pogue Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 καμία αντίρρηση φίλοι μου, και δικαίως παρατηρείτε άδικη σύγκριση.... αλλά ρε παιδιά για μουσική μιλάμε, σας προείπα πως μετά από καιρό θέλω να ξανακάτσω (σε δικό μου χώρο πλέον) και να παίξω και να γράψω ! είμαι σε μια παρόρμηση , δε θέλω να βάλω λογικές η μόνη που κατ' ανάγκη μπαίνει είναι το κόστος και το οικονομικό όριο αντοχής μου (αν και το έχουμε πολλάκις "ξεφτυλίσει" αυτό τέλος πάντων!) οπότε δείτε το ως εξής . πάω να πραγματοποιήσω ένα παλιό μου όνειρο, να αποκτήσω ένα κουρτζ . κάποιοι (προφανώς καλώς) με φρενάρετε λέγοντάς μου, πως σε κάποιους τομείς η κουρτζ ίσως έχει μείνει πίσω... (έχω και την εμπειρια του μο6 βλέπω τα ντέμο του xf και μπορώ να αντιληφθώ πως specs-wise αλλά και αναμφίβολα από άποψη interface το νέο μοτίφ είναι κορυφή.. για κάποιο λόγο μέσα μου πιστεύω πως με ένα κορυφαίο κουρτζ (που ακόμα πιστεύω από την πρότερη εμπειρία μου πως δίνει πιο γλυκό και "ανολογικό" ήχο σε φυσικά όργανα, σε σχέση με τους άλλους (εξαίρεση πλεόν τα γιάμι??)) θα ήμουν ευτυχής (τουλάχιστον για να ξαναμπώ στο τριπάκι του να δώσω χρόνο -που ας μη γελιομαστε- θα μου λείψει από αλλού) και με τον όρο κορυφαίο εννοώ το κ8.... αλλά μιλάμε για κοντά 2500 ευρώα ... έστω ότι αντέχω... αξίζει? θα το δοκιμάσω σίγουρα αυτό ή έστω κάποιο της σειράς pc3 ... είπα για το le γιατί βγαίνει αρκετά οικονομικότερα... το nord προέκυψε σαν πρότασή σας τη μελετώ προσπαθώ να βρω ένα να παίξω αλλά από τα όσα ντέμο είδα και άκουσα έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος... απλά too much money για τη συμπαθέστατη μαμά clavia... δεν κάνω πάντως σύγκριση για να μην το κουράζουμε, άνθρωπος που ασχολείται 30 χρόνια με υπολογιστές και μουσική, λέτε να θέλει εν έτει 2010 workstation (δηλαδή sequencer και άλλα περιττά)... ένα δώρο θέλω να μου κάνω φίλοι μου, ένα δώρο ... απλά με γαργαλάει ακόμα η ιδέα του kurz... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 Αφού μέσα σου έχεις καταλήξει...αγόρασέ το..να το χαρείς! www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
foxxx Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 22 Αυγούστου 2010 καλησπερα και απο μενα.αν για αυτο που θες να κανεις πιστευεις οτι αυτο σου λιπει παρτο αρκει να εισαι σιγουρος για την επιλογη σου και μην βρεθεις προεκπλιξεως. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pogue Δημοσιευμένο 27 Αυγούστου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 27 Αυγούστου 2010 από τον thomann μου λένε πως το 3k θα έρθει τέλη οκτώβρη/αρχές νοέμβρη και θα το πουλάνε στην τιμή των 2499,00. απ΄ όσο βλέπω αυτά που αξίζουν (είναι όντως ευκαιρία αν θες pc3) είναι είτε αυτό : http://www.thomann.de/gr/kurzweil_pc361.htm ή αυτό : http://www.thomann.de/gr/kurzweil_pc3.htm (το pc3x εχει κι αυτό μεγάλο discount αλλά πάει 1700 ...) αν είσαστε στη θέση μου (θέλατε pc3-κάτι kurzweil) ποιο από τα δύο θα παίρνατε ? to 361 ή το pc3 ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
d_sotoso Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 31 Αυγούστου 2010 Και εγώ στο δείλημμα αυτό βρισκόμουν και κατέληξα στο PC3 (76 keys - semiweighted). Δεν το έχω μετανιώσει καθόλου και όποτε γυρνάω στο παλιό μου το Roland με τα 61 synth action ή στο 76αρι semiweighted Fantom X, μου φαίνονται ψεύτικα. Έχει πολύ καλή αίσθηση και δίνει αρκετό expressibility για piano, χωρίς όμως να είναι βαρύ ή αργό για synths και hammonds. Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να το βρεις κάπου και να το δοκιμάσεις ώστε να δεις αν σου ταιριάζει. Γενικά πάντως απίστευτο εργαλείο, το έχω 8 μήνες, δεν έχω εκμεταλλευτεί ούτε το 10% των δυνατοτήτων του και πάλι τα σπάει. PS: Δύσκολο το βλέπω να βγαίνει το PC3K πριν τον Δεκέμβρη (με βάση αυτά που γράφονται σε ξένα forums) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pogue Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 1 Σεπτεμβρίου 2010 νεα αναβολή λένε για το Κ, πάει κοντά χριστούγεννα. τι να πω με την πολιτική της kurzweil με τις αναβολές . από την μία τα προιόντα βγαίνουν πιο κοντά στην τελείωσή τους (και σε χαμηλή τιμή για γερμανία/ευρώπη!!! στη γερμανία το le είναι πιο ακριβό από το 361!!!) από την άλλη είναι ασόβαρο πιστεύω να ανακοινώνεις κάτι το οποίο απλά....έπρεπε να περιμένεις να τελειώσει για να το ανακοινώσεις... φίλε d_sotoso το PC3 αυτή τη στιγμή φαντάζει σαν value for money.... έχω σε άριστη κατάσταση το yamaha mo6 . δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να κρατήσω κι αυτό μιας και πρόκειται για ένα αντίστοιχα all-around workstation... ίσως μια καλή κίνηση είναι να το βγάλω σε αγγελία (είναι με κουτί/manuals/etc ΑΘΙΚΤΟ) και με μαγιά τα χρήματα από την πώλησή του να προχωρήσω με το kurz... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Painer_AD Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2010 Εγω θα σου πω μια ιστορία... Ειμαι 26... δε μπορω να θυμηθω τον εαυτο μου να μην παιζει πιανο-πληκτρα ουτε μια στιγμη (τηρουμενων των αναλογιων βεβαια... ) Κ σε καποια φαση το 1998 αγορασα τη βιντεοκασσετα των Ντριμ θιατερ Ουανς ιν α λαιφταιμ (βαρεθηκα να αλλαξω το πληκτολογιο στα αγγλικα...) κ βλεπω τον κυριο Ρουντες με το Θηριο του (Κ2600Χ) κ ενω μεχρι τοτε ελεγα οτι καποια στιγμη αφου φυγω φοιτητης θα παρω ενα Τριτονα (ειχε ενας φιλος κ ζηλευα...) οταν ειδα κ κυριως ακουσα το κουρτς...καταλαβαινεις τι εγινε... Περασαν αρκετα χρονια απο τοτε, κ σε καποια φαση εκατσε ενα καλοκαιρι κ δουλεψα σε ενα φιλο αναμεσα σε "διευθυντης ειδησεων - εκφωνηση δελτιου" στο σταθμο του αλλα κ σαν βοηθος ηχοληπτη - κουβαλημα διχως αυριο, στις ηχητικες καλυψεις που εκανε κ να μην τα πολυλογω, μαζεψα με το ζορι περι τα 1200 ευρω κ παραγγειλα με χαρα το Kurzweil Pc1x (θα μου πεις τι σχεση εχει τωρα αυτο με το Κ2600Χ...) Κατα συνεπεια, εκατσε ευκαιριακα κ τζαμπα κ ενα τριτονακι ΛΕ οποτε θεωρησα οτι ειχα ενα αξιοπρεπες συνολο για να βγαλω καποιο λαιβ! ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ φορα που: 1) κουβαλαω τα 30 κιλα του κουρτς 2) κουβαλαω τα 30 κιλα του κουρτς 3) κουβαλαω τα 30 κιλα του κουρτς 4) παιζω με το κουρτς στα σκ@τοηχεια μου 5) το ακουω σε ενα αχρειο κ απαραδεκτα κακοδιατηρημενο μονιτορ (εαν υπαρχει στο εκαστοτε λαιβ...) σκεφτομαι, καλα γιατι το πηρα? αφου μου βγαινει η μεση κ στην τελικη δεν το "ακουω" το μηχανημα στην πληρη του εκταση... Τοτε φιλε μου, το κοιταω, βαζω ενα ζευγαρι μετρια ακουστικα κ ακουμπωντας το κλαβιε του κ ακουγωντας το καταλαβαινω γιατι δεν θα το πουλησω ποτε αυτο το οργανο... ακομα κ αν δεν εχει "ηχους" (που για κοντρολερ ουσιαστικα, εχει αρκετους!!) καταλαβαινω γιατι θα γερασω μαζι του! Τωρα, απο την αλλη, λεφτα να εχουμε να παιρνουμε ΟΤΙ θελουμε για να κανουμε την ...ορεξη μας να το πω ευγενικα! Οποτε οπως εχει ειπωθει κ παραπανω... Αφου εχεις καταληξει, πανε παρ' το να το χαρεις! ουτε κουβαλημα θα εχεις ουτε τπτ! Με υγειαααααααααααααααααααα !!!!! Everybody lies... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
d_sotoso Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τώρα διαπιστώνω ότι το PC3 παίζει στα 1300 ευρώ. Όντως μιλάμε για τρελό value for money, αν σκεφτούμε ότι ήδη ήταν πολύ καλό για τα λεφτά του στα 1800 ευρώ που το πήρα εγώ. Το μόνο που θα ήθελα να σου πω είναι να υπολογίσεις κάποιο διάστημα ώσπου να μάθεις να βγάζεις ακριβώς τον ήχο που θέλεις. Σίγουρα σε πρώτη φάση θα κινείσαι γύρω από τα presets (που είναι αρκετά και υπέροχα) άλλα σε περίπτωση που παίζεις σε μπάντα πχ και θέλεις να φτιάξεις τον ήχο που είχες και με το προηγούμενο πλήκτρο, δεν θα το καταφέρεις σε 10 λεπτά. Γι'αυτό ίσως, αν ήμουν στη θέση σου, να κρατούσα το Mo για κάποιο διάστημα και να το πουλούσα μετά. Αν πάλι χρειάζεσαι τα χρήματα, το δίνεις, πέφτεις λίγο στα βαθειά αλλά μετά κολυμπάς άνετα :). Όπως και να 'χει, δεν είναι τίποτα τρομακτικό, απλά διαφέρει σε σχέση με ο,τιδήποτε άλλο υπάρχει. Επιπλέον, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη βιβλιοθήκη extra ήχων (κάποιοι δωρεάν, κάποιοι άλλοι όχι, αλλά μια παρέα είμαστε :)) και πολύ καλή βοήθεια - υποστήριξη από παλιούς χρήστες. Painer, όντως ακουμπώντας αυτό το άτιμο το κλαβιέ και με ένα ζευγάρι καλά ηχεία ή ακουστικά, ένα χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπό μου. Είναι δυνατόν να το πουλήσεις μετά;;; :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pogue Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τώρα διαπιστώνω ότι το PC3 παίζει στα 1300 ευρώ. Όντως μιλάμε για τρελό value for money, αν σκεφτούμε ότι ήδη ήταν πολύ καλό για τα λεφτά του στα 1800 ευρώ που το πήρα εγώ. ... και λέω εγώ τώρα ... όταν του οσίου κλπ.κλπ δεήσει η kurz και βγάλει το ...3000 (τελειοποιημένη η προς τα πίσω συμβατότητα μεγαλήτερη non-volatile memory κοκ) ΤΟΤΕ πρώτα ο πανάγαθος αν ζούμε πάμε για άλλα.. αλλά ΤΩΡΑ να αφήσω (ολοι μας τα φέρνουμε δύσκολα, αλλά ρε γαμώτο αυτό που διαπίστωσες τώρα είναι αυτό που σκούζω τόση ώρα....δηλαδή TΡΕΛΟ V4M) το 1300 και να πάω για 2500 του κ8 (τόσο μου είπαν οι γερμανοί πως θα το πουλήσουν ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΒΓΕΙ....) ??? το mo6 είναι σε υπεράριστη κατάσταση, θέλω να φύγει τώρα (είναι αρκετά εμπορεύσιμο και αυτό φαίνεται και από την τιμή του στους γερμανούς) και λόγω των οριακών οικονομικών πρέπει να φύγει ... είπαμε τη μαγιά για το καινούριο θα τη βάλει το παλιό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
d_sotoso Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μόλις τώρα διαβάζω ότι το PC3K θα βρίσκεται στα καταστήματα (Αμερικής??) στα μέσα Νοεμβρίου (πηγή: Dave Weiser, Kurzweil Product Manager ή κάτι τέτοιο, αρκετά υψηλόβαθμος πάντως). Λαμβάνοντας υπόψιν το ότι το PC3 το πουλούσαν 1800+ στα νιάτα του, και το PC3X 2000+, προβλέπω 2000+ για το PC3K76 και 2500, όπως σου είπαν, για το PC3K88. Αν δεν σε ενδιαφέρει η συμβατότητα με τη σειρά K (όπως εμένα πχ) παίρνεις το απλό PC3, χτυπάς και έναν sampler αν το χρειάζεσαι και έχεις κλείσει για τα επόμενα 10-20-30 χρόνια :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση