Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές από φοιτητές της Μουσικολογίας.

runstratis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχοντας ζήσει έξω και εγώ για μικρό μεν χρονικό διάστημα το μόνο που μπορώ να πώ είναι πως όταν γύρισα πίσω σιχάθηκα. Σιχάθηκα το Έλληνα που δουλεύει 2 ώρες και 6 κάθεται στο καφενείο, τον υπάλληλο που του ζήτησα εισιτήριο και τον ξύπνησα και με κοιτάει στραβά τώρα, τον κάγκουρα με τέρμα μουσική 3 το βράδυ που κοιμάμαι.... μπορώ να γράφω όλη μέρα.

Όποιος μπορεί να φύγει, πρέπει να φύγει. Όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, για να μην τον πάρει η μπάλα! Γιατι θα καταντήσει στο τέλος σαν αυτούς που βρίζω.

τετραφάρμακος

www.myspace.com/palebluepanos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Θα σας εκανα και μια λεπτομερη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ αναλυση (για να μη ξεχναμε και το επαγγελμα δηλ. ;D) για ολα τα παραπανω αλλα ξερω οτι θα κουρασει και δεν το κανω.. ;D

Σας δινω μονο τα βασικα στοιχεια της εξισωσης και ...παιξτε ..ΠΑΖΛ μονοι σας..

Ανεργια: 20% (στην καλυτερη)-30% (μακαρι να μην το δουμε αυτο ποτε)

Yφεση: 5% (στην καλυτερη)

Πληθωρισμος : 7% (στην καλυτερη)

(να σημειωσω οτι πρωτη φορα στην ιστορια της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ οικονομιας συμβαινουν και τα τρια παραπανω ΜΑΖΙ)

Τραπεζικο συστημα :τη βγαζει δεν τη βγαζει (θα τη βγαλει τελικα αλλα πως.....) & με ενα τετοιο τραπεζικο συστημα χλωμα τα βλεπω τα πραγματα...

Επενδυσεις ιδιωτικου τομεα απο το εξωτερικο: MHΔEN (ποιος ΤΡΕΛΛΟΣ θα ερθει εδω περα?)

Επενδυσεις ιδιωτικου τομεα απο το εσωτερικο :ΜΗΔΕΝ (οτι δωσαμε,δωσαμε....τωρα κλεινουμε.....)

Σχεδια αναπτυξης: MHΔEN (ετσι κι αλλοιως δεν μπορουν να χρηματοδοτηθουν)

Σχεδια ΔΡΑΣΗΣ για αντιμετωπιση της κρισης:τα ιδια Παντελακη μου,τα ιδια Παντελη μου....

Οποτε Χ-MINOR καντην και ΓΡΗΓΟΡΑ....

το μοναδικο ποστ που ειχε σχεση με το αρχικο ειναι αυτο του carpeomnious.κανεις πλην του νικολα δεν εδωσε σημασια

Φυσικα και εδωσα και συμπεραινω οτι και αυτος ΕΞΩ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙ (και πολυ καλα εκανε)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

το μοναδικο ποστ που ειχε σχεση με το αρχικο ειναι αυτο του carpeomnious.κανεις πλην του νικολα δεν εδωσε σημασια.

Και βέβαια δώσαμε σημασία. Ο άνθρωπος ζει και εργάζεται στο εξωτερικό ως ελεύθερος επαγγελματίας έχοντας τη δική του επιχείρηση.

Αυτά αποτελούν απόλυτη επιβεβαίωση όσων λέει ο superfunk. Οι ειδικές λεπτομέρειες που αφορούν τη μουσικολογία δεν αναιρούν το ότι είναι καλύτερα στο εξωτερικό και (να σου πω και κάτι doctor), δεν είναι αυτές οι λεπτομέρειες που σε εκνεύρισαν.

Mea Culpa

Κατ'αρχήν καλώς σας βρήκα αφού αυτό είναι το πρώτο μου θέμα. :D.

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής

1) Παράλληλα με την φοίτηση στο τμήμα βρίσκετε  χρόνο για σοβαρή ενασχόληση με κάποιο όργανο?Δηλαδή όταν μπήκατε στη σχολή μπορέσατε να συνεχίσετε το ωδείο -εννοώ για κάποιον ο οποίος είναι σε προχωρημένη τάξη-  ή αναγκαστήκατε να μείνει το όργανο σε συντήρηση για την πενταετία?

2)Είναι απαραίτητο να προυπάρχουν κάποιες ειδικές γνώσεις για να ανταπεξέλθει κάποιος με το πρόγραμμα σπουδών π.χ. γνώσεις ανίστιξης κλπ ή η παρακολούθηση των διαλέξεων σε συνδιασμό με προσωπικό διάβασμα είναι αρκετά για την επιτυχία στις εξεταστικές ?

2)Υπάρχει ελπίδα για την οποιοδήποτε επαγγελματική αποκατάσταση για τους αποφοίτους είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό ή παίρνει απόφαση κάποιος προκαταβολικά ότι θα πάει μόνο επειδή του αρέσει το αντικείμενο- πιο πολύ για hobby δηλαδή?

3)Και το πιο σημαντικό.Είστε ευχαριστημένοι με την επιλογή σας να φοιτήσετε στο τμήμα ή το μετανιώσατε μετά? Δηλαδή νομίζετε ότι η φοίτηση στο τμήμα έχει να προσφέρει στους σπουδαστές κάτι παραπάνω από το λεγόμενο  κ...χαρτο?

Θα ήθελα αν γίνεται να αναφέρετε σε ποιο τμήμα παρακολουθείτε και να αναφέρω ότι με ενδιαφέρει κυρίως η εισαγωγή στο τμήμα της Αθήνας -για οικονομικούς λόγους πιο πολύ.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.

Μετά την ανάγνωση όλων των απαντήσεων στο συγκεκριμένο θέμα μπορώ να πω οτι ο μοναδικός που απάντησε στις παραπάνω ερωτήσεις χωρίς σάλτσες, εξυπνάδες και βλακείες, είναι ο Nicolas. Νομίζω οτι έχει γίνει σύστημα στο noiz, αρκετοί χρήστες να μπαίνουν και να απαντούν σε θέματα χωρίς να δίνουν ουσιαστικές απαντήσεις σε αυτόν που ανοίγει το θέμα....

Αν δεν γνωρίζετε, μην απαντάτε, μη σχολιάζετε και μη προκαλείτε

Τώρα ας απαντήσω στις ερωτήσεις του φίλου...

1.Έχω φοιτήσει στο τμήμα μουσικών σπουδών Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, κατάφερα να πάρω το πτυχίο και το δίπλωμα στο κλασικό πιάνο (μόνο στον δεύτερο χρόνο του διπλώματος είχα μειώσει την παρουσία μου στη σχολή) και να δουλεύω part time για τα έξοδα μου.

2.Αν γνωρίζεις αρμονία είσαι εντάξει, αν έχεις και πτυχίο ειδικού αρμονίας (το οποίο περιέχει και λίγο αντίστιξη) είσαι ακόμα καλύτερα. Εννοείται πως ότι παραπάνω έχεις τόσο το καλύτερο.

2. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα. Οι χρήσεις του συγκεκριμένου πτυχίου δεν είναι μόνο αυτές του δασκάλου - καθηγητή. (Που ακόμα και αυτές είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα απο ότι παλιά, διότι με το που πάρεις το πτυχίο της σχολής πηγαίνεις πάνω απο έναν καθαρό ωδειακό στους πίνακες για ωρομίσθιους και αναπληρωτές.) Λόγω των διαφορετικών κλάδων που υπάρχουν στη σχολή μπορείς να διαλέξεις αρκετά πράγματα. Φυσικά όλα αυτά θέλουν κυνήγι απο εσένα και φυσικά να είσαι καλός και να αγαπάς αυτό που θα κάνεις έτσι ώστε να μην την "κάνεις" με την παραμικρή δυσκολία.

3. Είμαι ευχαριστημένος που διευρύνθηκαν οι γνώσεις μου στο αντικείμενο που αγαπώ, σίγουρα η φοίτησή έχει να σου προσφέρει κάτι αρκεί να έχεις κι εσύ την όρεξη να παρακολουθείς. Είμαι και δυσαρεστημένος γιατί θα μπορούσαν να είναι και πολύ καλύτερα τα πράγματα (και απο πλευρά οργάνωσης και γνώσεων). Για παράδειγμα για κάποιον που έχει ακολουθήσει τον κλάδο της ηχοληψίας και γενικότερα της μουσικής τεχνολογίας και ακουστικής στη σχολή αυτό δεν αναγράφεται στο πτυχίο σαν ειδίκευση, παρόλο που η φοίτηση είναι πενταετής. (φυσικά το ίδιο ισχύει και για αυτούς που έχουν ακολουθήσει τον ανθρωπολογικό  ή κάποιον άλλο κλάδο... )

Ελπίζω να σε κάλυψα...

Υ.Γ. Εννοείται πως κι εγώ θα ήθελα να πάω στο εξωτερικό να σπουδάσω σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής που δεν υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά... δεν είναι όλα τόσο εύκολα...!

Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:

πως μπορεί το επίπεδο των καθηγητών του εξωτερικού να είναι καλύτερο απο του εσωτερικού απο τη στιγμή που ένα μεγάλο ποσοστό των δικών μας καθηγητών(τουλάχιστον στην συγκεκριμένη σχολή) έχει σπουδάσει σε αυτά τα "καλά" πανεπιστήμια του εξωτερικού;

Πάντα φιλικά...

Οh Lord...!

Τρελαίνομαι για σημειολογία  ;D

Λοιπόν, εδώ μια είδηση για τα καμμένα στην Πάρνηθα, δεν είναι απαραίτητο να μπείτε στη σελίδα:

http://news247.gr/ellada/article483690.ece

Κρατάω την τελευταία παράγραφο του άρθρου:

Υπενθυμίζεται ότι στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας έχει επιτραπεί έως τώρα, η κατασκευή δύο ορεινών καταφυγίων, εγκαταστάσεων του ΣΕΓΑΣ, του πύργου του ΟΤΕ,  του ξενοδοχείου Ξενία που έχει απομείνει θλιβερό ερείπιο, μίας βίλας του δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλου και του Καζίνο.

Τι και πως δουλεύει λοιπόν στην Ελλάδα: Υπάρχει ο πανικός του δήθεν "φιλότιμου" (καταφύγια ή αλλιώς τρέξτε να προλάβουμε  ;D ), υπάρχει επίσης το δημόσιο (ΟΤΕ, ΠΟΤΕ κ.λ.π.), οι επιχειρήσεις βουλιάζουν (ΞΕΝΙΑ, είναι μάλιστα θλιβερά ερείπια), όποιος κυβερνά κάνει ότι γουστάρει (Παπαδόπουλος ), ενώ το μόνο πράγμα που πάει καλά είναι ο τζόγος.

Συμπέρασμα: Αν δεν κερδίσεις το Τζόκερ, η μόνη ελπίδα είναι το δημόσιο. Αλλιώς τρέχα να κρυφτείς.

Ναι. Μιλάω σοβαρά.

Φυσικα τιποτα δεν σε εμποδιζει να κανεις αυτο που ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ανθρωπος κατω των 25 πρεπει να κανει στην Ελλαδα,δηλ.να ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙΣ και να βρεις την τυχη σου αλλου.

Μετανάστευση ως τι?Ως σαλαμοκόφτης ή ως φοιτητής?

(πάντως παρεξήγηση από την πλευρά μου δεν υπάρχει :D)

ως φοιτητης και εργαζομενος βεβαια,σαλαμοκοφτης γινεσαι και εδω.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

δ. Τι άλλη επιλογή έχεις; Το ΦΠΨ είναι καλύτερο; Όλα τα πανεπιστήμια είναι ίδια. Το εξωτερικό; Έχεις λεφτά; ξέρεις τη γλώσσα; κλπ, κλπ...

Τι είναι το ΦΠΨ?Χρήματα δεν υπάρχουν,για έξω τα δίδακτρα τι τάξης μεγέθους είναι?Από γλώσσα ένα lower στα Αγγλικά έχω.

Για μουσικος, θα ηταν καλο να σκεφτεις το τμημα μουσικων σπουδων του Πανεπιστημιου Μακεδονιας (στην Κερκυρα υπαρχει μια αντιστοιχη σχολη, νομιζω πολυ καλυτερη).

Σε αυτά τα τμήματα δεν παίρνουν ελάχιστα άτομα για την εκτέλεση με ακρόαση ή επιλέγεις ελεύθερα όποιον τομέα θέλεις?

Έχω φοιτήσει στο τμήμα μουσικών σπουδών Αθήνας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, κατάφερα να πάρω το πτυχίο και το δίπλωμα στο κλασικό πιάνο (μόνο στον δεύτερο χρόνο του διπλώματος είχα μειώσει την παρουσία μου στη σχολή) και να δουλεύω part time για τα έξοδα μου.

Κάτι τέτοιο υποτίθεται ότι  σχεδιάζω και εγώ με μόνη  διαφορά ότι  στο δίπλωμα πιάνου βάλτε κλασικό βιολί.Από κει και πέρα αν τα καταφέρω να τσιμπήσω υποτροφία για έξω μην τον είδατε.

Όσον αφορά τισ συζητήσεις για την κρίση,εγώ πάντα σε οικονομική κρίση ήμουν άρα δεν ιδρώνει το αυτί μου ιδιαίτερα..

Όσον αφορά για την διαβίωση στο εξωτερικό,δεν έχω γνώμη γιατί δεν έχω βγει ποτέ έξω .

Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω τους συμφορουμήτες να μην φανατίζονται γιατί έτσι και αλλιώς κάνουμε μία υποθετική συζήτηση για πράγματα τα οποία είναι πολύ πιθανόν να ΜΗΝ συμβούν ποτέ.(Πάντα υπάρχει η περίπτωση να κοπώ στα ειδικά μαθήματα :'()

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου