argytar Δημοσιευμένο 12 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 12 Σεπτεμβρίου 2010 Ειστε κατα 4 χρονια γηρεοτερος, αρα ο πλυθηντικος παραμενει! ;D Πληθυντικός??? Ο 'κυρ Αργύρης' έγινα?? Ας προσθέσουμε ότι με ένα μαγνήτη η junior έχει πιο πολύ resonance όπως πχ η esquire vs tele ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 12 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 12 Σεπτεμβρίου 2010 Ας προσθέσουμε ότι με ένα μαγνήτη η junior έχει πιο πολύ resonance όπως πχ η esquire vs tele Μπράβο ρε μάγκα. Και έλεγα δεν θα το γράψει κανείς? ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mkm Δημοσιευμένο 12 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 12 Σεπτεμβρίου 2010 Το resonance δεν νομίζω οτι έχει να κάνει τόσο με την έλλειψη του neck μαγνήτη αλλά περισσότερο με τη γεωμετρία του οργάνου... ...ειδικότερα, η γωνία του μπράτσου με το σώμα (neck angle) φέρνει τις χορδές αρκετά ψηλά στο σημείο της γέφυρας (σε σχέση με άλλα flat top όργανα) και για το λόγο αυτό η wraparound ασκεί μεγαλύτερη δύναμη στο σώμα της κιθάρας, λόγω μεγαλύτερης ροπής ,αφού ουσιαστικά η σταθερή τάση των χορδών (συγκεκριμένου πάχους πάντα) εφαρμόζεται σε μεγαλύτερη ακτίνα κύκλου. ...και οι Special άλλωστε παρόμοιο resonance έχουν και ας έχουν και neck μαγνήτη Λένε οτι έχει περισσότερο sustain αλλά προσωπικά δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο (συγκρίνοντας με LP Special) https://www.noiz.gr/community/forums/topic/20838-diy-custom-mkm-guitar/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
yannis37 Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2010 της έχω βάλει τον epi classic plus που είχε στην θέση bridge η custom μου, Epiphone HOTCH(Classic +)........(Alnico5).........................13.3 - 14KΩ λέτε να της βάλω και τον epi 57 classic που είχε για neck να δούμε πως θα ακούγεται? Epiphone 57CH(Classic).............(Alnico5).........................7.8 - 8.13KΩ HOME www.noiz.gr/index.php?action=media;sa=album;in=103 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2010 Το resonance δεν νομίζω οτι έχει να κάνει τόσο με την έλλειψη του neck μαγνήτη αλλά περισσότερο με τη γεωμετρία του οργάνου... O Argy αναφερόταν νομίζω (και εγώ το ίδιο) στον περισσότερο "αέρα" που έχει η παλλόμενη χορδή, χωρίς το μαγνητικό πεδίο του neck μαγνήτη. Είναι ένα φαινόμενο αισθητό αν και σε ορισμένες περιπτώσεις βέβαια (σίγουρα εγώ το καταλαβαίνω unplugged). Πολύ ωραία η ανάλυση περί wraparound. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 13 Σεπτεμβρίου 2010 O Argy αναφερόταν νομίζω (και εγώ το ίδιο) στον περισσότερο "αέρα" που έχει η παλλόμενη χορδή, χωρίς το μαγνητικό πεδίο του neck μαγνήτη. Είναι ένα φαινόμενο αισθητό αν και σε ορισμένες περιπτώσεις βέβαια (σίγουρα εγώ το καταλαβαίνω unplugged). Πολύ ωραία η ανάλυση περί wraparound. ;) +1 Λιγότερο pickup pull = μεγαλύτερος χρόνος ταλάντωσης της χορδής = Sustain ΚΑΙ Resonance ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση