pogue Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 γειά χαρά! πολλά χρόνια πίσω, πρέπει να ήταν γύρω στο '93 όταν φίλος μου αγόρασε ένα κ2000 (αν δεν κάνω λάθος) και αυτή ήταν η πρώτη -από κοντά- επαφή μου με τα kurzweil. τρία πράγματα μου είχαν -τότε- κάνει εντύπωση τα εξής 1) φοβεροί φυσικοί ήχοι 2) ακριβό, πολύ ακριβώς 3) δύσκολο ή τουλάχιστον μή φιλικό μενού λάβετε υπόψην πως είχαν ήδη περάσει από τα χέρια μου ένα d-50 κι ένα dx-7, τότε δε είχα μόλις αγοράσει ένα sy-77. τέλος πάντων έκτοτε ασχολήθηκα εντονότερα με τη δημιουργία και τη μίξη μουσικής και πέρασαν πολλά σύνθς από τα χέρια μου.. εδώ και 2-3 χρόνια λόγω του ότι έμπλεξα με πολλές δουλειές και δεν είχα χρόνο έχω παροπλισμένο ένα mo6 στο οποίο "ξεχαρμάνιαζα", μετακομίζω όμως αυτό τον καιρό και μου ξαναμπήκε η ιδέα της αγοράς ενός κουρτζ... που κυρίως θα έρθει (αν μου βγει οικονομικά) σαν δώρο. ταυτόχρονα φαντάζομαι θα πάρω ακόμα καλύτερα φυσικά όργανα από το μοτίφ (κυρίως πιάνα και άλλα πλήκτρα).. έχω το εξής δίλλημα κι εδώ θα μπορούσατε ίσως να με συμβουλεύσετε .. ποιο kurzweil να αγοράσω? δε θέλω stage piano. θέλω ένα keyboard να με ξαναζεστάνει και να μου χαρίσει ώρες ενασχόλησης/έμπνευσης. έτσι κι αλλιώς το πιο άχρηστο πράγμα για όσους γράφουμε/παίζουμε με pc/mac (διαθέτω κι απ τα δύο) είναι το built-in sequencer... τα le6 κλπ που βλέπω με 64 νότες πολυφωνίας σε κρεμάνε -λόγω πολυφωνίας- ή δεν το παίρνεις ποτέ χαμπάρι? τρώγομαι για κάτι σαν το pc3k (αλήθεια τα 88ρια της κουρτζ έχουν αξιόλογες ταστιέρες σε αίσθηση και αντοχή?) αλλά φοβάμαι πως δε θα με πάρει οικονομικά... ότι πάρω, αν πάρω θα το δοκιμάσω όταν βρεθώ κέντρο και φαντάζομαι πως θα μπει στο κέντρο του μίνι στούντιο που φιλοδοξώ να χτίσω γύρω του στο νέο σπίτι... ακούω ιδέες... (εννοείται πως μετά από τόσα χρόνια ΓΝΩΡΙΖΩ πως δε χρειάζομαι μπλιμπλίκια -έχω αρκετά στην αποθήκη- αλλά αυτά τα παίρνω και από σοφτ συνθ, ένα καλο όργανο με φυσικούς και κλασσικούς ήχους, θα με ταξιδευε τώρα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-cyclops Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 H Kurzweil συνεχίζει να είναι εξίσου ποιοτική όπως παλιά, αλλά δυστυχώς κατ' εμέ δεν είναι όσο ανταγωνιστική θα έπρεπε ή θα περιμέναμε. Το PC3K είναι ό,τι πιο καινούργιο έχει να επιδείξει η εταιρία, αλλά έχει κάποιες σοβαρές ελλείψεις, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι καθαρόαιμο K-series (K2000, K2500, K2600 κλπ), αλλά έχει ξεπηδήσει από τη σειρά PC-series που ξεκίνησαν ως stage πιάνα. Δηλαδή έχει πληθώρα ποιοτικών ήχων, έχει sequencer, arppegiators κλπ, αλλά λείπουν βασικά πράγματα όπως μία αξιοπρεπής μεγάλη οθόνη, κανονικό sampler, ηχογράφηση audio στο sequencer, και γενικά σου δίνει την αίσθηση ότι η πάλαι ποτέ κραταιά Kurzweil έχει χάσει κάτι από την αίγλη της. Συνεχίζουν να υπάρχουν όμως κανονικά κι εδώ κάποια κλασσικά χαρακτηριστικά, όπως η φοβερά πολύπλοκη και ευέλικτη μηχανή σύνθεσης ήχου VAST, μαζί μηχανές προσομείωσης αναλογικών ήχων και tonewheel οργάνων (KB3). Και φυσικά το σύστημα εφέ έχει τη διπλάσια ισχύ σε σχέση με το KDFX system (ο θρυλικός effects processor των K-series), και πολλά άλλα, για να μη λέμε μόνο μειονεκτήματα. Αν θέλεις πολλούς καλούς και ποιοτικούς ήχους, θα πρότεινα να κοιτάξεις σε αυτά που προσφέρουν οι εναπομείναντες "μεγάλοι" των hardware synthesizers/workstations, όπως Yamaha, Roland και Korg. Υποθέτω ότι αν το ζητούμενό σου είναι οι καλοί ποιοτικοί κλασσικοί ήχοι, μάλλον το Motif XS (ή το επερχόμενο Motif XF) της Yamaha είναι αυτό που χρειάζεσαι. Όπως και να 'χει, αυτό που προτείνω πάντα (και θεωρώ ότι είναι αυτονόητο) είναι να πας να ακούσεις και να δοκιμάσεις μόνος σου αυτά που θα βάλεις στη λίστα σου. Εννοείται ότι αν καταλήξεις σε κάποιο από τα flagship synth workstations της αγοράς (Yamaha Motif XS/XF, Roland Fantom-G, Korg M3 κλπ), θα χρειαστεί να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη. ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Εγω απο την πλευρα μου θα σου προτεινα το Κ2600. Θα νιωσεις το ιδιο,οπως ενιωσες οταν ειδες το Κ2000. Το οργανο μιλαει! www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-cyclops Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Ναι αλλά πού να το βρεις καλοδιατηρημένο; Και αν ναι, πώς θα την παλεύεις με το SCSI; Τουλάχιστον το PC3K έχει USB. Και εννοείται ότι υπάρχει η 128άρα flash ROM non-volatile μνήμη, στην οποία μπορείς να φορτώσεις παλιές βιβλιοθήκες από K-series, οι οποίες δεν χάνονται από το όργανο μόλις το σβήσεις. Είναι εκεί χωρίς να χρειαστεί χρόνος φόρτωσης. Αν βγει σε rack, εγώ προσωπικά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. ;) Επί τη ευκαιρία, κυκλοφόρησε επίσημα το PC3K8: http://www.kurzweilmusicsystems.com/Product.php?id=208 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Δεν αντιλεγω,απλα μερικες μηχανες τις αγοραζεις για αυτο που ειναι. www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pogue Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 φίλε cyclops το xf από περιέργεια θα ήθελα να το ακούσω απλά όπως έγραψα έχω αυτό το απωθημένο με την κουρζ, και πιστεύω πως δεν θα πέσω έξω, άσε που έχω γιάμι.. φίλε Korgious αν είναι να δώσω 2-2.5κ γιατί να μην πάω σε pc3x ? αν και θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι φθηνότερο (αν νομίζετε ότι θα ικανοποιηθώ και απαντώντας μου στα διάφορα θεματάκια όπως 64 vs 128 poly κλπ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pogue Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Ναι αλλά πού να το βρεις καλοδιατηρημένο; Και αν ναι, πώς θα την παλεύεις με το SCSI; Τουλάχιστον το PC3K έχει USB. Και εννοείται ότι υπάρχει η 128άρα flash ROM non-volatile μνήμη, στην οποία μπορείς να φορτώσεις παλιές βιβλιοθήκες από K-series, οι οποίες δεν χάνονται από το όργανο μόλις το σβήσεις. Είναι εκεί χωρίς να χρειαστεί χρόνος φόρτωσης. Αν βγει σε rack, εγώ προσωπικά το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. ;) Επί τη ευκαιρία, κυκλοφόρησε επίσημα το PC3K8: http://www.kurzweilmusicsystems.com/Product.php?id=208 το είδα γι αυτό γράφω PC3K πιο πάνω.. αλλά στο αμερικάνικο γράφει 4000+ πράσινα... εδώ πόσο να κάνει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Οχι και 2000 ουτε 2500...προς Θεου. Στο e bay τον Ιουλιο ηταν 2 τα Κ2000 με τιμη κατω απο 1500 ευρω. Για την πολυφωνια που αναφερθηκες, εγω στα 64 δεν ειχα θεμα οταν χρησιμοποιουσα midi εγγραφες. Και μαλιστα με ενορχηστρωσεις συνηθως απο κλασσικα οργανα. Ζητημα ηταν να πεσω σε χρονικο σημειο οπου ειχα 12 νοτες παιγμενες μαζι. Γιατι σε απασχολει τοσο? Παντως πας σε μηχανες ακριβες.Εσυ βεβαια πληρωνεις.( Κι εγω οταν επρεπε πληρωσα). Ευχομαι να χεις προτζεκτ να δουλεψεις και να μην ειναι μονο καψα για μουσικη. www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Δεν θα επελεγα πλεον ομως την Kurzweil, εχει η αγορα μπουχτισει απο πολλα σοβαρα αξιολογοτατα μηχανηματα με πληρης συνδεσιμοτητα με υπολογιστη και πλειαδα ηχων και εφφε. Ειναι πολλα τα λεφτα. Αν εισαι dedicated στους Γερμανους,you know better. www.sonicspace.gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ex-cyclops Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 16 Αυγούστου 2010 φίλε cyclops το xf από περιέργεια θα ήθελα να το ακούσω απλά όπως έγραψα έχω αυτό το απωθημένο με την κουρζ, και πιστεύω πως δεν θα πέσω έξω, άσε που έχω γιάμι.. Πιστεύω ότι το Motif XF θα κάνει τη διαφορά, είναι σε μερικούς τομείς καλύτερο από το XS, όπως η μνήμη και κάποιες άλλες λειτουργίες. Επίσης "κλέβει" την ιδέα της Kurzweil με την non-volatile μνήμη flash (θα μπορείς να εγκαταστήσεις μέχρι και 2GB από δαύτη, με αποτέλεσμα να έχεις σε λίγα δευτερόλεπτα μετά το μπουτάρισμα μία τεράστια βιβλιοθήκη ήχων στα χέρια σου, χωρίς χρόνο φόρτωσης, όπως ακριβώς γίνεται και στο Kurzweil PC3K, μόνο που αυτό θα έχει μόνο 128MBytes). Απλά θα εκτινάσσει την τιμή του XF στα ύψη, καθώς κάθε τσιπάκι 1GB flash RAM της Yamaha θα κοστίζει κοντά στα 300+ €, οπότε για να έχεις αυτή την πολυτέλεια στο έπακρο θα πρέπει να σκάσεις κοντά 600 Ευρώπουλα επιπλέον. Πάντως τα Kurzweil πάντα απέπνεαν ένα είδος μαγείας, τουλάχιστον σε μένα. Δε θα ξεχάσω την πρώτη φορά που έπαιξα σε ένα 76άρι K2500 στο Bon Studio στην Αθήνα πριν αρκετά χρόνια. Αξέχαστη εμπειρία. :D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση