Προς το περιεχόμενο

Βατ, Τάξεις, Εντάσεις και... Ενστάσεις!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Superfunk πρέπει να γράψεις ένα βιβλίο!...

Καυτές Λάμπες, Κουρδισμένα Ξύλα και άλλες ιστορίες :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ασε,με ολα αυτα που εχω δει & εχω ακουσει.... :lol:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Σε πιστεύω s/f κάποτε είχα ακούσει έναν τύπο να παίζει, και επειδή έπαιζε πολύ όμορφα δεν είχα σχεδόν καθόλου προσέξει τον εξοπλισμό του... είχα μείνει μ@..*&^ς από το "στύλ" του γιατί ήταν εξαιρετικά πολύ κοντά στα ακουσματά μου... ε, όταν πρόσεξα ότι είχε μια Fender Mexico των 150 χιλιάδων δραχμών τότε τελείως "μαμά" πάνω σε έναν ενισχυτή που ούτε τ' ονομά του δε θυμάμαι ..... τέλος πάντων αν και το αυτί έχει "εκπαιδευτεί" πάρα πολύ :lol: στην πραγματικότητα είναι πολύ δισδιάκριτα κάποια πράγματα..... θα καταλάβεις π.χ ότι αυτό που ακούς είναι λάμπα αλλά ποιος και τι είναι ....το πολύ πολύ να πέσεις ανάμεσα σε 3-4 ενισχυτές στη μαντεψιά με πιθανότητα να είναι ο 5ος που δεν σκέφτηκες !!! :lol: :lol:

In Fender Strat we trust!

Θα έλεγα καλύτερα να προσπαθήσουμε να μην πάμε από το ένα άκρο στο άλλο. Δεν 'κατηγορώ' κανέναν ότι παρεκτράπη (μπουαχαχαχα! :lol: :lol: ) αλλά θα ήταν κρίμα να χάναμε το στόχο...

Ο οποίος είναι;

Πολύ σωστά, στα δάκτυλα είναι όλα, κλπ, αλλά ας μην είμεθα ισοπεδωτικοί. :P Αν κάποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει live (και όχι σε ηχογράφηση) αν η παραμόρφωση που ακούει προέρχεται από την προενίσχυση/πεταλάκια ή από τον τελικό, είναι δικό του πρόβλημα. Υποτίθεται ο παίκτης για να προσπαθεί να βγάλει έναν συγκεκριμένο ήχο θα έχει κάποιο λόγο, σωστά; Αισθητικό, μουσικό, 'καλλιτεχνικού στίγματος', whatever.

Το να προσπαθεί λοιπόν ο ένας να βγάλει τον τόνο των ονείρων του επενδύοντας σε μπουτίκ ενισχυτές, κιθάρες, κλπ, δεν τον κάνει ψώνιο, περισσότερο απ'όσο κάνει απατεώνα κάποιον που γράφει με Pod. :wink:

Επιμένω ότι στις περισσότερες σημερινές ενορχηστρώσεις, με 20 τράκς να παίζουν ανά πάσα στιγμή και μερικές δεκάδες... γιγαμπάιτ εφφέ, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τι είναι τι... αν σκεφτούμε μάλιστα την ποιότητα ήχου του CD (καλά για κάτι mp3 κλπ ας τ'αφήσουμε καλύτερα...).

Σε ένα περιβάλλον live όμως, με καλή ακουστική φυσικά, όταν παίζει ένα fusion τρίο (πχ), η μουσική ποιότητα που δίνει ο καλός ενισχυτής και το καλό όργανο είναι καταφανής. Το ίδιο σε ανάλογες ηχογραφήσεις που η κιθάρα είναι 'μπροστά'.

Και να πω και κάτι τελευταίο: η μεγάλη μαγκιά σε έναν καλό, καλύτερο, άριστο λαμπάτο ενισχυτή, είναι ότι αναδεικνύει την κιθάρα με την οποία παίζεις και φυσικά την κάθε λεπτομέρεια του παιξίματος. Πράγμα αδιανόητο για pod και λοιπά ψηφιακά ματζούνια. Εκεί είτε Τέλε βάλεις είτε Λες Πωλ, είτε... το λουρί της μάνας, το ίδιο ακούγεται.

nd don't forget my dawg, Fixed and Consequent

Και να πω και κάτι τελευταίο: η μεγάλη μαγκιά σε έναν καλό' date=' καλύτερο, άριστο λαμπάτο ενισχυτή, είναι ότι αναδεικνύει την κιθάρα με την οποία παίζεις και φυσικά την κάθε λεπτομέρεια του παιξίματος. Πράγμα αδιανόητο για pod και λοιπά ψηφιακά ματζούνια. Εκεί είτε Τέλε βάλεις είτε Λες Πωλ, είτε... το λουρί της μάνας, το ίδιο ακούγεται.[/quote']

Εδώ με βρίσκεις αντίθετο!

Δεν ακούγονται όλα το ίδιο στα ψηφιακά ματζούνια, ίσα ίσα εκεί φαίνεται η διαφορά σε μια πολύ καλή κιθάρα...

Σε έναν fender twin και η παλιά μου η washburn των 20 χιλιάδων δραχμών ακουγόταν αξιοπρεπέστατα.

Όσο για το παίξιμο συμφωνώ 100%

Εδώ με βρίσκεις αντίθετο!

Δεν ακούγονται όλα το ίδιο στα ψηφιακά ματζούνια' date=' ίσα ίσα εκεί φαίνεται η διαφορά σε μια πολύ καλή κιθάρα...

Σε έναν fender twin και η παλιά μου η washburn των 20 χιλιάδων δραχμών ακουγόταν αξιοπρεπέστατα.

Όσο για το παίξιμο συμφωνώ 100%[/quote']

Ίσως να υπερέβαλα, just to make a point. :?

Έχω ηχογραφήσει, είτε δοκιμαστικά, είτε γιατί ήμουν 'υποχρεωμένος' :?, με Pod, Guitar Rig και Amplitube.

Πιθανώς να ήταν και η ψυχολογική διάσταση, αλλά δεν κατάφερα ποτέ να μπω στο feeling που κάθε κιθάρα σου δίνει. Σαφώς τη διαφορά την άκουγες τελικά, αλλά όχι όσο 'θα έπρεπε'.

Και, ναι, εγώ είπα πρώτος ότι ο καλός ενισχυτής 'φτιάχνει' μια κιθάρα (ενώ το αντίστροφο δεν ισχύει, κάθε άλλο).

Δεν είμαι καθόλου αντίθετος στις ψηφιακές ευκολίες, ούτε καν στους 'μόντελινγκ' ενισχυτές και τα πετάλια. Απλά λέω ότι δεν είναι απλά η 'μόδα του βίντατζ' όταν αναζητά κάποιος έναν ήχο με τους 'παραδοσιακούς' τρόπους. Φαντάσου ότι όλη η τεχνολογία με τις λυχνίες είναι προπολεμική! σχεδόν τίποτε καινούργιο δεν έχει παρουσιαστεί εδώ και δεκαετίες! Δεν μπορεί να είναι απλώς μόδα ότι αντέχει τόσο... όπως εξάλλου και οι 'βίντατζ' ιδέες στις κιθάρες, δεν απλά την Τέλε σου! :wink:

(ρε συ fleamail, τώρα που είπα για την Τέλε, δεν μπορώ να το κατεβάσω το ρημάδι το clip από τον pathfinder, είχε κανείς άλλος αυτό το πρόβλημα; Δεν το ανεβάζεις και σε κανένα πιο αξιόπιστο site? ) :wink:

nd don't forget my dawg, Fixed and Consequent

1.Aν & παλι δεν καταλαβαινω τι θες να πεις :D δεν υπαρχουν "λαθος" & "σωστοι" ηχοι' date='υπαρχει μονο καλος & κακος ηχος,αν ακουγεται καλα δεν με νοιαζει πως & απο που βγαινει. [/quote']

Υπαρχει χρησιμος και αχρηστος ηχος,οχι καλος και κακος...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου