akra2 Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2010 Καλησπέρα σε όλους. Κοιτάξτε, σκοπεύω να κάνω μία μικρή αναβάθμιση στο pc μου.Έχω αυτή τη στιγμή έναν AMD64 5200+, 4GB Ram DDR2 533, ATI 3850 512MB RAM. Το θέμα είναι ότι πλέον ο επεξεργαστής μου δεν αρκεί καθόλου για τις home ηχογραφήσεις που κάνω. Σκοπεύω να αγοράσω μία τελευταία CPU, που έχει μείνει στο e-shop και είναι για AM2 socket.Δεν θέλω να αλλάξω και motherboard + είναι χαμηλή η τιμή της http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559590 Το πρόβλημα μου είναι, ότι κατέχω 450W τροφοδοτικό.Αφού έκανα κάποια tests στο internet σε υπολογισμό κατανάλωσης, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα ακόμα και αν βάλω τη συγκεκριμένη CPU στον υπολογιστή.Εσείς τι πιστεύετε;Θα υπάρξει πρόβλημα κατανομής ενέργειας; Nα σημειώσω, ότι έχω υβριδική motherboard. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 1. Μου κάνει εντύπωση ότι δε σου φτάνει ο υπάρχων επεξεργαστής σου για home χρήση. Είσαι σίγουρος ότι είναι θέμα επεξεργαστή και όχι σκληρού δίσκου ή κάρτας ήχου; 2. Ο επεξεργαστής που θέλεις να πάρεις δε θα σου δώσει μεγάλη διαφορά στην απόδοση, ίσως και καμία σε μουσικές εφαρμογές. 3. Με 450W επώνυμο τροφοδοτικό είσαι μια χαρά. Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
akra2 Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 1.Έχω προβλήματα ταχύτητας, τα οποία κάνουν μπαμ συνεχώς. 2.Είναι 4πύρινος και ο δίκος μου 2πύρινος.Δε θα υπάρξει σημαντική διαφορά; 3.Είναι Chieftec, άρα ΟΚ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 1. έχεις προβλήματα ταχύτητας, αλλά είσαι βέβαιος πως οφείλονται στον επεξεργαστή; δεν απάντησες σ' αυτό 2. πιστεύω θα δεις μικρή διαφορά με τον νέο 3. η εταιρία αυτή δεν είναι και κάνα μεγάλο όνομα στα τροφοδοτικά... αν προχωρήσεις γράψε μας τι διαπίστωσες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Ο υπολογιστής σου εχει υπερεπαρκείς δυνατότητες. Ούτε το τροφοδοτικό πρέπει να είναι θέμα. 1) Τι και πόσα antuvirus τρέχεις; 2) Δες ποιά προγράμματα τρέχουν στο start up και απενεργοποίησε τα περιττά. 3) Καθάρισε την registry. 4) Κάνε defragment. 5) Χρησιμοποίησε 2 δίσκους, ένα για αρχεία και ένα για λειτουργικό και προγράμματα. 6) Κάνε ένα virus check. Ποτέ δεν ξέρεις. 7) Δες ποια services τρέχουν και απενεργοποίησε τα περιττά. 8 ) Τι κάρτα ήχου έχεις; Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ginargiros Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 5) Χρησιμοποίησε 2 δίσκους, ένα για αρχεία και ένα για λειτουργικό και προγράμματα. Δεν ανέφερες τι δίσκους έχεις και τι λειτουργικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 2.Είναι 4πύρινος και ο δίκος μου 2πύρινος.Δε θα υπάρξει σημαντική διαφορά; Όχι εκτός κι αν οι μουσικές εφαρμογές που χρησιμοποιείς εκμεταλλεύονται περισσότερους του ενός πυρήνων. Αν όχι, αυτό που παίζει ρόλο είναι το frequency clock του επεξεργαστή και η cache. Ψάξε τα specs του software που χρησιμοποιείς για να δεις τι παίζει με τους πυρήνες των επεξεργαστών. Tα chieftec τροφοδοτικά είναι πολύ καλά παρεπιπτόντως. Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
rototom Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Βασικά για να έχεις ταχύτητα πρέπει να έχεις στατιστικά χρήσης της CPU. Δηλαδή να δείς την ώρα που το μηχάνημα ζορίζεται αν η CPU είναι idle ή όχι και κατα πόσο αυτή χρησημοποιείται. Εγώ πιο πιθανό το κόβω να έχεις bottleneck σε κάποιο σημείο του συστήματος σου παρά να μη σου φτάνει η CPU. Από την άλλη θα συμφωνήσω με κάποιον προλαλλήσαντα για τα antivirus κτλ κτλ προγράμματα που τρέχουν πίσω αθέατα σε κάποιες περιπτώσεις και μας ξεζουμίζουν τον υπολογιστή. Αν μπορείς να μή βγάζεις στο internet το μουσικό σου υπολογιστή θα είναι το βέλτιστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
akra2 Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Ο υπολογιστής σου εχει υπερεπαρκείς δυνατότητες. Ούτε το τροφοδοτικό πρέπει να είναι θέμα. 1) Τι και πόσα antuvirus τρέχεις; 2) Δες ποιά προγράμματα τρέχουν στο start up και απενεργοποίησε τα περιττά. 3) Καθάρισε την registry. 4) Κάνε defragment. 5) Χρησιμοποίησε 2 δίσκους, ένα για αρχεία και ένα για λειτουργικό και προγράμματα. 6) Κάνε ένα virus check. Ποτέ δεν ξέρεις. 7) Δες ποια services τρέχουν και απενεργοποίησε τα περιττά. 8 ) Τι κάρτα ήχου έχεις; Φίλε, δεν είμαι γενικά άσχετος από PC's και τα έχω φροντίσει όλα.. 1)Το NOD32, απίστευτα ελαφρύ 2)Το έχω κάνει και το φροντίσω με συνεχώς μετά από nea installations. 3)Χρησιμοποιώ Reg. cleaner 4)Μία φορά στις 2 εβδομάδες 5)Done.Έναν στα 40GB για το partition των windows και 640GB για τα υπόλοιπα. 6)Μία φορά / εβδομάδα 7)Το 'χω κάνει εδώ και καιρό.Πολλά τρώνε disable έτσι και αλλιώς λόγω security problems. 8)Μία Realtek CM6501 και εξωτερική για τις ηχογραφήσεις EMU 0404 USB. Δεν ξέρω γενικά προσπαθώ να ψαχτώ με την CPU, γιατί βλέπω υπερβολικά κατανάλωση σε αρκετές περιπτώσεις και με προβληματίζει. Χρησιμοποιώ Windows 7 και έχω 2 σκληρούς.Εναν 40άρη WD για το partition των Windows και αντίστοιχα έναν 640άρη WD για τα υπόλοιπα. Γενικά το φροντίζω αρκετά το θέμα και μου κάνει εντύπωσει, πως έχω τόσα πολλά προβλήματα με το Live.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ginargiros Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 3 Αυγούστου 2010 Εναν 40άρη WD για το partition των Windows Σε τι στροφές και με τι cache? Επίσης πόσο άδειο χώρο έχει? Η RAM σε τι ταχύτητες τρέχει? Μήπως ένα φορμάτ τον επαναφέρει σε λογικά επίπεδα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση