Προς το περιεχόμενο

SM Pro Audio V-Machine, το έχει δει κάποιος?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πρωτες εντυπωσεις γιατι μαλλον θα αργησουν οι τελικες:

Οταν το ανοιξα, εβγαζε εκνευριστικά πολυ φύσημα. Τελικα με την αναβαθμιση στο τελευταιο firmware, ειναι μια χαρα.

Μικρο, και πολύ ευχρηστο, αλλα το ανεμιστηράκι όντως ακουγεται. Οχι πολύ, αλλα όχι και λίγο.

Η SM audio δινει μια βιβλιοθήκη περι τα 600mb με plugins.

Μπορώ να πω, πως για κάποιον που του αρεσει ο vintage ήχος πληκτρων, ειναι ονειρο. Το Messiah είναι εξαιρετικοτατοτατο, ενώ εχει emulations απο solina, arp, oberheim και επίσης το Οcet που ειναι ενα πολυ ευχρηστο "vintage" drum machine. Από fx, εχει λίγα και μέτρια (εκτος απο το retro delay).

Απο ευκολία χρήσης, είναι π-α-ι-χ-ν-ι-δ-α-κ-ι. Το συνδέεις με usb σε PC και εγκαθιστάς το VFX πρόγραμμα.

Εκει κάνεις import όποιο plugin θελεις, και το τεσταρεις αβερτα, φτιάχνεις presets, banks, αναθεσεις MIDI CC, splits, pans, mix....και μολις τελειωσεις εχεις 2 επιλογές.

1-Πατας SYNC και περνάνε όλα στο v machine ή

2- Αν ειναι μεγάλο αρχειο (πχ 500-600mb οπου θελει καμια ώρα με το sync) σου προτεινει να το σωσεις ως .vfxlibrary. Βαζεις το αρχειο αυτό σε ενα usb stick, το οποιο κουμπωνεις μετα στο v machine και το κανεις εκει load (περιπου 5' θελει)

Σημείωση πως καθε bank παίρνει εναν αριθμο presets. Καθε preset τώρα, παίρνει μέχρι 12 (αν δεν κάνω λάθος) vsti + 8 vst fx. Και νομίζω πως μπορεις να βάλεις fx και σε slot για vsti.

Δυστυχως δε μπορεσα να τεσταρω εκτενώς τη χρήση του ως fx module.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα, ηταν οτι σε 2 συγκεκριμένα vsti, οταν εβαζα καινουριο ήχο, παθαινε κατι σαν freeze μετα απο 4-5" στιγμιαια και μετά επαιζε κανονικα. Αυτο θα ήταν υπερβολικά ενοχλητικό σε ΡΑ μεγάλου χώρου.

Κατα τ'αλλα νομίζω πως βρήκα μια εξαιρετική φορητή λύση, για να συμπληρώσω το set up μου. Και να αφήσω το V synth στην ησυχια του στο σπιτι, να φτιάχνει ήχους :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Διάβαζα το θέμα σου πριν 1 ώρα...ανάθεμά σε.

Επειδη ξερω τι γουσταρεις, ενα θα σου πω. (αντε 2-3)

Messiah synth (τυφλα να χουν τα CS-80)

Esline String Machine (ποιο solina τωρα?)

Tapeotronic (μετριο αλλα αξιοπρεπες mellotronειδες)

και Οcet (drum machine απο αλλες εποχες).

Με αυτα και μονο ειμαι ευτυχισμένος. Αν κανω και το Lounge Lizard 2 και το B4 να δουλεψουν (θελουν παιδεμα με τα licence), δε θελω τιποτα αλλο.

Δες εδω και μια λιστα με αλλα συνθς που εχει ηδη μεσα

http://www.smproaudio.com/index.php/en/products/v-machines/vmachine

Αλλα ξαναλέω ότι δεν το προτείνω ανεπιφύλακτα ακομα. Κι εγω ρισκαρω που το πήρα, αλλα ειμαι αισιοδοξος. Αν θελετε, περιμενετε να φτιάξω το μουσικο μου πισι ωστε να το τεσταρω φουλ εκει, και θα ξανακάνω ολοκληρωμενο review και με ντεμοστρασιόν.

πάω στην Ελίνα την Δευτέρα....

Νίκο να σε ρωτήσω.Τα φορτώνω στο κουτάκι...παίρνω το κουτάκι και πάω στούντιο έτσι;

www.sonicspace.gr

Κοίτα σκέψου μια δημιουργική μπάντα που θα αυτοσχεδιάζει και θα φτιάχνει μουσική.

Σκέψου τις μπάντες που αναφέρω στο θέμα και το γεγονός ότι θα είμαστε 3.

Σολιστικό δεν θα είναι σε καμία περίπτωαη, αλλά αν σε κάποιο σημείο βρω ένα lead ήχο που σπάει κόκκαλα και κάνει το κόσμο να κλαίει...

Για το V Machine το ψάχνω...

πάω στην Ελίνα την Δευτέρα....

Νίκο να σε ρωτήσω.Τα φορτώνω στο κουτάκι...παίρνω το κουτάκι και πάω στούντιο έτσι;

Ακριβως. Μεσω του editor του. Mπορεις να τα εχεις και σε στικάκι, το οποιο θα καρφωνεις απευθειας στο V. (αυτο εχει συγκεκριμενη αλλα πολυ απλη διαδικασια).

Αλλα παιρνεις μονο το κουτακι μαζι σου. Που ειναι οσο η παλαμη σου.

καλησπερα και απο μενα

δηλαδη εκτος απο αυτα που εχει μπορεις να το φορτωσεις και με αλλα extra???

που μπορω να ακουσω δειχματα ηχου να δω αν μου κανει κατι τετιο?

και ποσο ευχρηστο ειναι?

μεσο  midi πανω στο synth δουλευει???

• Guru

@neeq

Δηλαδή, αν του φορτώσεις δύο τρία όπως Omnisphere - Trilian - Virtual Bouzouki, όλα original, θα τα παίξει ή... θα τα παίξει;

Με τη νέα version πως τα πάει;

• Guru

καλησπερα και απο μενα

και ποσο ευχρηστο ειναι?

http://www.smproaudio.com/index.php/en/products/v-machines/vmachine

μεσο  midi πανω στο synth δουλευει?

Απ'ότι λέει ναί, αυτή είναι η δουλειά του.

καλησπερα και απο μενα

και ποσο ευχρηστο ειναι?

μεσο  midi πανω στο synth δουλευει???

Ελα καπετάνιο. Λοιπον.

Ναι, μπορεις να φορτώσεις σχεδον οποιοδήποτε vst (οχι τα τερατα τυπου Ivory, Omnisphere κτλ). Η λιστα με τα συμβατα αυξάνεται συνεχως. Δες το θεμα που παρεθεσα σε προηγουμενο ποστ μου.

Φορτωνεις οργανα στο κουτακι, παιρνεις μαζι σου μονο το κουτακι, και το ελεγχεις μεσω midi ή usb απο καποιο κήμπορντ. Εχει audio out.

Μπορεις να το κάνεις και εφφεδιέρα, καθώς εχει και audio in. Φορτωνοντας του ότι ψηφιακό εφφε θες (παλι με καποιους περιορισμους).

Στην Ελίνα ισως εχουν να το δοκιμάσεις απο κοντα.

Αν γνωρίζεις τα βασικα των υπολογιστών, είναι παραπάνω απο ευχρηστο. Ολα γινονται αυτοματα και με MIDI learn...

@Mανωλη: Οχι, ουτε καν μονο του το Omnisphere. Τα αλλα δεν τα γνωρίζω, τι απαιτήσεις εχει. Εχει περιορισμένη επεξεργαστική ισχυ δυστυχώς. Ετρεξα ταυτοχρονα Minimogue και Messiah, και τα πήγε καλά, αλλα σε εξτριμ πολυφωνίες εκανε μερικα pops.

• Guru

@Mανωλη: Οχι, ουτε καν μονο του το Omnisphere. Τα αλλα δεν τα γνωρίζω, τι απαιτήσεις εχει. Εχει περιορισμένη επεξεργαστική ισχυ δυστυχώς. Ετρεξα ταυτοχρονα Minimogue και Messiah, και τα πήγε καλά, αλλα σε εξτριμ πολυφωνίες εκανε μερικα pops.

Γι'αυτό και ρώτησα εσένα που δουλεύεις τη νέα version. Το είχα δοκιμάσει πριν κάτι μήνες με παλαιότερη version και δεν δούλεψε έτσι όπως περίμενα ή τουλάχιστον όπως μου το παρουσιάσανε.

Επίσης με είχαν ενημερώσει τότε για την rack έκδοση που θα είχε αρκετά μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ. Δεν μιλάω για εφφέ (δεν μας ενδιαφέρει) αλλά για όργανα κατηγορίας spectrasonics και πάνω απ'όλα σταθερότητα στο live. Εξαρτάται βέβαια και από την τιμή, αλλιώς... laptop.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου