marathon Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Είναι εφικτό? Eχει κανένας πρακτική πείρα στο συγκεκριμένο ζήτημα? O John Mclaughlin.... ;D ;D www.johnmclaughlin.com στο Equipment Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Είναι εφικτό? Eχει κανένας πρακτική πείρα στο συγκεκριμένο ζήτημα? Αν δεν σε νοιάζει ο ήχος της καμπίνας ή δεν χρειάζεσαι μονιτορ τον ενισχυτή, δεν είναι απλώς εφικτό, είναι δεδομένο. Οιαδήποτε πεταλιέρα με DI που σου αρέσει, κάνει. Προσωπικά μου (μπασσιστικά) γούστα είναι αυτή http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/bassdriverdlx.html και αυτή http://cgi.ebay.co.uk/DHA-VT1-EQ-Drive-valve-OD-EQ-DI-h-p-guitar-bass-/310260958078?pt=UK_Guitar_Accessories&hash=item483cfe837e Και με ένα monitor για να ακούω. Συνεχίζω όμως να προτιμώ να ακούω (και να βλέπω) τις μπασοκολώνες. Άλλο το μπάσο όμως Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Η πιο σημαντική ερώτηση νομίζω είναι κατά πόσον προτίθεσαι να κάνεις παραχωρήσεις στην ποιότητα του ήχου, και ποιες. ;) Λάβε υπόψιν σου την "ποιότητα" (yeah... right) των PA στα μαγαζιά που παίζεις επίσης, καθώς και του monitoring. ;) Για να γλυτώσεις το PA, δες κάποιες πεταλιέρες με ενσωματωμένα XLR outs, αλλά πρόσεξε να είναι δοκιμασμένη η στάθμη του σήματος. Διότι έχουν υπάρξει παράπονα για μερικές ότι δεν είναι επαρκώς ισχυρό το σήμα που δίνουν στις XLR. Οι πλέον ικανές "μικρές" αυτή τη στιγμή είναι νομίζω η Tonelab LE, η RP500 και το POD HD300, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές από Roland, Zoom κλπ. Βασικά γίνεται χαμός στην κατηγορία τιμής μέχρι 400€... Επίσης θα ήταν σκόπιμο να γίνει κάποια συζήτηση για διάφορα πολύ καλά αλλά "αδικημένα" εμπορικά παλιότερα μικρά modelers, τα οποία ίσως μπορείς να βρεις στο ebay σε λεφτά χαρτζηλικιού. Αν θέλει κάποιος ας ανοίξει ένα σχετικό θέμα, αλλιώς το ανοίγω εγώ το απόγευμα. Ειδικά σε τέτοιες περιόδους οικονομικής δυσπραγίας δεν είναι άστοχο πιστεύω να συζητάμε για ευκαιρίες τέτοιου τύπου. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/bassdriverdlx.html +1000 για τα Tech21, πιθανώς μία από τις 3 πιο αγαπημένες μου εταιρείες gear. Και όταν μιλάμε για "όχι ενισχυτή" το λέει και το όνομα... στα Γαλλικά (και καλά): Sansamp. 8) ;D ;D ;D Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Εϊχα σκεφτεί και εγώ την ιδέα του laptop όταν είδα την αλλαγή του Mcloughlin, αλλα αυτή την χρονική στιγμή είμαι πιο πρόθυμος να κάνω κάποιες δοκιμές με μερικά κομμάτια εξοπλισμού που διαθέτω ήδη (έχω την πεταλιέρα και μπορώ να βρω DI). Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα δω αν και πως θα προχωρήσω σε αντικαταστάσεις και με ποια κατεύθυνση. Προς το παρόν δεν ειμαι ιδιαίτερα στριφνός στα θέματα της ποιότητας του ήχου, γιατι παίζω λίγο την τυφλόμυγα (δεν είμαι τόσο πολυ της τεχνολογίας), αλλά αν κάτι βολέψει τον χρήστη είναι μοιραίο να γίνει το κύριο εργαλείο του. Πολύ χρήσιμη συμβουλή αυτή με τις στάθμες στις XLR εξόδους. Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nocta Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Εγώ πάντως λίγο πολύ κατέληξα στην πρόταση του TGL και είμαι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος. Δοκίμασα το "φασόλι" pocket pod. Πολύ καλό value for money. Καλός ήχος αλλά για live είναι φόλα. Δεν μπορείς να το χειριστείς... - Πήρα λοιπόν την Line 6 M9 (κυριολεκτικά Χωράει στο τσεπάκι της θήκης της κιθάρας) και από ήχο είναι super. Επιπλέον είναι πανεύκολο στην χρήση του. Δεν χρειάζεται να φας ώρες για να "στήσεις" τον ήχο σου. Απλά πράματα... - Ενισχυτή (μικρό) πήρα το VHT special 6H (Δυστυχώς δεν πρόλαβα να πάρω τον κόμπο γιατί εξαντλήθηκε). Ζυγίζει περίπου 7 κιλά - Πήρα και ένα ασύρματο Line 6 G30 Το μόνο που δεν έχω λύσει είναι το "πεταλιέρα καρφί στην κονσόλα". O TGL πρότεινε radial DI. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι το οποίο να κάνει και simulation καμπίνας/ενισχυτή. Δεν το έχω χρειαστεί ακόμα για αυτό και δεν το έχω ψάξει. Ειλικρινά θα ήθελα να πει κάποιος την εμπειρία του από την χρήση DI κλπ με πεταλιέρα όπως η Line 6 M9. Όσον αφορά το laptop δεν θα ρίσκαρα να το πάρω σε live. Για τα live προτιμώ αντικείμενα αντοχής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Το μόνο που δεν έχω λύσει είναι το "πεταλιέρα καρφί στην κονσόλα". O TGL πρότεινε radial DI. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι το οποίο να κάνει και simulation καμπίνας/ενισχυτή. Υπάρχουν πολλά DI, για κάθε τσέπη. Ακόμα και το φτηνό κόκκινο της Behringer (με εξομοίωση καμπίνας) είναι μια χαρά. Τα Radial είναι κορυφαία, αλλά και πανάκριβα βέβαια. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Όσον αφορά το laptop δεν θα ρίσκαρα να το πάρω σε live. Για τα live προτιμώ αντικείμενα αντοχής. Εάν μπορεί ο John Mclaughlin....μάλλον, μπορούμε και εμείς ;) Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Εάν μπορεί ο John Mclaughlin....μάλλον, μπορούμε και εμείς ;) Αν το θέτεις έτσι, τότε, όχι, δεν μπορόυμε. ;D ;D Να είσαι σίγουρος ότι αν μπορούσα να κάνω ό,τι ο Mc θα την είχα βγάλει φωτογραφίες και θα σας την έδειχνα με κάθε ευκαιρία. 8) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 21 Οκτωβρίου 2010 Αν το θέτεις έτσι, τότε, όχι, δεν μπορόυμε. ;D ;D Να είσαι σίγουρος ότι αν μπορούσα να κάνω ό,τι ο Mc θα την είχα βγάλει φωτογραφίες και θα σας την έδειχνα με κάθε ευκαιρία. 8) Εάν ο σεβάσμιος γέροντας δεν φοβάται ότι θα του μείνει το Gear πάνω στη σκηνή και το εμπιστεύεται (και αν έχουν περάσει gear και setup από τα χέρια-πόδια του αυτά τα 70 χρόνια ::) :-X)...ότι και να λέμε και να βγάζουμε φωτογραφίες, είναι περιτό ;) Προφανώς και δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς...μας λείπουν 70 χρόνια εμπειρίας και μαγκιάς ;D Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση