Προς το περιεχόμενο

Ποια ειναι η αγαπημενη(ες) σας μπυρα(ες);

alexi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχθές το βράδυ, ήπια μια πάρα πολύ ωραία ελληνική μπύρα. "Alexander the Great" το όνομα αυτής! Χαρακτηρίζεται ως scotch ale beer και έχει 6% περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Το άρωμα, η γεύση και η επίγευσή της, φωνάζουν καραμέλα... 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντήσεις 244
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Συμπληρώνω και μερικές ακόμα ελληνικές μπύρες που ήπια τελευταία και σας συστήνω ανεπιφύλακτα.  8)

Νήσος, Βεργίνα Πρφύρα, Mary Rose, Septem Porter και τις δύο Volkan.

Εσχατως μου αρεσει ιδιατερα και η Berliner PIlsner αφου καταναλωσα λιτρα σε ενα προσφατο ταξιδι μου στο Βερολινο.......αλλα δεν την βρισκω πουθενα στην Αθηνα..

2 things are infinite:the universe&human stupidity

quadrupel, αλλα οταν ανοιξω εκεινη την Westvleteren 12,που περιμενω να ληξει ισως να αλλαξω γνωμη

Για κάποιο περίεργο λόγο, η duvel (ειδικά η La trappe) μου αρέσει πιο πολύ.

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

quadrupel, αλλα οταν ανοιξω εκεινη την Westvleteren 12,που περιμενω να ληξει ισως να αλλαξω γνωμη

Quadrupel σημαίνει τετραπλής ζύμωσης... ποιες από τις δεκάδες που κυκλοφορούν εννοείς? Την Trappe? Kαι την Westvleteren από πού την περιμένεις? (μιας και πωλείται μόνο στο μοναστήρι)

Για κάποιο περίεργο λόγο, η duvel (ειδικά η La trappe) μου αρέσει πιο πολύ.
Ποια από όλες τις Westvleteren έχεις δοκιμάσει? Γιατί είναι τρεις, και ουσιαστικά η μόνη συγκρίσιμη εκ των τριων με την Duvel είναι η ξανθιά. Εν τω μεταξύ κάποια σύγχυση πρέπει να υπάρχει γιατί άλλο Duvel και άλλο La Trappe (χώρια που έχουν τρεις-τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες η καθεμιά)...

Τις έχω πιει και τις τρεις Westvleteren, και αν και απίστευτες και με εξαιρετική λεπτομέρεια και ωριμότητα στην γεύση, δε νομίζω πως θα κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση σε κάποιον που δεν έχει εξοικειωθεί με αυτόν τον τύπο μπύρας. Αν πάντως θέλετε να δείτε πώς είναι η γεύση αυτής της μπύρας που μερικά χρόνια πριν έκανε ντόρο ως η βραβευμένη καλύτερη μπύρα στον κόσμο, υπάρχει μια παραδοχή πως η πλησιέστερη εκδοχή τους σε κάτι που μπορεί να βρεθεί πιο εύκολα είναι η επίσης εξαιρετική St. Bernardus στις αντίστοιχες βερσιόν (tripel, 8ρα και 12ρα). Η πιο κοντινή από τις τρεις στην αντίστοιχη Westvleteren είναι η 12ρα - πληροφορία επιβεβαιωμένη και από μεσήλικες Βέλγους φίλους μου, με την οποία συμφωνώ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Εσχατως μου αρεσει ιδιατερα και η Berliner PIlsner αφου καταναλωσα λιτρα σε ενα προσφατο ταξιδι μου στο Βερολινο.......αλλα δεν την βρισκω πουθενα στην Αθηνα..

Ενταξει η  BP  ειναι λιγο....κατουρο...αλλα απο την Amstel καλυτερη... ;D

εκτος και αν ηπιες απο αυτες

berliner-weisse-gruen-rot-berliner-kindl-20060709100810.jpg

που οντως μαμανε και δερνουνε αλλα δεν ειναι ακριβως...μπυρες αλλα καλοκαιρινο αναψυκτικο (guilty pleasure ακομα και των πιο σκληρων πανκηδων... ;D)

πλακα κανω...μαλλον σου αρεσουν οι πολυ ελαφριες μπυρες και καλα κανεις και σου αρεσουν... :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου