Προς το περιεχόμενο

αγορά ημι-σκάφους: 335 - duesenberg starplayer tv - κάτι άλλο ?

ndnikola

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους!

Αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά μιας καλής semi-hollow που σκεφτόμουν εδώ και καιρό. Φυσικά όταν σκέφτομαι τον ήχο μιας καλής semihollow, το μυαλό μου πάει στην γνωστή κυρία της gibson (335), αλλά με ζώσανε τα φίδια να ακούσω την duesenberg starplayer tv, την οποία και θα δοκιμάσω οσονούπω. Θα ήθελα την γνώμη σας για τις δύο αυτές κιθάρες, καθώς και για εναλλακτικές επιλογές.

Το budget μου μπορεί να φτάσει τα 1800 ευρώ (το κάτω όριο για τις 335).  Ψιλοαποκλείω την 137, καθότι σε αυτήν την περίπτωση θα πάρω την 335 μιας και από ό,τι καταλαβαίνω πρόκειται για ίδιο hardware-ξύλα κλπ αλλά διαφορετικό σχέδιο (εδώ διορθώστε με εαν κάνω λάθος). Εαν κάποιοι έχετε την doozy, και την έχετε συγκρίνει με την 335, θα ήθελα να ακούσω γνώμες!

Επίσης, γνωρίζω ήδη για κάποιες διαφορές πέραν του tremolo στην starplayer, πχ. στην μεσαία θέση (εδώ με κερδίζει η starplayer) αλλά και στον neck μαγνήτη (p90 vs '57 humbucker).

Γενικά με ενδιαφέρει ο στρογγυλός-γλυκός-bluesy ήχος στον neck και ένα σχετικό growl από τον bridge. Αισθητικά, δεν έχω θέμα εκτός από τα sunburst χρώματα που θα ήθελα να αποφύγω!

-γενικά, εναλλακτικές της άπω ανατολής δεν με πολυενδιαφέρουν - όχι ότι είναι κακές αλλά δεν άκουσα κάποια που να με ενθουσιάζει (π.χ. sheraton και peerless)

Ο λόγος που δεν πάω κατευθείαν στην gibson και μπαίνω στο δίλημμα, είναι ότι οι (οκ, λίγες!) 335 που δοκίμασα μου φάνηκαν λίγο ψόφιες. (το γράφω περισσότερο για να προλάβω απαντήσεις όπως "αν ψάχνεις 335 ήχο, πάρε 335"). Και οι δύο ήταν καινούργιες, μία στην αγγλία και μία εδώ στο ελλάντα.

Οποιαδήποτε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο λόγος που δεν πάω κατευθείαν στην gibson και μπαίνω στο δίλημμα, είναι ότι οι (οκ, λίγες!) 335 που δοκίμασα μου φάνηκαν λίγο ψόφιες. (το γράφω περισσότερο για να προλάβω απαντήσεις όπως "αν ψάχνεις 335 ήχο, πάρε 335"). Και οι δύο ήταν καινούργιες, μία στην αγγλία και μία εδώ στο ελλάντα.

Παρόλα αυτά, εγώ θα σου προτείνω ακριβώς αυτό: αν θέλεις ήχο 335, πάρε 335. Εφόσον στην αρχή του post σου λες ότι σαν σημείο αναφοράς έχεις αυτό τον ήχο και εφόσον το budget σου είναι επαρκές, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να κοιτάξεις εκεί. Απλά, θα πρέπει να επιμείνεις και να παίξεις με αρκετές κιθάρες για να βρεις κάποια που θα σου ταιριάζει (όπως δηλαδή πρέπει να κάνει κάποιος πριν αγοράσει οποιαδήποτε κιθάρα).

Ψιλοαποκλείω την 137, καθότι σε αυτήν την περίπτωση θα πάρω την 335 μιας και από ό,τι καταλαβαίνω πρόκειται για ίδιο hardware-ξύλα κλπ αλλά διαφορετικό σχέδιο (εδώ διορθώστε με εαν κάνω λάθος).

Η 137 Custom έχει όντως το ίδιο hardware με την 335. Όσον αφορά τα ξύλα, η διαφορά είναι ότι η 137 έχει center block από μαόνι ενώ η 335 από maple.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Δυστυχώς, είναι αδύνατον να δοκιμάσω πολλές 335 στην ελλάδα, καθώς ελάχιστοι stock-άρουν περισσότερες από μια,  άσε που οι τιμές έχουν τεράστια διακύμανση. Παρόλα αυτά έχω στο νου μου να συνεχίσω να τις ψάχνω. επειδή ίσως κατεύθυνα και εγώ την απάντηση με την αναφορά αυτή, ο ήχος που ψάχνω είναι περισσότερο :

ο στρογγυλός-γλυκός-bluesy ήχος στον neck και ένα σχετικό growl από τον bridge

σε semihollow-type κιθάρα. Για να κάνω λίγο πιο ξεκάθαρη την ερώτηση (που εν μέρει θα απαντηθεί και από εμένα τον ίδιο όταν την ακούσω από κοντά) η doozy θα με κάλυπτε σε αυτό το στυλ ή υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές μέσα στο budget μου που ίσως δεν σκέφτηκα/ανέφερα?

Να πάρεις 335 Gibson

Είχα την  duesenberg starplayer tv  ;)

γμτ, το φοβομουν ;)

Αν έχεις χρόνο μπορείς να γράψεις γιατί την έδωσες και γιατί προτείνεις την gibson?

επίσης, είχες αυτήν με το piezo ή την "απλή" starplayer?

γμτ, το φοβομουν ;)

Αν έχεις χρόνο μπορείς να γράψεις γιατί την έδωσες και γιατί προτείνεις την gibson?

επίσης, είχες αυτήν με το piezo ή την "απλή" starplayer?

Ειχα την duesenberg starplayer tv,αν την αγοράσεις σε χαμηλή τιμη και δεν εχεις τα χρήματα για 335 καλούτσικη ειναι.

Αρνητικό -είναι δύσκολη η μεταπώληση της.

Δεν έχω χρόνο για καλύτερη απάντηση.

Oι dooze, και ειδικα η starplayer, ειναι φοβερες κιθαρες. ΔΕΝ ειναι ομως 335...μπορει να ειναι και οι 2 semi-hollow αλλα εχουν αρκετα διαφορετικο ηχο και παιξιμο.

Αν βλεπεις την dooze ως αλλη μια Heritage/Tokai/335-substitute, τοτε δε σου κανει. It's a whole different animal. Αν ομως δεν εισαι κολλημενος με κλασσικο ηχο 335, τοτε σιγουρα αξιζει να της ριξεις μια ματια...ειναι imho απο τα πιο ενδιαφεροντα σκαφακια που κυκλοφορουν.

Απο κει και περα, αν αποφασισεις να πας για 335 ή κοντινο της αντιγραφο και δε θες να κοιταξεις κατα απω ανατολη μερια, θα προτεινα να δεις Heritage, φυσικα Gibson 335 αλλα και την Framus Mayfield (πολυ ωραιο οργανο).

αν θελεις ήχο 335, πάρε gibson. όπως σου είπανε και άλλοι, είναι διαφορετικές κιθάρες.

Είχα και έχω duesenberg starplayer και είναι απο τις αγαπημένες μου. Έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα δικό της, άριστη ποιότητα κατασκευης και φοβερό look (έχω το μοντέλο mike campbell).

Oι dooze, και ειδικα η starplayer, ειναι φοβερες κιθαρες. ΔΕΝ ειναι ομως 335...μπορει να ειναι και οι 2 semi-hollow αλλα εχουν αρκετα διαφορετικο ηχο και παιξιμο.

Αν βλεπεις την dooze ως αλλη μια Heritage/Tokai/335-substitute, τοτε δε σου κανει. It's a whole different animal. Αν ομως δεν εισαι κολλημενος με κλασσικο ηχο 335, τοτε σιγουρα αξιζει να της ριξεις μια ματια...ειναι imho απο τα πιο ενδιαφεροντα σκαφακια που κυκλοφορουν.

αν θελεις ήχο 335, πάρε gibson. όπως σου είπανε και άλλοι, είναι διαφορετικές κιθάρες.

Είχα και έχω duesenberg starplayer και είναι απο τις αγαπημένες μου. Έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα δικό της, άριστη ποιότητα κατασκευης και φοβερό look (έχω το μοντέλο mike campbell).

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, απλώς επειδή ψάχνω "γεμάτο" bluesy ήχο και η συγκεκριμένη από ό,τι κατάλαβα πάει καλά προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Συνεπώς, την σκέφτομαι σαν εναλλακτική και σαν "more bang for your buck" κιθάρα (καθώς έπιασα και gibson 335 που δεν με ενθουσίασαν. Επίσης η starplayer έχει συγκεκριμένα στοιχεία που είναι welcome additions από την gibby ("bigsby" tremolo και πιο "χρήσιμη" για μένα μεσαία θέση).

φυσικά, τον ήχο gibson τον βγάζει μόνο η gibson, και σε περίπτωση που η starplayer δεν "μου κάτσει", η 335 είναι μονόδρομος.

Απο κει και περα, αν αποφασισεις να πας για 335 ή κοντινο της αντιγραφο και δε θες να κοιταξεις κατα απω ανατολη μερια, θα προτεινα να δεις Heritage, φυσικα Gibson 335 αλλα και την Framus Mayfield (πολυ ωραιο οργανο).

Οι Heritage δυστυχώς είναι έξω από το Price range (αρκετά ακριβότερες από τις gibson- εκτός custom shop) ενώ οι framus δεν μου αρέσουν και τόσο αισθητικά.

Ευχαριστώ και πάλι για τις μέχρι τώρα απαντήσεις, θα επανέλθω με εντυπώσεις από την Doozy για περισσότερα (ή όχι?) διλήμματα!

θα σου έλεγα να δοκιμασης την JSM100 της IBANEZ το SCOFIELD modelo

πιο επιθετική απο την 335 αλλα πραγματικά με δικο της προσωπικό ήχο .το τι μπορεί να κανει αυτή η κιθάρα βλέπε Scofield τελευταίες  παραγωγές  που παίζει Gospel -Blues

σε συνδυασμό εναν VOX σκοτώνει.

απο κατασκευή ανώτερη απο 335,απο ηχο διαφορετική.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου