edessaios Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2010 Μα κανένα stage piano δεν πρέπει να έχει ηχειάκια.Υποτίθεται ότι η λειτουργία τους είναι για σκηνή όπου έχεις ηχεία μόνιτορ. Εγώ πάλι έχω φάει τρελό κόλλημα με τα kurzweil.Ίσως είναι η ιδέα μου αλλά νομίζω ότι είναι τα μόνα που προσφέρουν έναν μοναδικό ιδιαίτερο ήχο κυρίως στα πιάνα αλλά και σε άλλους ήχους.Αν είχα την ευκαιρία θα έπαιρνα αυτή την περίοδο ενα kruzweilpc3x.1700ευρώ έχει πλέον και πιστεύω ότι αξίζει το κάθε ευρώ.Βεβαια άν δεν έχεις πρόβλημα με την έκταση μπορείς να πάρεις το pc3με τα 76 πλήκτρα που είναι και τρελό valueformoney... anyway γούστα είναι αυτά ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του! :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
geopapas Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2010 Για να δούμε, θέλουμε ένα stage piano, αλλά με ηχεία, οπότε δεν θα είναι και πολύ stage, να εχει τον καλύτερο δυνατό ήχο στα λεφτά που διαθέτουμε αλλά και την καλύτερη δυνατή αίσθηση πιάνου, την οποία βέβαια δεν μπορούμε να διαπιστώσουμε σε συνδυασμό με τον ήχο διότι δεν ξέρουμε πιάνο!! Προτείνω: πρώτα μαθαίνουμε πιάνο, σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορούμε να αξιολογούμε πιάνα σε ένα βαθμό και μετά βλέπουμε για stage piano. Στέλλα, δώσε λιγότερα λεφτά για κάτι που θα σε βοηθήσει να μάθεις πιάνο, πχ ένα μεταχειρισμένο ηλεκτρικό, γιατί με ένα καλό stage piano μάλλον θα κλαις τα λεφτά σου. Δεν κάνουν τα όργανα τον μουσικό αλλά το ανάποδο.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Στελλα Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι συμφωνω πως δεν κανει το οργανο τον μουσικο! Απλα δεν σκοπευω να το αλλαξω... Οταν το αλλαξω μαλλον θα παρω κανονικο πιανο,που και παλι δεν θα το πεταξω!ενα stage ειναι παντα ενα stage... και αφου εχω μαζεψει αρκετα χρηματα και ειναι η εποχη τετοια ισως και να μην ειναι τοσο λαθος επιλογη...Δε θελω να ξοδεψω απλα τα χρηματα, ομως ψαχνω σ εναν τομεα που δε γνωριζω,αυτο φαινεται εξαλλου... Ωστοσο θελω πολυ να τον μαθω! Σκεφτομαι και το kurzweil sp2x και μαλλον σ αυτο θα καταληξω τι λετε γι αυτο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
midiman Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2010 Μήπως θα έπρεπε να κοιτάξεις σε κάτι ποιο οικονομικό προς το παρόν? Φυσικά και δε συγκρίνεται με τα μοντέλα και τις εταιρίες που σου πρότειναν οι προηγούμενοι φίλοι αλλά καμιά φορά δε ξέρεις (και ειδικά στη περίπτωσή σου). Σου προτείνω αυτό: http://www.thomann.de/gr/casio_px_330_bk_privia.htm To έχω εδώ και 8 μήνες. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος σαν stage πιάνο. Παίζω με αυτό 2 φορές την εβδομάδα σε μαγαζί (έχει 200 ήχους πέρα από πιάνο), το κουβαλάω σε πρόβες (12 kg), παίζω στο σπίτι (έχει ηχεία) και το έχω και σαν master keyboard για το Logic. Είχα το Yamaha ΜΟ8 (που έχει απίθανο κλαβιέ για τα λεφτά του) αλλά το βάρος του ήταν περιοριστικό για μένα. Αν σου κινήσει την περιέργια, μπορώ να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες. Καλή επιτυχία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
saharaman Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2010 Λιγο οφτοπικ αλλα οχι τοσο (μια κατηγορια χρηματων κατω δλδ ;D) Με το καινουριο της yamaha p-95 εχει παιξει κανεις? Επαιξα εγω σημερα μια χαρα μου φανηκε και αυτο και το korg sp 170 απλα επειδη η αισθηση του πιανου δεν μου ειναι τοσο γνωριμη - σα κλαβιε ειναι ρεαλιστικο οσο γινεται ( για το κλαβιε του και τα ηχεια του το θελω)? (εν τω μεταξυ ειναι πανασχημα και τα δυο :-X) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
SIMON2 Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι συμφωνω πως δεν κανει το οργανο τον μουσικο! Απλα δεν σκοπευω να το αλλαξω... Οταν το αλλαξω μαλλον θα παρω κανονικο πιανο,που και παλι δεν θα το πεταξω!ενα stage ειναι παντα ενα stage... και αφου εχω μαζεψει αρκετα χρηματα και ειναι η εποχη τετοια ισως και να μην ειναι τοσο λαθος επιλογη...Δε θελω να ξοδεψω απλα τα χρηματα, ομως ψαχνω σ εναν τομεα που δε γνωριζω,αυτο φαινεται εξαλλου... Ωστοσο θελω πολυ να τον μαθω! Σκεφτομαι και το kurzweil sp2x και μαλλον σ αυτο θα καταληξω τι λετε γι αυτο; Γεια σου Στέλλα, σχετικά με το kurzweil sp2x στο συνιστώ ανεπιφύλακτα όσων αφορά στην ποιότητα που έχει στον ήχο πιάνου. Εγώ έχω πάρει το sp3 και ξέρω ότι έχει ακριβώς τον ίδιο ήχο πιάνου. Βέβαια, πάντα είναι περί ορέξεως.. Αν σου αρέσει ο ήχος πιάνου που είναι πιο βαρύς-θαμπός-γεμάτος και όχι πιο μεταλλικός, bright ή και hi-fi (που λέει και κάποιος φίλος μου ;D) είναι η καλύτερη επιλογή! Το δικό μου το πήρα πριν περίπου κανένα οκτάμηνο.. δεν είχα τη δυνατότητα να ακούσω ή και ακόμη καλύτερα να παίξω πολλά και βασίστικα σε διάφορα forums αν και σε αυτό το θέμα.. δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένος γιατί ακόμη και εδώ μέσα ακούγονται διάφορα και από κόσμο που μιλάει πορωμένα ή αν θες με πολύ υποκειμενικά κριτήρια χωρίς να μπαίνει στον κόπο να αιτιολογήσει και να τεκμηριώσει την άποψη του.. Εγώ προσωπικά, εσφαλμένα αν θέλεις παρασύρθηκα και έδωσα 300€ παραπάνω (από το sp2) και πήρα το sp3 διότι διάβασα από κάποιους στα forums ότι έχει ακόμη καλύτερο ήχο στο πιάνο (και ήθελα να κάνω το ψώνιο μου - να πάρω το καλύτερο της ;) )ως πιο καινούργιο stage πιάνο της Kurzweil (η Kurzweil γιατί δεν το έλεγε αυτό πουθενά;;;;) καθώς επίσης και πολλούς ήχους ορχηστρικούς,πιάνα και ηλεκτρικά πιάνα αλλά και πολλά άλλα διάφορα. Στην πράξη.. και για να μην φύγω εκτός θέματος αν μπορούσα να χαρακτηρίσω τους ήχους που έχει - πάντα με τα δικά μου κριτήρια τα οποία είναι κυρίως για soul,jazz,rock,classic - θα σου έλεγα ότι το πιάνο είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει, τα ηλεκτρικά πιάνα είναι σε ένα πολύ σοβαρό επίπεδο αλλά όχι τόσο εκφραστικά, οι ήχοι organs/hammonds είναι ότι χειρότερο έχω ακούσει με διαφορά(...) μπορώ να γίνω πιο αναλυτικός για το sp3 αλλά δεν χρειάζεται νομίζω.. απλά να ξέρεις ότι σε γενικές γραμμές μοιάζουν και έχουν μέχρι και κάποιους ίδιους ήχους το sp3 με το sp2 που θέλεις. Αν μπορείς να ακούσεις και ακόμη καλύτερα να παίξεις κάποια όργανα είναι ότι καλύτερο όπως λένε συνέχεια και πολύ σωστά οι περισσότεροι. Επίσης, η επιλογή σου θα πρέπει να έχει να κάνει καθαρά και με το είδος μουσικής που θέλεις να ασχοληθείς διότι ακόμη και τα κανονικά πιάνα έχουν τεράστια γκάμα ήχων και γι'αυτό και δεν υπάρχει (και ούτε πρόκειται) κάποιος στάνταρ/πρώτυπος ήχος. Επίσης, αν και δεν το ρωτάς, όσον αφορά το κλαβιέ..έχει να κάνει και με το πόσο τεχνική έχεις και γενικότερα την εξοικείωση σου με βαρύ πλήκτρο. Αν έχεις μια σωστή βάση μην σκοτίζεσαι για δύσκολα ή εύκολα κλαβιέ στα stage πιάνο - όλα συνηθίζονται άμα σου αρέσει να παίζεις.. Ελπίζω να βοήθησα.. ::) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
undo_an Δημοσιευμένο 19 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 19 Σεπτεμβρίου 2010 Καλημέρα ενδιαφερομαι και εγω να αγορασω stage πιανο για live και προβες.Η αληθεια ειναι πως απο την μια σκεφτομαι να αγορασω κατι ποιο οικονομικο τυπου sp-250 korg και απο την αλλη σκεφτομαι και το nord piano με τους εκπληκτικους ηχους του και τα φανταστικα ηλεκτρικα του πιανα αλλα η τιμη του ξεφευγει αρκετα.δεν εχω αποφασισει ακομα.Ουτε και εγω!Στο σπιτι χρησιμοποιω Roland ψηφιακο πιανο Hp-101 το οποιο το θεωρω εκπληκτικο για την τιμη του και σιγουρα με καλυτερο ηχο απο stage τυπου kurzweil.Αν το θελεις μονο για σπιτι και οχι για εξω θα σου ελεγα να παρεις ψηφιακο πιανο και οχι stage.Αν τωρα σκεφτεσαι για stage οτι και να ογορασεις με πανω απο 1100-1200 ευρω θα einai σιγουρα καλο. απλα καποια υπερτερουν σε καποια αλλα σημεια και καποια αλλα σε αλλα.Τσεκαρε και Kawai. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
saharaman Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2010 το sp2x με το sp2xs ειναι ιδια με μονη διαφορα τα ηχεια 20 W? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
saharaman Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 7 Οκτωβρίου 2010 Επείγον που θα βρω το Kurzweil sp2xs να το δοκιμασω? Bonstudio εχω ελπιδες? Στελλα τι πηρες τελικα? Eπισης γνωριζει κανεις γιατι ο Θωμας εχει τοσο χαμηλα την τιμη του?699? Εδω το χουν απο 870-1100. ::) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2010 Να πω κατι ..μιας και έχουν αναφερθεί κάμποσα μοντέλα. Πρώτον...το όργανο δεν κάνει τον μουσικό. Το αντίθετο κάλλιστα.(ειπώθηκε και καλώς ειπώθηκε παραπάνω!) Δευτερον,εφόσον έχουν μαζευτεί κάμποσες αντιλήψεις περί οργάνων,δεν μένει πλέον να αρχίσεις να τα βλέπεις και να τα δοκιμάζεις από κοντά. Τόσο στης λιανικής καταστήματα, όσο και στις αγγελίες. Ο καθείς έχει τα δικά του χέρια,αυτιά και γούστο. www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση