Προς το περιεχόμενο

KORG PA 50 - Ανεπιθύμητη ταλάντωση σε νότες μεγάλης αξίας

CLASSIC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μηπως γνωρίζει κανείς στα keyboards αυτής της σειράς από Προγραμματισμό ήχων?Συγκεκριμμένα κάποιοι ήχοι -κυρίως πνευστά- trumpet expr., solo trumpet, saxes,brasses,  Wha trumpets, occarina, harmonica klp έχουν μιά διαμόρφωση στον ταλαντωτή υποθετω(μάλλον ίδιας συχνότητας σε όλους που με κάνει να προβληματίζομαι μήπως είναι και γενική παράμετρος) μεταξύ μεσαίου βιμπράτο και ουά,ανάλογα με τη χροιά του οργάνου , και που παρουσιάζεται ανεπηθύμητα σε νότες μεγάλης αξίας .Το ερώτημα λοιπόν είναι αν μπορώ να επέμβω για την διόρθωσή της, κατάργηση ή ακόμα καλύτερα τον έλεγχό της από την ευαισθησία του κλαβιέ για παράδειγμα.Λογικά δεν πρέπει να προερχεται από το 'δείγμα του ήχου', και ούτε απο τα εφφέ(σίγουρο αυτό).Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να έχω το PA, επαναλαμβάνω ΧΩΡΙΣ να το έχω, το πρώτο πράγμα που θα κοίταζα θα ήταν την ανάθεση των LFO, εφόσον φυσικά ο ήχος μπορεί να γίνει edit. Καμιά φορά το vibrato είναι μέρος του δείγματος, συχνά για να καλυφθεί το ανεπαρκές looping, όμως γενικά θα είχα εμπιστοσύνη στην Korg. Συνεπώς τσέκαρε το LFO amount και το destination.

Συνήθως βέβαια το vibrato είναι assigned στο modulation wheel...

Anyway, επεμβαίνω ως προσωπικό ασφαλείας λόγω καλοκαιριού  ;D Αν κάποιος έχει το μηχάνημα ας ρίξει τα φώτα του.

• Administrator

Δεν έχω κάτι να προσθέσω σε αυτά που έγραψε ο manosx (κι εγώ δεν έχω το ΡΑ), αλλά να τονίσω ότι οι πιθανότητες είναι αυτές που αναφέρει. Παλαιότερα θα έλεγα ότι πρόκειται για το σημείο σύνδεσης της λούπας, αλλά τώρα με την άνεση μνήμης δεν θα το πίστευα. Αλλά ποτε δεν ξέρεις...

Live and let Live.

Ευχαριστώ και τους δύο, και εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι εκ πείρας και , ρωτάω για να καλύψω την περίπτωση που ψάχνω σε λάθος σημείο. Αν και έχω καλύψει αμέτρητες ώρες φτιάχνοντας ήχο από το μηδέν, (αρχικά επάνω σε KORG poly 800 ΙΙ πριν από χρόνια είχα εξαντλήσει σχεδόν ακόμα και τις πιο απίθανες τιμές όλων των κλασσικών παραμέτρων και στο μεταξύ πέρασαν διάφορα άλλα συνθς από τα χέρια μου) στο συγκεκριμένο θέμα 'κόλλησα'.Φοβάμαι τελικά μήπως φταίει το δείγμα του ήχου αν και αυτό ήταν χαρακτηριστικό πιο ερασιτεχνικών μηχτ/των από ότι θυμάμαι παλαιότερα...

Θα μπορούσες πάντως να διαπιστώσεις το αν φταίει το δείγμα, δια της αφαιρετικής.  Μια αρκετά σίγουρη μέθοδος θα ήταν να επιλέξεις ως γεννήτρια ήχου (sample source) το δείγμα, σε ένα απλό patch, π.χ. πιάνου. Δηλαδή επιλέγεις έναν ήχο acoustic piano, αλλάζεις το δείγμα της γεννήτριας πχ σε solo violin και αυξάνεις το Sustain του Amp Envelope. Λογικά αν ακουστεί vibrato φταίει το δείγμα.

Επίσης σαν ένα ακόμη ενδεχόμενο θα δοκίμαζα να κάνω calibration το Modulation wheel. Καμιά φορά "ξεφεύγει" από το σωστό εύρος. Δες στο manual του οργάνου.   

Μαζι με οσα εγραψε ο Μανος, θα σου προτεινα να ξεκινησεις απο το πρωτο sample εγχορδου που έχει (μαλλον βιολι). Συνηθως στα κατηγοριοποιημενα patches εχουν περασει μια τυπικη effects διαρρυθμιση.Μηδενισε τα και βγαλε απο εκει τα συμπερασματα επεξεργαζοντας τον ηχο σου βημα προς βημα,εφφε προς εφφε κ.ο.κ.

Δεν εχω το PA (με την Korg δεν θελω να εχω πλεον επαφη) αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν θα πρεπει να σου δινει πληθωρα επεξεργασιας (μαλλον λογω οτι δεν ειναι workstation).

www.sonicspace.gr

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου