Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 5 Αυγούστου 2010 Moderator Share Δημοσιευμένο 5 Αυγούστου 2010 Aπλό. Ακούς την κιθάρα ακουστικά. Σου φαίνεται μουντή-φιμωμένη; Η νότα δεν έχει sustain; Γενικά σου δίνει την αίσθηση ότι είναι λίγο "boxy" σαν ήχος; Δεν έχει καθόλου twang στο σκάσιμο αλλά ακούγεται σαν μπετόν στο attack; Προχωράς στην επόμενη. Mια καλή Les Paul ακουστικά έχει τεράστιο εύρος, κάποιο τουλάχιστον twang και άπειρο sustain σε όλο το μήκος της ταστιέρας. Ηλεκτρικά, απλά διαλέγεις τους μαγνήτες που σου αρέσουν. Δεν υπάρχει λόγος να είναι κριτήριο επιλογής. Ότι και να διαλέξεις έχεις μια καλή βάση για να παίξεις αυτό που θέλεις. Δεν είναι κάτι δύσκολο πραγματικά. Οι κακές Les Paul ξενίζουν στο αυτί και στην αίσθηση με τη μία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
solidstate Δημοσιευμένο 5 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 5 Αυγούστου 2010 Η άποψη ότι οι παλιές κιθάρες είναι σώνει και καλά καλύτερες από τις σημερινές είναι ισοπεδωτική, όπως και η άποψη ότι η Gibson τώρα πια βγάζει σαβούρα και ακόμα και squier να πάρεις αν είναι της δεκαετίας του '70 θα είναι 10 κλάσεις ανώτερη... Η Gibson είναι εταιρία δοκιμασμένη στο χρόνο- ακόμα και αν ποιοτικά τα όργανα είναι λίγο χειρότερα - που δεν είμαι σίγουρος -από τα παλιά, ακόμα αποτελούν top of the line κιθάρες... Φίλε κάνεις λάθος δεν ισοπέδωσα τίποτα, οι gibson είναι gibson οσα χρόνια και αν περάσουν, ούτε είπα ότι είναι σαβούρες οι καινούργιες. Συγκριτικά μίλησα σε σχέση με παλίοτερα μοντέλα, και συγκεκριμένα αναφέρθηκα στην 2008 standard που είναι η χειρότερη standard που έχει βγει γιατι οι ανθρώποι πήγαν να εκμοντερνίσουν ένα ιστορικό μόντελο και τελικά βγήκε μάπα το καρπούζι τουλαχιστον στα δικά μου αυτία. Δεν ξέρω με τι έχεις παίξει η τι έχει περάσει απο τα χέρια σου, εγώ είμαι κάτοχος μεταξύ άλλων 3 les paul διαφορετικής χρονολογίας και έχουν διαφορές μεταξύ τους κυρίως στην ποιότητα κατασκευής τους αλλά και στον ήχο. Και να θυμάσαι κάτι εντελώς φιλικά ...ότι βλέπουμε στην βιτρίνα κατι να γυαλίζει δεν είναι πάντα χρυσός..παίξε πρώτα με την νεα standard και έλα μετά να μου πείς, και να σου φέρω και γω μια απο τις δικες μου δίπλα δίπλα να καταλάβεις διαφορά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
VirusSnake Δημοσιευμένο 5 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 5 Αυγούστου 2010 η gibson θελει 2000 για μια standard και η fender 1200...(και με 1300 παιρνεις deluxe με locking tuners κτλπ κτλπ) οποιαδηποτε signature fender κανει το πολυ 1600 ευρω... οτι μοντελο signature και να βγαλε η gibson ειναι με ταμπελα custom shop και limited με τιμη 5000+ η gibson ακομα και οι custom shop θελουν σεταρισμα ΠΑΝΤΑ... η fender κανει ενα τυπικο σετ απ σε καθε κιθαρα της που φτιανεται στην αμερικη... παντα η gibson ηταν ακριβοτερη αλλα τωρα εχει γινει απλα γελοιο το σκηνικο. αν θελει καποιος να παρει μια byrdland πρεπει να δωσει 8000 και ΑΜΑ βρει που ακουστηκε;;; η πολιτικη της gibson ειναι απλη φτιαχνουμε κιθαρες για κονομιμενους οδοντιατρους και οχι για μουσικους... γιατι το 95% των μουσικων δεν μπορει να παρει τετοιες κιθαρες... τα τελευταια χρονια εχει βγαλει απιστευτα τερατουργηματα οπως η darkfire που πατωσε και πουλιεται τωρα στην μιση τιμη (παλι πανακριβη ειναι) και με την dusk tiger... ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ να βγαζουν les paul standard απο το 2008 και μετα...το ρομποτικο τερατουργημα του 2010 δεν ειναι les paul κιθαρες που κουρδιζονται μονες τους και εχουν ενσωματομενα effects ειναι αχρηστες και για παιδακια... οποιος εχει ασχοληθει για μια βδομαδα με την κιθαρα ξερει να κουρδιζει... http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-USA/Dusk-Tiger.aspx http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-USA/DarkFire.aspx http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Les-Paul/Gibson-USA/Les-Paul-Standard-2010-Limited.aspx τα σχολια απο κατω ειναι ολα τα λεφτα σιγουρα οποιος εχει κολημα και θελει μια les paul καλα θα κανει και θα την παρει αλλα σε καποιο σημειο θα πρεπει να σκεφτει αν τα λεφτα που θα δωσει θα πιασουν τοπο. εγω βρηκα την les paul που κανει σε μενα και δεν προκειται να ξαναδωσω λεφτα σε μια εταιρια που δεν σκεφτεται του μουσικους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
S9F Δημοσιευμένο 5 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 5 Αυγούστου 2010 Aπλό. Ακούς την κιθάρα ακουστικά. Σου φαίνεται μουντή-φιμωμένη; Η νότα δεν έχει sustain; Γενικά σου δίνει την αίσθηση ότι είναι λίγο "boxy" σαν ήχος; Δεν έχει καθόλου twang στο σκάσιμο αλλά ακούγεται σαν μπετόν στο attack; Προχωράς στην επόμενη. Mια καλή Les Paul ακουστικά έχει τεράστιο εύρος, κάποιο τουλάχιστον twang και άπειρο sustain σε όλο το μήκος της ταστιέρας. Ηλεκτρικά, απλά διαλέγεις τους μαγνήτες που σου αρέσουν. Δεν υπάρχει λόγος να είναι κριτήριο επιλογής. Ότι και να διαλέξεις έχεις μια καλή βάση για να παίξεις αυτό που θέλεις. Δεν είναι κάτι δύσκολο πραγματικά. Οι κακές Les Paul ξενίζουν στο αυτί και στην αίσθηση με τη μία... Είναι ακριβώς όπως τα λες,αλλά για κάθε κανόνα υπάρχει και μία εξαίρεση.Παράδειγμα η Les Paul της φωτογραφίας.Είναι μία από τη συλλογή μου.Αν και ακουστικά είναι λίγο πιο πεσμένη σε σχέση με άλλες που έχω,όταν "παίρνει μπρος" απλά...σκοτώνει κάποιες άλλες που ακουστικά είναι ανώτερες... Προχωράς στην επόμενη. Αν ζεις στην Αγγλία ή στην Αμερική ναι...προχωράς στην επόμενη...Αν ζεις στην Ελλάδα απλά λες καληνύχτα και καλή τύχη! 8) "And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
VirusSnake Δημοσιευμένο 5 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 5 Αυγούστου 2010 αν η les paul σου ειναι πεσμενη βαλε γεφυρα και stopbar tonepros αλλαξε και μαγνητες και με 300 ευρω η κιθαρα σου θα αναγεννηθει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nkab23 Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2010 τα τελευταια χρονια εχει βγαλει απιστευτα τερατουργηματα οπως η darkfire που πατωσε και πουλιεται τωρα στην μιση τιμη (παλι πανακριβη ειναι) και με την dusk tiger... ..... ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ να βγαζουν les paul standard απο το 2008 και μετα...το ρομποτικο τερατουργημα του 2010 δεν ειναι les paul ..... τα σχολια απο κατω ειναι ολα τα λεφτα σιγουρα οποιος εχει κολημα και θελει μια les paul καλα θα κανει και θα την παρει αλλα σε καποιο σημειο θα πρεπει να σκεφτει αν τα λεφτα που θα δωσει θα πιασουν τοπο. εγω βρηκα την les paul που κανει σε μενα και δεν προκειται να ξαναδωσω λεφτα σε μια εταιρια που δεν σκεφτεται του μουσικους. Δε θα διαφωνίσω σε αυτά που λες, έχει γίνει πράγματι γελοίο... Έχουν πάρει το αγαπημένο σχήμα και ασελγούν με ότι τους κατέβει στο κεφάλι χρησιμοποιόντας το όνομα για κράχτη... Το να χαρακτηρίζουν τη φετινή τους επινόηση standard 2010 ξεπερνάει κάθε έννοια ιεροσυλίας... Οι δε τιμές βασίζονται στη ζήτηση... Πάντα οι Les Paul θα πουλάνε ανεξάρτητα από την τιμή τους... Είναι σα να λέμε ότι η Ferari δε σκέφτεται τον οδηγό και έχει αυξήσει τις τιμές... Σε ορισμένα πράγματα πληρώνεις τη βιτρίνα, δε γίνεται αλλιώς... Από την άλλη, μια Traditional 2008 (που έχω) καλύπτει νομίζω και το "φετίχ" αυτού που θέλει Gibson Les Paul και το αυτί αυτού που αγοράζει αυτήν την κιθάρα για τον ήχο της. Και νομίζω (προσωπική άποψη) ότι αν και ακριβή (σε λογικά πλαίσια πάντως), αξίζει τα λεφτά της... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
VirusSnake Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 6 Αυγούστου 2010 Δε θα διαφωνίσω σε αυτά που λες, έχει γίνει πράγματι γελοίο... Έχουν πάρει το αγαπημένο σχήμα και ασελγούν με ότι τους κατέβει στο κεφάλι χρησιμοποιόντας το όνομα για κράχτη... Το να χαρακτηρίζουν τη φετινή τους επινόηση standard 2010 ξεπερνάει κάθε έννοια ιεροσυλίας... Οι δε τιμές βασίζονται στη ζήτηση... Πάντα οι Les Paul θα πουλάνε ανεξάρτητα από την τιμή τους... Είναι σα να λέμε ότι η Ferari δε σκέφτεται τον οδηγό και έχει αυξήσει τις τιμές... Σε ορισμένα πράγματα πληρώνεις τη βιτρίνα, δε γίνεται αλλιώς... Από την άλλη, μια Traditional 2008 (που έχω) καλύπτει νομίζω και το "φετίχ" αυτού που θέλει Gibson Les Paul και το αυτί αυτού που αγοράζει αυτήν την κιθάρα για τον ήχο της. Και νομίζω (προσωπική άποψη) ότι αν και ακριβή (σε λογικά πλαίσια πάντως), αξίζει τα λεφτά της... σιγουρα και γω traditional pro εχω που ειναι δυσευρετες με 57 pickups coil tapping και 60s neck Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
yannis37 Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2010 Αφου ρε μάγκες τα σκάσατε στη gibson τελικά, τι την κράζετε τώρα? αμά πιστεύεις οτι οτι ειναι υπερκοστολογημένη η gibson les paul, απλά δεν την παίρνεις. Αμα την πάρεις.....τελικά δεν ηταν υπερκοστολογιμένη. Και τελικά αμά την ψάχνεις πολύ στο θέμα ηχου και οχι τι λέει η ταμπέλα υπάρχουν κιθαρες απο άλλες εταιρίες στο style της LP ή περίπου, για ψάξιμο. συμφωνω ότι συμφέρε οικονομικάι η SG απο μια LP αλλά πχ εμένα δεν μου αρέσει και τόσο, σε οποιον αρέσει ....βουρ. HOME www.noiz.gr/index.php?action=media;sa=album;in=103 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
VirusSnake Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2010 νταξ ρε μαγκα να ουμ δεν ειπα μονο οτι ειναι ακριβες ... αλλα τεσπα να ουμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Wild_Rose Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2010 Share Δημοσιευμένο 8 Αυγούστου 2010 Αφου ρε μάγκες τα σκάσατε στη gibson τελικά, τι την κράζετε τώρα? κράζουμε αυτούς που έχουν και 3 και 4 και 14 Gibson! :D I'd die without music... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση