Προς το περιεχόμενο

Greek Debt Song! Oικονομικό-ιστορική ανάλυση σε country & western style

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Audiokosta, δεν προσπαθώ να ευτελίσω τα λεγόμενά σου. Ποιος σου είπε ότι είμαι υποχρεωμένος εγώ (ή οποιοσδήποτε άλλος) να ξέρουμε τι εννοείς εσύ όταν λες "αγωνιστές"; Αγωνιστές για ποιο πράγμα; Την οριστική ευόδωση αριστερίστικων ιδεών;

Έλεος.

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 223
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Πάλι καλά που οι διάφοροι αγωνιστές (υπήρξαν και τέτοιοι μην μου πεις όχι) δεν πτοήθηκαν με κάτι τέτοιες Πάλι καλά που οι διάφοροι αγωνιστές (υπήρξαν και τέτοιοι μην μου πεις όχι) δεν πτοήθηκαν με κάτι τέτοιες Αμερικανοσοφιστείες.

Εδω θα συμφωνησω (δηλ.για το οτι αξιζει να αγωνιστεις για οτιδηποτε πιστευεις σωστο,μερικες φορες ακομα και αν η αποτυχια ειναι βεβαιη),αλλα θα διαφωνησω για το χαρακτηρισμο "Αμερικανοσοφιστείες",το προνομοιο στην ανηθικοτητα δεν ειναι Αμερικανικο.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Αγωνιστές για ποιο πράγμα; Την οριστική ευόδωση αριστερίστικων ιδεών;

Αν θεωρείς ντε και καλά οιαδήποτε αντίσταση στην καταπίεση (μην αρχίσουμε με τον ορισμό της λέξης, καταλαβαινόμαστε - ελπίζω) ως "ευόδωση αριστερίστικων ιδεών", τότε ναι.

το προνομοιο στην ανηθικοτητα δεν ειναι Αμερικανικο.

Για όνομα ...... Δεν ήθελα να αφήσω να εννοηθεί κάτι τέτοιο.

Απλώς είναι μια φιλοσοφία διάχυτη τα τελευταία χρόνια στα block buster (σινεμά και μουσική).

Και η Μέκκα αυτών .....  ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

"Από το Nashville στον Άδωνι, ή πώς να χάσετε το θέμα σε 11 σελίδες"

Ξαναματαδιάβασα όοολο το θρεντ.

Παρατήρησα (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι η παρέκκλιση από τον τίτλο άρχισε με την απάντηση του trolley στο

Και να φανταστείς οτι η λέξη Humour έχει Ελληνική προέλευση (...)

που, πέραν όλων των άλλων, είναι απόλυτα σωστό.

Για πολλοστή φορά, λοιπόν, παρατηρούμε ότι τα γραφόμενα παρεξηγούνται, σχεδόν ΑΜΕΣΑ...  :-\

Επί του θέματος (του τίτλου): Ο "Παρθενώνας" του Nashville είναι ένα κακό αντίγραφο, όπως ο πύργος του Άιφελ στην Πελοπόννησο (στα Φιλιατρά, αν θυμάμαι καλά). Έγινε καθαρά για λόγους εντυπωσιασμού, είναι γνωστό ότι οι γαιοκτήμονες του αμερικάνικου νότου προσπαθούσαν να αναδείξουν τον πλούτο τους φτάνοντας ως και την υπερβολή. Και μόνο έτσι λοιπόν πρέπει να αντιμετωπιστεί, σαν το καπρίτσιο ενός πλούσιου. Δεν αποτελεί ούτε προσβολή στον αυθεντικό Παρθενώνα και αυτό που αντιπροσωπεύει, ούτε χαρακτηρίζει έναν λαό, πόσω μάλλον τον συγκεκριμένο σατιρικό τραγουδιστή. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι λάτρης της Ελλάδας, είναι προφανές από το στυλ του και τον τρόπο που τραγουδάει ότι σατιρίζει. Επομένως το μόνο που μπορώ να κρίνω εγώ, σαν ακροατής και θεατής, είναι αν η σάτιρά του είναι πετυχημένη. Και, πράγματι, σε αρκετά σημεία είναι. Όντως, όπως έγραψε και συμφορουμίτης, θυμίζει Χάρρυ Κλυνν (μάλιστα, οποιοσδήποτε στιχουργός/συνθέτης/τραγουδιστής σατιρικός στην Ελλάδα θα μπορούσε να είχε γράψει ακριβώς το ίδιο πράγμα).

Αυτά επί του θέματος. Για τα άλλα τώρα...

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στην αρχαία εποχή, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και να αναπτύχθηκε, είναι σημαντικός και αξιόλογος εάν και εφ' όσον βοήθησε την ανθρωπότητα να "πάει ένα βήμα μπροστά" (και, επομένως, επηρρεάζει την σημερινή πραγματικότητα) και δεν είναι απλώς ενασχόληση των αρχαιολόγων (π.χ. Ετρούσκοι). Οι Άραβες με την Άλγεβρα, οι Αιγύπτιοι με τη γραφή, οι Φοίνικες με τα μαθηματικά, οι Κινέζοι με την αστρονομία, οι Έλληνες με την φιλοσοφία... ο κάθε λαός "καταπιάστηκε" με ένα τμήμα της ανθρώπινης γνώσης, το οποίο μοιράστηκε με όλους τους άλλους. Η Μεσόγειος, ως κλειστή θάλασσα, βοήθησε τα μάλα σ' αυτό, γιατί οι μετακινήσεις από τόπο σε τόπο ήταν εύκολες. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, λένε πως ο πολιτισμός "ξεκίνησε" στη Μεσόγειο. Άρα, κανένας λαός δεν μπορεί να διεκδικήσει κατ' αποκλειστικότητα "τα φώτα του πολιτισμού".

Βέβαια, παρατράγουδα υπήρξαν (π.χ. καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας από ζηλωτές, καταστροφή των σχολών των Πυθαγορείων από τους Ρωμαίους, κ.λπ.) αλλά δεν είναι ο κανόνας. Είναι η εξαίρεση.

Το να αναγνωρίζει λοιπόν κάποιος κάτοικος μιας χώρας τη συνεισφορά των προγόνων του στην ιστορία του πλανήτη, είναι κάθε άλλο παρά προγονολατρεία. Και διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθώ: Δεν απορρίπτω την ιστορία των άλλων πολιτισμών. Αντιθέτως, θεωρώ πως ο καθένας είναι ένα κομμάτι του παζλ. Ούτε, από την άλλη πλευρά, βλέποντας τη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα της χώρας μου, απορρίπτω τα πάντα μετά βδελυγμίας και ρίχνω ευθύνες στην στείρα προγονολατρεία εθνικιστών κοκκόρων τύπου Μεταξά, Παπαδόπουλου, Καρατζαφέρη και λοιπών συμπαραμαρτούντων (και, αντίστοιχα, Χίτλερ, Κλεμανσό, Μακάρθι, Στάλιν, Ιντι Αμίν.... βλέπετε, υπάρχουν παντού!).

Προφανώς κάθε ένας από εμάς έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει. Έχει όμως και την υποχρέωση να αναγνωρίσει το λάθος του και την ορθότητα μιας άλλης άποψης, όταν είναι τεκμηριωμένη σωστά. Απορρίπτω αφού πρώτα αναλύσω... (κάτι που μας δίδαξαν ΚΑΙ οι Άραβες, ΚΑΙ οι Σουμέριοι, ΚΑΙ οι Έλληνες ;-) )

Ταπεινά ζητώ συγνώμη για τη μακρυγορία μου.

Δημήτρης

RANDOMIZE USR 0

+10000

εδω ομως εκανες ενα ΣΟΒΑΡΟ λαθος (εκ παραδρομης ειμαι σιγουρος)

Προφανώς κάθε ένας από εμάς έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλει.

Ως ΓΝΗΣΙΟΣ Ελλην νομιζω οτι ηθελες να πεις το σωστο,δηλ.

Προφανώς κάθε ένας από εμάς έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλΩ.
..... ;D

Παντως και λαθος να μην εκανες δεν πειραζει...δημοκρατια εχουμε και μαλιστα την ORIGINAL... :P,αρα ολοι εχετε δικαιωμα να λετε τη γνωμη ΜΟΥ... ;D

Προφανώς κάθε ένας από εμάς έχει δικαίωμα να πιστεύει ό,τι θέλΩ

Για να παραφράσω και τον Βολταίρο, "Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά αν συνεχίσεις θα σε σπάσω στο ξύλο". ;-)

Σύμφωνοι, έτσι είναι η πραγματικότητα.

Ας φανώ όμως λίγο "ρομαντικός" και ας πω ότι προσπαθώ, και θα συνεχίσω να προσπαθώ, να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να βελτιώσω την κατάσταση...  :-\

RANDOMIZE USR 0

Αν θεωρείς ντε και καλά οιαδήποτε αντίσταση στην καταπίεση (μην αρχίσουμε με τον ορισμό της λέξης, καταλαβαινόμαστε - ελπίζω) ως "ευόδωση αριστερίστικων ιδεών", τότε ναι.

Καταπίεση; Έξωθεν επιβεβλημένη καταπίεση;

Ρε ώντιο, πάλι χρησιμοποιείς λέξεις θεωρώντας δεδομένη τη σημασία τους (καλά κάνεις δηλ, αλλά μπες και σε ένα κόπο να εξηγήσεις). Κάποιος θεωρεί καταπίεση ότι η μαμά του δεν του έφτιαξε σήμερα κεφτεδάκια. Κάποιος θεωρεί καταπίεση ότι πρέπει να εργάζεται. Κάποιος, το ότι τον άφησε η Καίτη.

Γιατί λες ότι "καταλαβαινόμαστε"; Σιγά μην καταλαβαινόμαστε (εμείς οι δύο και τα υπόλοιπα 10 μύρια). ΑΝ καταλαβαινόμασταν, καλά θα ήτανε. Κάποιος μπορεί να θεωρεί καταπίεση ότι σε έχει προϊστάμενο... άντε να βγάλεις άκρη.

Και το "ναι" γιατί το βάζεις με bold; Με σοκάρει νομίζεις; Σκέφτηκες ποτέ ότι ο κανόνας που ακολούθησες (επί τη ευκαιρία, η ταινία που ανέφερα ΔΕΝ είναι blockbuster) σε έχει φέρει σε αυτό το δωμάτιο; Δηλ. ότι πιστεύεις αυτά που πιστεύεις επειδή είσαι αυτός που είσαι και ΟΧΙ επειδή είναι σωστά;

Τι όφελος είχε;

http://www.youtube.com/watch#!v=B4kO99Sg1fs&feature=related

Mea Culpa

Ας φανώ όμως λίγο "ρομαντικός" και ας πω ότι προσπαθώ, και θα συνεχίσω να προσπαθώ, να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να βελτιώσω την κατάσταση

Καθολου ρομαντικος δεν εισαι,απολυτα ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ εισαι μια και αλλος τροπος για να σωθει αυτη η χωρα δεν υπαρχει απο αυτον που περιγραφεις δηλ.

να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου να βελτιώσω την κατάσταση

Ρε ώντιο, πάλι χρησιμοποιείς λέξεις θεωρώντας δεδομένη τη σημασία τους (καλά κάνεις δηλ, αλλά μπες και σε ένα κόπο να εξηγήσεις). Κάποιος θεωρεί καταπίεση ότι η μαμά του δεν του έφτιαξε σήμερα κεφτεδάκια. Κάποιος θεωρεί καταπίεση ότι πρέπει να εργάζεται. Κάποιος, το ότι τον άφησε η Καίτη.

Φίλε trolley, συγνώμη αλλά αυτά δεν είναι καταπίεση. Είναι μίρλα, γκρίνια, παράπονο, νταλγκάς, πείσμα, παραχάιδεμα... αλλά καταπίεση δεν είναι.

Η στέρηση των βασικών σου δικαιωμάτων ως άνθρωπος είναι καταπίεση. Για παράδειγμα, καταπίεση νιώθουν (και ζουν) οι Ιρακινοί από τις "ελευθερώτριες δυνάμεις". Οι λαοί της ευρώπης υπό την κατοχή των Γερμανών. Οι τσέχοι και οι ούγγροι από τους ρώσους. Οι ινδοί από τους Άγγλους. Οι ισραηλίτες από τους Αιγυπτίους. Και ούτω καθεξής....

RANDOMIZE USR 0

Πάντως οι "προγονολάγνοι" που γράφουν για Παρθενώνες-βελανίδια, ελληνοχριστιανική παιδεία κλπ. και οι "κυνικοί" που γράφουν για μπάσταρδους Τουρκαλβανούς, απαξιώνουν καθετί που έχει σχέση με την παιδεία μας κλπ. μάλλον είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και οι δύο κατηγορίες ατόμων είναι εξαιρετικά ανασφαλείς ως προς τις απόψεις τους (δικαίως, αφού αυτές δεν "πατάνε" και πολύ καλά) και αναζητούν απεγνωσμένα ηχηρά τσιτάτα για να ακουστούν πιο δυνατά από τους μετριοπαθείς / μέτριους / αδιάφορους που τους περιστοιχίζουν στο μικρόκοσμό τους.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου