Προς το περιεχόμενο

Υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα στον χορό;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν κατάλαβα τίποτα ούτε την αντίδραση απάντηση του qesh με το αυτοκίνητο ούτε τον baseliner.

Έκοψα το θέμα κ το πήγα λίγο στην άκρη, δεν έχω αποφασίσει ακόμα γιατί.

εγώ πλάκα έκανα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλώντας για το intangible του πράγματος, να ρωτήσω εάν γνωρίζετε.

Υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα στον χορό;

Μπορεί να καταχωρήσει κάποιος την χορογραφία του;

Μπορεί να παραπονεθεί για αντιγραφή και να ζητήσει πνευματικά δικαιώματα και σε ποιό βαθμό;

Ειλικρινά, δεν γνωρίζω.

Αυτά βρήκα πρόχειρα, ακόμα τα κοιτάζω:

U.S. Copyright Office - Dramatic Works

Copyright of Choreographic Works

Choreography is Copyrightable

Δεν κατάλαβα τίποτα ούτε την αντίδραση απάντηση του qesh με το αυτοκίνητο ούτε τον baseliner.

Απλά ήθελα να πω ότι κάπου έχει παραγίνει η φάση με τα δικαιώματα, αυτό είναι όλο.Γι αυτό στην επόμενη απάντησή μου το τράβηξα λίγο λέγοντας ότι σε λίγο θα πρέπει να πληρώνουμε δικαιώματα για κάθε τραγούδι που σιγοψιθυρίζουμε.Τώρα τι ζόρι τράβηξε ο φίλος δεν κατάλαβα, αν δεν συμφωνεί μπορεί να μας το πεί, εγώ την γνώμη μου έγραψα δεν την "είπα" σε κανέναν

εντιτ αφού έκανε πλάκα οκ

Thank God for the rain....

Τώρα τι ζόρι τράβηξε ο φίλος δεν κατάλαβα, αν δεν συμφωνεί μπορεί να μας το πεί, εγώ την γνώμη μου έγραψα δεν την "είπα" σε κανέναν

Αμαν!

Νόμιζα ότι ήταν προφανές ότι κάνω πλάκα και πριν το διευκρινίσω.

Και νόμιζα ότι κάνεις και συ πλάκα.

(μόλις πιάσαμε τα περί χορού είδα άλλον ένα κατακλυσμό  από ατέρμονες υπεραναλύσεις να ξεκινάει και έκανα λίγο χαβαλέ με μια κλισαρισμένη απάντηση)

Τέλος πάντων, αμελητέα ψιλοπαρεξήγηση

Απλά ήθελα να πω ότι κάπου έχει παραγίνει η φάση με τα δικαιώματα, αυτό είναι όλο.Γι αυτό στην επόμενη απάντησή μου το τράβηξα λίγο λέγοντας ότι σε λίγο θα πρέπει να πληρώνουμε δικαιώματα για κάθε τραγούδι που σιγοψιθυρίζουμε.Τώρα τι ζόρι τράβηξε ο φίλος δεν κατάλαβα, αν δεν συμφωνεί μπορεί να μας το πεί, εγώ την γνώμη μου έγραψα δεν την "είπα" σε κανέναν

μαλλον "Απλά ήθελα να πω ότι κάπου έχει παραγίνει η φάση με τα δικαιώματα εδω μεσα στο ΝΟΙΖ , αυτό είναι όλο" θελεις να πεις...ειμαι σε 4-5 μουσικα φορουμς (και μαλιστα φορουμς οπου το 90% των συμμετεχοντων ειναι επαγγελματιες που ζουνε απο τη μουσικη και οχι ερασιτεχνες οπως εδω) και ζητημα να εχει γραφτει εδω και 15 χρονια το 1/100 περι πνευματικων δικαιωματων απο αυτα που εχουν γραφτει σε ΕΝΑ ΜΗΝΑ εδω μεσα.... ;D

τι στο καλο ολοι  συμφωνιες γραφετε & φοβαστε μη μοιαζει το...επος σας με κατι που κυκλοφορει,ή επειδη παιζετε καθε βραδυ σε cover bands  στα χιλιαδες live κλαμπ της Αθηνας φοβαστε μη σας χαρατσωσει η ΑΕΠΙ??? ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

τι στο καλο ολοι  συμφωνιες γραφετε & φοβαστε μη μοιαζει το...επος σας με κατι που κυκλοφορει,ή επειδη παιζετε καθε βραδυ σε cover bands  στα χιλιαδες live κλαμπ της Αθηνας φοβαστε μη σας χαρατσωσει η ΑΕΠΙ??? ;D

Πέστα ντεεεεε!!!!

Thank God for the rain....

• Moderator

...

τι στο καλο ολοι  συμφωνιες γραφετε & φοβαστε μη μοιαζει το...επος σας με κατι που κυκλοφορει...

;D +137.

Σε σχέση με την Αμερική vs Ευρώπη, υπάρχουν όντως διαφορές σε σχέση με το ΤΙ μπορείς να κατοχυρώσεις. Για παράδειγμα, από αυτά που ξέρω από τον "δικό μου" χώρο, στην Ευρώπη (σε αντίθεση με την Αμερική) ΔΕΝ μπορείς να κατοχυρώσεις μέθοδο για τη θεραπεία του ανθρώπινου σώματος ή του σώματος των ζώων. (Μπορείς όμως να κατοχυρώσεις αντίστοιχη συσκευή ή σκεύασμα).

Σε σχέση με τις κατοχυρώσεις, νομίζω ότι γενικότερα γίνεται πολύ κακό για το τίποτα.

Εξηγώ: Σε κάθε περίπτωση που υπάρχει παραβίαση διανοητικής ιδιοκτησίας χρειάζεται να διεκδικήσεις τα ποσοστά σου. Για να το πράξεις, χρειάζεται να κινηθείς νομικά εναντίον αυτού που τα παραβιάζει. Και για να το κάνεις αυτό, χρειάζονται χρήματα (αρκετά).

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην συμφέρει να το κάνεις εκτός και αν διεκδικείς κάποιο πολύ μεγάλο ποσό (π.χ. αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ). Ως εκ τούτου, ακόμα και μεγάλες επιχειρήσεις βασίζονται -σε μεγάλο βαθμό- στη μυστικότητα (trade secrets, non-disclosure agreements κλπ) για την προστασία της διανοητικής τους ιδιοκτησίας. Σημαντικό: Είναι πολύ πιο δύσκολο και πολύ πιο σπάνιο να κλαπεί μια ιδέα από ότι μπορεί να νομίζει κανείς σε μια πρώτη θεώρηση.

Προσοχή: Δεν λέω ότι είναι αδιάφορο το θέμα της απόδοσης των "πνευματικών δικαιωμάτων". Απλά λέω ότι είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να σου κλέψουν την ιδέα "και να μείνεις στην απ έξω."

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου