Προς το περιεχόμενο

Βατ, Τάξεις, Εντάσεις και... Ενστάσεις!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γιατι επεσε ενα τοσο ωραιο θεμα ρε παιδια? :?

εχω ακομη καποιες αναπαντητες ερωτησεις...καλο ειναι να μεινει πανω αυτο το θεμα.ειναι αρκετα σημαντικο πιστευω

επισης θα ηθελα να ρωτησω και τα εξης...

1-ποσο "σωστο" ειναι να κολαμε μια προσομιωση σε μια αλλη προσομοιωση?

δηλαδη(γιατι ουτε και εγω θα το καταλαβαινα ετσι οπως το ειπα):εχουμε εναν ενισχυτη που εχει προσομοιωσεις.αν επιλεγοντας μια προσομοιωση βαλουμε απο εφε μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ προσομοιωση κατα ποσο "σωστο" ειναι?

(δεν ξερω κατα ποσο ειναι on topic αυτο :? αλλα μιας και μιλαμε για ενισχυτες και ποιοτητα σκεφτηκα να το ρωτησω)

2-επισης τελικα τι εχει σημασια οταν παιζεις με μεγαλη ενταση?(δε μιλαω για το δωματιο μας)...κατα ποσο παιζει ρολο ΕΚΕΙ αν ειναι class A ή ΑΒ?επισης κατα ποσο ξεχωριζει αυτο ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ?

σιγουρα δεν αξιζει ενας ενισχυτης 3000 ευρω για να παιζουμε στο δωματιο μας ή οταν κανουμε ενα Live και φανει η μικρη διαφορα σε ενα lead :)

καποιες σκεψεις ηταν αυτες....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

1-ποσο "σωστο" ειναι να κολαμε μια προσομιωση σε μια αλλη προσομοιωση?

δηλαδη(γιατι ουτε και εγω θα το καταλαβαινα ετσι οπως το ειπα):εχουμε εναν ενισχυτη που εχει προσομοιωσεις.αν επιλεγοντας μια προσομοιωση βαλουμε απο εφε μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ προσομοιωση κατα ποσο "σωστο" ειναι?

(δεν ξερω κατα ποσο ειναι on topic αυτο αλλα μιας και μιλαμε για ενισχυτες και ποιοτητα σκεφτηκα να το ρωτησω)

2-επισης τελικα τι εχει σημασια οταν παιζεις με μεγαλη ενταση?(δε μιλαω για το δωματιο μας)...κατα ποσο παιζει ρολο ΕΚΕΙ αν ειναι class A ή ΑΒ?επισης κατα ποσο ξεχωριζει αυτο ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ?

σιγουρα δεν αξιζει ενας ενισχυτης 3000 ευρω για να παιζουμε στο δωματιο μας ή οταν κανουμε ενα Live και φανει η μικρη διαφορα σε ενα lead

καποιες σκεψεις ηταν αυτες....

1.Aν & παλι δεν καταλαβαινω τι θες να πεις :D δεν υπαρχουν "λαθος" & "σωστοι" ηχοι,υπαρχει μονο καλος & κακος ηχος,αν ακουγεται καλα δεν με νοιαζει πως & απο που βγαινει.

2.Και οι δυο τυποι ενισχυτων σε μεγαλη ενταση ακουγονται ακριβως το ΙΔΙΟ δηλ. ΔΥΝΑΤΑ! :D Οσο περισσοτερα βατ & οσο μεγαλυτερο μεγαφωνο εχει ο ενισχυτης τοσο περισσοτερο "καθαρος" θα μενει & το αντιστροφο.Μαζι με τα αλλα οργανα δεν νομιζω να μπορει καποιος να ισχυρισθει σοβαρα οτι ακουει αν καποιος ενισχυτης ειναι ταξη Α ή ΑΒ.

Και παλι ειναι θεμα προτιμησης και ηχου που θελει ο καθενας,ενας παραδοσιακος μπλουζιστας π.χ θα ενθουσιαστει με εναν μικρο tweed deluxe ανοιγμενο στο τερμα & δεν θα χρειαζεται τιποτα παραπανω απο ενα καλωδιο,ενας alternative rock κιθαριστας ομως θα βρει τον ηχο αυτο εντελως αχρηστο & θα προτιμησει εναν Twin Reverb η εναν VOX και πεταλακια,ενω ενας μεταλλας θα χτυπησει κατευθειαν εναν Triple Recto .

ΜΙΑ συνταγη δεν υπαρχει.

Θα ελεγα οτι το ειδος της μουσικης που παιζουμε & το προσωπικο μας γουστο παιζουν το μεγαλυτερο ρολο.

και κατι ακομα ενας λαμπατος ενισχυτης των 3000 δεν ακουγεται 5 φορες καλυτερα απο εναν λαμπατο ενισχυτη των 600 ευρω :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

1.Aν & παλι δεν καταλαβαινω τι θες να πεις :D δεν υπαρχουν "λαθος" & "σωστοι" ηχοι' date='υπαρχει μονο καλος & κακος ηχος,αν ακουγεται καλα δεν με νοιαζει πως & απο που βγαινει. [/quote']

Εγώ νομίζω ότι καταλαβαίνω και η απάντηση είναι ότι συμφωνώ με τον SF, όπως έχω πει κάθε ήχος που βγάζει μια κιθάρα είναι 'valid' in my book... αλλά δε σημαίνει ότι ακούγεται και ωραία!

Αν βάλεις ας πούμε μια GT-8 με εξομοιώσεις καμπίνας κλπ μπροστά από έναν Line6 με εξομοιώσεις επίσης, μάλλον σαχλαμάρα θα ακουστεί, κυρίως γιατί και τα δύο παίζουν με συχνότητες και αρμονικές που ίσως τείνουν να βγαίνουν εκτός φάσης και να αλληλοεξουδετερώνονται.

2.Και οι δυο τυποι ενισχυτων σε μεγαλη ενταση ακουγονται ακριβως το ΙΔΙΟ δηλ. ΔΥΝΑΤΑ! :D Οσο περισσοτερα βατ & οσο μεγαλυτερο μεγαφωνο εχει ο ενισχυτης τοσο περισσοτερο "καθαρος" θα μενει & το αντιστροφο.Μαζι με τα αλλα οργανα δεν νομιζω να μπορει καποιος να ισχυρισθει σοβαρα οτι ακουει αν καποιος ενισχυτης ειναι ταξη Α ή ΑΒ.

Και παλι ειναι θεμα προτιμησης και ηχου που θελει ο καθενας,ενας παραδοσιακος μπλουζιστας π.χ θα ενθουσιαστει με εναν μικρο tweed deluxe ανοιγμενο στο τερμα & δεν θα χρειαζεται τιποτα παραπανω απο ενα καλωδιο,ενας alternative rock κιθαριστας ομως θα βρει τον ηχο αυτο εντελως αχρηστο & θα προτιμησει εναν Twin Reverb η εναν VOX και πεταλακια,ενω ενας μεταλλας θα χτυπησει κατευθειαν εναν Triple Recto .

ΜΙΑ συνταγη δεν υπαρχει.

Θα ελεγα οτι το ειδος της μουσικης που παιζουμε & το προσωπικο μας γουστο παιζουν το μεγαλυτερο ρολο.

και κατι ακομα ενας λαμπατος ενισχυτης των 3000 δεν ακουγεται 5 φορες καλυτερα απο εναν λαμπατο ενισχυτη των 600 ευρω :wink:

Κύριε, κύριε... εγώ την καταλαβαίνω τη διαφορά Α/ΑΒ, θα γίνω καλά; :lol: :lol:

Χωρίς πλάκα τώρα:

1) Μινιμαλιστική ηχογράφηση με λίγο verb στην κονσόλα και κατα τα άλλα μια Τέλε καρφί σε έναν λαμπάτο, κλασσικό ροκ τρίο.

2) Κιθάρα μέσα από πεταλιέρα με 30 πετάλια + ένα φορτηγό εφφέ στην κονσόλα + πολλαπλά τρακς, μπάντα με 2 κιθαρίστες και πληκτρά.

Έτερον εκάτερον. :wink:

Να προσθέσω στην αριθμητική του SF, ότι ένας ενισχυτής 5 βατ ακούγεται στη μισή ένταση από έναν στα 50 βατ, μέσα από τα ίδια ηχεία. Στα υπόψιν αυτό για τους κυνηγούς των εκατοντάδων βατ.

Δηλαδή καλύτερα τα λεφτά να τα δώσεις σε μια μεγάλη και βαρβάτη καμπίνα παρά σε έναν μεγαλύτερο ενισχυτή που θα βγαίνει μέσα από το... μεγαφωνάκι αυτοκινήτου... :wink:

Την ένταση την κάνουν τα σίδερα :wink: :D

Και επίσης κανείς δεν αναφέρθηκε μέχρι τώρα στην παραμόρφωση (ή, τουλάχιστον, στο compression) που δίνει το μεγάφωνο και η καμπίνα εν γένει.

nd don't forget my dawg, Fixed and Consequent

Κύριε, κύριε... εγώ την καταλαβαίνω τη διαφορά Α/ΑΒ, θα γίνω καλά;

σιγα μη την καταλαβαινεις οταν παιζουν δυο κιθαριστες,ενας ντραμμερ,πληκτρας & τραγουδιαρης! :lol:

μου θυμιζεις παντως μια απιστευτη φαση,συνομιλια με "ειδικο" στους ενισχυτες σε καποια συναυλια γνωστου αθηναϊκου συγκροτηματος.

ο κιθαριστας τους λοιπον επαιζε με VOX AC30 και ο φιλος μου ειχε ενθουσιαστει!"τι ηχος ειναι αυτος!" μου ελεγε...'αλλο πραγμα ο VOX και η ταξη Α!"...βεβαια αυτο που δεν ηξερε ηταν οτι την προηγουμενη ειχαμε βγαλει το σασσι του ενισχυτη απο την καμπινα του VOX και ειχαμε βαλει μεσα το σασσι ενος Fender Hot Rod Deluxe !! :lol:

σιγα μη την καταλαβαινεις οταν παιζουν δυο κιθαριστες' date='ενας ντραμμερ,πληκτρας & τραγουδιαρης! :lol:

[/quote']

Superfunk διάβασε πιο προσεκτικά αυτό που έγραψα... :wink:

Αυτό ακριβώς λέω! :D

Α!! My bad!

Και τρομαξα προς στιγμην οτι εισαι απο αυτους που ...ακουνε τα ...κουρδισμενα ξυλα!! :lol: :lol: :lol:

Και τρομαξα προς στιγμην οτι εισαι απο αυτους που ...ακουνε τα ...κουρδισμενα ξυλα!! :lol: :lol: :lol:

[Με μάτι που γυαλίζει ελαφρώς] Γιατί τι πρόβλημα έχεις με τα κουρδισμένα ξύλα??? :D :D

Ας τ'αφήσουμε για άλλη συζήτηση όμως αυτό!

Και που να αρχισω τις ιστοριες απο τα στουντιο με τους ενισχυτες & τις κιθαρες!!(δεν αναφερομαι καν στο guitar rig!!)

Αντε να μερικες:

1.«Ειδικος» : φοβερος ο ηχος της ακουστικης,ειδες τι κανει το μικροφωνο & η Martin?!(στο τραγουδι εχει τελικα χρησιμοποιηθει ο «οδηγος» που εκανε ο τραγουδιστης με μια YAMAHA της πλακας κονεκτ στην κονσολα με τον απαραδεκτο πιεζοηλεκτικο μαγνητη!

2. .Aλλος «Ειδικος» : “ε,πως να το κανουμε αλλο πραγμα τα καθαρα του twin!” (βλεποντας απο το κοντρολ room μια σειρα ενισχυτων στην οποια υπαρχουν 2 twin reverb με στημενα μικροφωνα μπροστα τους)...το προβλημα ομως ειναι οτι εκεινη τη στιγμη ηχογραφουμε εναν PEAVEY CLASSIC!

3.Ακομα ενας ειδικος κιθαριστας αυτη τη φορα θιασωτης των κουρδισμενων ξυλων:

«αμ,στο ελεγα εγω» (βλεποντας μια Tom Anderson tele διπλα στο 24αρι) αυτος ειναι ηχος telecaster! (στο τρακ παιζει μια rickenbacker 360!!)

4.O ιδιος “ειδικος” (βλεποντας παλι απο το κοντρολ room εναν μικροφωνισμενο Marshall Plexi) : «φοβερη η Vintage ΜΑΡΣΑΛΙΑ!» (ενω βεβαια ακουει Guitar Rig!)

5.Γνωστος τραγουδιστης: “α,ρε ηχοληπτη,δεν ξερεις να γραφεις ντραμς μαπα ο ηχος που βγαζεις!!» (με τον ντραμμερ του), υστερα απο δυο λεπτα οπου ο ηχοληπτης εχει στειλει τον ντραμμερ της δικης μου μπαντας να παιξει στα ΙΔΙΑ τυμπανα & με τις ΙΔΙΕΣ ρυθμισεις : «οταν ειναι φιλος σου ο ντραμμερ του βγαζεις ΓΑΜΩ τους ηχους,γιατι δεν κανεις το ιδιο & με τον δικο μου ντραμμερ!!»

εχω και αλλες πολλες αλλα θα ξημερωθουμε! :lol:

κανείς δεν αναφέρθηκε μέχρι τώρα στην παραμόρφωση (ή' date=' τουλάχιστον, στο compression) που δίνει το μεγάφωνο και η καμπίνα εν γένει.[/quote']

εγω εχω καταληξει με την πολυ μικρη εμπειρια ενος..bedroom warrior :cry: οτι οι καλυτερες καμπινες που τα ακουω ολα οπως αρεσουν στα..αυτια μου ειναι οι BOGNER!ξεχωριζουν παρα πολυ απο πολλες που εχω ακουσει με αναλογα ηχεια!

ακομα καταλαβα οτι για τους overdrive ηχους που θελω και μου αρεσουν,το speaker που θα παιζω δεν θελω να ειναι πανω απο 60βατ!

απο οταν ακουσα και αρχισα να παιζω με τετοια speakers σιχαινομαι ολα αυτα με κατι...150βατ,200βατ κτλ...μου ακουγονται πολυ "κρυα" και απροσωπα!για τα γουστα μου παντα! :wink:

αγαπημενα μου ηχεια και ..εταιρια η celestion 8)

1.Aν & παλι δεν καταλαβαινω τι θες να πεις :D δεν υπαρχουν "λαθος" & "σωστοι" ηχοι' date='υπαρχει μονο καλος & κακος ηχος,αν ακουγεται καλα δεν με νοιαζει πως & απο που βγαινει. [/quote']

Εγώ νομίζω ότι καταλαβαίνω και η απάντηση είναι ότι συμφωνώ με τον SF, όπως έχω πει κάθε ήχος που βγάζει μια κιθάρα είναι 'valid' in my book... αλλά δε σημαίνει ότι ακούγεται και ωραία!

Αν βάλεις ας πούμε μια GT-8 με εξομοιώσεις καμπίνας κλπ μπροστά από έναν Line6 με εξομοιώσεις επίσης, μάλλον σαχλαμάρα θα ακουστεί, κυρίως γιατί και τα δύο παίζουν με συχνότητες και αρμονικές που ίσως τείνουν να βγαίνουν εκτός φάσης και να αλληλοεξουδετερώνονται.

αυτο το ρωτησα για τον λογο οτι ετσι παιζω και με αυτην την "πατεντα" εχω βρει κατα ενα ΠΟΛΥ μεγαλο ποσοστο τον ηχο που θελω να προσεγγισω.

συγγεκριμενα μεσα απο την πεταλιερα εχω σαν επιλογη προσομοιωση απο boogie και απο τον ενισχυτη εχω προσομοιωση fender...

αυτο ειναι ολιγον μπακαλιστικο και για αυτον τον λογο ρωτησα. :lol:

συγκεκριμενα αυτο το κανω με tonelab και τον vox που εχει μονο προσομοιωσεις...

θα ανεβασω σε αυτο το topic και ενα δειγματακι σημερα... :D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου