Προς το περιεχόμενο

Greek Debt Song! Oικονομικό-ιστορική ανάλυση σε country & western style

Προτεινόμενες αναρτήσεις

...ο μεσος Γερμανος ο οποιος νοιωθει οτι πρεπει να απολογειται επειδη ειναι Γερμανος...

Οι σημερινοί Γερμανοί είναι χαρακτηριστική περίπτωση προβληματισμού για την σχέση που θα πρέπει ένας λαός να διατηρεί με την ιστορία του. Μόλις 60 χρόνια πριν γράφτηκαν κατάμαυρες σελίδες στην ιστορία της Γερμανίας, πολύ πρόσφατα δηλαδή, σαν να λέμε οι παππούδες των σημερινών. Είναι δίκαιο ο σημερινός πιτσιρικάς Γερμανός να κουβαλάει την ευθύνη για τα σφάλματα του παππού του; Να χαρακτηρίζεται και να προσδιορίζεται από αυτά;Πιστεύω πως όχι.

Αντίστοιχα κι' ο νεοέλληνας θεωρώ πως πρέπει να αναθεωρήσει τη σχέση με την ιστορία του. Να απαγκιστρωθεί από το μεγαλείο μιας (σχετικά μικρής) περιόδου στο πολύ μακρινό παρελθόν (αυτοί δεν ήταν καν παππούδες μας) και να εστιάσει στο τι κάνει σήμερα. Δεν λέω ούτε να διαγράψουμε την ιστορία, ούτε να την μικρύνουμε, ούτε να την αγνοήσουμε. Δεν είναι όμως δυνατόν να την αφήνουμε να μας προσδιορίζει, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να είναι μεγαλειώδης σε κάποιο μακρινό σημείο του χρόνου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 223
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Οι προγονολάτρες και αρχαιολάτρες είναι απλώς τα "φρούτα" της τρέχουσας δεκαετίας (άντε... της προηγούμενης).

Εδω κανεις λαθος,τα παραπανω ειναι ο ΘΕΜΕΛΙΟΣ λιθος του νεο-ελληνικου "κρατους" μια και δεν υπηρχε  ΚΑΜΜΙΑ απολυτως κοινη ταυτοτητα  μεταξυ του συνοθυλευματος των υπηκοοων του και επρεπε επειγοντως να βρεθει....λιγο οι Αρχαιοι,λιγο το παππαδαριο...τη φτιαξανε την "μεγαλη Ελλαδα" (τρομαρα μας....)

Το ιδιο αλλωστε κανανε και οι γειτονες μας (και προς την ανατολη και προς τον Βορρα),ολη η..."γειτονια" μας αποτελειται απο...απογονους...ΗΜΙΘΕΩΝ.... ;D (τρομαρα μας....ΔΙΣ) για αυτο και αλλωστε η γειτονια μας ηταν (και ειναι ακομα σε καποιο βαθμο) πυριτιδαποθήκη .....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Εδω κανεις λαθος,τα παραπανω ειναι ο ΘΕΜΕΛΙΟΣ λιθος του νεο-ελληνικου "κρατους" μια και δεν υπηρχε  ΚΑΜΜΙΑ απολυτως κοινη ταυτοτητα  μεταξυ του συνοθυλευματος των υπηκοοων του και επρεπε επειγοντως να βρεθει....λιγο οι Αρχαιοι,λιγο το παππαδαριο...τη φτιαξανε την "μεγαλη Ελλαδα" (τρομαρα μας....)

Το ιδιο αλλωστε κανανε και οι γειτονες μας (και προς την ανατολη και προς τον Βορρα),ολη η..."γειτονια" μας αποτελειται απο...απογονους...ΗΜΙΘΕΩΝ.... ;D (τρομαρα μας....ΔΙΣ)

Για να το λες εσύ...κάτι θα ξέρεις... Αλλά ως παιδί δε θυμάμαι μουρλαμένους με τον Απόλλωνα και τέτοιες ιστορίες. Ίσως ήμουν αυτιστικός.

Για τους γείτονες... μάλλον πρέπει κατεπειγόντως να αρχίσουν να δείχνουν το No Country For Old Men στα νηπιαγωγεία, μπας και συνέρθουν...

Mea Culpa

Ξερω πολλους Ισπανους,ΚΑΝΕΙΣ δεν μου  εχει πρηξει τα παπαρια με τη "Χρυση Εποχη" και τον  Velázquez, Murillo, El Greco (και κανεις δεν μου ειπε ποτε ουτε μια λεξη για το ...Hamon  που,παραδεξου το,μαμαει και δερνει.... ;D)

Εχουν κάνει όμως επίσημα ban το τραγούδι του Neil Young "Cortez the killer" γιατί τους έθιξε τον εθνικό ήρωα ;)

Και το τραγούδι εδω που τα λέμε μαμάει και δέρνει ;D

Thank God for the rain....

Για να το λες εσύ...κάτι θα ξέρεις... Αλλά ως παιδί δε θυμάμαι μουρλαμένους με τον Απόλλωνα και τέτοιες ιστορίες. Ίσως ήμουν αυτιστικός.

ασε τα ψοφια ρε... ;D σε θυμαμαι και σενα διπλα μου  επι Χουντας..... με μπλε σορτσακι,ασπρη φανελιτσα και σπορτεξ.... να κανεις γυμναστικες επιδειξεις στο Καλλιμαρμαρο με..Αρχαιους Ελληνες να σε τριγυριζουν κανοντας το γυρο του θριαμβου μεσα σε αμαξια που τα εσερναν λευκα αλογα στο Καλλιμαρμαρο (ακομα δεν εχει σβυσει το τραυμα απο την παιδικη ψυχη μου... ;D)

ασε τα ψοφια ρε... ;D σε θυμαμαι και σενα διπλα μου  επι Χουντας..... με μπλε σορτσακι,ασπρη φανελιτσα και σπορτεξ.... να κανεις γυμναστικες επιδειξεις στο Καλλιμαρμαρο με..Αρχαιους Ελληνες να σε τριγυριζουν κανοντας το γυρο του θριαμβου μεσα σε αμαξια που τα εσερναν λευκα αλογα στο Καλλιμαρμαρο (ακομα δεν εχει σβυσει το τραυμα απο την παιδικη ψυχη μου... ;D)

Δεν ήμουν εγώ, αλλά ο δίδυμος αδερφός μου Έφραιμ.

Mea Culpa

Ξερω πολλους Γαλλους,ΚΑΝΕΙΣ δεν μου  εχει πρηξει τα παπαρια με τον Διαφωτισμο και τον Ρεμπω....(ουτε καν με τα κρουασαν που,παραδεξου το,μαμανε και δερνουν.... ;D)

Ξερω πολλους Ισπανους,ΚΑΝΕΙΣ δεν μου  εχει πρηξει τα παπαρια με τη "Χρυση Εποχη" και τον  Velázquez, Murillo, El Greco (και κανεις δεν μου ειπε ποτε ουτε μια λεξη για το ...Hamon  που,παραδεξου το,μαμαει και δερνει.... ;D)

Ξερω πολλους Βελγους.ΚΑΝΕΙΣ δεν μου  εχει πρηξει τα παπαρια με τη Βελγικη αυτοκρατορια (ουτε καν με τις σοκολατες τους που,παραδεξου το,μαμανε και δερνουν.... ;D)

Ξερω πολλους Ιταλους,ΚΑΝΕΙΣ δεν μου εχει πρηξει τα παπαρια με την Αρχαια Ρωμη & τον Nτα Βιντσι (ουτε καν με το φαγητο τους που ..παραδεξου το μαμαει και δερνει.... ;D)

Ξερω ΠΑΡΑ πολλους Γερμανους,κανεις δεν μου τα εχει πρηξει με τον ,Γκαιτε τονΜπετοβεν,τον Μαρξ,το Μπαουχαους και τον .....ΦΟΛΚΣΒΑΓΚΕΝ... ;D (ουτε καν με τις μπυρες τους,που..παραδεξου το μαμανε και δερνουν... ;D)

Ξερω ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολλους Ελληνες και...μου τα ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ..κανονικα και με το νομο... ;Dγια αυτο και την κανω με ελαφρα πηδηματακια... ;D

Προφανώς δεν έχεις ζήσει αρκετά σε αυτούς.

Ναι μπορεί να μην είναι στο ίδιο χάλι (αν και η άνοδος του φασισμού σε αυτές τις χώρες μπορεί και να με διαψεύδει) αλλά σίγουρα είναι. Για αυτό και δεν μιλάει άλλη γλώσσα ο Ισπανός καθότι "η μισή υφήλιος μιλάει Ισπανικά". Και άλλα όμορφα που έζησα στην Ισπανία και στη Γαλλία ΚΑΙ στη Γερμανία.

Όντως το Jamon (μιλάμε για το Iberico γιατί το Serrano είναι απλώς καλούτσικο) και τα κρουασάν (σε ορισμένα μέρη) και οι σοκολάτες (καλυτερες είναι οι μπύρες τους) και οι μπύρες (είμαι φίλος των Ale δυστυχώς) αλλά δεν έχει να κάνει. Και το δικό μας το τσίπουρο μαμάει. Και;

Πρέπει να είναι πολύ ελαφρά τα πηδηματάκια σου. Γιατί την κάνεις εδώ και πολύ καιρό.

Αφού μπινελικώσεις για χιλιοστή φορά εξ' ολοκλήρου αυτή τη χώρα και τους ιθαγενείς.

Τι σημαίνει αυτό; Είναι ένας άλλος τρόπος για να πεις ότι είμαι αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για 'μένα; Αν ναι, δεν δέχομαι ότι είναι έτσι τα πράγματα και υπάρχει ένας βασικός λόγος: ότι οι άλλοι αλλάζουν γνώμη διαρκώς.

Ενώ εσύ είσαι αδιάλλακτος.

Και πάλι σου λέω τι πιστεύεις εσύ για σένα είναι δικαίωμά σου. Τι πιστεύουν όλοι οι υπόλοιποι είναι και δικαίωμά τους αλλά και αποτέλεσμα των πράξεών σου / λόγων σου.

Τι νοείτο ως "έλληνας" τη δεκαετία του '50 και πόσο διαφοροποιήθηκε αυτό τις δεκαετίες που ακολούθησαν; Οι προγονολάτρες και αρχαιολάτρες είναι απλώς τα "φρούτα" της τρέχουσας δεκαετίας (άντε... της προηγούμενης).

Και πάλι λέω ότι δεν ανήκω σε συτούς. Δεν είναι όμως απαραίτητο να είσαι αρχαιολάτρης για να αναγνωρίσεις την παρουσία και την επιρροή του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού στο Δυτικό (άσε στο Ιστορικό αλλά και στο) σύγχρονο Δυτικό γίγνεσθαι.

Να σας το πω πιο... "καλλιτεχνικά". Έχετε δει την ταινία "No Country For Old Men"; Ο κεντρικός ήρωας (δολοφόνος) έρχεται αντιμέτωπος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με έναν που τον κυνηγάει. Του λέει λοιπόν του κυνηγού του "Αν οι κανόνες ζωής που ακολούθησες μέχρι σήμερα σε φέρανε σε αυτό το δωμάτιο, τότε τι αξία είχαν;". Αυτή είναι η επιτομή ΟΛΩΝ των ζητημάτων κύριοι.

Εξαρτάται τι προσωπικό βάρος δίνεις στην ύπαρξή σου στο δεδομένο δωμάτιο στη δεδομένη στιγμή.

Πάλι καλά που οι διάφοροι αγωνιστές (υπήρξαν και τέτοιοι μην μου πεις όχι) δεν πτοήθηκαν με κάτι τέτοιες Αμερικανοσοφιστείες.

Γνωρίζω ότι η "ελληνική παιδεία", ο "ελληνοχριστιανικός πολιτισμός", η "βουκολική παράδοση", το "δωδεκάθεο" κλπ κλπ είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ διότι ακριβώς με/μας φέρανε σε αυτό το δωμάτιο. Και στον gdevelek που... ανησυχεί ότι μπορεί να χαθεί η ελληνική παιδεία στα επόμενα 20-30 χρόνια, απαντώ ότι καλύτερα θα ήταν να χαθεί σε 20-30 λεπτά.

Το πρώτο δεν έχει σχέση με τα άλλα τρία.

Ασε που το συμπέρασμά σου είναι αυθαίρετο.

Πίστεψέ με όταν σου λέω ότι επίκειται πολύ πιο γρήγορα ο δικός σου χαμός (άρα και τέλος της Ιστορίας) παρά της αρχαιοελληνικής παιδείας.

Αρα μην ασχολείσαι.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Ενώ εσύ είσαι αδιάλλακτος.

Και πάλι σου λέω τι πιστεύεις εσύ για σένα είναι δικαίωμά σου. Τι πιστεύουν όλοι οι υπόλοιποι είναι και δικαίωμά τους αλλά και αποτέλεσμα των πράξεών σου / λόγων σου.

Μα.. ποιο είναι το νόημα αυτών των επισημάνσεων; Προφανώς καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει. Εγώ δεν είμαι αδιάλλακτος, αλλά έχω μία προτίμηση σε ιδέες και απόψεις που έχουν κάποια διάρκεια και όχι σε ιδέες και απόψεις που αλλάζουν κάθε πέντε χρόνια. Εσύ δηλ. κάνεις κάτι διαφορετικό;

Πάλι καλά που οι διάφοροι αγωνιστές (υπήρξαν και τέτοιοι μην μου πεις όχι) δεν πτοήθηκαν με κάτι τέτοιες Αμερικανοσοφιστείες.

Δεν ξέρω τι εννοείς με τη λέξη "αγωνιστές". Μπορεί να εννοείς την Κανέλη. Ή μπορεί να εννοείς τον Γκάλη. Όποιον και να εννοείς, φαντάζομαι ότι θα συμφωνήσεις ότι δεν υπάρχουν μόνο Αμερικανοσοφιστείες που δυνάμει πτοούν κάποιον, αλλά και Ρωσοσοφιστείες, Χριστιανοσοφιστείες, Προσκοποσοφιστείες, Κωστοπουλοσοφιστείες κλπ κλπ. Προς τι η στοχοποίηση των Αμερικανοσοφιστειών; Έχεις κάποια ριζική διαφωνία με την αμερικανική νοοτροπία ζωής; Τι μουσική είπαμε ότι ακούς;

Ασε που το συμπέρασμά σου είναι αυθαίρετο.

Δεν είναι καθόλου αυθαίρετο. Είμαστε ο περίγελος της ανθρωπότητας. Έχουμε ήδη γίνει μάθημα σε πανεπιστήμια (όχι θετικού προσανατολισμού). Κάτι μας έφερε σε αυτό το δωμάτιο. Εκτός αν νομίζεις ότι είσαι απ' έξω - δεν είσαι όμως.

Πίστεψέ με όταν σου λέω ότι επίκειται πολύ πιο γρήγορα ο δικός σου χαμός (άρα και τέλος της Ιστορίας) παρά της αρχαιοελληνικής παιδείας.

Αρα μην ασχολείσαι.

Το ίδιο ισχύει για τον Φασισμό, το Χριστιανισμό, το Βουδισμό, τον Σημιτισμό και το ΠΑΣΟΚ και τον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά θα υπάρχουν μετά το θάνατό μου. Ασχολούμαι διότι η ποσόστωση στην οποία θα απασχολούν τις επόμενες γενεές (και εμένα στα γηρατειά μου) καθορίζεται από το πόσο ασχολούμαι. Εσύ δεν ασχολείσαι;

Mea Culpa

Πρέπει να είναι πολύ ελαφρά τα πηδηματάκια σου. Γιατί την κάνεις εδώ και πολύ καιρό.

Αφού μπινελικώσεις για χιλιοστή φορά εξ' ολοκλήρου αυτή τη χώρα και τους ιθαγενείς.

σε αυτο εχει απολυτο δικιο,οι 6 μηνες που ζω στην Ελλαδα το χρονο,ειναι οντως υπερβολικα πολλοι (δεν αντεχονται με τιποτα σου λεω....),αλλα που θα μου παει,θα απελευθερωθω (ειναι που δεν μου αρεσει η τεμπελια αλλοιως θα δηλωνα ανεργος και θα'μουν...μπεης... ;D)

Μα.. ποιο είναι το νόημα αυτών των επισημάνσεων; Προφανώς καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει. Εγώ δεν είμαι αδιάλλακτος, αλλά έχω μία προτίμηση σε ιδέες και απόψεις που έχουν κάποια διάρκεια και όχι σε ιδέες και απόψεις που αλλάζουν κάθε πέντε χρόνια. Εσύ δηλ. κάνεις κάτι διαφορετικό;

Εσύ είπες "ένας βασικός λόγος: ότι οι άλλοι αλλάζουν γνώμη διαρκώς..."

Δεν ξέρω τι εννοείς με τη λέξη "αγωνιστές". Μπορεί να εννοείς την Κανέλη. Ή μπορεί να εννοείς τον Γκάλη.

Ευτελίζοντας τα λεγόμενά μου, δεν δικαιώνεσαι.

Υπήρξαν και υπάρχουν αγωνιστές. Είτε αριστεροί, είτε στον Β' Παγκόσμιο, είτε συνδικαλιστές, είτε σουφραζέτες, είτε αντεξουσιαστές στις αποικίες είτε είτε ....

Το if it makes you feel good it can't be that bad και what's the point if you suffer είναι σύγχρονες αστικές Αμερικάνικες εύπεπτες φιλοσοφίες που ευχάριστα οικοιοποιούμαστε οι βολεμένοι αστοί (ναι, και εγώ).

Το να αναιρέσω τις συνειδητοποιημένες επιλογές μιας ζωής γιατί με έφεραν και πέρασα από ένα στενό και μου πεσε μια γλάστρα στο κεφάλι και έμεινα τετραπληγικός αρα what's the point, δεν βλέπω τη λογική.

Ακουώ πολλά είδη μουσικής αλλά κατά βάση Αμερικάνικης & Αγγλικής προέλευσης.

And your point is......;

Αν βάζεις τον ΠΑΟΚ και το ΠΑΣΟΚ σαν ομότιμη έννοια με τον αρχαιοελληνικό ή Αιγυπτιακό ή Ρωμαϊκό πολιτισμό, αποδεικνύει ότι έχουμε τελείως διαφορετική βάση συζήτησης, οπότε άστο. Δεν έχει νόημα.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου