομμάτι. Σκόρπιες σκέψεις ήταν αυτά, ίσως επεκταθώ άλλη φορά παραπάνω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Μα ρε παιδί μου... έχουμε φτάσει στο εξής παρανοϊκό σημείο: εκείνοι που παίζουν διασκευές να κατηγορούν τους άλλους (που προσπαθούν να κάνουν τη δική τους μουσική) διότι δεν καταφέρνουν (οι δεύτεροι) να κάνουν τόσο σημαντική μουσική όσο εκείνη που θα θέλανε να είναι για να... γουστάρουν να τη διασκευάσουν. Έλεος. Ας σας πει κάποιος (που αδιαφορεί για το πολιτικό κόστος) ότι αυτά είναι αστειότητες, τόσο από καλλιτεχνικής όσο και από επαγγελματικής απόψεως. Αν μπαίνατε σε γραφείο υπεύθυνου δισκογραφικής εταιρείας λέγοντας ότι παίζετε διασκευές, το πολύ-πολύ θα σας πέταγε έξω για να μη χάνει το χρόνο του. Το πολύ που μπορείτε να κάνετε είναι να παίζετε σε καμιά τριανταριά μισο-μεθυσμένους που καμακώνουν καμιά τριανταριά μεθυσμένες. ΤΕΛΟΣ. Όσο για καλλιτεχνική καταξίωση... άστα καλύτερα... ούτε σαν ανέκδοτο δε παίζει. Κάντε ότι θέλετε, αλλά όχι και να τη λέτε σε εκείνους που προσπαθούν για κάτι καλύτερο - ΕΙΔΙΚΑ μετά από τέσσερις δεκαετίες μιζέριας και αθλιότητας από ομοϊδεάτες σας, εκτός αν νομίζετε ότι είστε οι πρώτοι που σκέφτηκαν τη συνταγή της επιτυχίας. Α, και η λέξη που έχω υποσχεθεί ΕΡΧΕΤΑΙ, για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Υ.Γ. To post γράφτηκε πριν το ποστ του il_dottore46 και δεν αναφέρεται ειδικώς σε αυτόν και τη μπάντα του. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Clouseau Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Σεπτεμβρίου 2010 Πιστεύω οτι όλα συνοψίζονται σε αυτό(απο τη δεύτερη σελίδα): Όπως δεν βρίσκω τον λόγο σε μια παρέα φίλων που βρίσκονται και παίζουν κάθε Κυριακή πρωί μπάσκετ, να αναπτύξουν αμυντικά συστήματα και επιθετικές τακτικές.... Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει πάντως. Η δουλειά που κάνει η κάθε μπάντα ούτε κρύβεται ούτε πάει χαμένη ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση