Προς το περιεχόμενο

Οι εσωτερικές κάρτες ήχου έχουν μικρότερο latency;

full shred

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

δηλαδη συγνωμη - εσυ οταν επαιζες με 7 ms latency δεν καταλαβενες διαφορα απο το χτυπημα της χορδης στο χερι σου ?? εγω το καταλαβενα και ηταν και πολυ σπαστικο - ισως να εφτεγε που καθομουν μπορστα στον υπολογιστη ?? τι να πω ?? παντως για μενα και τα 4 ms που εχω παιξει μου φενοταν "καπως"........τι να πω ??

Σίγουρα τα 7ms που έβλεπες ήταν μόνο αυτό που σου δημιουργούσε καθυστέρηση (γιατί για να ακούς καθυστέρηση, σίγουρα ΔΕΝ είναι μόνο 7 ή 4ms)?

Εννοώ μήπως έχεις κάποιο conflict που σου δημιουργεί πρόβλημα?

Τσέκαρε τις IRQ μέσα απ'το system information και δες τι πέφτει πάνω στην κάρτα ήχου.

Να σου πω οτι αν τελικά έχεις πρόβλημα, μπορείς να το λύσεις αλλάζοντας IRQ χειροκίνητα.

Εγώ επειδή στο παλιό PC είχα το ίδιο πρόβλημα, με ένα τηλέφωνο στην Microsoft Hellas, λύθηκε (καθοδηγούν απ'το τηλέφωνο).

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δηλαδη συγνωμη - εσυ οταν επαιζες με 7 ms latency δεν καταλαβενες διαφορα απο το χτυπημα της χορδης στο χερι σου ?? εγω το καταλαβενα και ηταν και πολυ σπαστικο - ισως να εφτεγε που καθομουν μπορστα στον υπολογιστη ?? τι να πω ?? παντως για μενα και τα 4 ms που εχω παιξει μου φενοταν "καπως"........τι να πω ??

Είναι απλό. ΔΕΝ έχεις 7ms latency. Έχεις περισσότερο. Από που το είδες αυτό το νούμερο, από το control panel της κάρτας?

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Η αληθεια ειναι οτι καταλαβαινει καποιος αυτη τη διαφορα.Αν παιζεις με ενισχυτη πολύ κ πας στο πισι μετα κανει μπαμ τρελο.Αν αρχισεις απ το πισι ισως να μην καταλάβεις.

Εχω καιρο να παιξω απο προσομοιωτες ή κ ακομη να ακουω χυμα την κιθαρα αφου περασει απο την καρτα και να καταλαβαινω καθυστερηση.

Εχω εσωτερικη maudio στα 2,5 και 7 ms.Στα 2 δεν καταλαβαινεις τπτ αλλα εχεις κλικς επειδη ειναι πολυ λιγο.Στα 5 που ειναι συνηθεστερη ρυθμιση υπαρχει διαφορα.

Υ.Γ.Μπορει να φταιει κ το οτι δεν εχω εξωτικο μαονι στο μπραστο κ εχω καθυστερηση απο κει.Ποιος ξερει......

Η αληθεια ειναι οτι καταλαβαινει καποιος αυτη τη διαφορα.Αν παιζεις με ενισχυτη πολύ κ πας στο πισι μετα κανει μπαμ τρελο.Αν αρχισεις απ το πισι ισως να μην καταλάβεις.

Και εδώ ξεκινάει μια ακόμα συζήτηση στο noiz που καταρρίπτει τους νόμους της Φυσικής.

Ας ξεκινήσουμε από το τι εννοούμε όταν λέμε latency.

Η αληθεια ειναι οτι καταλαβαινει καποιος αυτη τη διαφορα.Αν παιζεις με ενισχυτη πολύ κ πας στο πισι μετα κανει μπαμ τρελο.Ποιος ξερει......

Καλά τα λές...στο πισι...όχι στο mac...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

latency σημαινει οτι λενε κ στα λεξικα.Χρονος αποκρισης.Οπως περιγραφω κ ρυθμιζω κ ακουω.Πρωταρης ουτε με τον υπολογιστη ειμαι ουτε με την μουσικη ουτε με την κιθαρα.

Εξηγηση με νομους φυσικης κ ανθρακωριχικης δεν εχω να δωσω αλλα περιγραφω τι ακουω.Τωρα αν ειναι πλασματικα τα νουμερα των ρυθμισεων στα asio καρτας κ προγραμματος ή αν δημιουργειται μεσω καλωδιων κ κονσολας μεγαλυτερη καθυστερηση δεν ξερω.Ουτε με ενδιαφερει γιατι δουλεια παλι γινεται.Απλα για τη λεπτομερια κ την υπεραναλυση οντως εγω προσωπικα για να μην εχω καθυστερηση πρεπει να ριξω στα 2 ms με 64 buffer size sta 44.1

Αυτα.

latency σημαινει οτι λενε κ στα λεξικα.Χρονος αποκρισης.Οπως περιγραφω κ ρυθμιζω κ ακουω.Πρωταρης ουτε με τον υπολογιστη ειμαι ουτε με την μουσικη ουτε με την κιθαρα.

Εξηγηση με νομους φυσικης κ ανθρακωριχικης δεν εχω να δωσω αλλα περιγραφω τι ακουω.Τωρα αν ειναι πλασματικα τα νουμερα των ρυθμισεων στα asio καρτας κ προγραμματος ή αν δημιουργειται μεσω καλωδιων κ κονσολας μεγαλυτερη καθυστερηση δεν ξερω.Ουτε με ενδιαφερει γιατι δουλεια παλι γινεται.Απλα για τη λεπτομερια κ την υπεραναλυση οντως εγω προσωπικα για να μην εχω καθυστερηση πρεπει να ριξω στα 2 ms με 64 buffer size sta 44.1

Αυτα.

Θα μπορούσες να γράψεις μόνο αυτό που έχω με bold, χωρίς να καταφύγεις στις υπόλοιπες "αμυντικές" αναδιπλώσεις.

Διότι τα πράγματα είναι πολύ απλά. Latency είναι αυτό που λες. Και το έχουν ΟΛΕΣ οι εφαρμογές όπου η πηγή ήχου είναι μακριά μας... 2ms είναι λιγώτερο από ένα μέτρο. Στον ενισχυτή σου κάθεσαι στους 50 πόντους? Σε live παίζεις με τον ενισχυτή δίπλα σου? Άρα αφού μπορούμε να ζήσουμε όλοι (και το ξέρουμε) με 7-10ms (ή και παραπάνω) latency σε "αναλογικές" συνθήκες (ενισχυτής) γιατί μας πειράζει "στο PC".

Την απάντηση την δίνεις θαρρώ μόνος σου... Δεν είναι "άλλο" latency που τα ms μετράνε διαφορετικά. Απλά η κάρτα σου (μου, του, όλες) δεν μας τα λένε καλά.

Θυμάμαι στο Ableton Live ένα project που δίνανε μαζί για να διαπιστώσεις το "πραγματικό" latency αλλά και πάλι βασιζόταν στο ρολόι της κάρτας ήχου. Πάντως η Φυσική δεν αλλάζει και ελπίζω να συμφωνούμε σ'αυτό.

• Guru
Ας ξεκινήσουμε από το τι εννοούμε όταν λέμε latency.

Καθυστέρηση.

Και ξεκινάμε από εδώ. Κανένα ηχητικό σύστημα δεν έχει zero letancy. Μπορεί να έχει πολύ μικρό αλλά ποτέ μηδέν. Εμπλέκονται νόμοι Ηλεκτρισμού - Ηλεκτρονικών - Προγραμματισμού Η/Υ και ειδικά Φυσικής.

Η πραγματική καθυστέρηση αφορά το άθροισμα των καθυστερήσεων που δημιουργούνται αναγκαστικά από τα πάντα που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους και εξυπηρετούν το συγκεκριμένο ηχητικό σήμα (κάρτα ήχου, λειτουργικό σύστημα, drivers, dll, καλώδια κ.λ.π.)

Για να μην σου πω ότι στην τελική παίζουν ρόλο ακόμα και το μικρόφωνο με καλώδιο, κονσόλα, τα ηχεία, κι αν θέλουμε να είμαστε ακόμα πιό αυστηροί - απόλυτοι και ακραίοι, η θερμοκρασία και η πυκνώτητα του αέρα. Αφού ο πραγματικός αποδέκτης είναι το αυτί  ;D

(Το latency από το αυτί στον εγκέφαλο δεν το γνωρίζω...)

Η πραγματική καθυστέρηση μπορεί να μετρηθεί με συγκεκριμένα όργανα μετρήσεως αλλά αφορά κυρίως επαγγελματικούς σκοπούς και μετρήσεις ακριβείας. Εγώ προσωπικά τέτοιες μετρήσεις κάνω το πολύ μία το χρόνο και αν. Οπότε καταλαβαίνεις.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου