Προς το περιεχόμενο

Κινέζικες κιθαρες. (Αντίγραφα Fender, Gibson, etc.)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το αν αξιζει να δωσεις τα λεφτα ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα και εξαρταται απο την οικονομικη σου κατασταση, το πως αντιλαμβανεσαι τη ποιοτικη αυτη διαφορα και το κατα ποσο εισαι διατεθειμενος να την καλυψεις.

Φίλτατε Odis συμφωνούμε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ διαφορά..αυτό ειναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ..αυτό που ΕΓΩ δεν δέχομαι είναι ότι υπάρχει τόσο ΧΑΟΣ στην διαφορά τιμής σε σχέση με την ποιότητα στον τελικό ΗΧΟ...

Τώρα για ΜΕΝΑ δεν αξίζει πλέον να δώσω λεφτά για μια Tom Anderson Shure Prs etc etc... φυσικά τα λέω αφού τα έχω σκάσει πολλάκις κι έχω καταλήξει μετά από 30χρ αναζήτησης σε μουσικά όργανα...Το σίγουρο είναι ότι δεν εξαρτάται εντελώς από την οικονομική μας κατάσταση η αγορά ενός ακριβού οργάνου καθότι κάποτε δούλευα 3 δουλειές για να πάρω Gibson 1.500.000 δρχ στο Bon Studio κάποτε τρομάρα μου κι όταν κατάλαβα ότι με τα μισά των μισών χρήματα όχι τώρα που με τον Θωμά ψωνίζεις κοψοχρονιά έκανα άψογα την δουλειά μου και είχα και μαμώ τον ήχο κατάλαβα τι παίζει...

Κλείνωντας θα πω ότι η όλη ''παρεξήγηση'' έγκειται στο ότι όλοι κι εγώ μέσα είμαστε τιμητές των πάντων τα ξέρουμε όλα από καρφίτσα μέχρι F 16 και <<απαιτούμε>> από τον εκάστοτε συνομιλητή μας να τον πείσουμε με ή και χωρίς επιχειρήματα για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΨΗ και ΟΠΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ του θέματος

Υ.Γ  Αλήθεια πόσοι απο τους κιθαρίστες αγοράζουν Gibson Les Paul με πρώτο κριτήριο το playability τους και την ποιότητα κατασκευής των και οχι για τον αδιαμφισβητητο  και προφανές ΤΟΝ ηχο της...

Υ.Γ2 Χωρίς να θέλω να θίξω κάποιον παράθεσα την γνώμη μου που δεν αλλάζει με τπτ...Ευχαριστώ

seven deadly sins..........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 69
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Tο θεμα ..............................................................ειμενος να την καλυψεις.

+ 2500e  :)

Επειδή έτυχε...................................................................θα αγοράζατε?

+ 30f  ;)

..αυτό που ΕΓΩ δεν δέχομαι είναι ότι υπάρχει τόσο ΧΑΟΣ στην διαφορά τιμής σε σχέση με την ποιότητα στον τελικό ΗΧΟ...

Το χαος στη διαφορα τιμης,

εκτος των γνωστων και πολυσυζητημενων,υπαρχει και λογω του ΤΡΟΠΟΥ εργασιας

του καθε κατασκευαστη.Πολλα φαινομενικα ιδια μοντελα (απο αλλο ομως κατ/στη), εχουν πολλες μικροδιαφορες που κανουν οντως διαφορα στην τιμη...

Ετσι,καποιοι θα προτιμησουν τον φτηνοτερο χωρις τις μικροδιαφορες,

και αλλοι τον ακριβοτερο,ακριβως για αυτες τις μικροδιαφορες! ;)

Και καποιες απο αυτες ειναι και στον ηχο...

-Αλλα ποιον ηχο?.....

Τι να τον κανεις τον ηχο,οταν το οργανο δεν ειναι σταθερο...... ;)

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Όλα Μαζί  Μας Κάνουν         €830

Για μία και καλά "Gibson", οπότε δείτε και το παρακάτω λινκ και πείτε μου τι θα αγοράζατε?

http://www.thomann.de/gr/search.html?gf=electric_guitars&bf=gibson&oa=pra

... Fender!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Η κατασταση με τις μαιμουδες κιθαρες μου θυμιζει σε ενα βαθμο τον γνωστο ulban legend της αμερικης με τους κροκοδειλους, που λεει οτι επερναν μερικοι μικρα κροκοδειλακια για κατοικιδιο και οταν μεγαλωναν, οποτε δεν ειχαν τι να τα κανουν, τους πετουσαν στην λεκανη και τραβουσαν καζανακι και εχει καταληξει ολο το υπογειο συστημα τους να ειναι γεματο κροκοδειλους  ;D

Καπως ετσι παει και εδω. Συνεχεια αγοραζουν μαιμουδες απο Κινα, χαιρονται στην αρχη αλλα μολις καταλαβουν οτι δεν παιζετε αυτο το πραγμα το πουλανε με την μια και εχουν καταντησει οι αγγελιες και η αγορα γενικοτερα china town...Και παλι καλα αυτοι που το παραδεχονται και το αναφερουν... Οι αλλοι ειναι το προβλημα...

Και ναι παραδεχομαι οτι η κατασταση με τις overpriced κιθαρες ισχυει εδω και χρονια, αλλα ρε παιδια υπαρχει και ενδιαμεση λυση, δεν ειναι αναγκη να βρισκομαστε μια ζωη στα ακρα. Ή Gibson ή μαιμου Gibson.

Aν ψαχτουμε λιγο θα δουμε λυσεις και λυσεις... Απο Greco, Tokai, Electra, Burny, Lawsuit Ibbys, Agile, Orville... Kαταπληκτικες ρεπλικες στην τιμη μιας μαιμους ισως και φθηνοτερα...

Sickly-sweet, pink, and not for everybody

Η κατασταση με τις μαιμουδες κιθαρες μου θυμιζει σε ενα βαθμο τον γνωστο ulban legend της αμερικης με τους κροκοδειλους, που λεει οτι επερναν μερικοι μικρα κροκοδειλακια για κατοικιδιο και οταν μεγαλωναν, οποτε δεν ειχαν τι να τα κανουν, τους πετουσαν στην λεκανη και τραβουσαν καζανακι και εχει καταληξει ολο το υπογειο συστημα τους να ειναι γεματο κροκοδειλους  ;D

Καπως ετσι παει και εδω. Συνεχεια αγοραζουν μαιμουδες απο Κινα, χαιρονται στην αρχη αλλα μολις καταλαβουν οτι δεν παιζετε αυτο το πραγμα το πουλανε με την μια και εχουν καταντησει οι αγγελιες και η αγορα γενικοτερα china town...Και παλι καλα αυτοι που το παραδεχονται και το αναφερουν... Οι αλλοι ειναι το προβλημα...

Και ναι παραδεχομαι οτι η κατασταση με τις overpriced κιθαρες ισχυει εδω και χρονια, αλλα ρε παιδια υπαρχει και ενδιαμεση λυση, δεν ειναι αναγκη να βρισκομαστε μια ζωη στα ακρα. Ή Gibson ή μαιμου Gibson.

Aν ψαχτουμε λιγο θα δουμε λυσεις και λυσεις... Απο Greco, Tokai, Electra, Burny, Lawsuit Ibbys, Agile, Orville... Kαταπληκτικες ρεπλικες στην τιμη μιας μαιμους ισως και φθηνοτερα...

+1

....another day.....another corpse....another reason...

Όταν μιλάμε για φτηνές μαιμούδεις που απλά γράφουν πάνω gibson ή fender δε βλέπω κανένα λόγο να τις προτιμήσει κάποιος απο μία epiphone ή squier.

Αλλά αν είναι καλή αντιγραφή με καλό ξύλο καλά ηλεκτρικά και απο καλό τεχνίτη μπορεί να ξεπεράσει σε ποιότητα και ήχο μια αυθεντική κιθάρα.

πχ Η αγαπημένη κιθάρα του slash με την οποία γράφει τα πάντα στο studio είναι ένα αντίγραφο gibson les paul φτιαγμένη απο κάποιον Chris Derrig..και την προτιμάει απο δεκάδες gibson που έχει. Μάλιστα αυτή η replica έγραφε πάνω Gibson..Σημαίνει οτι είναι άχρηστη επειδή είναι αντίγραφο;

Στην περίπτωση αυτή ο τεχνίτης είναι γνωστός του. Δηλαδή ήξερε εξαρχής ποιος την έφτιαξε.

έγραψες....αυτό ακριβώς εννοούσε  :P

seven deadly sins..........

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου