Προς το περιεχόμενο

Sidechain και C1 στο Cubase...

Maxos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσα ένα freeware side chain compressor έφτιαχνα ένα quadro group channel και τέλειωνε η υπόθεση... προσπαθώ να κάνω side chain compression με κάποιο plugin της waves και απλά δεν μπορώ να το καταφέρω. Έψαξα internet manuals κτλ. κ το μόνο που βρήκα ήταν πώς να το κάνω αλλά με αποτέλεσμα να μου γυρίσει τα κανάλια σε μονοφωνία... αφού το σκάλισα με C1 gate, C1 sc κτλ. δεν βγάζω άκρη κ ζητώ ταπεινά βοήθεια lol δεν μπορεί να μην γίνεται!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

μάλιστα. το θέμα είναι οτι ο μείκτης του sx3 δεν υποστηρίζει sidechain routing, και ο μόνος τρόπος να το κάνεις είναι η δημιουργία ενός multi-channel buss (ή group, δεν θυμάμαι πως το λεει στο cubase) όπως του quadro όπως πολύ σωστα είπες. εδώ παιζει ρόλο όμως μια λεπτομέρια. το freeware plugin που έβαζες προφανώς υποστηριζε επεξεργασία για πιο πολλα κανάλια ήχου απο τα στανταρ 2 καναλια ενός στερεο track οπότε σου έκανε την δουλεια (δουλευε και για τα 4 κανάλια του quadro buss χρησιμοποιόντας τα 2 σαν input και τα άλλα 2 σαν sidechain). παραδόξως, το waves c1 ΔΕΝ υποστιρίζει παραπάνω απο στερεο οπότε αναγκαστηκά θα σου χαλάσει το στερεο σήμα και θα στο κάνει μονοφωνικό. η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ αυτή την στιγμή είναι να "σπάσεις" τα δυο αρχικα tracks σου σε 2 ξεχωριστα μονοφωνικά tracks (left και right) και να κάνεις sidechain το left του πρώτου με το left του δεύτερου και το right του πρώτου με το right του δευτερου σε 2 ξεχοριστα στερεο buss. οτι έκανες και πριν δηλαδή, απλά αντι για quadro θα έχεις 2 στερεο. τα 2 αυτα buss θα τα μετατρέψεις πάλι σε μονοφωνικά, το πρώτο θα είναι το τελικό λεφτ και το δευτερο το τελικό ραιτ. είναι πολύ μανούρα, το ξέρω.....και πρεπει να προσέχεις να βάλεις τις ίδιες ρυθμίσεις και στα 2 c1......τεσπα, ελπίζω να βγάζουν κάποιο νόημα αυτά που γράφω.

Ναι βγάζω νόημα αλλά όπως είπες κ συ πολύ μανούρα :-/ τες πα έχω βρει έναν καλύτερο sc compressor από αυτό που χρησιμοποιούσα που μου κάνει τη δουλεία αλλά το γεγονός ότι ολόκληρη σουίτα waves δεν έχει μια τόσο βασική λειτουργιά μου την έσπασε κάπως. Για κάποιον σαν εμένα που ασχολείται με ηλεκτρονική μουσική που δν τον ενδιαφέρει να κάνει sidechain μόνο μονοφωνική πηγή όπως πχ ένα bassline αλλά και κάτι άλλο όπως ένα pad η κάτι πιο wide. Πάντως thanks που μου λυσες τιν απορία γιατί ακόμη θα ψαχνα lol

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου