The Genius Loci Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 Μην ορκίζεσαι...έχω προσωπικό παράδειγμα εδώ στην Ελλάδα, όταν πήγα σε επίσημο μαγαζί για δοκιμή και...και οι 2 700ρες που είχε ήταν νεκρές...λόγω πλακέτας. Ναι, δεν το αποκλείω, και για την JTV η εγγύηση θα έχει πραγματικό νόημα, όπως για κάθε ηλεκτρονικό μαραφέτι. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 Kαι εγω εχω πετυχει νεκρη Variax σε μαγαζι οταν πηγα για δοκιμη. Οσο για τα περι αξιοπιστιας, οπως και να το κανουμε αν χαλασει η variax και την αντικαταστησεις με μια κανονικη κιθαρα (ή χρησιμοποιησεις αυτην ως τετοια στην περιπτωση της jtv) χανεις ενα μεγαλο μερος της ηχητικης σου παλετας, καθοτι οι διαφοροι ηχοι σου ειναι βασισμενοι στους διαφορους ηχους της κιθαρας τους οποιους πλεον δεν εχεις. Το ολο μου point τιθεται στο εξης: Με ενα κλασσικο rig, μπορεις να εχεις για backup μια παρομοια κιθαρα/ενισχυτη. Με το συγκεκριμενο πρεπει να εχεις ως backup της Variax μια αλλη Variax και παει λεγοντας...οτιδηποτε αλλο καταστεφει το ολο πνευμα και λειτουργικοτητα του συγκεκριμενου set up. Αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να σκεφτει καποιος που ετοιμαζεται να τα σκασει για ενα πληρε rig που προοριζεται για επαγγελματικη χρηση. Δεν εχεις την πολυτελεια να πεις οτι θα κρατησεις την παλια σου main strat για backup...θες μια δευτερη variax αν σκοπευεις να εκμεταλλευτεις το συστημα στο επακρον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 Το ολο μου point τιθεται στο εξης: Με ενα κλασσικο rig, μπορεις να εχεις για backup μια παρομοια κιθαρα/ενισχυτη. Με το συγκεκριμενο πρεπει να εχεις ως backup της Variax μια αλλη Variax και παει λεγοντας...οτιδηποτε αλλο καταστεφει το ολο πνευμα και λειτουργικοτητα του συγκεκριμενου set up. Μα βρε Odis, για κάτσε... αν κάποιος δηλαδή παίζει με Gibson VOS και Mesa Boogie Mark V, θα πρέπει να τα έχει... εις διπλούν, σύμφωνα με την παραπάνω λογική. Με κόστος πολλαπλάσιο του rig που συζητάμε εδώ... Υποτίθεται ότι το backup είναι για καταστάσεις ανάγκης... για τους περισσότερους από εμάς απλά για να μη ρεζιλευτούμε... Τώρα, ο Zappa ας πούμε έχει 2 Axe-Fx στο rack του, γιατί τον παίρνει να το κάνει... ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 Μα δεν χρειαζεται να εχει εις διπλουν τα συγκεκριμενα :) Μπορει καλιστα να κανει τη δουλεια του με μια οποιαδηποτε Les Paul για backup. Με μια καλη Tokai πχ...η τελικη ηχητικη διαφορα θα ειναι μικρη, σωστα? Ειδικα μεσα στη μιξη, και με πολυ λιγη δουλεια στο eq του μπορει να ερθει παρα πολυ κοντα στο αποτελεσμα που θελει. Αν τωρα χρησιμοποιει μια Variax, και την αντικαταστησει με μια strat πχ, ολοι οι ηχοι στους οποιους χρησιμοποιουσε τα gibson-o-ειδη preset της Variax θα αλλαξουν τρομερα. Αν την αντικαταστησει με μια 335, οι ηχοι που ειχε φτιαξει βασισμενος στους strat ηχους της Variax θα ειναι για τα πανηγυρια. Για παραδειγμα εσυ καλη ωρα: Αν παιζεις ενα live και βγει εκτος η 25th anniversary, δε μπορεις να πιασεις την Axis και να εχεις ενα πολυ κοντινο ηχητικο αποτελεσμα, παρολο που δεν ειναι ιδιες? Αν επαιζες με Variax, θα μπορουσες να βγαλεις την axis και να πλησιασεις τον ηχο σου στον ιδιο βαθμο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 Ομολόγησέ το...σε έχει στριμώξει ο Οδυσσέας... ;D Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 Μα δεν χρειαζεται να εχει εις διπλουν τα συγκεκριμενα :) Μπορει καλιστα να κανει τη δουλεια του με μια οποιαδηποτε Les Paul για backup. Με μια καλη Tokai πχ...η τελικη ηχητικη διαφορα θα ειναι μικρη, σωστα? Ειδικα μεσα στη μιξη, και με πολυ λιγη δουλεια στο eq του μπορει να ερθει παρα πολυ κοντα στο αποτελεσμα που θελει. Αν τωρα χρησιμοποιει μια Variax, και την αντικαταστησει με μια strat πχ, ολοι οι ηχοι στους οποιους χρησιμοποιουσε τα gibson-o-ειδη preset της Variax θα αλλαξουν τρομερα. Αν την αντικαταστησει με μια 335, οι ηχοι που ειχε φτιαξει βασισμενος στους strat ηχους της Variax θα ειναι για τα πανηγυρια. Για παραδειγμα εσυ καλη ωρα: Αν παιζεις ενα live και βγει εκτος η 25th anniversary, δε μπορεις να πιασεις την Axis και να εχεις ενα πολυ κοντινο ηχητικο αποτελεσμα, παρολο που δεν ειναι ιδιες? Αν επαιζες με Variax, θα μπορουσες να βγαλεις την axis και να πλησιασεις τον ηχο σου στον ιδιο βαθμο? Βρε συ, καταλαβαίνω τι λες. Απλά σου λέω ότι το backup είναι απλά για να βγει το live και μιλάω τελείως πρακτικά. Ανάλογα με το βαθμό "πολυπλοκότητας", ας το πούμε έτσι, που έχει κάποιος στο rig του, κανονίζει και το backup του. Άλλο "παίζω με μια Strat καρφί σε Fender λαμπάτο" και άλλο το rig του Adrian Belew. ;) Μιας και ανέφερες εμένα, θα πρέπει άραγε να πάρω και δεύτερο Axon και Roland XV για τους synth ήχους? Δεν παίζει με τίποτα τέτοιο σενάριο. Αν τα φτύσει κάτι (από τα πολλά) στο synth rig, απλά θα τα παίξω με απλή κιθάρα τα μέρη. ;) Τώρα αν κάποιος έχει φτιάξει ένα rig που αλλάζει presets ταυτόχρονα σε Variax/POD/Ενισχυτή και ο ήχος του εξαρτάται απολύτως από την πιστότητα των εξομοιώσεων, τότε ναι, να πάρει εις διπλούν τα πάντα. Life is a bitch and then you die. 8) ;D ;D Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
odis13 Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 Μα και εγω το ιδιο θα εκανα...μεχρι προσφατα τo backup rig μου ηταν μια frankenstain squire με τον εκαστοτε ενισχυτη του μαγαζιου. Και αυτο στις ελαχιστες περιπτωσεις που απλα δεν εβαζα ενα εξτρα σετ χορδες στη θηκη μου. ;D Αυτο ειναι κατι που θα πρεπει να σκεφτει καποιος που ετοιμαζεται να τα σκασει για ενα πληρες rig που προοριζεται για επαγγελματικη χρηση. Οπως ειπα, μιλαω για αυτες τις περιπτωσεις, οπου ο μαεστρος/φιρμα/κοσμος απαιτει να εχεις 24/7 τον ηχο που εχεις στις προβες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 Ομολόγησέ το...σε έχει στριμώξει ο Οδυσσέας... ;D Παίδες, πράγματι δεν καταλαβαίνω... η όλη συζήτηση έχει νόημα αν θεωρήσουμε ότι τα (ακόμα ακυκλοφόρητα) νέα προϊόντα της Line6 αποτελούν εξεζητημένα μέρη ενός τυπικού rig. Κατά την άποψή μου δεν ισχύει περισσότερο απ'ότι για άλλα ανάλογα και πιθανώς ισχύει λιγώτερο λόγο της φιλοσοφίας αλληλοκάλυψης. Αν το ερώτημα αφορά την αξιοπιστία τους ως μηχανήματα, αυτό είναι κάτι που μένει να αποδειχτεί. Και εγώ έχω ακούσει π.χ. για προβληματικούς διακόπτες στη Μ13, και εδώ και σε άλλα fora. Στην δική μου δε συνέβη τίποτε (σε "πολεμικές" συνθήκες εννοείται πάντα) όπως δεν συνέβη και στο συντριπτικό ποσοστό των παραχθέντων. Αν το ποσοστό ενός μηχανήματος που παρουσιάζει προβλήματα ξεπεράσει ένα πολύ μικρό μονοψήφιο ποσοστό, εξάλλου, καταντάει ασύμφορο στην εταιρεία λόγω της ανάγκης εξυπηρέτησης των εγγυήσεων. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 16 Σεπτεμβρίου 2010 Οπως ειπα, μιλαω για αυτες τις περιπτωσεις, οπου ο μαεστρος/φιρμα/κοσμος απαιτει να εχεις 24/7 τον ηχο που εχεις στις προβες. Σ'αυτό το σενάριο: Αν κάποιος με πληρώνει 3-4 κατοστάρικα τη βραδιά για να παίζω, φυσικά και θα αγοράσω μια δεύτερη Variax και ένα δεύτερο POD (συνολικό κόστος 1500-1600 ευρώ) για παν ενδεχόμενο. (Night) life is a bitch. 8) :P Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pascal Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Σεπτεμβρίου 2010 Νάτη και η τιμούλα: http://www.thomann.de/gr/line6_pod_hd500.htm http://www.thomann.de/gr/line6_pod_hd400.htm http://www.thomann.de/gr/line6_pod_hd300.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση