Προς το περιεχόμενο

Πολυτονικό σύστημα και άλλα ηδύποτα

ex-BitCollector

Προτεινόμενες αναρτήσεις

από αυτούς δεν βάζουν καθόλου τόνους διανθίζοντας την πράξη με δικαιολογίες του στυλ "ή όλα ή τίποτα".

Μα δεν ειναι  "ή όλα ή τίποτα",η ΛΟΓΙΚΗ λεει οτι απλα δεν υπαρχει λογος να βαζεις ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τονο,εκτος απο καποιες περιπτωσεις οπως το διαζευκτικο "ή",μια και ΟΛΟΙ ξερουν που τονιζονται οι λεξεις ,μαλιστα ενα παρομοιο επιχειρημα χρησιμοποιηθηκε για να καταργηθουν οι τονοι,αρα η χρηση μονο της οξειας ανηκει στη σφαιρα του ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ... ;D

Ετσι κι αλλοιως λιαν συντομως και αυτη η μοναχικη οξεια θα καταργηθει ,οπως αλλωστε και το ελληνικο αλφαβητο,αφου πρωτα καταργηθουν τα......μπελαλιδικα "αι","οι" και τα περιεργα γραμματα μας "υ","η","ω" (γιατι και αυτα...αχρηστα ειναι αφου δεν αλλαζει η προφορα ετσι δεν ειναι??? ;D) ,θα με θυμηθεις σου λεω....εδω θα ειμαι & εδω θα εισαι.... ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 108
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μα δεν ειναι  "ή όλα ή τίποτα",η ΛΟΓΙΚΗ λεει οτι απλα δεν υπαρχει λογος να βαζεις ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τονο,εκτος απο καποιες περιπτωσεις οπως το διαζευκτικο "ή",μια και ΟΛΟΙ ξερουν που τονιζονται οι λεξεις ,μαλιστα ενα παρομοιο επιχειρημα χρησιμοποιηθηκε για να καταργηθουν οι τονοι,αρα η χρηση μονο της οξειας ανηκει στη σφαιρα του ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ... ;D

δεν αντέχει σε κριτική αυτό που λές, δεδομένου ότι δεν βάζεις ΚΑΘΟΥΛΟΥ τόνους ΚΑΙ είσαι ΚΑΙ φανατικός του πολυτονικού  

μια τέτοια στάση, ΝΑΙ, ανήκει στη σφαίρα του παρανοϊκού

και όχι, δεν ξέρει κανείς πού τονίζονται όλες οι λέξεις, π.χ. το "αλλά" και το "άλλα"   καθώς και το "που" και το "πού"  ;)

Ετσι κι αλλοιως λιαν συντομως και αυτη η μοναχικη οξεια θα καταργηθει ,οπως αλλωστε και το ελληνικο αλφαβητο,αφου πρωτα καταργηθουν τα......μπελαλιδικα "αι","οι" και τα περιεργα γραμματα μας "υ","η","ω",θα με θυμηθεις σου λεω....εδω θα ειμαι & εδω θα εισαι.... ;)

Και έλεγα πότε θα πας σε αυτό το βαρετότατο επιχείρημα.......... Άργησες  ;D

Μα δεν ειναι  "ή όλα ή τίποτα",η ΛΟΓΙΚΗ λεει οτι απλα δεν υπαρχει λογος να βαζεις ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τονο,εκτος απο καποιες περιπτωσεις οπως το διαζευκτικο "ή",μια και ΟΛΟΙ ξερουν που τονιζονται οι λεξεις ,

Με τη λογική αφού ξέρουμε τι πιστεύεις και πως το υποστηρίζεις γιατί να το συζητάμε, ας πούμε .........  ;) ;D :P

Δεν μεταδίδω άλλος. Τέλος.

Καλημέρα Νίκο.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

και όχι, δεν ξέρει κανείς πού τονίζονται όλες οι λέξεις, π.χ. το "αλλά" και το "άλλα"   καθώς και το "που" και το "πού"

σου ξεφυγε αυτο

εκτος απο καποιες περιπτωσεις οπως το διαζευκτικο "ή"

δεν αντέχει σε κριτική αυτό που λές, δεδομένου ότι δεν βάζεις ΚΑΘΟΥΛΟΥ τόνους ΚΑΙ είσαι ΚΑΙ φανατικός του πολυτονικού  

βαζω τονους οταν γραφω με το χερι μια και δεν μπορω να το κανω σε pc.(αν και τωρα που μου την ειπες λεω να τα σκασω και να αγορασω εναν πολυτονικο μετατροπεα.... ;D)

Και έλεγα πότε θα πας σε αυτό το βαρετότατο επιχείρημα.......... Άργησες

ειπα: "εδω θα ειμαι και εδω θα εισαι",μακαρι να βγω λαθος.

Δεν μεταδίδω άλλος. Τέλος.

Καλημέρα Νίκο.

Το αυτο... ;D

βαζω τονους οταν γραφω με το χερι μια και δεν μπορω να το κανω σε pc.(αν και τωρα που μου την ειπες λεω να τα σκασω και να αγορασω εναν πολυτονικο μετατροπεα.... ;D)

είναι πάντως πολύ εύκολο να βάζεις τόνο...  ;)

ειπα: "εδω θα ειμαι και εδω θα εισαι",μακαρι να βγω λαθος.

αυτό μου θυμίζει κάτι τρομολαγνικές κινδυνολογίες για το τσιπ που θα μας εμφυτεύουν και θα μας ελέγχουν... "επιχείρημα"  δια της 10ετούς-20ετούς-50ετούς πρόβλεψης...

Και να που ο μεγας superfank πιαστηκε αδιαβαστος!

Αν ειδα καλα μας εγραψε οτι τα σωστα Ελληνικα γραφονται με πολυτονικο?

Μαλλιστα. Θα ηθελα να ρωτησω

1. Απο ποτε εχουμε γραπτα δειγματα της Ελληνικης?

2. Τα αρχαια κειμενα ειναι γραμμένα με πολυτονικο και πεζα γραμματα? (μπορω να εχω καποιο link σε περιπτωση θετικης απαντησης)

3. Ποτε εμφανιζεται το πολυτονικό και για πιο λογο?

4. Εφόσον η σωστη προφορα των Ελληνικων εχει χαθει (καποια ιδιωματα της μονο διατηρουνται στα Κυπριακα Ποντιακα κλπ) εχει νοημα σημερα το πολυτονικό?

Τα σωστα Ελληνικα δεν εχουν τόνους.

Τα αρχαια κειμενα ειναι γραμμενα με κεφαλαια γραμματα.

Στα σωστα Ελληνικα το "ε" και "αι" δεν προφερονται το ιδιο. Ουτε το "η" "ει" "οι"

Τα πεζα γραμματα και το πολυτονικο συστημα δημιουργηθηκαν απο τους Βυζαντινους οι οποιοι εκαναν οτι μπορουσαν για να βυθισουν τον κοσμο σε βαθυ σκοταδι πολεμοντας βαναυσα οτιδηποτε Ελληνικο (ηθη, θρησκεια, φιλοσοφια, γραμματεια κλπ)

Αυτα

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Και να που ο μεγας superfank πιαστηκε αδιαβαστος!

Αν ειχες κανει τον κοπο να διαβασεις αυτα που εγραψα δεν θα το ελεγες αυτο,δεν τον εκανες ομως αλλα εσυ χανεις το...φως το αληθινο.... ;D οχι εγω.... ;D ;D

Τις απαντησεις στα ερωτηματα σου τις δινουν τα λινκ που εβαλα λιγο παραπανω (και ο Ελυτης,ο Καστοριαδης,ο Τσαρουχης,ο Βρεττακος και αλλοι... ;))

Τα πεζα γραμματα και το πολυτονικο συστημα δημιουργηθηκαν απο τους Βυζαντινους

Απο τους Αλεξανδρινους θελεις να πεις.

Από επιστημονικής απόψεως...

...η εξελικτική βιολογία και ψυχολογία μέσα από τις θεωρίες της για την εξέλιξη της ανθρώπινης νόησης έχει υποστηρίξει και δικαιωθεί από διάφορες έρευνες μέσα στο γνωστικό επιστημονικό πεδίο, ότι η πορεία της γλώσσα από την γέννησή της επηρεάζει και (θα) συνεχίζει να επηρεάζει τα μέγιστα την νοημοσύνη. Είναι κοινά αποδεκτό ότι η γλωσσικές ικανότητες αποτελούν ένα από τα επτά κομμάτια της ανθρώπινης νόησης. Το ανθρώπινο είδος δεν θα βρισκόταν εδώ αν δεν υπήρχε η γλώσσα και η εξέλιξη αυτής. Υπό αυτό το πλαίσιο μου φαίνεται αρκετά λογικό (αν και δεν έχω διαβάσει κάποια επίσημη έρευνα) η χρήση του πολυτονικού συστήματος να "γυμνάζει" το μυαλό τουλάχιστον στις γλωσσικές ικανότητες. Το κατα πόσο η μη χρήση αποβλακώνει είναι μάλλον υπερβολικό αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλοι τρόποι να γυμνάσεις το μυαλό και πιο στοχευμένα τις γλωσσικές ικανότητες (το διάβασμα βιβλίων π.χ. και ειδικά ποίηση είναι ένας άριστος τρόπος). Βέβαια η επιβολή χρήσης πολυτονικού "γυμνάζει" τους πάντες θες δεν θες αρα κατα μέσο όρο θα είχαμε εξυπνότερους πολίτες, μάλλον.

ΟΜΩΣ, από αντιδραστικότητα , γιατί μόνο έτσι μπορώ να το εκλάβω, να μην βάζει κάποιος καθόλου τόνους μου φαίνεται στην καλύτερη γραφική συμπεριφορά. Όταν μπείς στον χορό χορεύεις, δεν παραλείπεις βήματα γιατί τον προτιμούσες όταν ήταν πιο πολύπλοκος.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Βέβαια η επιβολή χρήσης πολυτονικού "γυμνάζει" τους πάντες θες δεν θες αρα κατα μέσο όρο θα είχαμε εξυπνότερους πολίτες, μάλλον.

πες τα Χρυσοστομε....

ΟΜΩΣ, από αντιδραστικότητα , γιατί μόνο έτσι μπορώ να το εκλάβω, να μην βάζει κάποιος καθόλου τόνους

ενταξει ειμεθα αντιδραστικοι,διατι να το κρυψωμεν αλλωστε.... ;D

(η λυπη που νοιωθω βλεποντας την 9χρονη κορη του Γερμανου φιλου μου να μιλαει Γερμανικα επιπεδου Γκαιτε ενω η 9χρονη κορη του Ελληνα φιλου μου.... αλλαλαζει ως... πιθηκας... ;D κατι λεξεις  που μοιαζουν με...Ελληνικα,ισως με κανει ακομα περισσοτερο αντιδραστικο...)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου