fasolia Δημοσιευμένο 1 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 1 Δεκεμβρίου 2010 Καλημέρα σε όλους, Αποφάσισα να γράψω και εγώ την εμπειρία μου απο το POD HD500. Πρώτα απο όλα να πω ότι είμαι μεσήλικας και πολύ μέτριος κιθαρίστας με ανάλογη εμπειρία σε εξοπλισμό. (και ποτέ καλός στην έκθεση... ) Είχα και το POD XT και το X3 live και διάφορους σχετικά φθηνούς λαμπάτους. Το POD είναι πολύ καλή κατασκευή απο ότι φαίνεται με πάρα πολλές δυνατότητες, και όταν λέω πάρα πολλές εννοώ οτι μπορεί (καλύτερα) να αντικαταστήσει την M13. (καλύτερα γιατί μπορείς να έχεις μέχρι 8 πεταλάκια!!!). Οι δυνατότητες στον ήχο είναι άπειρες (με μόνο 16 ενισχυτές) και αλλά θέλουν χρόνο. Μην περιμένετε να κατεβάσετε 1000 preset και να αρχίσετε να παίζετε. Επίσης θέλει χρόνο η προσαρμογή των stomp. (πχ στο fs1 το distortion, μετά το delay . wah / volume στο expression, noise gate Κτλ). όλα αυτά μπορούν να πάνε όπου θες στην αλυσίδα! Κάτι το οποίο όμως θέλει γνώσεις και ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟ (που εγώ πιθανότατα δεν έχω). Οι δυναμικές και τα ηχοχρώματα (αν χρησιμοποιώ την σωστή ωρολογία) είναι ΠΑΡΑ πολύ καλές και αντιδρούν ωραία στο στυλ παιξίματος / πενα. Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει ενα ο JCM800 Που έχει μοιάζει στον πραγματικό της τάδε χρονολογίας με τον τάδε μετασηχματιστή και λαμπες και και και.... Αυτό που θέλω εγώ, είναι έτοιμα presets, με συγκεκριμένες θέσεις στα πετάλια, και να παίζω. Δεν θέλω να φάω ώρες με τα 512 presets tweaking κτλ κτ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fasolia Δημοσιευμένο 1 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 1 Δεκεμβρίου 2010 Οταν είχα το X3 live με τους 100 ενισχυτές, 70 καμπίνες, μικρόφωνα κτλ, χρησιμοποιούσα 4 ήχους! Τίποτα άλλο! Δεν νομίζω λοιπόν οτι απεθύνεται σε μέτριους ή αρχάριους παίκτες αλλά σε πιο έμπειρους / ψαγμένους / κατασταλαγμένους. Παίξτε.. αυτό είναι το νόημα και όχι αν ο ήχος σας μοιάζει με τα 70s ή τον Vai ή τον Χιώτη. Μην χάνετε το focus. Παλαιότερα ασχολιόμουν με ηλεκτρονική-ορχηστρική μουσική. Είχα καταντήσει να έχω 2000 Samples CDS και VSTs και να περνάω ΑΠΕΙΡΕΣ ώρες ακούγοντας ήχους και παίζοντας με εφέ... Το απόλυτο χάσιμο χρόνου. Δεν ξέρω αν βγαίνει νόημα απο τα παραπάνω και αν βοήθησα ή μπέρδεψα. Ουφ! τα είπα... :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gpiad Δημοσιευμένο 1 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 1 Δεκεμβρίου 2010 - Αν δεν είναι αναμμένο το led του "tap",πηγαίνεις στο setup menu (παρατεταμένο πάτημα στο κουμπί "view"),πηγαίνεις στο 2ο υπομενού (2/8),και επιλέγεις με το rotary knob 2, το "tap tempo led" στο on. Αν είναι ήδη αναμμένο,ή αν δεν το θέλεις αναμμένο, δεν χρειαζεται να κάνεις το παραπάνω βήμα,μιας και αυτό δεν επηρεάζει την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του tap tempo. -Σε κατάσταση play mode Με τον κέρσορα επιλέγεις στην αλυσίδα το block του delay Στο κάτω μέρος της οθόνης έχεις 4 επιλογές,που αντιστοιχούν στα 4 rotary knobs: 1/ Τύπος εφφέ (πχ delay) 2/ Τύπος delay ( πχ.dynamic) 3/ Επιλογή παράμετρων του εφφέ 4/ Ρύθμιση της επιλεγμένης παραμέτρου Στο συγκεκριμένο παράδειγμα με dynamic delay: Με το κουμπί 3 επιλέγεις την παράμετρο TIME---Περιστρέφεις το κουμπί 4 μέχρι να ξεπεράσεις τα 2000ms και να φτάσεις στις αξιες-----Επιλέγεις το "τέταρτο" (μπορείς να επιλέξεις ότι σε βολεύει,αλλα η πιο νορμάλ επιλογή είναι το τέταρτο) Τώρα έχεις tap tempo ενεργοποιημένο.Μην ξεχάσεις να κάνεις save grorig ευχαριστω παρα πολυ!! :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
panos_chem85 Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, έχω βρει το HD-500 από το ebay (USA) και μαζί με μεταφορικά βγαίνει περίπου $535, δλδ περίπου 400 ευρώ. Έχω στείλει μήνυμα στον πωλητή αν μπορεί να το δηλώσει ως δώρο κτλ... και αν πει ναι, λέω να το τσιμπήσω.. Ερώτηση: με το ρεύμα τι γίνεται? αγοράζω έναν εξωτερικό μετασχηματιστή (σαν αυτόν που έχει υποθέτω, αλλά με 220V) ή θα κάνει αυτός που έχει από την "μάνα" του? thanks! :) http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=400178611636&ssPageName=STRK:MEWAX:IT Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mustafank Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 @JaYmZ_HetFielD Χωρίς να έχω σχέση με τον πωλητή,αυτό δεν είναι μια καλή ευκαιρία; http://smart.noiz.gr/details.php?id=17348 Γιατί να μπλέκεις με το Αμέρικα; https://morphinesocialclub.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/churchofmangr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
panos_chem85 Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 δεν το είχα δει αυτό, αλλά με τα μεταχειρισμένα έχω παρελθόν και τα ψιλοαποφεύγω..nevertheless, αν ξέρει κάποιος τι γίνεται με το ρεύμα, ας δώσει τα φώτα του.. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
duckino Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, έχω βρει το HD-500 από το ebay (USA) και μαζί με μεταφορικά βγαίνει περίπου $535, δλδ περίπου 400 ευρώ. Έχω στείλει μήνυμα στον πωλητή αν μπορεί να το δηλώσει ως δώρο κτλ... και αν πει ναι, λέω να το τσιμπήσω.. Ερώτηση: με το ρεύμα τι γίνεται? αγοράζω έναν εξωτερικό μετασχηματιστή (σαν αυτόν που έχει υποθέτω, αλλά με 220V) ή θα κάνει αυτός που έχει από την "μάνα" του? thanks! :) http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=400178611636&ssPageName=STRK:MEWAX:IT Για τα ρευματα δεν ξερω(θα σου πουν οι αλλοι) αλλα αν υπολογιζεις να το δηλωσεις σα δωρο για να γλυτωσεις φορο ... αυτο δεν παιζει.Προσεξε μη σου βγει πιο ακριβο απ'οτι απο Ευρωπη και "χωρις" εγγυηση μιας και αν σου χαλασει(φτου-φτου μακρια απο δω) δυσκολα να το ξαναστειλεις εκει.Οπως και να 'χει καλες αγορες. Live fast , die ... hard! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
aris 17561 Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα, έχω βρει το HD-500 από το ebay (USA) και μαζί με μεταφορικά βγαίνει περίπου $535, δλδ περίπου 400 ευρώ. Έχω στείλει μήνυμα στον πωλητή αν μπορεί να το δηλώσει ως δώρο κτλ... και αν πει ναι, λέω να το τσιμπήσω.. Ερώτηση: με το ρεύμα τι γίνεται? αγοράζω έναν εξωτερικό μετασχηματιστή (σαν αυτόν που έχει υποθέτω, αλλά με 220V) ή θα κάνει αυτός που έχει από την "μάνα" του? thanks! :) http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=400178611636&ssPageName=STRK:MEWAX:IT καλα πλακα με κανεις ? εδω ο ανθρωπος το δινει ετοιμο και ωραιο και θα μπλεξεις με αμερικες τελωνεια ( ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος οτι θα το γλυτωσεις ) ρευματα κτλ... ?? για την αλλαγη του ρευματος θα χρειαστεις μια συσκευη που λεγεται VARIAC και δεν ειναι και φθηνη ουτε ευκολη στην μεταφορα http://www.amarad.gr/view_cat.php?cat_id=85 οσο για το οτι εχεις καει με τα μεταχειρησμενα , εδω μην το σκεφτεσαι γιατι το μηχανημα ειναι ολοκαινουριο... μολις κυκλοφορησε , τι να εχει παθει...? Μα και να εχει παθει θα το δεις αμεσως μολις το δοκιμασεις πριν το παρεις... εχει και εγγυηση και ολα... αν αυτο που φερεις απο αμερικη που ΘΑ σου στοιχησει και παραπανω απο ενα καινουριο απο τον νακα και σου χαλασει τι θα κανεις ? πως θα το στειλεις πισω ? http://www.youtube.com/user/aris17561 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
panos_chem85 Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 δεν είναι εκεί το θέμα, έχω φέρει τα άπειρα από αμερική χωρίς να ανοίξει μύτη ΠΟΤΕ, δεν ρώτησα αυτό.. το variac απ'ότι ξέρω είναι για ενισχυτές με ενσωματωμένους μετασχηματιστές, το pod έχει εξωτερικό (όπως ένα laptop) μετασχηματιστή...χρειάζεται τέτοιο πράγμα? :-\ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
duckino Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 6 Δεκεμβρίου 2010 δεν είναι εκεί το θέμα, έχω φέρει τα άπειρα από αμερική χωρίς να ανοίξει μύτη ΠΟΤΕ, δεν ρώτησα αυτό.. το variac απ'ότι ξέρω είναι για ενισχυτές με ενσωματωμένους μετασχηματιστές, το pod έχει εξωτερικό (όπως ένα laptop) μετασχηματιστή...χρειάζεται τέτοιο πράγμα? :-\ ΟΚ φιλος ... μην αρπαζεσαι!Μια φιλικη συμβουλη σου δωσαμε ;).Για το ρευμα τωρα κι εγω φανταζομαι οτι ειναι πολυ πιο απλα τα πραματα απο το βαριακ αφου ο μετασχηματιστης ειναι εξωτερικος.Ετσι , χωρις ειπαμε να ειμαι 100% σιγουρος , πιστευω οτι με ενα απλο απο thoman θα εισαι μια χαρα. Live fast , die ... hard! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση