Προς το περιεχόμενο

Σειρά εγγραφής οργάνων στην παραγωγή δίσκου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μήπως γνωρίζει κάποιος τις βασικές αρχές εγγραφής των οργάνων σε μια rock μπάντα με υποθετικό σενάριο μιλάω πάντα. Δηλαδή την προταιρεότητα των οργάνων. Πχ πρώτα κιθάρες πλήκτρα μπάσο τύμπανα και τέλος φωνή. Μιλάω πάντα για την τελική εγγραφή και όχι για pro-production. Υπάρχει κάτι standar η είναι στην επιλογή του παραγωγού η σειρά?Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω. Ευχαριστώ.

Είμαι Σοφός. Δεν μιλάω καθόλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μήπως γνωρίζει κάποιος τις βασικές αρχές εγγραφής των οργάνων σε μια rock μπάντα με υποθετικό σενάριο μιλάω πάντα. Δηλαδή την προταιρεότητα των οργάνων. Πχ πρώτα κιθάρες πλήκτρα μπάσο τύμπανα και τέλος φωνή. Μιλάω πάντα για την τελική εγγραφή και όχι για pro-production. Υπάρχει κάτι standar η είναι στην επιλογή του παραγωγού η σειρά?Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω. Ευχαριστώ.

Τι εννοείς pro-production? Ποια είναι η πορεία της δουλειάς από την αρχή ως το τελικό προϊόν που ακολουθείς τώρα?

Νομίζω ότι θα πάρεις μια ντουζίνα διαφορετικές απαντήσεις στο ερώτημά σου, μιας και θεωρώ ότι δεν υπάρχει στάνταρ διαδικασία... και δεν ανέφερες καν την επιλογή "όλα live"  ;) ;D

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Γράφουμε πρώτα τις κιθάρες σαν οδηγό... μετά μπαίνουν μπάσο-τυμπανά και τελευταία η φωνή... βεβαιά μπορεί να υπάρξει και διαφορετική σειρά, αλλά η κιθάρα οδηγός δεν αλλάζει...  ;)

Δεν υπάρχει στάνταρ διαδικασία,προσωπικα αν η μπαντα ΠΑΙΖΕΙ (σπανιο πραμα στις μερες μας :'() τους γραφω ΟΛΟΥΣ μαζι (και ειναι βεβαια οτι καλυτερο αν θελεις να...ροκ... ;D),συνηθως με click track (ολες οι καλες μπαντες ξερουν να παιζουν live με click track,αν ειναι λιγοτερο καλες τους.....αφηνω ελευθερους αν το αποτελεσμα ειναι καλο και ας τρεχουν λιγακι....)

Αλλοιως προτιμω τα κλασσικα  δηλ...get the DRUMS right ,(που ετσι κι αλλοιως ειναι το σημαντικοτερο κομματι,κατα τη γνωμη μου αν τα drums & η φωνη  ειναι καλα  you are 90% there,σε ολα τα ειδη μουσικης,τα υπολοιπα ειναι Piece of cake.....) και μετα το μπασο,τα πληκτρα (βοηθανε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τους τραγουδιστες ειδικα αν το pitch δεν ειναι το φορτε τους... ;D ),τις ΦΩΝΕΣ (ναι τις γραφω ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ τις κιθαρες) και τελος τις κιθαρες μπας και ερθουν στους κιθαριστες τιποτα καλες counter melodies μια και συνηθως στο recording studio... ειναι...η...πρωτη φορα που πραγματικα ΑΚΟΥΝ τον τραγουδιστη... ;D

αλλα βεβαι υπαρχουν δεκαδες εναλλακτικοι τροποι,στους OASIS ας πουμε ο Galagher εμπαινε πρωτος με μια ακουστικη και ενα κλικ τρακ & μετα ολοι οι αλλοι επαιζαν πανω του...the sky is the limit...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

και δεν ανέφερες καν την επιλογή "όλα live"  ;) ;D

χμ...το όλα λαιβ πρέπει να είναι πάντως το δυσκολότερο....καθώς απαιτεί πολύ καλούς μουσικούς,πολύ καλά μηχανήματα,πολύ καλό χώρο κτλ..... ή όχι... :)

χμ...το όλα λαιβ πρέπει να είναι πάντως το δυσκολότερο....καθώς απαιτεί πολύ καλούς μουσικούς,πολύ καλά μηχανήματα,πολύ καλό χώρο κτλ..... ή όχι... :)

ΜΠΑ,μονο  πολύ καλούς μουσικούς απαιτει... ;)

1.κατα τη γνωμη μου αν τα drums & η φωνη  ειναι καλα  you are 90% there,σε ολα τα ειδη μουσικης,τα υπολοιπα ειναι Piece of cake.....)

2.και τελος τις κιθαρες μπας και ερθουν στους κιθαριστες τιποτα καλες counter melodies μια και συνηθως ειναι...η...πρωτη φορα που πραγματικα ΑΚΟΥΝ τον τραγουδιστη... ;D

1.συμφωνώ 100% ... πολύ σπάνια δίσκος ακούγεται μάπα αν είναι καλά γραμμένα τα τύμπανα(για μένα αυτό πολύ σπάνιο στο ελληνικό ροκ,ειδικά σε παλαιότερες παραγωγές) και η φωνή....  :)

2.κακίες ...  ;D

Pro production ενοοώ ότι πριν μπείς στο studio να γράψεις πλέον πριν από αυτό ο παραγωγός κάνει μια προεργασία για να ξέρει τι περιλαμβάνουν τα καμμάτια σου. Δεν το κάνουν όλοι αυτό αλλά κάποτε μου είχει τύχει και λόγο του ότι το 1997 είχα γράψει δίσκο δεν θυμάμαι καθόλου μα καθόλου την διαδικασία λόγω του ότι γράφαμε (είχαμε περιορισμένο χρόνο) σχεδόν όλο το 24 ωρο. Οκ διάβασα τα παρακάτω και γενικός είναι χάος. Ότι νομίζει ο κάθε παραγωγός ότι τον βολεύει κάνει. Όχι δεν μιλάω για live εγγραφή, νομίζω ότι αυτό σε πολυκάναλα είναι ότι το καλύτερο κατά την γνώμη μου αλλά προυπόθέτει να είσαι πολύ καλός μουσικός. thanks anyway.

Είμαι Σοφός. Δεν μιλάω καθόλου.

1.συμφωνώ 100% ... πολύ σπάνια δίσκος ακούγεται μάπα αν είναι καλά γραμμένα τα τύμπανα(για μένα αυτό πολύ σπάνιο στο ελληνικό ροκ,ειδικά σε παλαιότερες παραγωγές) και η φωνή....  

κακα τα ψεμματα το 99% των ακροατων αυτα ακουνε,τα υπολοιπα ειναι.....σαλτσα... ;D

κακα τα ψεμματα το 99% των ακροατων αυτα ακουνε,τα υπολοιπα ειναι.....σαλτσα... ;D

Καλό ;D

Όπως έιπε και ο ΣΦ, πρέπει να έχεις κάτι για να πατήσεις σωστά και τα τύμπανα είναι μάλλον μονόδρομος για μια σωστά δομημένη αρχή.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου