Προς το περιεχόμενο

Αγορα λαμπατου ενισχυτη

undo_an

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια να ρωτησω θελω να αγορασω ενα λαμπατο ενισχυτη για προβες και ηχογραφησεις σπιτι.Σαν ηχο Λατρευω Fender και Laney(μου αρεσει αυτο το bright που βγαζουν) και δεν μου αρεσει ηχος Marshall και Orange(δεν μου αρεσει αυτη η μουνταδα τους).

1.Σκεφτομουν αρχικα να αγορασω ενα Fender blues junior αλλα αναρωτιεμαι αν σε προβα με ντραμς-μπασο-μικροφωνικες θα μπορει να τα βγαλει περα;

2.Εβλεπα την τιμη του fender και σκεφτομουν μηπως πηγαινα σε κατι ποιο οικονομικο τυπου Bugera V55 που ξερω πως σε προβα τα 55 του watt ειναι αρκετα και η τιμη του ειναι αρκετα πιο κατω.Απλα αναρωτιεμαι για την αξιοπiστια του και αν με 150 ευρω παραπανω μπορω να παρω κατι αρκετα καλυτερο.

3.εβλεπα στο dv247 τους  Λαμπατους της Epiphone (Valve senior) με αρκετα καλη τιμη. αλλα ουτε ξερω τι ηχο εχουν,δεν μου λεει κατι το youtube, ουτε αν η ενταση τους μπορει να με καλυψει για προβα;Κεφαλι valve senior + καμπινα 70 watt με καλυπτουν ισως;

4.Με ενδιαφερει το καθαρο καναλι και χρησιμοποιο πεταλια-εφε με χαρακτηριστικο τα delays,ψηφιακα reverb,e-bow,bow.(δεν ξερω να κανω "σολα" ::)

5.Χρησιμοποιω μια Epiphone studio 15ετιας την οποια δεν την αλλαζω με τιποτα...ενταξει μην υπερβαλω,σχεδον με τιποτα...

Ευχαριστω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε είμαι στη να πάρω τον V22 και ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό ο V55. Η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι τα watt δεν είναι στραγάλια και πως όσα περισσότερα τελικά δεν είναι καλύτερα. Καλός ο fender αν έχεις τα φράγκα και γω αν τα χα αυτόν θα περνα. Ότι είναι πάνω από 15w (λάμπα) νομίζω ότι ότι μπορεί να βγει και παραπέρα από το δωμάτιο μελέτης, εκτός φυσικά αν η μπάντα στο studio...κοπανάει...!!

πάντως ο συγκεκριμένος φεντερ που αναφερεις (blues jr) ουδεμία σχέση έχει με το κλασσικο "bright" της φεντερ.

γενικά είναι μουντός ενισχυτής και κατά τη γνώμη μου όχι αντιπροσωπευτικός ήχος φεντερ.

το λέω με σιγουριά καθώς τον είχα αρκετό καιρό

πήγαινε να δοκιμάσεις κάποιον laney λαμπάτο σε κανένα μαγαζί, πιστεύω θα σου αρέσει.

Επίσης δοκίμασε και τον kustom defender, τιμιος, δυνατός, bright, ελαφρυς

a classic player now...

Ότι είναι πάνω από 15w (λάμπα) νομίζω ότι ότι μπορεί να βγει και παραπέρα από το δωμάτιο μελέτης, εκτός φυσικά αν η μπάντα στο studio...κοπανάει...!!

εντάξει, τα 15 είναι καλά, αλλά στο όριο αν θες να παίξεις καθαρό ήχο.

λοιπόν κοίτα κι ένα θεμα για τον blues junior

http://www.noiz.gr/index.php?topic=175657.0

θα ακούσεις και μόνος σου οτι πρόκειται για μουντό ενισχυτή. ;)

EDIT: για να εξηγήσω καλύτερα αυτο που λέω και να μη παρεξηγηθώ, όταν λέω μουντός, εννοώ το αντίθετο απο το bright (λαμπερός). Ο blues jr γενικά έχει τα πρίμα του ειδικά αν παίξεις με το eq, αλλά δεν έχει αυτή τη λαμπεράδα, που συχνοτικά βρίσκεται πιο ψηλα απο το κουμπί treble

a classic player now...

Η αληθεια ειναι πως ειχα για καιρο σπιτι μου ενα Lc-30 Laney τον οποιο τον ειχα λατρεψει και τον σκεφτομαι και αυτον.Αλλα μιας και επαιζα καιρο σε ενα studio με ενα FENDER 65 DELUXE REVERB & FENDER PRINCETON τον 90's,πιστευα πως και ο blues junior θα ειχε παρομοιο ηχο fender αλλα οπως ακουσα ενα βιντεακι οντως ακουγεται πιο μουντος.O kustom defender ποιον ηχο πλησιαζει;

Υ.Γ.1 Δεν μου αρεσει ο ηχος ουτε τον Engl ενισχυτων,ειδικα στα καθαρα!Βγαζουν ενα περιεργο ηχοχρωμα και δεν μου κανει!Ασχετο!!!

Υ.Γ.2 Απο φθινοπωρο θα παω Στολλα να ακουσω Bugera & blues junior...

Υ.Γ.3 Για Epiphone κανεις;

απο epiphone μονο τον valve jr (με την 12" καμπίνα) και τον valve senior εχω ακούσει και ο πρώτος είναι μουντός (τον έχω καποια χρόνια τώρα), ο δεύτερος δε μου άρεσε καθόλου όταν τον είχα παίξει στο σπίτι ενός φίλου.

ο kustom δε ξέρω ποιον ήχο πλησιάζει, αλλά έχει ωραία καθαρά, πολύ brighteness

μπορείς να πάς στον κουρμπή αν μένεις αθήνα για να τον ακούσεις

a classic player now...

Οι epiphone λαμπάτοι είναι γενικά πολύ μουντοί(dark) ενισχυτές με αμερικανικό ήχο. Πειραματιζόμουν με πεταλι distortion τύπου rat όπου σε fender ήθελα το tone στο 5 και σε epi valve jr το tone στο 10 για να πετύχω παρόμοιο EQ.

Αν σου αρέσουν οι laney, έχει βγάλει μια νέα σειρά, τους CUB που είναι πιο μικροί κι οικονομικοί από τους Lc.

Τα 15W λάμπας είναι αρκετά για προβίτσα και μικρά live αλλά δεν θα έχεις το απόλυτο clean headroom. Στα 30Watt περίπου θα σε καλύπτει.

Βασικότερο ρόλο στην ένταση του λαμπάτου έχει η ευεσθησία τους μεγαφώνου του. Αν για παράδειγμα, το μεγάφωνο πιάνει τα 105dB(decibel) στο 1W, σε 1 μέτρο απόσταση, τότε ο ενισχυτής θα ακούγεται πολύ δυνατότερα από έναν ίδιο με μεγάφωνο ευεσθησίας 95dB/1W/1m... Τα ίδια ισχύουν και για καμπίνες με περισσότερα μεγάφωνα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου