Προς το περιεχόμενο

Πνευματική ιδιοκτησία και τεχνολογικές εξελίξεις

skantzos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης ισχύει μόνο σε τέλεια ανταγωνιστικές αγορές, που αποτελούν την μειοψηφία της οικονομικής δραστηριότητας.

Αυτό είναι απολύτως σωστό. Αλλά ο υπαινιγμός του gdevelek δεν είναι αυτός, είναι ότι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης είναι εφαρμόσιμος μόνο σε αποκτηνωμένες καπιταλιστικές κοινωνίες (καθαρά κομμουνιστική αντίληψη).

Το θέμα όμως ρε trolley είναι ότι κάθεσαι και τσακώνεσαι με τον gdevelek εδώ και κάτι σελίδες για ανοησίες, ενώ έχουν εκφραστεί αρκετές ενδιαφέρουσες απόψεις. Όχι τίποτα άλλο, χάνεται λίγο ουσία του νήματος.

Σωστά.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 341
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αυτό είναι απολύτως σωστό. Αλλά ο υπαινιγμός του gdevelek δεν είναι αυτός, είναι ότι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης είναι εφαρμόσιμος μόνο σε αποκτηνωμένες καπιταλιστικές κοινωνίες (καθαρά κομμουνιστική αντίληψη).

για άλλη μια φορά:

Ο,ΤΙ να 'ναι    ;D  ;D  ;D

συνέχισε

σου έφερα και τα φάρμακα ως παράδειγμα... άστον τον νόμο προσφοράς και ζήτησης, είναι νόμος της ζούγκλας

εσύ πριν λίγο πήρες την εξαίρεση των εξαιρέσεων, το άλμπουμ που κόστιζε 5.500δρχ. το '83... πόσο σοβαρό ήταν αυτό;

χμμμ.... ο freerock1974 πόσο "πλούσιος" είναι;;;

καμμια εξαιρεση,αλλωστε το απλο αλμπουμ εκανε 2 χιλιαρικα που ηταν επισης εξωφρενικο ποσο, απλα το χρησιμοποιησα για να αποδειξω οτι τα ηχητικα μεσα ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ με τα χρονια και την νεα τεχνολογια ακριβως επειδη ο νομος της προσφορας και της ζητησης λειτουργει ΠΑΝΤΑ,θυμισου ποσο εκανε ενα κομπιουτερ το 1990 και ποσο κανει τωρα ;)

σου έφερα και τα φάρμακα ως παράδειγμα... άστον τον νόμο προσφοράς και ζήτησης, είναι νόμος της ζούγκλας

Αυτη ειναι καθαρα κομμουνιστικη αντιληψη δυστυχως και διαφωνω πληρως.Ως οικονομολογος (πλεον,μια και απο τη μουσικη δε βγανεις λεφτα πια....λογω Free downloading ;D) πιστευω οτι ειναι  απολυτα αναγκαιος για την επιβιωση του ανθρωπου και την λειτουργια της αγορας,τωρα αν καποιοι ειναι απατεωνες,,η εκ φυσεως θυματα (οι συμπατριωτες μας και η αγορα ακινητων π.χ.) αυτο ειναι αλλου παππα ευαγγελιο....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

σου θυμιζω πως την χρονια που περασε καναν στην usa απεργια οι σεναριογραφοι και δεν βγηκε καμια σειρα και καμια ταινια για μηνες!

;D

Αλεχάνδρο, τι εννοείς "σεναριογράφοι"; Αφού υπάρχει ειδικό ... software πλέον: διαθέτουμε 10 ηθοποιούς, x χρήματα, θέλουμε 1 δολοφόνο, 1 αποτυχημένο έρωτα, 2 μούλικα εκ των οποίων ένα να είναι ηλιθίο και το άλλο διάνοια, τα εισάγουμε στον υπολογιστή και περιμένουμε το σενάριο.

Gotta love the Holymood. ;D

δεν καταλαβαινω τι εννοεις.

αν μπορεις ανεπτυξε λιγο.

ρε συ, δεν αμφιβαλλω πως κανεις θυσιες.

αλλα αν για παραδειγμα σε γεμιζε το να βρεις μια ωραια γκομενα, η οποια θα ηθελε απαραιτητα ενα καλο καμπριο αμαξι θα επρεπε να συμφωνησουμε ολοι πως το να το κλεψεις δεν ειναι στην πραγματικοτητα κλοπη?

και σου ειπα, στην πραγματικοτητα δεν διαφωνουμε σε τοσα πολλα.

αλλα υπαρχει μια διασταση αποψεων στο ''δεν ειναι δουλεια το να γραφεις μουσικη''.

Λιγο άτοπο το παραδειγμα σου...

τουλαχιστον εγω δεν βρίσκω συσχετιση...

Αλλη τιμη έχει ενα πνευματικο εργο...

Αλλη τιμή έχει ενα αυτοκινητο...

Και άμα το γομενακι γουσταρει καμπριολε να πάει να το αγοράσει...

Ισως αν το σκεφτουμε ετσι μπορεις να καταλαβεις, γιατι θεωρω την αντιγραφη ότι δεν θιγει τον καλλιτεχνη...

"Εφόσον αγοράζεις ενα αυτοκινητο κανένας δεν μπορει να σου πει, ποσα ατομα θα μεταφερεις ή ποιος θα οδηγήσει το αυτοκινητο...

Αμα θελεις το δινεις και στα φιλαρακια σου να το οδηγησουν...

δεν χρειαζεται κάθε φορα που κάθε φιλαρακι σου θέλει να το οδηγησει να πληρώσει και ολοκληρο το αυτοκινητο εκ νέου"

Μπορει να θεωρηθει δουλειά αλλα παραλληλα είναι και ψυχαγωγια...

Δεν έχω συναντησει πολλούς ανθρώπους που κουβαλανε μπετον όλη μερα και να το θεωρουν ψυχαγωγια...

χμμμ.... ο freerock1974 πόσο "πλούσιος" είναι;;;

αν δεν κανει καποια αλλη δουλεια και ασχολειται μονο με τη μουσικη την οποια διανεμει δωρεαν  τοτε πρεπει να μην εχει αναγκη να εργαζεται,αρα ειναι πλουσιος (πλουσιος ειναι οποιος μπορει να ζει χωρις να εργαζεται),αν κανει αλλη δουλεια τοτε  δεν ειναι επαγγελματιας αρα ειναι εκτος του θεματος που συζηταμε (τα πνευματικα δικαιωματα τα εχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ αναγκη μονο οσοι ειναι επαγγελματιες συνθετες-δημιουργοι μια και η αποκλειστικη απασχοληση με μια τεχνη φερνει και τα καλυτερα αποτελεσματα)

αν θελει να γινει επαγγελματιας (ποιος συνθετης/μουσικος με πραγματικο ταλεντο/ικανοτητες δεν θελει?δεν ξερω κανεναν επιτυχημενο συνθετη που να αναπολει τις μερες του σαν...λογιστης.... ;D) δηλ.επιδιωκει να ζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο τη μουσικη,και χρησιμοποιει τα δωρεαν δειγματα της μουσικης του για να το πετυχει αυτο,ειμαι σιγουρος οτι θα ΑΠΑΙΤΕΙ τα δικαιωματα του μολις τα καταφερει.

καμμια εξαιρεση,αλλωστε το απλο αλμπουμ εκανε 2 χιλιαρικα που ηταν επισης εξωφρενικο ποσο,

έχω πάρει πολλά άλμπουμ τη δεκαετία του 80, με σημειωμένη την τιμή πάνω, άστο σου λέω...

Αυτη ειναι καθαρα κομμουνιστικη αντιληψη

κάνεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος

κι αποκλείεται να μη θυμασαι τα πολλα που έγραψα περί κομμουνιστικών πρακτικών προ λίγων μηνών

όπως γράφτηκε και παραπάνω, ο νόμος αυτός δουλεύει αποδοτικά σε ώριμες και τέλεια ρυθμισμένες κοινωνίες, π.χ. ΗΠΑ, αλλά και πάλι υπό ομαλές συνθήκες και μόνον

και ΞΑΝΑτονίζω πως καμία κοινωνία, οσοδήποτε ευνομούμενη και "στρωτή", δεν αφήνει το νόμο αυτό να λειτουργεί στον τομέα των φαρμάκων

για άλλη μια φορά:

Ο,ΤΙ να 'ναι    ;D  ;D  ;D

συνέχισε

Σημειώνω ότι κάτι που έγραψες είναι καθαρά κομμουνιστική αντίληψη και μου λες "ότι να' ναι", σου το γράφει και ο superfunk και απαντάς;

Κόψε τη βραδυνή ρε γελοίε.

Αν έχεις προσωπικά μαζί μου, ας ανταλλάξουμε τηλέφωνα να δεις ακριβώς πόσο λάθος κάνεις.

Mea Culpa

έχω πάρει πολλά άλμπουμ τη δεκαετία του 80, με σημειωμένη την τιμή πάνω, άστο σου λέω..

τοτε μαλλον με εκλεβαν,δεν εχω κρατησει τις εξωτερικες μεμβρανες στα αλμπουμ μου εκτος απο 3,αυτο των Clash,το Body & Soul (Joe Jackson 1984) στις 1900 δραχμες & το Womack & Womack (1985)  στις 1800....εσυ τι τιμες εχεις?

κάνεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος

κι αποκλείεται να μη θυμασαι τα πολλα που έγραψα περί κομμουνιστικών πρακτικών προ λίγων μηνών

ΟΧΙ δεν κανω..ο νομος αυτος ειναι ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ λιθος του καπιταλισμου και το ΑΠΟΛΥΤΟ κοκκινο πανι της θεωριας του κομμουνισμου (το thesis μου στο μαστερ μου ηταν ο...μαρξισμος... ;D).

το thesis μου στο μαστερ μου ηταν ο...μαρξισμος... ;D

Με τέτοιες thesis θα κερδίσεις και εσύ το τίτλο του τρελού του κάμπου.

Mea Culpa

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου