Satanas Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2012 Καταρχάς: Έχεις παίξει με την V100 lemon drop? Ευχαριστώ για την εξήγηση με το τελικό και το φίλτρο αλλά έχω φτιάξει μπόλικες κιθάρες και κατανοώ τη φύση της αλλαγής μαγνητών(δες την υπογραφή). Αυτά που γράφεις είναι σωστά με τον εξής όρο: τα στοκ υλικά να είναι φτηνιάρικα/μάπα ή να έχουν προβλήματα(τα αναφέρεις και μόνος: μικροφωνισμοι κλπ). Όπως είπα, το να αλλάξεις τους μαγνήτες με νέους για >200ευρώ , ειδικά όταν είναι καλοί οι στοκ μαγνήτες, χωρίς feedback, χωρίς περίεργο hum, με καλό sustain, δεν έχει νόημα. Ακόμη και οι used με 80ευρώ, απαιτούν τοποθέτηση. Αν έχεις τα εξής: 1)την τύχη να βρεις σετάκι US μαγνήτες, cts/dimarzio pots σε καλή κατάσταση και όλα αυτά που αναφέρεις με 80ευρώ..., 2) τη δυνατότητα να τα τοποθετήσεις μόνος χωρίς μάστορα και σωστά, 3) έχεις πρόβλημα με τα στοκ υλικά, τότε ΝΑΙ, η βελτίωση θα αξίζει τα 80ευρώ και θα έχεις κάνει και κάτι δημιουργικό. Aυτό το έχω κάνει πολλάκις σε κιθάρες μου. Όμως, ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα με τις απόψεις μας. Δεν είναι "μάπα" τα υλικά wilkinson ούτε προβληματικά για να τα αλλάξεις. Ως προς τον ήχο της: ό,τι μαγνήτες και να βάλεις, θα αλλάξει ο ήχος. Θα είναι όμως προς το καλύτερο για τα γούστα σου? Ιδού το ερώτημα. Μη λέμε ότι όλοι οι duncan/dimarzio θα ήταν καλύτεροι, απλά δεν ισχύει. Διευκρίνηση προς Sottos 1.Κανεις δεν ειπε οτι το Wilkinson hardware ειναι ΜΑΠΑ..εσυ το ανεφερες... 2.Dimarzio,Duncan,EMG,ειναι ποιοτικά καλύτερες επιλογές από το Wilkinson...αν δεν θες να το παραδεχτείς τότε..λυπάμαι 3.Αν εσένα σου αρέσει η κιθάρα σου έτσι όπως την αγόρασες...its up to you 4. Σου μιλάει ΓΝΩΣΤΗΣ επίσης..ενεργός κιθαρίστας σε bands(όχι bedroom player) 28 χρόνια tτώρα και συνεχίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sottos Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2012 Διευκρίνηση προς Sottos 1.Κανεις δεν ειπε οτι το Wilkinson hardware ειναι ΜΑΠΑ..εσυ το ανεφερες... 2.Dimarzio,Duncan,EMG,ειναι ποιοτικά καλύτερες επιλογές από το Wilkinson...αν δεν θες να το παραδεχτείς τότε..λυπάμαι 3.Αν εσένα σου αρέσει η κιθάρα σου έτσι όπως την αγόρασες...its up to you 4. Σου μιλάει ΓΝΩΣΤΗΣ επίσης..ενεργός κιθαρίστας σε bands(όχι bedroom player) 28 χρόνια tτώρα και συνεχίζω. 1.Οκ, δεκτό. Απλά έγραφες χαρακτηριστικά "μάπας" οργάνων στο επιχείρημά σου (μικροφωνισμοί κλπ) και έκανα τον απαραίτητο διαχωρισμό. 2.Όπως είπα, πέρα απ τις κλασικές (έως κλισέ) μάρκες, υπάρχουν δεκάδες καλές εταιρίες που παράγουν σοβαρούς μαγνήτες για κάθε χρήση, ανάμεσα τους και η wilkinson. Κάθε χρήση είναι διαφορετική(άλλοι pickups για country, άλλοι για death metal...). Μην τα βάζεις όλα στο ίδιο σακί, δεν ισχύει κάτι τέτοιο πλέον. 4. Δε μου απάντησες: έχεις παίξει με την V100 icon? Επειδή, η δήλωση "είμαι ΓΝΩΣΤΗΣ" προϋποθέτει να είσαι πράγματι γνώστης για το θέμα που απαντάς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
metalmike Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2012 Φίλε satana το ότι εσένα δε σου αρέσουν οι wilkinson μαγνήτες δεν τους κάνει αντικειμενικά κακούς, αυτή είναι καθαρά η υποκειμενική σου άποψη. Τι σημαίνει ποιοτικά καλύτερες επιλογές; Απλά οι wilkinson είναι διαφορετικοί μαγνήτες, δε σημαίνει όμως ότι είναι χειρότεροι από τις μάρκες που αναφέρεις, επειδή δεν αρέσουν σε εσένα. Και δε χρειάζεται να λυπάσαι για τίποτα :P http://www.facebook.com/dreambleedofficial Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Satanas Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2012 Φίλε satana το ότι εσένα δε σου αρέσουν οι wilkinson μαγνήτες δεν τους κάνει αντικειμενικά κακούς, αυτή είναι καθαρά η υποκειμενική σου άποψη. Τι σημαίνει ποιοτικά καλύτερες επιλογές; Απλά οι wilkinson είναι διαφορετικοί μαγνήτες, δε σημαίνει όμως ότι είναι χειρότεροι από τις μάρκες που αναφέρεις, επειδή δεν αρέσουν σε εσένα. Και δε χρειάζεται να λυπάσαι για τίποτα :P 1.Οκ, δεκτό. Απλά έγραφες χαρακτηριστικά "μάπας" οργάνων στο επιχείρημά σου (μικροφωνισμοί κλπ) και έκανα τον απαραίτητο διαχωρισμό. 2.Όπως είπα, πέρα απ τις κλασικές (έως κλισέ) μάρκες, υπάρχουν δεκάδες καλές εταιρίες που παράγουν σοβαρούς μαγνήτες για κάθε χρήση, ανάμεσα τους και η wilkinson. Κάθε χρήση είναι διαφορετική(άλλοι pickups για country, άλλοι για death metal...). Μην τα βάζεις όλα στο ίδιο σακί, δεν ισχύει κάτι τέτοιο πλέον. 4. Δε μου απάντησες: έχεις παίξει με την V100 icon? Επειδή, η δήλωση "είμαι ΓΝΩΣΤΗΣ" προϋποθέτει να είσαι πράγματι γνώστης για το θέμα που απαντάς... Συμπέρασμα λοιπόν Το Wilkinson hardware ειναι εφαμιλλο των CTS dimarzio duncan κτλ..εδω γελανε Εγω παιζω Death metal...καμμια σχεση φυσικα.... οποτε δεν μπορω να γραφω οτιδηποτε αλλο...εδω ξεκαρδιζομαι και... Πραγματικα συνεχιζω να λυπαμαι...και σταματω την αντιπαραθεση εδω... Εχετε δικιο σε οτι λετε .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2012 και σταματω την αντιπαραθεση εδω... Καλή ιδέα, αφού εσύ την άρχισες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sottos Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2012 Πραγματικα συνεχιζω να λυπαμαι... Ένα θέμα του φόρουμ όπου ένα παιδί ζητά πληροφορίες για μια συγκεκριμένη κιθάρα, δεν μπορεί να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης με πληθώρα γενικοτήτων και κλισέ επειδή έχουμε (ή δεν έχουμε) "κέφια" σήμερα... Ας χαλαρώσουμε λίγο και ας σκεφτούμε λίγο τι γράφουμε και τι συζητάμε. Είτε λυπάσαι είτε όχι, το θέμα έχει καλυφθεί από πληροφορίες και πλέον έχει ξεφύγει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Arxiereas Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Εντάξει παιδιά εγώ είχα κατά νου ας πούμε ένα 1ο στάδιο ηχητικής αναβάθμισης με πυκνωτές και ποτενσιόμετρα μόνο. Το έχει κάνει κανείς? Αξίζει τον κόπο ή δεν υπάρχει διαφορά? Εννοείται ότι θα την χρησιμοποιήσω πρώτα ως έχει αλλά σε περίπτωση που με ξενίσει κάτι να μην απογοητευτώ αν μπορεί με μια μικρή μετατροπή να αλλάξει (π.χ. για καλύτερα καθαρά) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
droneblack Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Εισαγωγή παράθεσης Εντάξει παιδιά εγώ είχα κατά νου ας πούμε ένα 1ο στάδιο ηχητικής αναβάθμισης με πυκνωτές και ποτενσιόμετρα μόνο. Το έχει κάνει κανείς? Αξίζει τον κόπο ή δεν υπάρχει διαφορά? Εννοείται ότι θα την χρησιμοποιήσω πρώτα ως έχει αλλά σε περίπτωση που με ξενίσει κάτι να μην απογοητευτώ αν μπορεί με μια μικρή μετατροπή να αλλάξει (π.χ. για καλύτερα καθαρά) αρχιερεα μου ,οπως εχω γραψει σε παραπανω μυν.που εστειλα και εγω σαν πρωτη φαση και αφου την επαιζα(την κιθαρα ;)) κανα διμηνο ,εκανα αλλαγη σε πυκνωτες και ποτενσιομετρα,πιστεψε με αξιζει πραγματικα η αλλαγη με cts ποτενσιομετρα και bubblebees πυκνωτες,βεβαια οι πυκνωτες ειναι ρεπλικες τα original κοστιζουν πααααρα πολυ και ειναι σχετικα δυσευρετα.Διαφορα σε καθαρα θα δεις μεγαληοταν εβαλα αλλα καλωδια και pots- capasitors το οργανο ηταν σαν να "ξεγριπωθηκε"να το πω ετσι(ακομα και η κοπελα μου που ειναι ασχετη ακουσε διαφορα). εγω πηρα ενα ολοκληρωμενο σετακι απο εδωhttp://crazyparts.de/00000099561085602/0000009956108ad06/000000995610d2e0f.php τσεκαρισε και εδωhttp://store.rsguitarworks.net/COMPVINTKITS.html σαν πρωτη πρωτη αναβαθμιση θα σου προτεινα με το σεταρισμα στον μαστορα να βαλεις και ενα κοκκαλινο nut, σαφως ανωτερο απο το πλαστικο που εχει ,καλυτερο sustain και αρμονικες(καλα με το sustain της κιθαρας γενικος θα παθεις πλακα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sottos Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Εντάξει παιδιά εγώ είχα κατά νου ας πούμε ένα 1ο στάδιο ηχητικής αναβάθμισης με πυκνωτές και ποτενσιόμετρα μόνο. Το έχει κάνει κανείς? Αξίζει τον κόπο ή δεν υπάρχει διαφορά? Εννοείται ότι θα την χρησιμοποιήσω πρώτα ως έχει αλλά σε περίπτωση που με ξενίσει κάτι να μην απογοητευτώ αν μπορεί με μια μικρή μετατροπή να αλλάξει (π.χ. για καλύτερα καθαρά) Tα στοκ pots δεν είναι wilkinson ή κάτι επώνυμο και άρα μπορεί να χρειαστούν μια αλλαγή. Μπορείς μάλιστα να επιλέξεις άλλες τιμές αντίστασης των pot. Τα στοκ είναι περίπου 500ΚΩ. Αν βάλεις 250ΚΩ θα πέσει λίγο η ένταση των μαγνητών και θα μειωθούν οι πρίμες, πιο μουντοί με λίγα λόγια. Αν βάλεις 1ΜΩ (υπάρχουν για hi-fi και ηλεκτρονικά τέτοια pots), θα έχεις περισσότερες πρίμες απ τους μαγνήτες, καλύτερη ατάκα στο clean και λίγο περισσότερο output. Για τους πυκνωτές: αν βάλεις διαφορετικής τιμής χωρητικότητας θα δεις κι εκεί αλλαγή: πυκνωτές μεγαλύτερης τιμής χωρητικότητας =πιο μουντό αποτέλεσμα, μικρότερης τιμής χωρητικότητας=πιο bright/open αποτέλεσμα. Επίσης, αλλαγή θα έχεις και με το wiring: μπορείς π.χ. να βάλεις τους 2 μαγνήτες σε φάση στη μεσαία θέση του επιλογέα γιατί στο στοκ wiring είναι εκτός φάσης(πιο αδύναμος και wah wah Like ήχος). Για nut, υπάρχει και η λύση του γραφίτη που είναι επίσης καλή αναβάθμιση και διατηρεί το κούρδισμα πολύ καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Arxiereas Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 αρχιερεα μου ,οπως εχω γραψει σε παραπανω μυν.που εστειλα και εγω σαν πρωτη φαση και αφου την επαιζα(την κιθαρα ;)) κανα διμηνο ,εκανα αλλαγη σε πυκνωτες και ποτενσιομετρα,πιστεψε με αξιζει πραγματικα η αλλαγη με cts ποτενσιομετρα και bubblebees πυκνωτες,βεβαια οι πυκνωτες ειναι ρεπλικες τα original κοστιζουν πααααρα πολυ και ειναι σχετικα δυσευρετα.Διαφορα σε καθαρα θα δεις μεγαληεγω πηρα ενα ολοκληρωμενο σετακι απο εδωhttp://crazyparts.de/00000099561085602/0000009956108ad06/000000995610d2e0f.php τσεκαρισε και εδωhttp://store.rsguitarworks.net/COMPVINTKITS.html σαν πρωτη πρωτη αναβαθμιση θα σου προτεινα με το σεταρισμα στον μαστορα να βαλεις και ενα κοκκαλινο nut, σαφως ανωτερο απο το πλαστικο που εχει ,καλυτερο sustain και αρμονικες(καλα με το sustain της κιθαρας γενικος θα παθεις πλακα). Χμμμ για έναν ανεξήγητο λόγο πίστευα ότι θα την έβγαζα από ebay με κανένα 40άρι το πολύ αλλά δεν το βλέπω... Το κοκκάλινο nut θα μπει σίγουρα. Τα ποτενσιόμετρα (CTS 500K) βρίσκονται σε καλές τιμές από ebay αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιος τύπος είναι ο σωστός. Τα bumble bee δυστυχώς ξεφεύγουν και αν προκύψει τελικά η επιθυμία για αναβάθμιση θα ψαξω εναλλακτική λύση @sottos Τα στοκ λένε 500Κ αλλά απ' ότι πήρε το μάτι μου σε ξένο φορουμ, μετρημενα βγαζουν λιγότερα. Για τους πυκνωτές θα το ψάξω περισσότερο. Για την καλωδίωση θα φανεί στην πορεία αν χρειαστεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση