Προς το περιεχόμενο

Gear και οπαδιλίκι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν και η σύγκριση με το ποδόσφαιρο και τους αντίστοιχους οπαδούς είναι kate me ελαφρώς άτοπη (δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον ν'αρχίζει τις μπούφλες επειδή κάποιος δεν γουστάρει τη λατρεμένη fender του), ο οπαδισμός αυτός προφανώς ισχύει και θα ισχύει εις τον αιώνα τον άπαντα, είτε για κιθάρες και λοιπό gear είτε για φτυάρια και κασμάδες.

Οι ομάδες, όπως θα πρόσεξες, αποτελούνται από διάφορα άτομα, και διαχωρίζονται και σε υποομάδες και πάει λέγοντας. Οι σπουδαγμένοι με το ακριβό gear, οι σπουδαγμένοι με το φθηνό, οι επαγγελματίες "ακριβάδες" vs των επαγγελματιών "budgeteers" (λεξιπλασία) κ.ο.κ. Και φυσικά υπάρχουν και διάφοροι που ρίχνουν απλά φράγκα καθαρά και μόνο για να συλλέγουν και να κοκορεύονται .

ΟΛΟΙ οι παραπάνω καθώς και οι λοιποί που δεν αναφέρθηκαν πολλάκις υποστηρίζουν μέχρι τελικής πτώσεως τις επιλογές τους, και πάντα θα πέφτει καζούρα, καβγάς και τα γνωστά όμορφα και καθημερινά στο μικρό νοιζ-ο-γαλατικό χωριό.

Το θέμα στην τελική είναι ποιός ασχολείται, και γιατί να δίνουμε παραπάνω αξία? Ναί, οκ, όλους μας έχει ενοχλήσει κάτι τέτοιο κάποια στιγμή, όμως επηρρέασε ποτέ κάποιον από εμάς η έντονη τοποθέτηση κάποιου? Απέτρεψε κανέναν η εκτενής αναφορά μιας ομάδας στο αγαπητό της προιόν από την αγορά του δικού του αγαπημένου? Σε τελική ανάλυση, όλα food for thought τα βρίσκω, και όλοι ξέρουμε πλέον (θέλω να πιστεύω) πως να ξεχωρίζουμε την ήρα απ'το στάρι, πως να δοκιμάζουμε μόνοι μας και πως να εμπιστευόμαστε τις δικές μας αισθήσεις και προτιμήσεις στις επιλογές μας.

Οπότε πιστεύω πως φουσκώνουμε χωρίς λόγο ένα θέμα το οποίο ανέκαθεν υπήρχε παγκοσμίως, είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει να υπάρχει και δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία πέραν της ταμπελοποίησης των συγκεκριμένων ομάδων ως "fanboys" και life goes on.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 62
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγώ πάντως, διακρίνω υπερβολικά μεγάλες ποσότητες αφ' υψηλού κριτικής, σε ένα φαινόμενο που έχει την εξής μία αιτία: την αποσύνδεση της ανάγκης για αγορά νέου εξοπλισμού από την ανάγκη (ή την ικανότητα) παραγωγής μουσικής.

Στα χρόνια που συμμετέχω στο φόρουμ, έχω τοποθετηθεί πολλές φορές κατακρίνοντας αυτή την μία αιτία - αλλά δε θυμάμαι ποτέ καμία υποστήριξη της προκοπής.

Άρα, υποκρίνεστε κύριοι.

Αυτά.

Mea Culpa

trolley, το G.A.S. και η μουσική δημιουργία δεν είναι πάντα αλληλένδετα. Υπάρχουν πολλοί μουσικοί με άπλετη δουλειά που "υποφέρουν" απ'το γνωστό σύνδρομο, υπάρχουν και bedroom players που δεν συγκινούνται καν από την ιδέα νέου εξοπλισμού. Επίσης δεν το βρίσκω σχετικό με τον οπαδισμό που συζητάται.

Καλώς ή κακώς, ο οποιοσδήποτε μουσικός έχει και τη δημιουργική/μουσική του πλευρά καθώς και την καταναλωτική, και εφόσον ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται, με οποιονδήποτε τρόπο (επαγγελματικά/ερασιτεχνικά) εγώ δεν βρίσκω κάπου πρόβλημα.

trolley, το G.A.S. και η μουσική δημιουργία δεν είναι πάντα αλληλένδετα.

Έτσι είναι, αλλά θα έπρεπε να είναι αλληλένδετα. Εδώ (μέσα) έχουμε ανθρώπους που θέλουν να έχουν περισσότερο εξοπλισμό από τον Edge.

Mea Culpa

Σ'ένα τέλειο κόσμο ίσως υπήρχε η ισορροπία που εννοείς, αλλά πλέον με τον εξοπλισμό και την πληροφορία να είναι τόσο προσβάσιμα και μέχρι ενός σημείου οικονομικά προσιτά, ο καθένας έχει το θέμα "απληστία" (δεν το εννοώ αρνητικά) με τον εξοπλισμό, και πιστεύω όχι αδικαιολόγητα. Κι εγώ προσωπικά που δεν είμαι σε καμμία περίπτωση επαγγελματίας αν είχα την οικονομική άνεση πιθανότατα να είχα αρκετά περισσότερο εξοπλισμό απ'όσο έχω. Ένοχος, λοιπόν.  :)

Σ'ένα τέλειο κόσμο ίσως υπήρχε η ισορροπία που εννοείς, αλλά πλέον με τον εξοπλισμό και την πληροφορία να είναι τόσο προσβάσιμα και μέχρι ενός σημείου οικονομικά προσιτά, ο καθένας έχει το θέμα "απληστία" (δεν το εννοώ αρνητικά) με τον εξοπλισμό, και πιστεύω όχι αδικαιολόγητα. Κι εγώ προσωπικά που δεν είμαι σε καμμία περίπτωση επαγγελματίας αν είχα την οικονομική άνεση πιθανότατα να είχα αρκετά περισσότερο εξοπλισμό απ'όσο έχω. Ένοχος, λοιπόν.  :)

Και εγώ επίσης, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι πολύ σύντομα αυτή η αντίληψη οικονομικής άνεσης που έχουμε θα λήξει οριστικά. Ελπίζω μόνο, ότι η δημιουργική/μουσική πλευρά (όπως την ανέφερες) δεν έχει στραγγαλιστεί από τη "καταναλωτική" διότι τότε θα έχουμε δάκρυα.

Mea Culpa

Και εγώ επίσης, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι πολύ σύντομα αυτή η αντίληψη οικονομικής άνεσης που έχουμε θα λήξει οριστικά. Ελπίζω μόνο, ότι η δημιουργική/μουσική πλευρά (όπως την ανέφερες) δεν έχει στραγγαλιστεί από τη "καταναλωτική" διότι τότε θα έχουμε δάκρυα.

Συμφωνώ απόλυτα.

• Moderator

Eντάξει θα πρέπει να διαχωρίσουμε κάπου τον χαβαλέ που περιέχει το οπαδιλίκι σε ένα forum από τις σοβαρές και εμπεριστατωμένες άποψεις. Από την άλλη βέβαια ακόμα και μέσα σε ένα γενικότερο μπάχαλο συνήθως ο οποιοσδήποτε αντίλογος είναι εποικοδομητικός. Στο τέλος όλοι βγαίνουν λίγο σοφότεροι, και ίσως και με πιο διασκεδαστικό τρόπο απ' το να συμπεριφέρονταν σε στύλ "πας μι δε σάλαντ πλιζ".

Από 'κει και πέρα αν εξαιρέσει κάποιος περιπτώσεις εθισμού στην αγορά εξοπλισμού, δε νομίζω ότι έχει κανείς το δικαίωμα να πεί κάτι για κάποιον σ' αυτό το θέμα . Στην τελική δε πα να 'χει και περισσότερο εξοπλισμό απ' τον Gilmour για να παίζει δυο νότες στην γκαρσονιέρα του, εμάς τι μας κόφτει;

Eξάλλου αν θέλαμε ο εξοπλισμός μας πραγματικά να χει νόημα και να μπορεί ο ακροατής να ξεχωρίζει τον καταπληκτικό ήχο μας, θα έπρεπε να παίζαμε σε μπάντες δίχως ντράμμερ...

Για πάρτη του και για το σαλόνι του ότι αγοράζει ο καθένας, παραέξω όλα αυτά λίγο νόημα έχουν...

Και για να κλείσω το θέμα.... οεεε,oε,οε,οεεε Les Paul / Cisse....

χωρίς αμφιβολία όμως οι κιθαρίστες είμαστε οι χειρότεροι σ'αυτό τον τομέα.

Δεν σαν ενοχλεί ΚΑΠΩΣ κι'εσάς όταν διαβάζετε σε κάποιο θέμα δηλώσεις του τύπου "το ΧΧΧ εφφέ είναι το καλύτερο που υπάρχει

Ο πατερας μου ορκιζοταν στο ιταλικο ντιζαιν και φινετσα των Alfa Romeo...Η μακαριτισσα η γιαγια μου στη μοναδικη γευση του γιαουρτιου αγελαδιτσα της ΦΑΓΕ... Η μανα μου, μου λεει να ψωνιζω γαλα Ολυμπος γιατι ''ολα τα αλλα ειναι καρκινοι''.

Ο φιλος μου ο Μιχαλης θεωρει αχρηστα τα Linux...

Οσο θα υπαρχει ανταγωνιστικο marketing και διαφημιση τοσο θα υπαρχουν αυτες οι συμπεριφορες σε ΟΛΑ τα προιοντα. Οι κιθαρες ειναι απλα μια ασημαντη (για τα ελληνικα δεδομενα) υποκατηγορια και τα πραγματα δε θα μπορουσαν να ειναι αλλιως...

Εμεις οι κιθαριστες ειμαιστε ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικοι (σε αυτο τον τομεα) και η συμπεριφορα μας δε διαφερει καθολου των αλλων καταναλωτων.

Στράαατα Stratούλα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου