Προς το περιεχόμενο

New Line6 Pod HD series

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να μην την πάρεις. Μάζεψε 4, 5, 6 κατοστάρικα και πάρε πεταλάκια. Δυστυχώς απ'αυτά που γράφεις, ούτε καταλαβαίνεις τι κάνει σήμερα το modelling, digital, whatevah gear, ούτε θα μπορέσεις να το αξιοποιήσεις.  ;)

;D ;D ;D Απαιχτος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 608
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Να μην την πάρεις. Μάζεψε 4, 5, 6 κατοστάρικα και πάρε πεταλάκια. Δυστυχώς απ'αυτά που γράφεις, ούτε καταλαβαίνεις τι κάνει σήμερα το modelling, digital, whatevah gear, ούτε θα μπορέσεις να το αξιοποιήσεις.  ;)

Δυστυχως οι γνωσεις μου πανω σε πεταλια/πεταλιερες κτλ ειναι περιορισμενες, καθως παντα επαιζα και παιζω καρφι στον ενισχυτη. Απλα οι απαιτησεις της μπαντας που παιζω τωρα θέλει διαφορα μπλιμπλικια, για αυτο και ειπα να ποσταρω να μαθω καποια πραγματα για το νεο φρουτο που λεγετε HD500, μήπως και τελικα σωσω τα παραπανω 4,5,6 κατοσταρικα.

Για αυτο & ακριβως ζητησα τις γνωμες σας καθως σιγουρα οι περισσοτεροι σε αυτο το forum ξερουν περισσοτερα σε αυτο το θεμα.

Δυστυχως οι γνωσεις μου πανω σε πεταλια/πεταλιερες κτλ ειναι περιορισμενες, καθως παντα επαιζα και παιζω καρφι στον ενισχυτη. Απλα οι απαιτησεις της μπαντας που παιζω τωρα θέλει διαφορα μπλιμπλικια, για αυτο και ειπα να ποσταρω να μαθω καποια πραγματα για το νεο φρουτο που λεγετε HD500, μήπως και τελικα σωσω τα παραπανω 4,5,6 κατοσταρικα.

Για αυτο & ακριβως ζητησα τις γνωμες σας καθως σιγουρα οι περισσοτεροι σε αυτο το forum ξερουν περισσοτερα σε αυτο το θεμα.

Σ'αυτή την περίπτωση είναι αναγκαίο να διαβάσεις μερικά θέματα στο forum σχετικά με ψηφιακά εργαλεία, αλλά, φυσικά, και να ακούσεις όσα μπορείς περισσότερα από κοντά. Καταρχάς θα πρέπει να δεις τι χρειάζεσαι και, απ'όσα γράφεις, αυτό μπορεί να μην είναι ένα modelling (σαν το HD) αλλά ένα πολυεφφέ. Χαρακτηριστικά δες π.χ. τα Line6 M13/M9, το TC Nova System (και άλλα Nova πετάλια της εταιρείας), τα "πετάλια" της Eventide (Timefactor, Modfactor, Pitchfactor) κλπ.  ;)

Τα... "κατοστάρικα" πάντως δεν τα σώζεις εύκολα...  ;D

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Καλησπερα σε ολους!

Εκανα ενα τεστ σημερα. Πηγαμε για προβα με την μπαντα (Soundborg) σε γνωστο και καλο στουντιο της Θεσσαλονικης. Πεταξα το ΗD300 στο FX Loop Return ενός Peavey 6505+ σε μια Marshall 4x12 1960 με τα Resonance/Presence του ενισχυτη Flat.

Xρησιμοποιησα την προσωμοιωση του JCM800 και στο Setup ειχα το POD να παιζει σαν προενισχυση μονο. Ενα πραγμα εχω να πω....εμεινα ------!!!!!! Απιστευτος ηχος! Τωρα θα μου πειτε του καθενα του καθεται αλλιως ο ηχος αλλα για αυτα που παιζω εγω (instrumental rock) ηταν τελειο! Η κιθαρα μου ακουγονταν πεντακαθαρα και δεν με θαψαν οι εντασεις των υπολοιπων. Για την ακριβεια κυριολεκτικα εθαψα τον αλλο κιθαριστα που επαιζε με ενα Orange AD half-stack (και δεν μιλαω για ενταση αλλα για χροια και ποικιλια συχνοτητων).

Εχω μεινει υπερευχαριστημενος και παω για το HD500 αφοβα πλεον (να ναι καλα ο μπρο που μου δανισε το HD300)!! Ποτε δεν ημουν τοσο ευχαριστημενος με τον ηχο μου και εχω αλλαξει αρκετους ενισχυτες/πεταλια κτλ κτλ...ουτε κουβαλημα, ουτε standby/on off ουτε τιποτα!!!

Peavey 6505+ σε μια Marshall 4x12 1960.....

πεταξες πεταλιερα πανω σε αυτο???

Οπως γραφω και στο post μου...Εβαλα το POD HD300 στo FX Loop Return του Peavey για να χρησιμοποιησω το POD σαν προενισχυση και τον 6505+ σαν τελικο. To POD εχει και ρυθμιση σε περιπτωση που χρησιμοποιεις καμπινα και τελικο, να ακυρωνει τις προσομειωσεις καμπινας/μικροφωνου και να παιζει μονο με το μοντελο του ενισχυτη που προσομειωνει και τα Effects.

καλησπερα παιδια..... διαβασα απο χθες το βραδυ ( με διαλλειματα  ;D ) και τις 46 σελιδες του θρεντ και κατεληξα στα εξης ερωτηματα

1 ) υπαρχουν IRs για την rp500 . αν ναι που ? λινκ ?

2 ) ως κατοχος της RP500 χρειαζομαι την HD ? εχει αποδειχθει η ανωτερωτητα της στις προσωμοιωσεις των ενυσχητων ?

3 ) η HD300 απο την HD500 εκτος απο τιςς διαφορες στο ρουτινγκ ( που ουτε ξερω τι ειναι ) εχει αλλες ηχητικες διαφορες η μια απο την αλλη ?

4 ) ειχα κι αλλα ερωτηματα αλλα τα ξεχασα :'( :'( :'( :'(

καλησπερα παιδια..... διαβασα απο χθες το βραδυ ( με διαλλειματα  ;D ) και τις 46 σελιδες του θρεντ και κατεληξα στα εξης ερωτηματα

2 ) ως κατοχος της RP500 χρειαζομαι την HD ? εχει αποδειχθει η ανωτερωτητα της στις προσωμοιωσεις των ενυσχητων ?

3 ) η HD300 απο την HD500 εκτος απο τιςς διαφορες στο ρουτινγκ ( που ουτε ξερω τι ειναι ) εχει αλλες ηχητικες διαφορες η μια απο την αλλη ?

Εγω θα σου απαντησω στο 3)....Δεν εχουν καμια διαφορα. Χρησιμοποιουν το ιδιο hardware και οι ηχοι ειναι ιδιοι. Η μονες διαφορες ισως να ειναι στο οτι το 500 μπορεις να εχεις δυο ενισχυτες ταυτοχρονα οποτε αυτοματως σου δινονται καποιες εξτρα δινανοτητες. Οσο αφορα τις προσομοιωσεις ενισχυτων ομως ειναι ιδια :)

1) Όχι και δεν πρόκειται να υπάρξουν (εκτός αν υπάρξουν τελικά  ;D :D)

2) Δεν κατάλαβα το ερώτημα. Να αποδειχτεί από ποιόν?

3) Στο site τους έχει νομίζω συγκριτικό πίνακα. Βασικές διαφορές, περισσότερα εφφέ, πιο παραμετροποιήσιμη, κλπ, ίδιος επεξεργαστής και software.

4) Δεν πειράζει.  ;D

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Εννοώ να αποδειχθεί από την κοινή γνώμη... Από εμάς εδώ στο νοιζ με τις δοκιμές που έχουν γίνει αν αξίζει για τους κατόχους των ρπ να προχωρήσουν σε αγορά του ποντ. Ποιότητα προσωμοιωσεων κτλ.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου