argytar Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Sorry που παρασυρθήκαμε off topic εγώ με το βιντεάκι ήθελα να σε βάλω στο ballpark του ήχου αλλά όπως είδες η πρώτη φράση μου ήταν βγες έξω και δοκίμασε!! Τώρα όσον αφορά το sustain αναλόγως με τις εντάσεις παίζει... εύκολα κάνει μουσικό feedback και αν έχει trestle bracing (όπως η δικιά μου) έχει παραπάνω sustain αλλά χάνεις λίγο από το 'βάθος' και το complexity του ήχου.. Συμφωνώ επίσης ότι οι μαγνήτες είναι υποδεέστεροι αλλά ο ήχος είναι Gretsch έχω ακούσει electromatic φίλου μου και μια χαρά αξιοπρεπής ήταν..αν θες οι κιθάρες αυτές έχουν λίγο πιο γκαζωμένο και πιο 'μοντέρνο' ήχο σε σχέση με τις παλιές.. Ξανα οπως ειπαμε δες, δοκιμασε και πες μας και μας ;) ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Celf Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Για ποια στυλ είναι κατάλληλη η συγκεκριμένη κιθάρα; Everybody gets the blues sometime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spy Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Εχεις δικιο αγαπητε μου ,μια και οι κιθαρες για τις οποιες σου λενε ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση εχουν με την κιθαρα που θες να αγορασεις... Η κύρια και ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα ειναι οι ΜΑΓΝΗΤΕΣ δυστυχως οι ακριβες Gretsch φορανε κλασεις ανωτερους μαγνητες,TV JONES, απο αυτους που φοραει αυτη που θελεις να παρεις και δυστυχως ενα σετακι απο δαυτους κανει...οσο ολοκληρη η κιθαρα... :'( +1 Επίσης (for what it's worth) θυμάμαι ότι είχα διαβάσει ένα τεστ της G5122 στο Guitar Player το οποίο δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικό για τους μαγνήτες της. οι Gretsch ειναι υπεροχες κιθαρες αλλα ΕΥΤΥΧΩΣ sustain δεν εχουν,αλλωστε ΚΑΜΜΙΑ full hollow body κιθαρα δεν εχει sustain μια και οι παικτες που θα διαλεξουν μια τετοια κιθαρα ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ SUSTAIN . Αν θες sustain παρε μια solid body κιθαρα ή ακομα καλυτερα εναν καλο ενισχυτη και εφε ;) Εδώ να προσθέσω ότι ο ήχος των Gretsch δεν έχει καμία σχέση με τον ήχο των "παραδοσιακών" hollowbody τύπου Gibson ακόμα και unplugged, κυρίως λόγω του αυξημένου βάρους και του εντελώς διαφορετικού bracing (οι Gretsch έχουν είτε soundpost είτε trestle bracing). Π.χ. σε δύο Falcon που έχω παίξει (μια pre-Fender και μια post-Fender, και οι δύο με soundpost) η ένταση του ακουστικού ήχου είναι πιο κοντά σ' αυτή της 335 παρά σ' αυτό που περιμένει κανείς από μια full hollowbody 17άρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
myster_maze Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Αν τελικά σου αρέσει παίρνεις και ένα σετ TV Jones! Συμπαθητικές είναι πάντως οι Electromatic. Για τα λεφτά τους είναι αρκετά καλές. Για ποια στυλ είναι κατάλληλη η συγκεκριμένη κιθάρα; Μία Gretsch θα δεις, σχεδόν, σε οποιοδήποτε στυλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Celf Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Και κάτι ακόμη, από ότι κατάλαβα από την συζήτηση δεν είστε και πολύ ενθουσιασμένοι με το μοντέλο..δηλαδή δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά είναι value for money... ;D Everybody gets the blues sometime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spy Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Και κάτι ακόμη, από ότι κατάλαβα από την συζήτηση δεν είστε και πολύ ενθουσιασμένοι με το μοντέλο.. Εγώ πάλι κατάλαβα ότι τη συγκεκριμένη Gretsch την έχουν δοκιμάσει ελάχιστοι (είναι και σχετικά νέο μοντέλο). δηλαδή δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά είναι value for money... ;D Αν σου "καθήσει" καλά από την αρχή, είναι value for money. Αν όμως αλλάξεις μαγνήτες και tuners (οι υποτιθέμενες αδυναμίες της εν λόγω κιθάρας), τότε το budget ξεπερνά τα 1100 ευρώ, οπότε πλησιάζεις την τιμή μιας μεταχειρισμένης κανονικής Gretsch. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Celf Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 15 Οκτωβρίου 2010 Πολύ κατατοπιστικός, ευχαριστώ! ;D Everybody gets the blues sometime Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση