telemanic Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 Ενω συγκολλω μια χαρα τα καλωδιακια μεταξυ τους, τα καλωδιακια με τα ποδαρακια των ποτενσιομετρων, οταν παω να κολλησω καλωδιακι-γειωση πανω στο ποτενσιομετρο ΠΟΤΕ δεν καταφερνω να κανω καλη κολληση, ΠΑΝΤΑ προκυπτει ψυχρη κολληση! Τι κανω λαθος,ρε παιδια; Το καλαι είναι μιγμα Sn/Pb:65/35, τριβω το ποτενσιομετρο με γυαλοχαρτο πριν κανω την κολληση (εχω δοκιμασει και χωρις να το τριψω) και εχω παιξει στις θερμοκρασιες μεταξυ 300 και 400. Τιποτα. Μηδεν επιτυχια. Βοηθεια!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 Υπάρχουν αρκετά μαθήματα online για κολλήσεις. Για την περίπτωση που αναφέρεις, κάνεις tin τα καλώδια πριν τα κολλήσεις? Δηλαδή, τα περνάς ένα ελαφρό στρώμα κόλλησης "στον αέρα", στο σημείο του καλωδίου που θα γίνει τελικά η κόλληση? Για δοκίμασέ το. ;) Επίσης, η επιφάνεια εκτός από "σαγρέ" πρέπει να είναι και ζεστή... αλλά όχι υπερβολικά για να μην κάψεις το pot. Ωστόσο τα pots λόγω μεγάλης επιφάνειας γενικά δρουν σαν heat sink και μερικές φορές είναι δύσκολο να ζεσταθούν αρκετά. Ανάλογα και με το κολλητήρι βέβαια. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
telemanic Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 Υπάρχουν αρκετά μαθήματα online για κολλήσεις. Για την περίπτωση που αναφέρεις, κάνεις tin τα καλώδια πριν τα κολλήσεις? Δηλαδή, τα περνάς ένα ελαφρό στρώμα κόλλησης "στον αέρα", στο σημείο του καλωδίου που θα γίνει τελικά η κόλληση? Για δοκίμασέ το. ;) Το κανω παντα, αλλα...τιποτα! Επίσης, η επιφάνεια εκτός από "σαγρέ" πρέπει να είναι και ζεστή... αλλά όχι υπερβολικά για να μην κάψεις το pot. Ωστόσο τα pots λόγω μεγάλης επιφάνειας γενικά δρουν σαν heat sink και μερικές φορές είναι δύσκολο να ζεσταθούν αρκετά. Ανάλογα και με το κολλητήρι βέβαια. Χμ...Λες να φταιει αυτο; Ακουμπαω το κολλητηρι στο pot για καμια 10αρια δευτερολεπτα (οχι παραπανω φοβουμενος μη προκαλεσω ζημια στο pot). Χρειαζεται παραπανω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 Δεν έχεις αρκετά ζεστό κολλητήρι... When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
telemanic Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 150-450 βαθμους Κελσιου ειναι η περιοχη που καλυπτει το κολλητηρι μου. Χρειαζονται πανω απο 450 βαθμοι; Εχω διαβασει οτι καλη περιοχη θερμοκρασιων για τετοιες δουλειες ειναι 300-380. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Μπάσσο και Ξερό ψωμί Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 αυτό για τα ποτενσιόμετρα το έχω και εγώ απορία. ενώ στα ποδαράκια είναι όλα καλά, η γείωση δε λέει να κολλήσει με τίποτα... Ορκισμένος Μπλουζάς! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Buzz_factory Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 Εγώ τα κολλάω ως εξης: Ακουμπάω λιγα δευτερόλεπτα το κολλητήρι επάνω στο ποτενσιόμετρο και χωρίς να το σηκώσω καθόλου λιώνω λίγο καλάι. Επειτα κάνω το ίδιο και στο καλώδιο και μετά ακουμπάω το καλώδιο στο καλάι που έχω βάλει στο ποτενσιόμετρο και τα λιώνω και τα δύο μαζί. Δεν είναι ο πιο σωστός τρόπος αλλά τις περισσότερες φορές δουλεύει. Επίσης φροντίζω να είναι καθαρό το κολλητήρι και το ποτενσιόμετρο και προτιμώ το ψιλό καλάι. जय गुरुदेव ॐ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
skantzos Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2010 1. βάλε κόλληση στη μύτη του κολλητηρίου 2. βάλε λίγη πάστα στο ποτ (προαιρετικά αλλά βοηθάει να τρέξει μετά η κόλληση) 3. ζέστανε το ποτ και βάλε κάμποση κόλληση να κάνει μια "σταγόνα" 4. βάλε κόλληση στο καλώδιο 5. ακούμπα το καλώδιο στη σταγόνα και ζέστανε τα όλα μαζί "[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dimicupo Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2010 Υπάρχει μία πατέντα για τα οξειδωμένα μπλεντάζ,που ξέρουμε κάποιοι παππούληδες. Θέλει όμως τη δέουσα προσοχή,μη μου μιλάτε μετά για εγκαύματα,οκ ? Λοιπόν,παίρνετε ένα φλυντζανάκι και βάζετε δύο δάχτυλα aqua forte (αραιό διάλυμα υδροχλωρικού οξέως,αυτό που χρησιμοποιούσε παλια η μαννούλα για τα είδη υγιεινής.) Κόβετε τρία εως τέσσαρα κομματάκια λεπτής γαλβανισμένης λαμαρίνας. Φοράτε τα διάφανα προστατευτικά γυαλάκια. Ρίχνετε μέσα στο διάλυμα τα κομματάκια της λαμαρίνας. Ακολουθεί χημική αντίδραση με μικρή αύξηση θερμοκρασίας και έκλυση τοξικών ατμών,για μερικά δευτερόλεπτα. Οταν σταματήσει η αντίδραση,βυθίζουμε το τμήμα του μπλεντάζ που θέλουμε να καθαρίσουμε για 10 έως 30 δεύτερα.(Ανάλογα πόσο αραιό είναι το εμπορικό προιόν που αγοράσαμε) Μόλις το βγάλουμε,θα λάμπει σα να βγήκε απο το εργοστάσιο κατασκευής,και η κόλλησή μας θα είναι άψογη. Προσοχή,ανάλογα με το πάχος των αγωγών και τη διάμετρο τους,ανάλογο κολλητήρι. Μη περιμένετε να κολλήσετε κανένα μπλεντάζ στρατιωτικών προδιαγραφών με 20ρι κολλητήρι,οκ ? Και,ξεχάστε την απαρχαιωμένη "πάστα" συγκόλησης, "σολντερίνη" ή όπως αλλιώς τη λένε. Μεσοπρόθεσμα δημιουργεί τη δική της διάβρωση στο χαλκό,στη μύτη του κολλητηριού,η όλη δουλειά πάει χαμένη,και δεν κερδίζετε τίποτε. Πειραματιστείτε με άχρηστα κομμάτια και διάφορης ισχύος κολλητήρια πρίν κάνετε το τελικό βήμα. Ελπίζω να χιονίσει σύντομα....φιλάκια Μα καθόλου δεν αγαπάς τους ανθρώπους ???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
telemanic Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 24 Αυγούστου 2010 @dimicupo Δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλα και συγγνωμη αν πω βλακεια, αλλα εννοεις οτι αν βουτηξουμε μια ψυχρη κολληση στο διαλυμα που περιεγραψες αυτη ερχεται και στρωνει; ::) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση