Προς το περιεχόμενο

Οι εσωτερικές κάρτες ήχου έχουν μικρότερο latency;

full shred

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφού ο πραγματικός αποδέκτης είναι το αυτί

Το latency από το αυτί στον εγκέφαλο δεν το γνωρίζω...

Είναι αρκετά περισσότερο από 7ms (μια που αναφέρθηκε), αλλά δεν έχει σημασία γιατί τον ήχο τον αντιλαμβανόμαστε στον εγκέφαλο και όχι στο αυτί.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Όταν ρυθμίζουμε την κάρτα ήχου να έχει latency 7ms και παίζουμε live κιθάρα αυτό πάει να πεί ότι έχει 7ms latency στο input και 7ms στο output(αν και αναλόγως την κάρτα μπορεί να μην είναι ίσα γι'αυτό κιόλας είναι καλύτερο να ελέγχουμε το latency από το sequencer) πράγμα που ισούται με 14ms συνολικό latency μόνο λόγο κάρτας ήχου. Αν προσθέσουμε σε αυτό και όλες τις άλλες καθυστερήσεις (από την κιθάρα στην κάρτα ήχου, και από την κάρτα στα ηχεία + καθυστέρηση επεξεργασίας + DPC latency) τότε η συνολική καθυστέρηση φτάνει σχεδόν τα 20ms που είναι πάνω από το όριο που γίνεται αντιλιπτό στον μέσο άνθρωπο.

Ο ήχος ταξιδεύει 0,34m ανά ms άρα τά 20ms είναι περίπου 7m. Στα 7m από τον αναλογικό ενισχυτή πιστεύω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει την καθυστέρηση΄.

Με τις ίδιες ρυθμίσεις 7ms μπορεί κάποιος να παίξει πχ πλήκτρα σε κάποιο VSTi και να μην έχει πρόβλημα αφού θα μετράει μόνο το output latency και το συνολικό latency ίσως να μην ξεπερνάει τα 10ms που δεν γίνεται τόσο αντιληπτό.

EDIT:

Για να απαντήσω και στην αρχική ερώτηση, διαφορές που μπορεί να προκύπτουν ανάμεσα σε κάρτες pci,usb και firewire είναι της τάξης των μs και όχι των ms εκτός αν χρησιμοποιήσουμε 10μ καλώδιο...

Ευχαριστω για τις απαντησεις αυτο το τελευταιο θα το κρατησω με μs μιας και είμαι Χημικος γνωρίζω απο κανονες φυσικής κατι λιγο και τελικα βοηθαει και στην μουσικη!!!!

Οντως αν έχεις 7ms απο την κάρτα σου πρεπει να προσθέσεις και την αποσταση που κάθεσαι από τα ηχεια.....

Αυτο που πραγματικά θα πρέπει να μας απασχολει είναι αυτο που ακουμε να είναι στην ώρα του πραγμα που πολυ μου την σπαει αν βαλω να παιξω!!!!!Με την τωρινη μου καρτα ηχου εχω 18ms διαφορά που βλεπεις και αισθανεσαι!!!!!χαχαχα

;D :D ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου