Προς το περιεχόμενο

Greek Debt Song! Oικονομικό-ιστορική ανάλυση σε country & western style

Προτεινόμενες αναρτήσεις

όχι φίλε είναι κάτι πολύ πιο θεμελιώδες

είναι το

"είμαι έλληνας, περήφανος γι' αυτό, γνωρίζω, διδάσκομαι και εμπνέομαι από την ιστορία μου, και είμαι πρόθυμος να εργαστώ - ως και να προσφέρω τη ζωή μου σε περίπτωση  πολέμου - για το καλό της χώρας μου"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 223
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

"είμαι έλληνας, περήφανος γι' αυτό, γνωρίζω, διδάσκομαι και εμπνέομαι από την ιστορία μου, και είμαι πρόθυμος να εργαστώ - ως και να προσφέρω τη ζωή μου σε περίπτωση  πολέμου - για το καλό της χώρας μου"

Mάλιστα, κατάλαβα. Βλέπω και ποιές είναι οι διαφορές μας.

Εγώ λοιπόν είμαι έλληνας, αλλά δεν βρίσκω ιδιαίτερους λόγους να είμαι περήφανος γι αυτό. Γνωρίζω, διδάσκομαι, αλλά δεν εμπνέομαι από την ιστορία μου, η οποία περιέχει τα επιτεύγματα κάποιων ΑΛΛΩΝ τα οποία δεν μπορώ να οικειοποιηθώ. Επίσης η ίδια ιστορία περιέχει πολλές μαύρες σελίδες που έγραψαν ΑΛΛΟΙ και δεν θα είμαι εγώ υπόλογος γι' αυτές. Είμαι πρόθυμος να εργαστώ για το καλό της χώρας μου, αλλά αυτό θα το έκανα σε οποιαδήποτε χώρα και αν ζούσα. Για να προσφέρω τη ζωή μου καλύτερα ας μην το συζητήσουμε, γιατί ανοίγει άλλο τεράστιο θέμα.

Ο καθένας βέβαια όπως αισθάνεται... Απλά δεν δέχομαι ότι είμαι λιγότερο πολίτης αυτής της χώρας ή λιγότερο έλληνας αν προτιμάς, επειδή έχω άλλη αντίληψη της "ελληνικής παιδείας". Βασικά σκέτη "παιδεία" λείπει από τον νεοέλληνα, η ελληνική μας μάρανε..

καλά αυτό με τον Kissinger παίζει να είναι το μεγαλύτερο urban legend μετά το ότι τα ελληνικά θα βγαίναν για μια ψήφο γλώσσα των ΗΠΑ  ;) ;)

http://en.wikivisual.com/index.php/Anti-Hellenism

(το παραπάνω link δεν αποτελεί απόδειξη ότι δεν έγινε η δήλωση, αφού ως γνωστόν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι μια δήλωση δεν έγινε, αλλά μόνο ότι έγινε, με μαρτυρίες, ντοκουμέντα κλπ)

Μα αγαπητε Χ., μονο τα λαμογια τη κανουν εδω και χιλιαδες χρονια & μονο οι Νεοελληνες-αρχαιοελληνες-ελληνες κολυμπουσαν παντα χωρις μπρατσακια.

Και για να ακριβολογουμε ρε παιδια, οταν λεμε Ελληνες εννουμε Ελληνες, οταν λεμε Βουλγαρους λεμε τους Βουλγαρους και οχι σαν με προμιξεις κλπ που ναι υπαρχουν(πως υπαρχουν εχω και γω την αποψη μου δε τη παραθετω θα γινει χαμος  8) κε SF-θεωριες ειν ολα), αλλα παντα υπαρχει κατι πιο ισχυρο που σε χαρακτηριζει σε συγκριση με αλλους.

Κατι αλλο τωρα.

Εθνικιστης ειν αυτος που αγαπα το εθνος

Εθνιστης ειν το αντιθετο.

οπως εδω παρακατω θα καταλαβετε τι γινεται

Αλλα τεσπα καταλαβα τι θελετε να γραψετε.

μα είναι γνωστό ότι οι διεθνιστές είναι σοσιαλιστές που θέλουν το κακό του έθνους :)

χωρίς πλάκα, δες τα αρχαία αγάλματα, πώς η μύτη πετάει ανάμεσα στα φρύδια και πες αν βλέπεις πάνω από 1% τέτοιες μούρες γύρω σου  ;) αυτή είναι η αρχαιοελληνική μας πρόσμιξη  :D

και αν ήταν όλοι ίδιοι με τον Ερμή του Πραξιτέλους τι σημασία θα είχε, τα γονίδια είναι ο πολιτισμός; ράτσες σκύλων είμαστε;

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

και αν ήταν όλοι ίδιοι με τον Ερμή του Πραξιτέλους τι σημασία θα είχε, τα γονίδια είναι ο πολιτισμός; ράτσες σκύλων είμαστε;

...και γι' αυτό δεν έχει καμία σημασία αν αρκετοί από μας έχουν προέλθει από προσμίξεις σλαβικών ή και τουρκικών φύλων

...και γι' αυτό δεν έχει καμία σημασία αν αρκετοί από μας έχουν προέλθει από προσμίξεις σλαβικών ή και τουρκικών φύλων

Αίσχος.

Mea Culpa

Γιου γκάιζ αρ απίστεφτοι.

Τα λλίρικς ήταν εύστοχα. Ο μουστάκιας με το μπεζούκι και την καπελαδούρα έδωσε άλλη πνοή στον Παρθενώνα της Ακρόπολης του Νάσβιλ, Τενεσύ (είναι άραγε κοντά στο Σμόλβιλ; ). Άραγε και κείνος ο Παρθενών κλείνει όταν απεργούν οι φύλακες της αθηναϊκής Ακρόπολης κάθε Αύγουστο;

Τρόλλευ αν θες σου βρήκα πιθανό άβαταρ:

rosika.png

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Εγώ λοιπόν είμαι έλληνας, αλλά δεν βρίσκω ιδιαίτερους λόγους να είμαι περήφανος γι αυτό.

Εγω ψαχνω ρε μαμωτο..αλλα δεν βρισκω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ (λογο)... ;D (δυστυχως η μονη σοβαρη συνεισφορα του ελληνικου πολιτισμου στην ανθρωποτητα απο τη δημιουργια του νεο-ελληνικου εθνους ειναι ο ΦΡΑΠΕΣ και εγω καφε δεν πινω.... :P)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Εγω ψαχνω ρε μαμωτο..αλλα δεν βρισκω ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ (λογο)... ;D (δυστυχως η μονη σοβαρη συνεισφορα του ελληνικου πολιτισμου στην ανθρωποτητα απο τη δημιουργια του νεο-ελληνικου εθνους ειναι ο ΦΡΑΠΕΣ και εγω καφε δεν πινω.... :P)

ενας λογος παραπανω..να αφησουμε κατι ουσιαστικο στην συνεχεια μας!

+1

www.sonicspace.gr

Εγώ πάντως απολογούμαι δημόσια διότι χθες που έκανα πλακίτσα με τον epikouris δεν είχα συναίσθηση ότι το νικ του έχει σχέση με το όνομά του. Αποσύρω λοιπόν την πλακίτσα και ζητώ συγνώμην για την όποια ενόχληση - επί της πλακίτσας βέβαια και όχι επί των απόψεών μου.

Επί του θέματος: Νομίζω ότι όλα τα πράγματα έχουν κάποια αξία και νομίζω ότι το κλειδί για να την ανακαλύψουμε (την αξία) είναι η γνώση. Δεδομένου ότι εδώ μέσα έχουμε ως κοινό παρανομαστή την αγάπη μας για τη μουσική, αντί να συζητάμε για το αν οι Παρθενώνες είναι της προκοπής ή γιαλαντζή, μπορούμε να συζητήσουμε για θέματα μουσικά όσον αφορά την αρχαία Ελλάδα - αν βέβαια έχουμε σχετικές πληροφορίες.

Οπωσδήποτε, δηλώνω την απέχθειά μου για τον ορισμό "περί Έλληνος" που έδωσε ο gdevelek, ο οποίος (ορισμός) κρίνω ότι φλερτάρει επικίνδυνα με τον μιλιταρισμό (ιδεολογικό και κοινωνικό) και είναι όραμα κομμουνιστικής / ολοκληρωτικής προσέγγισης και δεν έχει καμία σχέση με την αγάπη για την πατρίδα.

Αυτά...

Mea Culpa

Από την άλλη εγώ δεν είμαι ούτε αρχαιολάτρης, ούτε αρχαιοφοβικός.

Γνωρίζω και αποποιούμαι μετά βδελυγμίας όλο αυτόν τον φασιστοειδή καρνάβαλο που βρίσκει αποκούμπι πάνω στους αρχαίους Έλληνες στους βίους και στις Πολιτείες τους στα επιτεύγματα και τις δόξες τους αγνοώντας βέβαια τις οποιεσδήποτε άλλες τους πλευρές. Από την άλλη θα ήταν τουλάχιστον ανόητο να αγνοήσω το μεγαλείο (αν σας φοβίζει η λέξη βάλτε κάποια ισάξια που θα σας κάνει να νοιώθετε καλύτερα) και την συνεισφορά του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Θέλετε σαν συνέπεια όλων των μεγάλων πολιτισμών της Μεσογείου, θέλετε ως ένα μεμονομένο ιστορικο-πολιτιστικό γεγονός, θέλετε ως βασική επιρροή του Ρωμαϊκού πολιτισμού, θέλετε ως εφαλτήριο της Αναγέννησης ή μία από τις σπίθες του Διαφωτισμού ή ότι άλλο θέλετε, υπήρξε.

Δεν ήταν υπεράνθρωποι, δεν ήταν εξωγήινοι, δεν ήταν πεφωτισμένοι. Υπήρξαν όμως, θέτε δεν θέτε και κατέθεσαν μια τεράστια παρακαταθήκη πνευματικού υλικού στην ανθρωπότητα.

Τώρα αν εγώ ή εσύ ή κάθε κατσαπλιάς Νεοέλληνας έχει δικαίωμα να καπηλεύεται αυτό το μεγαλείο για να δικαιολογήσει την απραξία / ανυπαρξία του, είναι άλλο Ευαγγέλιο.

Αλλά πως να το κάνουμε, σ' αυτή τη γη γεννηθήκαμε, την ίδια γλώσσα μιλάμε και αυτούς έχουμε ιστορία. Εδώ άλλοι λαοί είναι περήφανοι και κάνουν trendy πολιτισμούς οι οποίοι απλά δεν υπήρξαν (π.χ. Κέλτες).

Δεν ξέρω αν έχω τα ίδια γονίδια με αυτούς και εν πολλοίς χέστηκα. Ξέρω με σιγουριά και με πεποίθηση ότι και αυτοί με άλλους Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, Χριστιανούς κι Οθωμανούς, τίμιους κι αμαρτωλούς (που λέει κι ο Καραγκιόζης μου), Ελύτηδες, Σεφέρηδες, Παλαμάδες, Καρυωτάκηδες, κοτζαμπάσηδες και μεγαλοτσιφλικάδες, Κολοκωτρωναίους, δοσίλογους, χουντικούς, Εφιάλτες, παπάδες, Χατζιδάκηδες, Ξυλούρηδες, Εξάρχεια, Μεσολόγγια, Μπιζάνια, η μάνα μου, τα αδέλφια μου κι οι φίλοι μου που ζούμε εδώ και βλέπουμε, μυρίζουμε, ακούμε κι επιμένουμε ακόμα Ελλάδα, αφήνουν ή άφησαν ένα κομματάκι σ΄αυτό που είμαι εγώ και το θεωρώ Ελληνικό γιατί όλοι οι παραπάνω είμαστε Έλληνες, ακόμα και όταν δεν είμαστε πάντα περήφανοι που είμαστε τέτοιοι, κι αν σας αρέσει έχει καλώς. Αν δεν σας αρέσει, έχουμε ωραιότατο ξύδι απ' τα αμπέλια μας να σας τρατάρουμε.

Και όποιος βρε theoctapus δεν καταλαβαίνει,

δεν ξέρει που πατάει και που πηγαίνει.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου