Προς το περιεχόμενο

Greek Debt Song! Oικονομικό-ιστορική ανάλυση σε country & western style

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταπίεση; Έξωθεν επιβεβλημένη καταπίεση;

Ρε ώντιο, πάλι χρησιμοποιείς λέξεις θεωρώντας δεδομένη τη σημασία τους (καλά κάνεις δηλ, αλλά μπες και σε ένα κόπο να εξηγήσεις). Κάποιος θεωρεί καταπίεση ότι η μαμά του δεν του έφτιαξε σήμερα κεφτεδάκια. Κάποιος θεωρεί καταπίεση ότι πρέπει να εργάζεται. Κάποιος, το ότι τον άφησε η Καίτη.

Γιατί λες ότι "καταλαβαινόμαστε"; Σιγά μην καταλαβαινόμαστε (εμείς οι δύο και τα υπόλοιπα 10 μύρια). ΑΝ καταλαβαινόμασταν, καλά θα ήτανε. Κάποιος μπορεί να θεωρεί καταπίεση ότι σε έχει προϊστάμενο... άντε να βγάλεις άκρη.

Και το "ναι" γιατί το βάζεις με bold; Με σοκάρει νομίζεις; Σκέφτηκες ποτέ ότι ο κανόνας που ακολούθησες (επί τη ευκαιρία, η ταινία που ανέφερα ΔΕΝ είναι blockbuster) σε έχει φέρει σε αυτό το δωμάτιο; Δηλ. ότι πιστεύεις αυτά που πιστεύεις επειδή είσαι αυτός που είσαι και ΟΧΙ επειδή είναι σωστά;

Τι όφελος είχε;

http://www.youtube.com/watch#!v=B4kO99Sg1fs&feature=related

Βρε συ trolley με σένα μιλάω επι του προκειμένου. Και όσοι συμμετέχουν καταλαβαίνουν τι εννοώ με τη λέξη καταπίεση. Άμα αρχίζουμε κάθε συζήτηση από μηδενική βάση πρέπει να αρχίσουμε ανάλυση σε κάθε έννοια. Και βαριέμαι....

Υ.Γ. με πρόλαβε ο dmilo

Το ναι ήταν εμφατικό και όχι με διάθεση σοκαρίσματος (as if ....)  ;)

H συγκεκριμένη ταινία (αν και Coen, που προσωπικά τους βρίσκω υπερεκτιμημένους) ήταν πολύ καλή και σε μια σειρά από πολλές καλές (σύγχρονου western όπως τις αποκαλώ) ταινίες (οι κηδείες του Melquiades Estrada - απλά κορυφαία-, 3:10 to Yuma,  η δολοφονία του Jesse James........). Είναι και η αδυναμία που έχω στον Penkipah.   ;D

Σαφώς και "πιστεύω αυτά που πιστεύω επειδή είμαι αυτός που είμαι και ΟΧΙ επειδή είναι σωστά". Και αυτό διατείνομαι συνέχεια. Αλλά άμα δεν τα θεωρώ σωστά, τότε πως θα τα υπερασπίσω; Αλλά και για αυτό συζητώ, προκειμένου να τα αναιρέσω εφόσον κατά την άποψή μου αναιρούνται, με επιτυχή, κατ' εμένα, επιχειρήματα.

Δεν μπορώ να δω Youtube.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 223
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Εγώ δεν είμαι αδιάλλακτος, αλλά έχω μία προτίμηση σε ιδέες και απόψεις που έχουν κάποια διάρκεια και όχι σε ιδέες και απόψεις που αλλάζουν κάθε πέντε χρόνια.

Δεν είναι καθόλου αυθαίρετο. Είμαστε ο περίγελος της ανθρωπότητας. Έχουμε ήδη γίνει μάθημα σε πανεπιστήμια (όχι θετικού προσανατολισμού). Κάτι μας έφερε σε αυτό το δωμάτιο. Εκτός αν νομίζεις ότι είσαι απ' έξω - δεν είσαι όμως.

Συγγνώμη, αλλά τι εννοείς; Ποιος "περίγελος"; ποιας ανθρωπότητας; Πόσα χρόνια αντέχει αυτή η άποψη;

Και επί του θέματος, μήπως η γνώση μας για τον αρχαίο πολιτισμό, στηρίζεται στη στρεβλή εκμάθησή του στο πλαίσιο ενός σχολικού μαθήματος;

Πόσοι έχουν ασχοληθεί πραγματικά, διαβάζοντας το πρωτότυπο, σε αξιόπιστες εκδοχές και χωρίς μπουμπουκικές μεταφράσεις και ερμηνείες;

Πόσοι ισχυρίζονται ότι ξέρουν τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό για να τον κρίνουν, είτε εξυμνώντας είτε απαξιώνοντας τον; Πέρα από το ότι δεν είναι ένας και ενιαίος πολιτισμός, ο οποίος εξάλλου διεσώθηκε μερικώς και στρεβλώθηκε πολλαπλώς στο πέρασμα των αιώνων;

Ι CAN ONLY SHOW YOU THE DOOR, NEO

Συγγνώμη, αλλά τι εννοείς; Ποιος "περίγελος"; ποιας ανθρωπότητας; Πόσα χρόνια αντέχει αυτή η άποψη;

προφανως αναφερεται στην προσφατη χρεωκοπία της χωρας και τη διασωση/διακυβερνηση της απο το ΔΝΤ,οντως στην Ευρωπη ολοι γελανε μαζι μας,ή στην καλυτερη περιπτωση μας λυπουνται... :( (μεχρι και ενας Φιλιπινεζος γκαρσονι ,χωρις στον ηλιο μοιρα,μου εξεφρασε τη λυπη του για το καταντημα μας σε ενα προσφατο ταξιδι μου στο Βελγιο.....)

εκτος βεβαια και αν θεωρεις οτι καποιος που ζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ΔΑΝΕΙΚΑ & ελεημοσυνες...και εχει απωλεσει την αυτοδιαθεση του μια και δεν εχει καμμια αλλη επιλογη... δεν ειναι ρεζιλης και ξεφτυλας.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Κοιτα ουσιαστικο ιστορικο βαρος υπαρχει,οπως ακριβως υπαρχει και ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ αλλου στον κοσμο.Η μοναδικοτητα του νεο-ελληνα  ομως ειναι οτι θεωρει οτι ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λαος στον κοσμο που το...εχει (τετοια μονομανια με τον εαυτο...τους..εχουν μονο οι Αμερικανοι και ελαφρως οι Εγγλεζοι,το 1% που θυμαται ακομα την αυτοκρατορια... ;D...)

δυστυχώς οι Έλληνες στο εξωτερικό ξεχωρίζουμε από χιλιόμετρα: παραπονιόμαστε που δεν έχει φραπέ και που ...σταματάνε στο κόκκινο :) Με έχουν ρωτήσει μάλιστα, όχι μπροστά σε κόσμο :) "γιατί ξεκινάτε κάθε φορά με τη φράση εμείς στην Ελλάδα" και πραγματικά ένιωσα αμήχανα :)

Πάντως οι "προγονολάγνοι" που γράφουν για Παρθενώνες-βελανίδια, ελληνοχριστιανική παιδεία κλπ. και οι "κυνικοί" που γράφουν για μπάσταρδους Τουρκαλβανούς, απαξιώνουν καθετί που έχει σχέση με την παιδεία μας κλπ. μάλλον είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και οι δύο κατηγορίες ατόμων είναι εξαιρετικά ανασφαλείς ως προς τις απόψεις τους (δικαίως, αφού αυτές δεν "πατάνε" και πολύ καλά) και αναζητούν απεγνωσμένα ηχηρά τσιτάτα για να ακουστούν πιο δυνατά από τους μετριοπαθείς / μέτριους / αδιάφορους που τους περιστοιχίζουν στο μικρόκοσμό τους.

πάντως έχει, νομίζω, διαφορά να συντηρείς στο μυαλό σου το μύθο που ακούς από μικρό παιδί, με το να δέχεσαι τελικά ότι μπορεί και να μην είναι έτσι τα πράγματα

και για να κάνω δύο τυχαίες παραθέσεις δε θεωρώ καθόλου στο ίδιο νόμισμα τις απόψεις:

Μα αγαπητε Χ., μονο τα λαμογια τη κανουν εδω και χιλιαδες χρονια & μονο οι Νεοελληνες-αρχαιοελληνες-ελληνες κολυμπουσαν παντα χωρις μπρατσακια.

Και για να ακριβολογουμε ρε παιδια, οταν λεμε Ελληνες εννουμε Ελληνες, οταν λεμε Βουλγαρους λεμε τους Βουλγαρους και οχι σαν με προμιξεις κλπ που ναι υπαρχουν(πως υπαρχουν εχω και γω την αποψη μου δε τη παραθετω θα γινει χαμος  8) κε SF-θεωριες ειν ολα), αλλα παντα υπαρχει κατι πιο ισχυρο που σε χαρακτηριζει σε συγκριση με αλλους.

και

Ενταξει αν ΟΝΤΩΣ μελετας την ιστορια δεν θα εισαι και τοσο σιγουρος οτι ΟΝΤΩΣ ηταν οι Αρχαιοι Ελληνες ..προγονια σου... ;D  ,ενταξει κατα 1%-2% ειναι....,το υπολοιπο ειναι ενα αρβανιτοβλαχικοτουρκικοσερβοβαλκανικοφραγκικοεβραϊκο συνοθυλευμα & φυσικο ειναι αλλωστε να ειναι.... ;),καλη ηταν η παραμυθα των ιερων προγονων μας στα πρωτα βηματα του νεοκοπου κρατους μας ,πως αλλοιως θα μπορουσε να ενωθει ενα τετοιο ετεροκλητο συνοθυλευμα κατω απο ενα "εθνος-κρατος",αλλα ενταξει πλεον δεν συντρεχουν λογοι διατηρησης του,δεν κινδυνευουμε απο κανεναν (πλην των εαυτων μας) 

Φυσικα επειδη Ελληνας δεν γεννιεσαι αλλα ΓΙΝΕΣΑΙ (οπως λεει & ενας φιλος μου ;)) σιγουρα θα ωφεληθεις ΠΟΛΥ (και γιατι οχι,ισως γινεις και ΕΛΛΗΝΑΣ) διαβαζοντας αρχαιους συγγραφεις & φιλοσοφους.

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

προφανως αναφερεται στην προσφατη χρεωκοπία της χωρας και τη διασωση/διακυβερνηση της απο το ΔΝΤ,οντως στην Ευρωπη ολοι γελανε μαζι μας,ή στην καλυτερη περιπτωση μας λυπουνται... :( (μεχρι και ενας Φιλιπινεζος γκαρσονι ,χωρις στον ηλιο μοιρα,μου εξεφρασε τη λυπη του για το καταντημα μας σε ενα προσφατο ταξιδι μου στο Βελγιο.....)

εκτος βεβαια και αν θεωρεις οτι καποιος που ζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ΔΑΝΕΙΚΑ & ελεημοσυνες...και εχει απωλεσει την αυτοδιαθεση του μια και δεν εχει καμμια αλλη επιλογη... δεν ειναι ρεζιλης και ξεφτυλας.

Ασφαλώς σε αυτό αναφέρομαι.

Mea Culpa

μεχρι και ενας Φιλιπινεζος γκαρσονι ,χωρις στον ηλιο μοιρα,μου εξεφρασε τη λυπη του για το καταντημα μας σε ενα προσφατο ταξιδι μου στο Βελγιο.....)

Τα ίδια μου είπε ένας φίλος μου Κινέζος στην Shanghai.  ::)

O  πρωην πρωθυπουργός μας μετά τον γενικότερο εξευτελισμό της Ελλάδας, ζήτησε να διδάξει Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Harvard. Δεν ξέρω βέβαια με ποιά ιδιότητα... :D Ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική και τον έκραξαν.

moderated by yameth

Τα ίδια μου είπε ένας φίλος μου Κινέζος στην Shanghai.  ::)

O  πρωην πρωθυπουργός μας μετά τον γενικότερο εξευτελισμό της Ελλάδας, ζήτησε να διδάξει Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Harvard. Δεν ξέρω βέβαια με ποιά ιδιότητα... :D Ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική και τον έκραξαν.

Λάθος τμήμα ζήτησε.

Στο Χημικό θα ήταν περιζήτητος .......

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

O  πρωην πρωθυπουργός μας μετά τον γενικότερο εξευτελισμό της Ελλάδας, ζήτησε να διδάξει Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Harvard. Δεν ξέρω βέβαια με ποιά ιδιότητα... :D Ευτυχώς πρυτάνευσε η λογική και τον έκραξαν.

εδώ η γυναίκα του χειρουργησε άνθρωπο .... στο χάρβαρτ κολλάς?

Διαφωνώ με γενικεύσεις και αφορισμούς, τύπου περίγελος της ανθρωπότητας, στην Ευρώπη όλοι γελάνε μαζί μας, ειδικά όταν στην ίδια πρόταση γράφεται

έχω μία προτίμηση σε ιδέες και απόψεις που έχουν κάποια διάρκεια και όχι σε ιδέες και απόψεις που αλλάζουν κάθε πέντε χρόνια. .

Μην μπερδεύεστε, η κρίση είναι υπαρκτή αλλά και διογκωμένη από τα μέσα, η φούσκα της υπεραξίας του τίποτα σπάει, αλλά σπάει για όλους, σε διαφορετικούς βαθμούς.

Και η "ανθρωπότητα " στην οποία αναφέρεστε, και εσείς ως μέρος της ανθρωπότητας, γελάγατε με την χρεωκοπία της Ουγγαρίας, της Ισλανδίας ή της Αργεντινής;

Ι CAN ONLY SHOW YOU THE DOOR, NEO

Εγω δεν μπορουσα να γελασω γιατι περιμενα τη σειρα μας (ημουν εδω και 10 χρονια σιγουρος οτι θα χρεωκοπουσαμε),αλλα οτι τους λυπηθηκε η ψυχη μου τους λυπηθηκε τους μαυρους....(ειδικα οταν πηγα στην Αργεντινη και ειδα την αθλιοτητα μεσα στην οποια ζουνε)

Βεβαια οσο και να θελουμε να ''εξισωσουμε" τη δικη μας χρεωκοπια με της Αργεντινης...ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση εχει.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου