Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Το αν είναι σωστή η συμβουλή ή όχι, είναι θέμα ανοικτό για συζήτηση (κατά τη γνώμη μου ΔΕΝ είναι), αλλά ο στροθοκαμηλισμός για το χάλι των σημερινών και των αυριανών συνθηκών είναι ακόμη χειρότερος.

ακομα χειροτερο ειναι ενας μεσηλικας ελληνας να λεει με θρασος  σε ενα παιδι οτι ο τοπος του ειναι μπουρδελο.ειδικα δε οταν στις μεγαλες του δοξες το μπουρδελο αυτο τον αφησε να μαμησει τσαμπα.δεν αναφερομαι συγκεκριμενα σε κανεναν ,μιλαω για ενα ευρεως διαδεδομενο φαινομενο.

• Απαντήσεις 58
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Τώρα στη μαμακία θα το ρίξουμε;

Πάμε για λίγο σοβαρά, έτσι για να παίξουμε λίγο.

Λες, λες, λες...

1. Δώσε μου με πραγματικά στοιχεία, δεδομένα ότι η φοίτηση στην Ελλάδα είναι ακριβότερη, από αυτή στο εξωτερικό. Φυσικά, εντάξει, αν κάποιος θέλει να πάει στο L.A. δεν υπάρχει περίπτωση να είναι φθηνότερα. Αν θέλει να πάει Cape Town τότε μάλλον είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Αλλά μήπως να το αναλύσεις λίγο, για να μην μας πιάνουν οι γενικότητες;

2. Πες μας, επι τι ευκαιρία, τι προτείνεις σε κάποιον που σκέφτεται να μπει μουσικολογία; Τι λες, να πάει έξω; Να ρίξει μαύρη πέτρα; Η οικογένεια; Το κτήμα; Η γκόμενα; Όλα πίσω του... μήπως υπάρχουν και άλλες λύσεις;

3. μιας και σε θυμάμαι να λες ότι γενικά το να γίνει κανείς μουσικός στην Ελλάδα, δεν έχει μέλλον, θες να μας πεις, με κάποια δεδομένα πάντα, ΤΙ έχει μέλλον στην Ελλάδα; Γιατί κάποιος με μεταπτυχιακά στα οικονομικά, με ΑΣΟΕ κλπ, τους βλέπω χωρίς δουλειά εδώ και κάποιους μήνες... Τους δ. υπαλλήλους (που όσο και να χτυπιέσαι ΚΑΠΟΙΟΙ κάνουν την δουλειά τους, και αν επιμένεις ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν την κάνει, όχι μόνο θίγεις ανθρώπους μέσα στο νοιζ, αλλά περιμένω και καταγγελία. Όχι να τα λέμε απλά για να κάνουμε εντυπώσεις).

Λοιπόν; Τουλάχιστον εγώ αναλύω και αυτά που λεώ, δε πετάω ένα "μάπα είναι" και τελειώνει... ;)

x-minor: 4 χρονιά στο Λονδίνο, και τελικά γύρισα... Δεν έχω καμία πλάνη, και ούτε κάνω λάθος. Γιατί η αμφιβολία λοιπόν; Δεν υπάρχει άρνηση της κατάστασης από την μεριά μου. Υπάρχει αντιπάθεια στις ολοκληρωτικές αηδίες που διαβάζω κατά καιρούς εδώ μέσα!

ΕΛΠΙΖΩ να απαντηθηκαν ολες σου οι ερωτησεις απο αυτα που εγραψα παραπανω.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

ακομα χειροτερο ειναι ενας μεσηλικας ελληνας να λεει με θρασος  σε ενα παιδι οτι ο τοπος του ειναι μπουρδελο.ειδικα δε οταν στις μεγαλες του δοξες το μπουρδελο αυτο τον αφησε να μαμησει τσαμπα.δεν αναφερομαι συγκεκριμενα σε κανεναν ,μιλαω για ενα ευρεως διαδεδομενο φαινομενο.

εγω ημουν στις ΗΠΑ,δεν προλαβα να μαμησω... ;D

ακομα χειροτερο ειναι ενας μεσηλικας ελληνας να λεει με θρασος  σε ενα παιδι οτι ο τοπος του ειναι μπουρδελο.

σιγα μη χρειαζεται τον μεσηλικα για να το διαπιστωσει...μην υποτιμας τη νεολαια...

Δημοσιευμένο

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τις αντιδράσεις στην προτροπή μου σε έναν ΝΕΟ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ άνθρωπο (και σίγουρα καλλιεργημένο μια και θέλει να σπουδάσει μουσικολογία) να φύγει στο εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα σαν χώρα είναι ακριβώς στην κατάσταση που ήταν η ελληνική επαρχία μετά τον εμφύλιο, είναι ερημωμένη οικονομικα,χωρις ΚΑΜΜΙΑ προοπτική για ανάπτυξη για τα επόμενα 10 χρόνια και ακροβατεί στο χείλος του γκρεμού...

Άρα ΤΙ καλύτερο μπορεί να κάνει ένας 20χρονος ο οποίος ΜΠΟΡΕΙ να φύγει (μια και δεν γνωρίζω πολλούς 20χρονους που να έχουν οικογενειακά βάρη και δουλειές που να τους εμποδίζουν να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό όπου όσο άσχημα και να είναι υπάρχει τουλάχιστον ΕΛΠΙΔΑ),από το να κάνει ότι έκαναν και οι παππούδες μας και οι πατεράδες μας μετά τον εμφύλιο (δηλ. να φύγει)

Ένας 40αρης όντως ΔΥΣΚΟΛΑ θα φύγει (δεν τον θέλουν άλλωστε έξω μια και σε αντίθεση με την Ελλάδα έξω οι καριέρες ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ στα 40 ...δεν αρχίζουν όπως εδώ....)

Από εκεί και πέρα όσοι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης στην Ελλάδα καλώς και να κάτσουνε εδώ (τουλάχιστον όσο καιρό δεν τους «παίρνει η μπάλα» η οποία θα πάρει ΠΟΛΥ κόσμο δυστυχώς)

Το να μου ζητάτε όμως να συμβουλέψω ένα ΝΕΟ παιδί που τώρα αρχίζει η ζωή του να ΜΕΙΝΕΙ σε αυτόν τον τόπο είναι αντίθετο με κάθε έννοια λογικής, ηθικής και ανθρωπιάς (μια και μου ζητάτε να τον ΕΞΑΠΑΤΙΣΩ)  

Το ίδιο λέμε...

Δημοσιευμένο

Λοιπον:

Το πρωτο συμπερασμα που βγαζω απο αυτο το θρεντ ειναι οτι δεν υπαρχει κανενας φοιτητης μουσικολογιας στο νοιζ (κι αυτο λεει πολλα). ή μηπως υπαρχει? ειδωμεν...

Δευτερον, το θεμα εχει γινει μια μεταξυ σας κοντρα για το αν ειναι καλυτερα Ελλαδα ή εξω. Ειναι προσωπικο το θεμα.

Τριτον, Θα απαντησω στα ερωτηματα ενα προς ενα, ως αποφοιτος μουσικολογιας με μεταπτυχιακο εξω.

1. Δυστυχως runstratis, το τμημα μουσικολογιας ειναι εντελως θεωρητικο τμημα. Ειναι λοιπον, καλυτερα να εχεις τουλαχιστον ενα πτυχιο στο οργανο σου απο ωδείο ΠΡΙΝ μπεις στη σχολη. Αν οχι, δεν ειναι και το τελος του κοσμου, καθως θα δεις οτι με τοσα θεωρητικα, θα το ζητας το οργανο και θα μελετας παραπανω απο οσο πιθανον να νομιζεις. Το καλυτερο θα ηταν βεβαια να αποφασισεις αν θελεις να γινει μουσικος ή μουσικολόγος. Για μουσικος, θα ηταν καλο να σκεφτεις το τμημα μουσικων σπουδων του Πανεπιστημιου Μακεδονιας (στην Κερκυρα υπαρχει μια αντιστοιχη σχολη, νομιζω πολυ καλυτερη).

2. Οπως σε καθε σχολη, ετσι και στην μουσικολογια υπαρχουν καποια μαθηματα που ειναι δυσκολα και καποια που ειναι ευκολα. Εξαρταται και απο το ταλεντο σου σε καποια θεματα, και στο ποσο εχεις ασχοληθει στο ωδειο με καποια συγκικριμενα μαθηματα. Αν πχ εχει κανει Ειδικο Αρμονιας σε Ωδειο, τοτε τα μαθηματα που εχουν σχεση στο πανεπιστημιο, θα σου ειναι ευκολα. Αν εχεις καλο αυτι, τοτε βοηθαει. Για ιστορια πρεπει να διαβασεις αρκετα. Γενικα οσο πιο πολλα ξερεις τοσο πιο ευκολα θα την βγαλεις τη σχολη. Αλλα μην πανικοβαλεσαι, την σχολη την εχουν βγαλει και παιδια που δεν ηξεραν πολλα, αλλα καθησαν και ασχοληθηκαν με τη δεουσα προσοχη.

3. Η καλυτερη αποκατασταση για εναν αποφοιτο Μουσικολογιας ειναι μια θεση ως καθηγητης σε σχολειο. Στην αρχη θα ειναι δυσκολα (οπως και με ολους τους καθηγητες) μεχρι να βρεις μια μονιμη θεση, καθως θα πρεπει να δωσεις εκ νεου εξετασεις (ΑΣΕΠ), να δουλεψεις ως ωρομισθιος ή και αναπληρωτης σε παραμεθοριες περιοχες, αλλα μια θεση μονιμη σε σχολειο σου εξασφαλιζει τα προς το ζειν. Υπαρχουν και καποια μουσικα σχολειο, στα οποια η δουλεια ειναι πολυ πιο ευχαριστη και πιο εποικοδομιτικη.  

Κατα τ'αλλα, μπορεις να ασχοληθεις με τη διδασκαλια θεωρητικων σε καποιο ωδειο και αν εχεις και καποιο πτυχιο οργανου, τοτε με τη διαδασκαλια οργανου. Υπαρχουν παντα πραγματα που μπορεις να κανεις, αρκει να εισαι προθυμος να εργαστεις σκληρα!

4. Ειμαι ευχαριστημενος γιατι ενα χαρτι απο ελληνικο πανεπιστημιο μετραει. Οπου και να παω μπορω να κανω μεταπτυχιακο ή ακομα και ντοκτορα που λεμε. Εγω προσωπικα επελεξα να συνεχισω τις σπουδες μου στην Ολλανδια, αλλα ως πιανιστας και οχι ως θεωριτικος. Περιττο να σου πω πως οτι θεωρητικα κανουν εδω ειναι πολυ πιο χαμηλου επιπεδου. Να πω επισης οτι αν ενδιαφερεσε για συνθεση, τα ελληνικα πανεπιστημια σε προετοιμαζουν παρα πολυ καλα για κατι τετοιο.

Τελος, για το αν ειναι καλυτερα Ελλαδα ή εξω, ειναι προσωπικο το θεμα. Εαν θελεις να φτασεις σε ενα πολυ υψηλο επιπεδο ως μουσικος (και οχι μουσικολογος) μαλλον επιβαλλεται να σπουδασεις εξω καθως οι καθηγητες που θα βρεις εκει ειναι ανωτατου επιπεδου και ειναι ολοι τους γνωστοι σολιστες και μουσικοι εν ενεργεια (σε αντιθεση με την Ελλαδα, που μαλλον αποτυχημενοι σολιστες ειναι αυτοι που διδασκουν).

Οικονομικα, η ζωη στην Ολλανδια που διαμενω εδω και 6 χρονια ειναι πιο ευκολη, εννοειτε. Δουλευω ως ελευθερος επαγγελματιας, δηλαδη, εχω την δικη μου επιχειρηση ας πουμε, και ειτε διδασκω, ειτε παιζω ως μουσικος. Η μεγαλυτερη διαφορα με την Ελλαδα ειναι οτι εδω πληρωνομαι καλα οταν παιζω σε καποια συναυλια ενώ στην Ελλάδα  ειναι δικια σου τιμη που παιζεις και κανενας δεν πληρωνει για τιποτα (εννοειτε εκτος των Μεγαρων/Θεατρων κλπ. που καλουν μονο μεγαλους σολιστες).

Ενιγουει, καλη σου τυχη. Εγω παντως οτι εμαθα στην μουσικολογια μονο χρησιμο μου φανηκε, και ως μουσικος εχω μια σφαιρικη αντιληψη για την μουσικη. Κατι που λυπει απο Ευρωπαιους μουσικους, καθως υπαρχει μια πολυ μεγαλη εξειδικευση σε καθε αντικειμενο.

Για την Ελληνικη κριση, να πω κατι τελευταιο: μη βλεπετε πολυ τηλεοραση, βλαπτει τον εγκεφαλο και σας κανει να κακομοιριαζετε. Οποιος ψαχνει βρισκει, κι οποιος δουλευει σκληρα ανταμοιβεται.

Καλη σου τυχη!

• Guru
Δημοσιευμένο

Νικόλα προφανώς καθένας έχει την άποψή του και τους λόγους τους. Όπως ανέφερες κι εσύ υπάρχουν "άγκυρες" που πολλοί δεν θέλουν/μπορούν να μαζέψουν για να φύγουν (παιδιά, σκυλιά, οικογένεια, γκόμενες κλπ.), αλλά ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ πιστεύω ειδικά εσύ, έχοντας ζήσει έξω, έχεις δεί τη διαφορά. Γιατί δεν είναι καμμία μικρή διαφορά ούτε είναι λεπτομέρειες. Είναι η Δύση με την Ανατολή. Κι εγώ ήμουν έξω και γύρισα, και αν και δεν ήταν στο χέρι μου η συγκεκριμένη απόφαση αναθεματίζω τη στιγμή που ξαναπάτησα πόδι εδώ.

Μπορώ λοιπόν να κατανοήσω και να σεβαστώ απολύτως την επιθυμία του καθενός να γυρίσει ή να μείνει στην ελλάδα για τον οιοδήποτε λόγο, αλλά ας μην γελιόμαστε και μη δουλευόμαστε μεταξύ μας ότι είναι και η καλύτερη πιθανή κατάσταση και όλα είναι ρόδινα στο στρουμφοχωριό.

Ακριβώς!

Έχοντας ζήσει έξω, αποφάσισα ότι προτιμώ την Ελλάδα, ειδικά για τον τόπο που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου! Για την "καριέρα" δεν το συζητάω, ούτε είμαι τρελός: έξω δουλεύω. Αλλά τέλος πάντων, αρνούμαι κατά σχεδόν απόλυτο τρόπο ότι η μόνη λύση είναι το έξω. Αυτή είναι η μόνη μας διαφορά. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν καλύτερα μέρη απ'την Ελλάδα! Θα ήταν αστείο! Και φυσικά, αν μου έδινες λεφτά, λογικά θα πήγαινα California να σκοράρω παιχνίδια!

Αλλά και πάλι, αν μου έδινες λεφτά, γιατί να μην κάτσω εδώ; Πολλοί απ'την Αγγλία μας ζήλευαν που γυρίζαμε Ελλάδα! Είναι το όνειρό τους, ξέρεις. Χωρίς πλάκα!

ΣΦ: Θα σε εκπλήξω, αλλά ετοιμάζομαι να ανοίξω κάποια εταιρία (λεπτομέρειες σύντομα), όπως κι ο αδερφός μου, και διάφορος άλλος κόσμος που ξέρω. Και πάλι, δε λέω ότι δεν πάμε χάλια, πάμε, αλλά έχω ελπίδα, αυτό που εσύ έχεις χάσει και μεταδίδεις παντού. Κατά τα άλλα μου απάντησες, κι ευχαριστώ!

+2002 ston CarpeOmnious

Δημοσιευμένο

ΣΦ: Θα σε εκπλήξω, αλλά ετοιμάζομαι να ανοίξω κάποια εταιρία (λεπτομέρειες σύντομα), όπως κι ο αδερφός μου, και διάφορος άλλος κόσμος που ξέρω. Και πάλι, δε λέω ότι δεν πάμε χάλια, πάμε, αλλά έχω ελπίδα, αυτό που εσύ έχεις χάσει και μεταδίδεις παντού. Κατά τα άλλα μου απάντησες, κι ευχαριστώ!

σε αυτο εισαι τυχερος,τωρα με το ΔΝΤ θα μπορεις να την ανοιξεις ΑΝΕΤΑ,οποτε καλα κανεις (δεν σου λεω καν τι τραβας αυτη τη στιγμη για να ανοιξεις μια εταιρια)

ειδικά για τον τόπο που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου!

αυτο αποτελει ευθυνη καθε γονιου,προσωπικα τετοιο κακο δεν θα το εκανα στα παιδια μου (ο κυριος λογος που ξανα-φευγω εξω ειναι ακριβως για να κανω παιδια....μια και κρεας για την κρεατομηχανη των 500 ευρω/μηνα δεν τα κανω με καμμια Παναγια... )

Δημοσιευμένο

Να πω και εγώ μια άποψη για το θέμα, καθότι ήμουν στην ίδια θέση πριν 10 χρόνια και τελικά αποφάσισα να σπουδάσω κάτι με πιο "σίγουρη" επ. αποκατάσταση και να ασχοληθώ με την μουσική σαν hobby:

Το να ασχοληθείς πανεπιστημιακά (και μετέπειτα επαγγελματικά) με την μουσική προϋποθέτει:

1. Οικονομική άνεση ή / και

2. Αγάπη για το αντικείμενο, τόση ώστε να αντέξεις να πεινάσεις γι' αυτό.

Εαν ισχύει ένα από τα παραπάνω, το (ελληνικό) πανεπιστήμιο μουσικολογίας δεν θα σου σταθεί εμπόδιο - εαν θέλεις πραγματικά να μάθεις και να ασχοληθείς με το αντικείμενο θα το κάνεις ούτως ή άλλως. Εαν πάλι όχι, καλύτερα διάλεξε ένα επάγγελμα που να έχει ένα πιο ορατό μέλλον από του μουσικού. Από εμπειρίες γνωστών και φίλων σε ελλάδα και εξωτερικό έχω την γνώμη ότι το τελευταίο ισχύει και εκτός Ελλάδος.

Ελπίζω να απαντηθούν και τα υπόλοιπα ερωτήματά σου και να μην συνεχιστεί η αντιπαράθεση για το που είναι καλύτερα να ζεις.

Εδιτ: Μιας και βλέπω ότι συνεχίζεται ( ::) ) : νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι όσοι έζησαν έξω, γυρίσαν στην ελλάδα και είναι ευχαριστημένοι - αισιόδοξοι αποτελούν μειοψηφία σε σχέση με

-όσους αποφάσισαν να φύγουν προς τα έξω και να μείνουν εκεί (και δεν το μετάνιωσαν)

αλλά και

-όσους γύρισαν (και το σκυλομετάνιωσαν).

Φυσικά δεν μιλώ μόνο γι αυτούς που συμμετέχουν στο παρόν thread αλλά για πολλούς φίλους, γνωστούς μου αλλά και εμένα μαζί (σπούδασα "έξω", γύρισα "μέσα" και το σκέφτομαι να ξαναφύγω!).

Δημοσιευμένο

Ακριβώς!

Έχοντας ζήσει έξω, αποφάσισα ότι προτιμώ την Ελλάδα, ειδικά για τον τόπο που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου! Για την "καριέρα" δεν το συζητάω, ούτε είμαι τρελός: έξω δουλεύω. Αλλά τέλος πάντων, αρνούμαι κατά σχεδόν απόλυτο τρόπο ότι η μόνη λύση είναι το έξω. Αυτή είναι η μόνη μας διαφορά. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν καλύτερα μέρη απ'την Ελλάδα! Θα ήταν αστείο! Και φυσικά, αν μου έδινες λεφτά, λογικά θα πήγαινα California να σκοράρω παιχνίδια!

Αλλά και πάλι, αν μου έδινες λεφτά, γιατί να μην κάτσω εδώ; Πολλοί απ'την Αγγλία μας ζήλευαν που γυρίζαμε Ελλάδα! Είναι το όνειρό τους, ξέρεις. Χωρίς πλάκα!

+2002 ston CarpeOmnious

Νικόλα μου εσύ θεωρείσαι τυχερός που ΈΧΕΙΣ δουλειά, και πόσο μάλλον όταν η δουλειά όχι μόνο σου καλύπτει τα προς το ζην, αλλά σου επιτρέπει και να ανοίξεις και μια επιχείρηση. ΟΜΩΣ, θα σου παραθέσω ένα δικό μου παράδειγμα, για να καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ.

25 ετών άνθρωπος, με καρδιακά προβλήματα, ανασφάλιστος γιατί δεν δύναται να δουλέψει στις μόνες πιθανές δουλειές που υπάρχουν (κοινώς χειρωνακτική εργασία που έκανε μέχρι πρότινος για πενταροδεκάρες και χωρίς ένσημα), και όπως καταλαβαίνεις ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ χωρίς μέλλον.

Πες μου τώρα αν αυτός ο άνθρωπος, ως "ασπούδαστος" μουσικός φυσικά, έχει καλύτερο μέλλον και ποιότητα ζωής στην ελλάδα ή στην Αγγλία, Γερμανία, Σουηδία κλπ.

Και για να μη μιλάμε για ειδικές περιπτώσεις, αν βγάλεις τα προβλήματα υγείας στο παραπάνω παράδειγμα μιλάμε για τους περισσότερους νέους στην ελλάδα πλέον.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...