THEOD Δημοσιευμένο 9 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 9 Ιουλίου 2010 Σε μια συνέντευξη είχαν ρωτήσει το γνωστό σε όλους Jaco Pastorius για πιο λόγο δεν έπαιξε ποτέ κοντραμπάσο . Και η απάντηση του ήταν "Γιατί ποτέ δε θα μπορούσα να παίξω σαν τον Mingus" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
rocka-vic Δημοσιευμένο 10 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουλίου 2010 Τι να πω; Ότι και να πεις είναι λίγο γι΄αυτόν τον άνθρωπο. Τόσο μπροστά... offtopic: Γατί έχω την εντύπωση ότι σε κάποια συνέντευξη είχε πει ότι είχε προσπαθήσει αλλά τελικά το παράτησε; Θυμάμαι χαρακτηριστικά να λέει ότι έπρεπε να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει σε ένταση τον ντράμερ (με το κόντρα), γι αυτό και κατέληξε στο ηλεκτρικό άταστο. Επίσης από τη Wikipedia: Jaco bought an upright bass around 1968-69 as he started to appreciate jazz. The cost of an upright bass was prohibitive, and difficulties in maintenance of the instrument, which Pastorius attributed to the humidity of his Florida home, coupled with his shift in focus to R&B music, led to him becoming disenchanted with it. Following the development of a crack in the body, Jaco finally traded the instrument for a 1960 Fender Jazz Bass υ.γ. Σε πια συνέντευξη το χε πει αυτό για το Mingus; offtopic 2 τώρα ανακάληψα ότι υπάρχει δίσκος που παίζει ο Jaco με τον Mingus. Ο δίσκος είναι βασικά της Joni Mitchell. Και λέγετε Mingus. Και μέσα είναι όλος ο καλός ο κόσμος. Wayne Shorter, Herbie Hancock, Peter Erskine... It dont mean a thing, if it ain't got that swing... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spy Δημοσιευμένο 10 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουλίου 2010 Σε μια συνέντευξη είχαν ρωτήσει το γνωστό σε όλους Jaco Pastorius για πιο λόγο δεν έπαιξε ποτέ κοντραμπάσο. Και η απάντηση του ήταν "Γιατί ποτέ δε θα μπορούσα να παίξω σαν τον Mingus" Να με συγχωρεί ο κύριος Pastorius (εκεί που βρίσκεται), αλλά τέτοιες δηλώσεις τις βρίσκω λίγο δήθεν και εντελώς κενές περιεχομένου. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
IraklisZS Δημοσιευμένο 10 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουλίου 2010 πάντως εμένα αυτό που ακούγεται στο βιντεο δε μου άρεσε :) a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 10 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουλίου 2010 Η δήλωση που αποδίδεται στον Pastorius (ούτε εγώ μπορώ να βρω αν την είπε, απλά έχω υπ' όψιν μου παρόμοιες), πρέπει να αναγνωσθεί μέσα από το πρίσμα της τζαζ κουλτούρας, και όχι της ροκ κουλτούρας. Δηλ. δεν είναι το ισοδύναμο του να πει κάποιος ότι "δεν παίζω Malmsteen επειδή δεν μπόρώ να παίξω σα τον Malmsteen" (κομπλεξιλίκι δηλ.), αλλά είναι αναγνώριση του ότι κάθε μουσικός έχει ένα μοναδικό ύφος που δεν υπάρχει λόγος να προσπαθεί κάποιος άλλος να το μιμηθεί. Είναι, αναγνώριση ποιοτικής διαφοράς, όχι ποσοτικής (άλλωστε ο Pastorius έπαιζε άλλο όργανο και είναι αναγνωρισμένος ως δεξιοτέχνης και δάσκαλος στο όργανό του). Πέραν των παραπάνω, ο Mingus είναι το ΘΕΜΑ του δίσκου της Joni Mitchell, όχι ένας δίσκος στον οποίο παίζει ο Mingus. Ο δε Pastorius δεν προσπαθεί καν και δεν παίζει τίποτε σαν τον Mingus στο συγκεκριμένο δίσκο. Είναι από τη τζαζ περίοδο της Mitchell, η οποία μάλιστα είχε και live σκέλος, αυτό που μπορείτε να δείτε στο DVD "Shadows and Light", ή να ακούσετε μόνο στο ομωνυμο άλμπουμ. Υ.Γ. Α, και κάτι ακόμη: η μουσική του Mingus είναι εξόχως δύσπεπτη για πάρα πολλούς λόγους, και το ίδιο ισχύει και για το άλμπουμ της Μίτσελ. Είμαι πολύ τυχερός για το ότι ήταν το πρώτο τζαζ άλμπουμ που άγόρασα και άκουσα στη ζωή μου, εκ' τοτε όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται "μπεμπέ λιλή". Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spy Δημοσιευμένο 10 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουλίου 2010 Δηλ. δεν είναι το ισοδύναμο του να πει κάποιος ότι "δεν παίζω Malmsteen επειδή δεν μπόρώ να παίξω σα τον Malmsteen" (κομπλεξιλίκι δηλ.), αλλά είναι αναγνώριση του ότι κάθε μουσικός έχει ένα μοναδικό ύφος που δεν υπάρχει λόγος να προσπαθεί κάποιος άλλος να το μιμηθεί. Είναι, αναγνώριση ποιοτικής διαφοράς, όχι ποσοτικής (άλλωστε ο Pastorius έπαιζε άλλο όργανο και είναι αναγνωρισμένος ως δεξιοτέχνης και δάσκαλος στο όργανό του). Δεν την εκλαμβάνω ως κομπλεξιλίκι, αλλά ως ατυχή διατύπωση του θαυμασμού του για τον Mingus (και ως ηλίθια απάντηση στην ερώτηση που του έκαναν). Όλα αυτά πάντα αν όντως η δήλωση είναι δική του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
rocka-vic Δημοσιευμένο 10 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουλίου 2010 Η δήλωση που αποδίδεται στον Pastorius (ούτε εγώ μπορώ να βρω αν την είπε, απλά έχω υπ' όψιν μου παρόμοιες), πρέπει να αναγνωσθεί μέσα από το πρίσμα της τζαζ κουλτούρας, και όχι της ροκ κουλτούρας. +1 Πέραν των παραπάνω, ο Mingus είναι το ΘΕΜΑ του δίσκου της Joni Mitchell, όχι ένας δίσκος στον οποίο παίζει ο Mingus. Σωστά. Εγώ το έθεσα λάθος. Ο δε Pastorius δεν προσπαθεί καν και δεν παίζει τίποτε σαν τον Mingus στο συγκεκριμένο δίσκο. Δεν είπα κάτι τέτοιο. Είπα απλά ότι παιζουν και οι δυο (που προσωπικά τους έχω σε τεράστια εκτίμηση) στον ίδιο δίσκο. Είμαι πολύ τυχερός για το ότι ήταν το πρώτο τζαζ άλμπουμ που άγόρασα και άκουσα στη ζωή μου, εκ' τοτε όλα τα υπόλοιπα μου φαίνονται "μπεμπέ λιλή". Πρώτο (δικό μου) album μαζί με το Word of Mouth του Pastorius: Mingus Ah Um It dont mean a thing, if it ain't got that swing... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Xylifrost Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2011 At the Denver Jazz Film Festival, this was maybe back in 95, they showed a Mingus documentary and his wife sorry, cant remember the name took questions after the film was over, and one question posed to her was regarding the book Beneath the Underdog and how much Charles personality lent towards embellishment of the facts. With a very wry smile, she responded that some of the outlandish tales may have been slightly exaggerated. That, and Im paraphrasing here obviously, the book embodied his personality more as a whole than in the individual details. Really fun book, in any event. Good night and good luck. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2011 At the Denver Jazz Film Festival, this was maybe back in 95, they showed a Mingus documentary and his wife sorry, cant remember the name took questions after the film was over, and one question posed to her was regarding the book Beneath the Underdog and how much Charles personality lent towards embellishment of the facts. With a very wry smile, she responded that some of the outlandish tales may have been slightly exaggerated. That, and Im paraphrasing here obviously, the book embodied his personality more as a whole than in the individual details. Really fun book, in any event. Το βιβλίο "Beneath The Underdog" είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα με το τίτλο "Χειρότερα και από Σκυλιά". Έχω πολλά χρόνια να το δω οπουδήποτε και ένα αντίτυπο που είχα εγώ, το έχω δυστυχώς χάσει... Αν όμως διαβάζετε αγγλικά, σας το προτείνω. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spy Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2011 Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2011 Το βιβλίο "Beneath The Underdog" είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα με το τίτλο "Χειρότερα και από Σκυλιά". Έχω πολλά χρόνια να το δω οπουδήποτε και ένα αντίτυπο που είχα εγώ, το έχω δυστυχώς χάσει... Αν όμως διαβάζετε αγγλικά, σας το προτείνω. Ψάξε λίγο καλύτερα. Το είδα πρόσφατα σε κάποιο βιβλιοπωλείο του κέντρου (δυστυχώς δεν θυμάμαι σε ποιο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση