Προς το περιεχόμενο

Σεβασμός στην επαγγελματική γνώση (και όχι γνώμη...)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εν τάχει αλλά θα επανέλθω.

Κατ' αρχήν to set the record straight δεν ένοιωσα ότι υπήρξε χλεύη απέναντί μου. Μια ειρωνεία οκ αλλά μέσα στο ευρύτερο φορουμικονεανικό ενθουσιώδες ενίοτε πλαίσιο και μια χαρά είμαστε και προχωράμε.

Περισσότερο με ενόχλησε το "νομικούρες είναι αυτά" καθότι είναι μία συνεχής αντίληψη που αντιμετωπίζω και επαγγελματικά από νέους αλλά και έμπειρους συναδέλφους. Και όλα αυτά λόγω μίας συνεχούς φοβίας καταγραφής δικαιωμάτων και υποχρεώσεων. Όλα στο "έλα μωρέ δεν θα τα χαλάσουμε εκεί". Και δυστυχώς, αρκετές φορές, τα χαλάμε εκεί.

Και δεν είμαι νομικός  ;)

Τώρα για το θέμα σεβασμού και αμφισβήτησης η κουβέντα μπορεί να πάει μακριά και καλό θα ήταν.

Ο σεβασμός κατ΄αρχήν είναι μία υποχρέωσή μας απέναντι σε κάθε συνομιλητή. Σεβασμός δεν σημαίνει σοβαροφάνεια ή παλούκι στον πισινό. Σημαίνει ακούω αυτό που λες . Και πιθανότατα εξασκώ το αναφαίρετο δικαίωμα της αμφισβήτησης. Και έχει δίκιο ο trolley. Δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις σ΄αγαπώ και υποφέρεις. ;D

Αν είμαι, τι είμαι και πόσο καλός είμαι, είναι δύσκολο να αποδειχθεί και παρόλα αυτά, δεν αναιρεί το δικαίωμα του καθενός να με αμφισβητήσει.

Σαφώς θα έχω ευήκοον ού για κάποιον που θεωρώ επαΐοντα πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα, σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι κάποιον που δεν γνωρίζω αλλά ούτε αυτό αναιρεί το δικαίωμά μου της τεκμηριωμένης αμφισβήτησης.

Όπως γράφουν τα μπλουζάκια των παιδιών μου, "Question Authority". Φτάνει να μην το κάνουν σε μένα γιατί θα τα πάρει και θα τα σηκώσει  ;D

Σωστά.Συνεπώς γυρνάμε στην υποκειμενική αξιολόγηση των γραφόμενων κάποιου ασχέτως με το αν είναι επαγγελματίας ή όχι.

Δεν είναι όλα υποκειμενικά παιδιά. Δεν είναι.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 70
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ο σεβασμός κατ΄αρχήν είναι μία υποχρέωσή μας απέναντι σε κάθε συνομιλητή. Σεβασμός δεν σημαίνει σοβαροφάνεια ή παλούκι στον πισινό. Σημαίνει ακούω αυτό που λες . Και πιθανότατα εξασκώ το αναφαίρετο δικαίωμα της αμφισβήτησης.

Α να γεια σου!

Πάραυτα να χαραχθεί σε πέτρινη πλάκα και να μπει στο header του site.

(άσχετο: Το youtube έπεσε -Server Error 502!)

RANDOMIZE USR 0

Αντιλαμβάνομαι μόνο ΕΝΑ είδος δικτυακού σεβασμού: να αποδίδεις στον άλλο την αξία ότι αυτά που γράφει τα γράφει στα σοβαρά και όχι χαριεντιζόμενος. Είναι - κατά τη γνώμη μου - και ο μόνος τρόπος να αποδευχθεί το πάγιο πρόβλημα του ότι "ο γραπτός λόγος παρεξηγείται εύκολα", διότι πως να παρεξηγείται αν ξεκινάμε με την προϋπόθεση ότι όλοι μιλάμε σοβαρά.

Με αυτή την απλή παραδοχή, οι απόψεις - οσοδήποτε ακραίες - βρίσκουν τη θέση τους, οι καυγάδες και οι διαφωνίες έχουν νόημα, οι σύμπνοιες επίσης κλπ.

Mea Culpa

συνήθως ο επαγγελματίας έχει και σοβαρότατα επιχειρήματα για να υποστηρίξει ό,τι γράφει

αν αυτά τα γράψει (έστω και λακωνικά), προσφέρει πολύτιμη υπηρεσία στο φόρουμ

αν δεν έχει επιχειρήματα, κάτι δεν πάει καλά

αν έχει αλλά βαριέται να τα γράψει, έχοντας την αξίωση να γίνει δεκτή η γνώμη του αυτομάτως γιατί "εγώ είμαι επαγγελματίας!", τότε πάλι κάτι δεν πάει καλά

αν τα γράψει και ορισμένοι δεν τα δεχθούν επιμένοντας στη δική τους άποψη, τότε το πρόβλημα το έχουν αυτοί, και αυτό θα καταφανεί στην κουβέντα, και το κάρμα τους διατρέχει κίνδυνο  ;D

και το youtube ανένηψε

Αντιλαμβάνομαι μόνο ΕΝΑ είδος δικτυακού σεβασμού: να αποδίδεις στον άλλο την αξία ότι αυτά που γράφει τα γράφει στα σοβαρά και όχι χαριεντιζόμενος.

Επομένως, φίλε trolley, κατά τα παραπάνω, χιούμορ/πειράγματα/αστεϊσμοί δεν επιδέχονται σεβασμού; (ή κατάλαβα λάθος τα γραφόμενά σου;)

Το τι γράφει κάποιος (και το πώς το γράφει) δίνει στοιχεία αφ' ενός για τον χαρακτήρα του και αφ' ετέρου για τις γνώσεις του. Ο σεβασμός είναι υπεράνω αυτών. Ένα πετυχημένο αστείο/πείραγμα θα γελάσεις, μία σωστή προσφορά γνώσεων θα σου δώσει αυτό που σου έλειπε. Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, η αντιμετώπισή σου (του καθενός μας, εννοώ) απέναντι στα γραφόμενα θα πρέπει να είναι με σεβασμό.

Πάλι κατά την άποψή μου, η αποφυγή παρεξηγήσεων στα γραφόμενα κάποιου προϋποθέτει ορθή και σωστή χρήση του γραπτού λόγου, έτσι ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ως προς το τι εννοείται. Κάτι πολύ δύσκολο να γίνει, σε ένα ιντερνετικό φόρουμ... Για τον λόγο αυτό λοιπόν ξαναμιλώ για σεβασμό απέναντι στα γραφόμενα, ζήτηση περαιτέρω εξηγήσεων όταν και όπου χρειαστεί από τον γράφοντα, αλλά πάντα μέσα στα σωστά πλαίσια της ανθρώπινης επικοινωνίας.

RANDOMIZE USR 0

Επομένως, φίλε trolley, κατά τα παραπάνω, χιούμορ/πειράγματα/αστεϊσμοί δεν επιδέχονται σεβασμού; (ή κατάλαβα λάθος τα γραφόμενά σου;)

Το επιτυχημένο αστείο βγάζει γέλιο επειδή ακριβώς δεν ξέρει κανείς αν μιλάς σοβαρά ή όχι. Προσπαθώ πάντα για αστεία που να παραμένουν αστεία ακριβώς όταν τα παίρνει ο συνομιλητής μου σοβαρά (δηλ. όταν εύσχημα αναρωτιέται αν είμαι με τα καλά μου).

:)

Mea Culpa

(δηλ. όταν εύσχημα αναρωτιέται αν είμαι με τα καλά μου).

Κάτι για το οποίο έχω πάψει να αναρωτιέμαι πλέον.

:)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Το επιτυχημένο αστείο βγάζει γέλιο επειδή ακριβώς δεν ξέρει κανείς αν μιλάς σοβαρά ή όχι.

Συμφωνώ, εγκρίνω και επαυξάνω. Δεν μπορώ όμως να κρίνω εξ' ιδίων. Βλέποντας τα πράγματα σε γενικότερο επίπεδο, το επιτυχημένο αστείο 9 φορές στις 10 είναι πηγή παρεξηγήσεων... δες τυχαία θέματα και θα καταλάβεις ;)

Ξεκινήσαμε βέβαια από αλλού, αν κρίνω από τον τίτλο του θέματος, και είμαστε αλλού (να δούμε πού θα πάει το καγκουρό από εδώ και πέρα...:) )

Το noiz, ως διαδικτυακό φόρουμ, είναι ανοιχτό στους πάντες. Καθένας μπορεί να γίνει μέλος και να παραθέτει τις απόψεις του επί παντός επιστητού, έχοντας βέβαια αποδεχθεί και κινούμενος μέσα στα πλαίσια των όρων και κανόνων χρήσης του. Επομένως, όταν ο καθένας μας: α) γράφει με σοβαρότητα και πλήρη επίγνωση του τι γράφει, β) σέβεται τα γραφόμενα των άλλων, διατηρώντας πάντα το δικαίωμα της αμφισβήτησης, και γ) αναγνωρίζει και ξεχωρίζει την σωστά τεκμηριωμένη "επαγγελματική" θέση επί ενός θέματος από την "ερασιτεχνογκουγκλική", τότε δεν θα υπάρχουν ούτε παρεξηγήσεις, ούτε ασυννενοησίες, ούτε ξερειςποιοςειμαιγωρεϊσμοί... φυσικά μαζί με το χιούμορ (όλων των χρωμάτων), τα πειράγματα και τα περάσματα "ανάλαφρων" σχολιών σε σοβαρά θέματα ;)

(όλα τα παραπάνω εννοείται πως είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. Είστε όλοι ελεύθεροι να κάνετε ό,τι θέλω.)

[edit]

Respect My Authoritah!

RANDOMIZE USR 0

- Άσπρο.

- Όχι, μαύρο.

- Όχι, άσπρο.

- Ρε φίλε, ασ'το, ξέρω καλύτερα.

- Όχι ρε φίλε, εγώ ξέρω καλύτερα.

- Ρε είμαι αναγνωρισμένο δημόσιο προσωπείο στο θέμα.

- Άσε ρε, εγώ είμαι ιντερκούλερ και γκάμπριο τουγκέδερ.

Ντάξει, με λίγη κοινή λογική, υπομονή και καλή θέληση βγαίνει άκρη. Τώρα άμα σε κάποιους αρέσει η διαφωνία (π.χ. όπως αναφέρει ο ίδιος ο trolley) μην θεωρούν οτι και οι υπόλοιποι γουστάρουν. Οι επαγγελματίες οποιουδήποτε χώρου δεν έχουν και πολύ χρόνο στη διάθεσή τους να ποστάρουν γενικά, αν είναι να μπαίνουν και σε διαδικασίες διαφωνίας που ακροβατούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις επειδή σε κάποιους αρέσει και έχουν και μπόλικο ελεύθερο χρόνο τότε πολύ απλά δεν θα ξαναπατήσουν.

Η νορμάλ συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και επιχειρημάτων είναι το ζητούμενο.

Σε κάθε περίπτωση ας κρατάμε υπόψη οτι όλους εδώ μας φέρνει η αγάπη για τη μουσική.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Οι επαγγελματίες οποιουδήποτε χώρου δεν έχουν και πολύ χρόνο στη διάθεσή τους να ποστάρουν γενικά, αν είναι να μπαίνουν και σε διαδικασίες διαφωνίας που ακροβατούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις επειδή σε κάποιους αρέσει και έχουν και μπόλικο ελεύθερο χρόνο. Tότε πολύ απλά δεν θα ξαναπατήσουν.

+1.

RANDOMIZE USR 0

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου