Προς το περιεχόμενο

Greek Debt Song! Oικονομικό-ιστορική ανάλυση σε country & western style

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@ giannis1959 :

Το κατα πόσο δύναμαι να χαρακτηριστώ νεο-Έλληνας είναι υπό συζήτηση με άλλους, όχι με εσένα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα διαλόγου μεταξύ εμού και εσού, ειδικότερα ουσιαστικού, καθώς οι χαρακτηρισμοί που μου προσάπτεις τυγχάνουν πλήρους συμφωνίας με τις δικαιολογίες-κλισέ των "Ελληνικά σκεπτόμενων Ελληνοκεντρικά Θέματα" ανθρώπων (όρος από τη σελίδα που μας παρέπεμψες για να ανοίξουμε τα μάτια μας), που δήθεν τους διαφοροποιούν από τους φέροντες ακραίες πεποιθήσεις.

Δεν μπορείς να χρεώνεις σε εμένα κύριε τα έργα και τις τακτικές των όσων αντιπροσωπεύεις.

Προσπάθησε να καταλάβεις κάτι : Δεν έσβησα το ποστ σου εξαιτίας της πλήρους αντίθεσης απόψεων μεταξύ μας, προσπαθώντας να μειώσω το δικαίωμα σου στον αντίλογο, αλλά γιατί διαφωνώ με μια -διαφορετικών χαρακτηριστικών- αντιδημοκρατική διαδικασία, αυτήν της ευκαιρίας προβολής δίκαια απομονωμένων αντιλήψεων σε ένα αδικαιολόγητα (για το επίπεδο του περιεχομένου τους) μεγάλο κοινό . To δίκαιο στην απομόνωση τέτοιων αντιλήψεων έγκειται στο εξής : Η πλειονότητα των επισκεπτών αυτού του χώρου έχει αποποιηθεί συνειδητά τις ποικιλίες αξιών που πρεσβεύουν τα λεγόμενά σου και αναζητά ένα χώρο, όπου οι άνθρωποι συζητάνε πάνω σε ένα στοιχειωδώς σοβαρό επίπεδο, διαφορετικά θα βρίσκονταν στους ιστοτόπους που συστήνεις και θα τα λέγατε.

Για να σου δώσω να καταλάβεις, αυτοί εδώ :

http://www.theflatearthsociety.org/tiki/tiki-index.php

ισχυρίζονται οτι η Γη είναι επίπεδη (επικαλλούνται και αρχαίους Έλληνες, ανάμεσα στα άλλα ωραία). Εγώ δεν ενδιαφέρομαι να συζητήσω κάτι μαζί τους, τουλάχιστον όχι για πολλή ώρα. Αν εσύ θεωρείς δημοκρατικό να σεβόμαστε όλες τις απόψεις, ακόμη και αυτές που συγκρούονται με όσα γνωρίζουμε καλά μέσω της παιδείας μας, η οποία διαφέρει σε πολύ σημαντικά σημεία από αυτά που ορίζετε (μακριά από την κοινή λογική) ως παιδεία, τότε οφείλεις να σεβαστείς και την αγωνία μου να προφυλάξω αυτό το χώρο από μια τόσο βάναυση καταβίβαση του επιπέδου του.

Να και το κείμενό σου, για το οποίο είσαι τόσο περήφανος :

@ Trolley:

Σαχλαμάρα είναι να θες να είσαι Trolley και να μην κάνεις στάση «Κάτω Πατήσια». Έστω στάση ΚΩΛιάτσου. Σαχλαμάρα είναι να είσαι εντελώς άσχετος με το θέμα και να προσποιείσαι τον μεγαλύτερο σχετικό. Πόσα δευτερόλεπτα της ώρας έκατσες να διαβάσεις λίγη από την ιστορία σου; Εκτός κι αν δεν είναι δική σου, αν δεν πατάς σε αυτά τα χώματα, αν οι γονείς σου δεν γεννήθηκαν ΕΔΩ, αν δεν μιλάς αυτή την γλώσσα, αν, αν, αν. Και ναι ρε μάστορα, σε όλα τα post που έχεις κάνει βαράς παλινδρόμηση δια της χειρός στον άρχοντα των σκελών προς ανάμνησιν αγαπημένων προσώπων. Αν δεν ξέρεις, απλά διάβαζε και μην εκφέρεις γνώμη μέχρι να βρεθεί κάτι που να το ξέρεις. Δεν μπορείς να γιουχάρεις τον οποιονδήποτε λέει καλά λόγια για την πατρίδα του, για τους προγόνους του. Για να πιάσει τόπο το απόφθεγμα του Βολταίρου, θα πρέπει ότι λες να έχει βάση για να ανεχτεί να κάτσει ο άλλος και να συζητήσει μαζί σου. Κι εγώ προγονολάτρης είμαι. Έχεις πρόβλημα; Μου αρέσουν ακόμη οι Στρατοκάστερ, οι Τελεκάστερ και οι Γκίμπσον Λες Πωλ. Δεν γουστάρω τα σύγχρονα Φλάινγκ Βε. Μου αρέσουν τα τύμπανα που έμαθα πάνω τους, τα «ΣΤΑΡ» και τα «ΡΕΜΟ» ασχέτως αν σήμερα άλλες μάρκες βγάζουν καλύτερο ήχο. Εγώ όμως σε αυτές έμαθα. Με τις παλιές. Μου αρέσουν και οι λαμπάτοι Φέντερ ενισχυτές. Κι ο Σωκράτης παλιός ήτανε, κι ο Περικλής κι ο κάθε αρχαίος. Με αυτούς ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΑ, αυτούς βαδίζω μπροστά ρίχνοντας ματιές προς τα πίσω να θυμηθώ να μην κάνω τα λάθη που έκαναν. Πρόγονοί μου είναι και η μάνα κι ο πατέρας μου και η γιαγιά μου. Πολύ τους γουστάρω. Εσύ μπορείς να μην γουστάρεις κανέναν, τουλάχιστον κάτσε στο παράθυρο και βλέπε, μην βγαίνεις στον δρόμο, υπάρχει κίνδυνος να πατήσεις τον εαυτό σου σαν Trolley που είσαι.

Και ΝΑΙ, προσυπογράφω 1000 φορές ότι όταν τρώγανε οι άλλοι βελανίδια, πηδάγανε από δέντρο σε δέντρο και χλιμιντρίζανε, εμείς κατασκευάζαμε Παρθενώνες. Αν νομίζεις ότι ο Παρθενώνας που βλέπεις εδώ σήμερα ήταν ο μοναδικός που είχαμε κατασκευάσει γελιέσαι οικτρά. Δεν θα κάτσω τώρα να σου κάνω μαθήματα ιστορίας, αλλά έχω φάει τα χρόνια μου στα βιβλία κι έχω συγγράψει και 5. Διάβασε όμως λίγο την αρχαία σου (αν είναι «σου») ιστορία και θα διαπιστώσεις μέσα από τον Αλέξανδρο και τον Απολλώνιο τον Τυανέα ότι οι «εκτός» ούτε γραφή κι ανάγνωση ήξεραν, ούτε τέχνες, παρά μόνο να ράβουνε καμιά σκηνή για τον ήλιο και την σκόνη. Όταν οι γονείς τους γερνούσαν τους ΠΕΤΑΓΑΝ έξω από τα τείχη της όποιας πόλης και τους άφηναν έρμαια να τους φάνε τα θηρία. Όταν φυσικά δεν τους έτρωγαν εκείνοι, γιατί γινόταν πολλάκις κι αυτό. Οι χλευασμοί σου σε άτομο που σου μίλησε άριστα και κόσμια (βλ. Epikouris) ήταν και είναι εντελώς αβάσιμοι. Δηλώνω κι εγώ σαν τον Audiokostas ότι δεν είμαι υπέρ των σπονδών στον Απόλλωνα και στους λοιπούς. Κι αυτό επειδή ζω στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ εποχή και δεν μου πάνε, τότε όμως το απαιτούσε η εποχή. Δεν πάει να πει όμως αυτό ότι δεν αποτελεί μέρος της ιστορίας μου. Είμαι του δικού μου αποφθέγματος, που λέει ότι: «Ερεύνα και ΜΗΝ πιστέψεις ΠΟΤΕ, ούτε καν αυτά που θεώρησες ότι είναι σωστά». Ψιλά γράμματα αυτά για σένα και σίγουρα θα τύχουν χλευασμού άνευ σκέψης γιατί μόνο σε αυτό είσαι καλός. Θα σου πω όμως ένα πράγμα για να κλείσω με εσένα, μιάς και είσαι αντιρρησίας της ίδιας σου της χώρας, της ίδιας σου της ιστορίας. (την οποία ως είναι φυσικό ποτέ δεν διάβασες επιμελώς και με την σειρά, ή την άκουγες μέσα από το κατηχητικό δια στόματος παπαδαριού)

«Όταν σταυρώνανε τον χριστό ήσουν εκεί και έχεις αποδείξεις; (επειδή δεν σου αρέσει η Ελληνική ιστορία, λέω μπας και σου αρέσει του Ισραήλ) Στην παρθενογέννηση ήσουν εκεί και έχεις αποδείξεις; Όταν της έδινε ο άγγελος τον κρίνο ήσουν εκεί και έχεις αποδείξεις;

Όταν ήσουν στο (ξέρεις) της μητέρας σου όμως, ήσουν εκεί.! Δεν το θυμάσαι όμως. Όταν ήσουν σπέρμα στα (ξαναξέρεις) του πατέρα σου, ήσουν εκεί. Δεν το θυμάσαι όμως. Όταν ο πατέρας σου εκσπερμάτωνε στο (ξέρεις)  της μητέρας σου και για να επιβιώσεις αναγκάστηκες να σκοτώσεις χιλιάαααδες σπερματοζωάρια, αδερφάκια σου, ήσουν εκεί. Δεν το θυμάσαι όμως. Και τώρα βγαίνεις στο Forum με θράσος, ειρωνεία στον αναγνώστη και γραφή (κάλπικου) θεού και λες στους άλλους τα χείριστα για την ιστορία τους και για τους προγόνους τους, την στιγμή που ΚΑΙ εκείνοι ΚΑΙ εσύ την δεδομένη στιγμή ήσασταν εκεί. Διότι αν δεν ήσασταν εκεί τότε, δεν θα ήσασταν εδώ σήμερα. Είσαι λοιπόν η τρανή απόδειξη, ότι το σπέρμα που νικάει μέσα στην μήτρα δεν είναι πάντα το καλό.»

Δεν σου απαίτησε κανείς να θυμηθείς. Σου απαίτησαν όμως να είσαι κόσμιος και το αρνήθηκες. Έτσι δεν μπορώ κι εγώ να είμαι κόσμιος μαζί σου, καλά θα κάνουν και οι υπόλοιποι. Σε ένα Forum θέτεις ερωτήματα, κάνεις χιούμορ, απαντάς. Δεν χλευάζεις τον συν-αναγνώστη σου. Ποσώς με ενδιαφέρει αν θα απαντήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμπώ εδώ μέσα. Παρακολουθώ αυτή την συζήτηση από την αρχή και λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπόρεσα να πάρω θέση. Πάντως σπονδή στον Φοίβο για βενζινάδικο που να έχει ακόμα βενζίνη εσύ ειδικά δεν πρόκειται να χρειαστεί να κάνεις μιάς και σαν Trolley δουλεύεις με ρεύμα. Εξ ου και τα φανερά συμπτώματα από το βαρύ ηλεκτροσόκ. Επειδή πολλά ειπώθηκαν περί της Ελλάδας καλώς ή κακώς, αλλά κόσμια, (ενός εξαιρουμένου) σας παραπέμπω εδώ να δείτε και μία άλλη άποψη, έτσι για να καταλάβετε το τί κάνει τώρα ο.... Trolley. Δείτε το κείμενο στην αρχή της σελίδας http://www.hellasforever.gr και βγάλτε πόρισμα για το αν τα όσα γράψατε μέχρι τώρα είναι ευσταθή και πόσο. Ίσως να βρείτε τον εαυτό σας στις πρώτες γραμμές.

@ 12ΑΧ7:

Νομίζω έχεις λάθος. ΔΕΝ αποτελούμε κομμάτι της Ευρωπαϊκής ιστορίας, αντιθέτως η ίδια η Ευρώπη προήλθε από ΕΜΑΣ. Αν ξέχασες την ιστορία, μένει απλά μία ματιά στο νόμισμα του Euro και θα την θυμηθείς βλέποντας τον Δία σαν ταύρο να έχει κλέψει την «Ευρώπη». Δημιούργημα ΔΙΚΟ ΜΑΣ είναι, μας ανήκει, δεν της ανήκουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 223
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

• Guru

Καλά πάει το πράγμα... ???

Άντε, στο επόμενο ποστ ν'ασχοληθούμε με την προέλευση των αγαλμάτων στη νήσο του Πάσχα...

Είπα νήσος του Πάσχα και θυμήθηκα τα νιάτα μου και τον Έριχ φον Νταίνικεν 8)!!

Μήπως μόλις σφίξουν λίγο οι ζέστες να πιάναμε και το ενδεχόμενο οι Έλληνες που κρύβονται πίσω απο κάθε ανακάλυψη/δημιουργία τελικά να ήσαν οι εξωγήινοι που όλοι ψάχνουν και κανένας δε τους βρίσκει; :o

Λες;

The music you listen to, becomes the soundtrack of your life

Τότε να καταργήσουμε και τον Αριστοφάνη και τον Τσιφόρο και όλους όσους έχουμε.

καπηλεύεσαι και υποβιβάζεις Αριστοφάνη και Τσιφόρο, αν τους χρησιμοποιείς ως πρόσχημα για να βρίζεις

καλύτερα να πεις "ήμουν εκνευρισμένος και έβρισα", παρά να επικαλεστείς τον Αριστοφάνη

Ως εκούσιος «ηθικός αυτουργός» αυτής εκτροχιασμένης ανάρτησης (για της οποίας τον εκτροχιασμό δεν ευθύνομαι) θεωρώ (σημειολογικά πάντοτε) υποχρέωσή μου να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, κάποιες παρανοήσεις, κάποιες ενδεχομένως λανθασμένες εντυπώσεις που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί γύρω από τις απόψεις μου. Θα παρακαλέσω θερμά να διαβαστεί προσεκτικά πριν κάποιος αποφασίσει ως είθισται να απομονώσει φράσεις και εκφράσεις όχι μόνο δικές μου αλλά και πολλών άλλων πολύ παλαιότερων ή και νεότερων από μένα συνφορουμιτών και να τις ερμηνεύσει όπως τον βολεύει. Δυστυχώς αυτού το είδους η επικοινωνία έχει αυτό το κουσούρι.

1. Υπάρχουν αρχαιολάγνοι και στείροι πατριδοκάπηλοι που αποδίνουν στο Ελληνικό γένος και φυλή όλα τα μεγαλουργήματα του κόσμου. Φτάνουν μάλιστα σε σημείο να μιλούν και για εξωγήινη καταγωγή των Ελλήνων, για ειδικό χαρισματικό DNA, κλπ. Είναι γεγονός, πως το έδαφος για τέτοιου είδους φασιστικές θεωρίες είναι περισσότερο πρόσφορο από ποτέ λόγω της πνευματικής σήψης, της πνευματικής παρακμής. Ο απαίδευτος κόσμος, από κάπου θέλει να πιαστεί, από κάπου να κρατηθεί. Άρα λοιπόν, θα συμφωνήσω πως στις μέρες μας η αρχαιολαγνεία και η πατριδοκαπηλία, η Ελληνοκοπεία αν θέλετε (εκ του Ελληνόκοπος) πουλάει πολύ ειδικά με τους ελληνόκοπους ελλαδεμπόρους της τηλεόρασης.

2. Υπάρχουν όμως και οι αρχαιοφοβικοί, οι άνθρωποι που λόγω της υπάρχουσας παρακμής ντρέπονται να πουν ότι είναι Έλληνες με μια καλλιεργημένη ηττοπάθεια και απέχθεια για οτιδήποτε Ελληνικό. Αυτό κυρίως οφείλεται στην άγνοια για τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό με όλα του τα καλά και όλα του τα κακά. Μελανές όπως και ένδοξες σελίδες ιστορίας έχουν καταγραφεί και στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό όπως και στον πολιτισμό κάθε λαού. Δεν έχει καθόλου σημασία για μένα έχει η γονιδιακή προέλευση των ανθρώπων. Αυτό που μετράει είναι το ήθος και το έθος του κάθε ανθρώπου. Ο Αίσωπος, ο μεγάλος μας παραμυθάς, ήταν Φρυγός. Το ίδιο και ο ποιητής Αλκμάν. Ο Γεννάδιος Σχολάριος, ο πρώτος πατριάρχης της Κων/πολης γεννήθηκε από Έλληνες γονείς, μιλούσε άπταιστα Ελληνικά αλλά σιχαινόταν οτιδήποτε Ελληνικό. Υπήρξε περίοδος στην ιστορία της χώρας (Βυζάντιο) που το επίθετο «ΕΛΛΗΝ» αποτελούσε ντροπή για όποιον το έφερε. Και για να μην θεωρηθεί ότι αυθαιρετώ παραθέτω απόσπασμα από έργο του Μάριου Πλωρίτη (γνωστού σε όλους μας φαντάζομαι):  

«Οι τρεις Ιεράρχες, μας λένε, διέσωσαν τα ελληνικά γράμματα! Από ποιους τα διέσωσαν και πώς; Αφού η ελληνική γλώσσα ήταν τότε η επίσημη γλώσσα του γνωστού κόσμου!

Πως όμως υπερασπίστηκαν τον ελληνισμό όταν ο Μέγας Βασίλειος γράφει στο έργο του «εις τον Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον»:

«Μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν».

Και ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γράφει στην ομιλία του εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστήν:

«Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας (των Ελλήνων φιλοσόφων!), όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλίκιαν... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους... Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους».

Τόση ήταν η αγάπη τους προς τους Έλληνες και την Ελλάδα που ο Χρυσόστομος συμβουλεύει τους χριστιανούς στον λόγο του «Περί Κενοδοξίας και πώς δει τους Γονείς Ανατρέφειν τα Τέκνα»:

«Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των ελλήνων προγόνων του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά να δίνει τα ονόματα των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης».

Ιδού και η απάντηση σε όσους απορούν γιατί δεν μπορούν να δώσουν όνομα στα παιδιά τους που δεν περιλαμβάνεται στας εκκλησιαστικάς δέλτους!

Είναι όμως και ο Γρηγόριος Νανζιαζηνός:

«Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου Ελληνικά χείλη, να μην αγγίξουν τα χέρια μου Ελληνικά χέρια και ούτε Ελληνικά τραγούδια να ΜΟΛΥΝΟΥΝ τα αυτιά και την γλώσσα μου.»

Αν κάποιος επιθυμεί να επιστρέψει στην εποχή όπου οτιδήποτε Ελληνικό ήταν a priori καταδικαστέο, βδελυρό, πρόστυχο και βρώμικο δικαίωμά του φίλε Trolley ας το κάνει.

Συνεπώς, ο Audiokostas με βρίσκει απολύτως σύμφωνο  γιατί αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε από τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο, αυτό είναι η αίσθηση του μέτρου (που εξάλλου είναι καθοριστική και στη μουσική).

3. Εξαιρετικά σημαντική και η παρένθεση του Superfunk σχετικά με τη διαφορά του «εθνιστή» από τον «εθνικιστή» που παρεμπιπτόντως υπάρχει και σε βιβλίο (Βλάσης Ρασσιάς: «Έθνος-Εθνισμός, Εθνοκράτος-Εθνικισμός». Εκδ. «Ανοιχτή Πόλη, 2006»)

Εθνιστής είναι ο κάτοικος κάθε χώρας που αγαπάει σέβεται και τιμά την ιστορία του, την πατρίδα του και τους προγόνους του. Σέβεται όμως και την ιστορία του κάθε λαού, της κάθε φυλής και της κάθε κουλτούρας. Δέχεται κάθε άνθρωπο ως ισότιμό του και επιδιώκει να συνυπάρξει αρμονικά μαζί του. Αντίθετα, ο εθνικιστής είναι άνθρωπος που θεωρεί τη ράτσα του ανώτερη από όλες και επιδιώκει να υποτάξει και να ευτελίσει όλες τις υπόλοιπες καταφεύγοντας σε ιστορικές διαστρεβλώσεις και παραποιήσεις.

4. Δεκτές και όλες οι θρησκείες. Δεκτή και η αθεϊα. Όταν όμως το ιερατείο μετατρέπεται σε εξουσία τότε πλέον δεν μιλάμε για θρησκεία αλλά για θεοκρατία, για φοβικό και λοβοτομημένο ποίμνιο. Η χρήση της λέξης «ποιμένας» που υιοθετούν οι ιεράρχες όπως και η λέξη «ποίμνιο», είναι κατ’ εμέ εξαιρετικά προσβλητικές γιατί προσωπικά δεν έχω γνωρίσει τσομπάνο που να εκτρέφει ποίμνιο για το καλό του ποιμνίου. Μάλλον για το δικό του καλό το εκτρέφει.

Συμπέρασμα: Μέτρο σε όλα. Σεβασμός απέναντι σε όλους και σε όλα, κριτική σκέψη, μελέτη της ιστορίας από πληθώρα πηγών και διάθεση στο να ακουστεί και η άλλη άποψη. Ο Αριστοτέλης όταν τελείωνε τη διδασκαλία του, έλεγε στους μαθητές του «και άλλως έχει», δηλαδή ίσως να είναι και αλλιώς τα πράγματα. Το γόνιμο σπέρμα της γόνιμης αμφισβήτησης (όχι της στείρας για να πουλήσουμε μούρη).

Επί προσωπικού:

1. Είναι αδύνατον φίλε Harilatron να κολυμπήσουμε χωρίς «μπρατσάκια». Τίποτα δεν γεννιέται από το μηδέν. Πατάμε πάνω σε αυτά που κληρονομήσαμε επιχειρώντας να τα βελτιώσουμε και να τα προσαρμόσουμε στην κοινωνική εξέλιξη άσχετα αν πολλές φορές τα καταστρέφουμε όλα. Το ίδιο θα κάνουν και οι επόμενες γενιές με τις παρακαταθήκες που εμείς θα τους αφήσουμε. Γι’ αυτό και πρέπει να προσέχουμε τι αφήνουμε πίσω μας.

2. Trolley: Δεν αντιλαμβάνομαι και συμπάθα με γι’ αυτό, την αίσθηση του χιούμορ σου. Δηλαδή, την «πλακίτσα» που λες ότι έκανες μαζί μου. Δεκτή η συγνώμη σου, βέβαια.

Επειδή αυτό είναι το τελευταίο μου post που συνοδεύεται και από την οριστική μου αποχώρηση από τη σελίδα, οφείλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω τους καλούς φίλους που γνώρισα εδώ με τους οποίους θα επικοινωνώ σε προσωπικό επίπεδο και ίσως με πιο ανθρώπινο τρόπο. Ο λόγος που το κάνω, είναι η «ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» των moderators. Υπάρχει ακόμη σε αυτό το post η προσπάθεια χλευασμού της προσωπικότητάς μου με μία εικόνα και παραποίηση στοίχων του Άγγλου ποιητή Shelley που αναφέρεται σε μένα και τον φίλο gdevelek. Και αυτά δεν είναι «αστεία πράγματα» φίλε yameth.

I was baptized in Muddy Waters

Όμως βλέπω ένα παράδοξο. Αν σημείο αναφοράς είναι οι τουρκαλβανοί και οι βούλγαροι από τους οποίους προερχόμαστε, τότε η γκρίνια θα πρέπει να μετριαστεί γιατί δεν τα πάμε χειρότερα από αυτούς σε τομείς όπως η οικονομία, η τεχνολογία, η ανάπτυξη κλπ. Αν σημείο αναφοράς είναι οι αρχαίοι Έλληνες, τότε κάποια γκρίνια ίσως να είναι δικαιολογημένη.

Δυστυχως το παραδοξο αυτο δεν ισχυει μια και οι Αλβανοι και οι Βουλγαροι μεχρι τα μεσα της δεκαετιας του 1980 ηταν σκλαβωμενοι και ακομα προσπαθουν να συνελθουν απο αυτο που τους βρηκε (παρολα αυτα ΚΑΜΜΙΑ απο τις δυο αυτες χωρες δεν τελει...υπο την ....αιγιδα τιυ ΔΝΤ...) ενω οι Τουρκοι παρολο που περασαν και αυτοι απο το ΔΝΤ εχουν και βιομηχανια και γεωργια και πραγματικη Οικονομια (ειναι βλεπεις τεραστιο κρατος με αστειρευτο φυσικο πλουτο),σιγουρα η ολοκληρωτικη διακυβερνηση της χωρας απο το στρατο και το τεραστιο προβλημα των φανατικων μουσουλμανων ειναι ενα εκρηκτικο κοκτεϊλ ,παντως τα οικονομικα τους μεγεθη πανε καλα.....

Παντως ετσι κι αλλοιως και εγω μιλησα για ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ "προβλημα" (και τους λογους για τους οποιους υπαρχει) το οποιο φυσικα αντικατοπτριζεται και στην Ελλαδα,απο την αλλη δεν βλεπω το λογο επικροτησης της φιλοσοφιας "δε βαριεσαι αφου ο γειτονας παει χαλια,ας παμε και εμεις...",μη ξεχνας αλλωστε οτι ειχαμε ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ συγκριτικο πελονεκτημα σε σχεση με τους γειτονες μας (την ΕΕ και τον πακτωλο χρηματων που φαγαμε στα μπουζουκια και τις Ουκρανες) το οποιο απλα πεταξαμε στον καλαθο των αχρηστων.

Επισης το γεγονος οτι "προερχεσαι" απο καποια φυλη/ριζα δεν σημαινει οτι παραμενεις "πιστος" κατα 100% σε αυτη,αλλοιως ολοι οι Αμερικανοι θα ηταν...Ευρωπαιοι...,η κοινωνια και ο περιγυρος "καθοριζουν" τον ανθρωπο,οχι ο ανθρωπος τον περιγυρο του....και οι Αγγλοι απο μια επιμιξια Σαξωνων,Κελτων,Σκανδιναβων,Νορμανδων και Ρωμαιων προερχονται...παραμενουν ομως...Αγγλοι.... ;D (αν και η γλωσσα τους ειναι...γαλλικη κατα 50%...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

την ΕΕ και τον πακτωλο χρηματων που φαγαμε στα μπουζουκια και τις Ουκρανες...

Aπό ότι βγαίνει (σιγά-σιγά) στην επικαιρότητα, δεν τα φάγαμε όλα μόνοι μας...βοήθησαν και οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι και οι Εγγλέζοι (πήραν και αυτοί το κατιτίς τους από τον κουβά...)...τελικά τα μπουζούκια έχουν πέραση παντού...σε λίγο θα έρθει και ο Ροναλντίνιο στην Ελλάδα γι αυτά!!!

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Είναι πραγματικά λυπηρό το θέμα και προτείνω στους moderators να το σβήσουν διότι άκρη δεν πρόκειται να βγει,ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε αυτό το thread...

Πάντως είναι να τραβάς τα μαλλιά σου,γιατι αυτό το "σπίτι" που λέγεται Ελλάδα θα μπορούσε και νοικοκυρεμένο να είναι και αυτά τα ανθρωπάκια που μας κυβερνάνε να κλέβουν για πάρτη τους...Η λέξη "κλειδί¨ είναι η ΑΠΛΗΣΤΙΑ,ένα από τα πιο θανάσιμα αμαρτήματα...

"And remember Carol, the last card is the Alien card. We are going to have to build space-based weapons against aliens and all of it is a lie"

Aπό ότι βγαίνει (σιγά-σιγά) στην επικαιρότητα, δεν τα φάγαμε όλα μόνοι μας...βοήθησαν και οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι και οι Εγγλέζοι (πήραν και αυτοί το κατιτίς τους από τον κουβά...)...τελικά τα μπουζούκια έχουν πέραση παντού...σε λίγο θα έρθει και ο Ροναλντίνιο στην Ελλάδα γι αυτά!!!

Αν βοηθησαν λεει....ομως ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ..... ;) (οχι πως δεν "τρωνε" και εξω....στην Ελλαδα ομως ισχυει το "ειπαμε ρε Σουλα,αλλα οχι και ετσι..." του μεγαλου Τζιμακου.... ;D)

Αν βοηθησαν λεει....ομως ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ..... ;) (οχι πως δεν "τρωνε" και εξω....στην Ελλαδα ομως ισχυει το "ειπαμε ρε Σουλα,αλλα οχι και ετσι..." του μεγαλου Τζιμακου.... ;D)

Και στην Αμερική....είδες βέβαια το πρόστιμο που έφαγε η Siemens...τύφλα να έχει η Σούλα...και εκεί βρήκανε και τα εκάνανε... ;)

Γιατί έχω την εντύπωση, ότι ΠΑΝΤΟΥ βρίσκουν και τα κάνουν?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Μωρε παντου βρισκουν και τα κανουν,ελα ομως που το ΔΝΤ δεν παει σε ΟΛΟΥΣ αυτους που τους τα κανουν... ;D...μονο σε εμας ηρθε... ;D

Αλλο η λαμογια και η απατη να ειναι το 20% μιας οικονομιας και αλλο το 99%.... ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου