Προς το περιεχόμενο

Αφαίρεση λούστρου neck σε strat..

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ας επιστρέψουμε στο αρχικό θέμα.

Σε ένα μπάσο της κακιάς ώρας που έχω, με 1000αρι γυαλόχαρτο έκανα σατινέ το μανίκι και είχε μια ευχάριστη διαφορά στην αίσθηση.

Eίναι κατανοητό...αλλά διαφορά στον ήχο άκουσες, όπως ακούνε άλλοι?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Οχι εμεις,καποιοι λιιιιγο πιο ειδικοι... ;D

http://www.warmoth.com/Guitar/Necks/NeckFinish.aspx

Μετά συγχωρήσεως, π@π@ρια μέντολες.

Μήπως έχει σχέση με το γεγονός ότι η Warmoth προσφέρει υπηρεσίες φινιρίσματος... τις οποίες φυσικά χρεώνει... λέω εγώ τώρα?

Η Ernieball έχει μπράτσα χωρίς φινίρισμα... ένα εκατομμύριο χρόνια τώρα, και οι επιστροφές λόγω προβλημάτων σαν αυτά που περιγράφει η Warmoth είναι ελάχιστες (δεν θυμάμαι το νούμερο τώρα, αλλά ίσως μονοψήφιος αριθμός στα χίλια μπράτσα... και χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις συνθήκες).

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Eίναι κατανοητό...αλλά διαφορά στον ήχο άκουσες, όπως ακούνε άλλοι?

Αν έβλεπες το μπάσο δε νομίζω να έκανες την ερώτηση :-). Οι χορδές που έχει πάνω κοστίζουν πιο πολύ από το ίδιο το μπάσο.

Μετά συγχωρήσεως, π@π@ρια μέντολες.

απο το site της MM

How do I clean and maintain my Music Man neck?

A: To clean the neck, use a high-grade of lemon oil. If the neck is very dirty, try Murphy's Oil Soap diluted 3:1. Some players have found that using a toothbrush for cleaning is very effective.

Since the neck is unfinished, it is more susceptible to humidity changes. A very infrequent dose of gunstock oil will help to keep the neck maintained; we recommend Birchwood-Casey Tru-Oil, but any good quality gunstock oil will work. Use a small amount, leave it on for 5 minutes, then wipe it off with a paper towel. After that, apply Birchwood-Casey Tru-Wax. Be sure to douse the paper towel with water before disposing of it! Read the wax and oil manufacturer's instructions regarding disposal of these used paper towels.

Birchwood-Casey products are available at most sporting goods or gun stores. Their web address is http://www.birchwoodcasey.com.

Απο το site της WARMOTH

tung oil and Tru Oil are the ONLY hard-drying oil finishes that won't void the Warmoth warranty.

Για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορα σου λεω οτι τα μπρατσα της ΜΜ ΔΕΝ ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αφινιριστα,ερχονται απο το εργοστασιο τρουοϊλαρισμενα ;D και κερωμενα... ;),απλα δεν τα γυαλιζουν,αν πλακωσεις ενα μπρατσο ΜΜ με μπολικο True Oil θα γυαλισει (το εχω κανει στο δικο μου ΜΜ)

;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορα σου λεω οτι τα μπρατσα της ΜΜ ΔΕΝ ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αφινιριστα,ερχονται απο το εργοστασιο τρουοϊλαρισμενα ;D και κερωμενα... ;),απλα δεν τα γυαλιζουν,αν πλακωσεις ενα μπρατσο ΜΜ με μπολικο True Oil θα γυαλισει (το εχω κανει στο δικο μου ΜΜ)

Έχω δύο ΕΒΜΜ οπότε γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν είναι αφινίριστα. Παρεμπιπτόντως και η δική μου η Super Sport έχει αποκτήσει με τα χρόνια σατινέ/ημιγυαλιστερή εμφάνιση.

Δεν συνιστώ μπράτσο χωρίς καθόλου προστασία. Ωστόσο από τη στιγμή που το ξύλο είναι sealed, διάφορα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ("infrequently"  ;)) για να το προστατεύσουν, ειδικά σε συνθήκες υγρασίας σαν της χώρας μας (δεν είμαστε στα Highlands).

Έχω πει επίσης ότι διάφορα φυτικής προέλευσης ή από ορυκτά (βλ. πετρέλαιο) προερχόμενα προϊόντα, έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για την προστασία ξύλων (εξάλλου και το νίτρο φυτικό είναι... σχεδόν!  ;)). Δεν νομίζω ότι οι κιθάρες μας βιώνουν ένα περιβάλλον πιο εχθρικό απ'ότι... τα πλοία, για παράδειγμα.  ;D

Όσο για τον ήχο, πιστεύω ότι η μόνη ίσως περίπτωση να επιδρά το φινίρισμα είναι να είναι έναν πόντο χοντρό και να κάνει το μπράτσο τελείως άκαμπτο... άλλη διαφορά προσωπικά δεν νομίζω να μπορώ να ακούσω.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Δεν συνιστώ μπράτσο χωρίς καθόλου προστασία.

αυτο λεω και εγω.... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου