Προς το περιεχόμενο

EBS Multi Comp vs Markbass Compressore

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://www.thomann.de/gr/ebs_multi_compressor.htm

http://www.thomann.de/gr/mark_bass_compressore.htm

Ποιός από τους 2 compressors πιστεύετε ότι είναι καλύτερος?

Υπ'όψιν ότι δεν θέλω πολύ ''extreme'' settings και ότι θα μπει πριν από το sansamp bassdriver di. Το στύλ που παίζω είναι metal (heavy/power). To μπάσσο μου είναι ένα yamaha RBX775 άλλα στο όχι πολύ μακρινό μέλλον θα αντικατασταθεί από ένα fender american standard p-bass.

Επίσης θα ήθερα να μου προτείνετε κάποιο καλό distortion πετάλι για μπάσσο. Οπωσδήποτε αναλογικό και οπωσδήποτε true bypass. Να μην είναι πολύ "βαβουριάρικο" και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο. Αυτό http://www.thomann.de/gr/ebs_metal_drive.htm μου ακούγεται πολύ καλό άλλα από ένα sample ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος  :P

Παρακαλώ απαντήστε μου μόνο αν κατέχετε/έχετε δοκιμάσει τα συγκεκριμένα πετάλια ή όποια άλλα μου προτείνετε.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους ασχοληθούν  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα παντα για κομπρεσορες και μπασο εδω. Η συντομη version για τους δυο που σε ενδιαφερουν ειναι πως ο EBS ειναι ο λιγοτερο extreme, ενω ο Markbass μπορει να χρωματισει πολυ περισσοτερο τον ηχο σου και σχεδον παντα κοβει πριμα. Ο Markbass ειναι και ψιλοτεραστιος και θελει και δικο του τροφοδοτικο, αντιθετα με τον EBS που τρεχει στα 9V.

Τωρα για distortion, αν και δεν ασπαζομαι το "οπωσδηποτε αναλογικο και true bypass", θα σου ελεγα να ριξεις μια ματια σε αυτο που ειναι κατα βαση ενας κλωνος Tubescramer για μπασο, με αρκετο gain και αρκετα πιο ευελικτο απο το EBS. Αν θες να γινεις πιο συγκεκριμενος στο τι ακριβως ηχο θες, μπορει να υπαρχει και καποια καλυερη λυση.

Thanks, η σελίδα με τους κομπρεσσορες ήταν φοβερή! Μάλλον προς τον ebs θα καταλήξω. Παντού λένε τα καλύτερα και όντως για την χρήση που τον θέλω (λίγο compression και πάντα ανοιχτός) φαίνεται να είναι ο καλύτερος.

Τώρα για το distortion δεν μπορω ακριβώς να σου περιγράψω τι ήχο θέλω γιατί δεν το έχω ψάξει πολύ το θέμα. Πάντως το πετάλι που μου πρότεινες μου ακούγεται πολύ θορυβώδες για τα λεφτά του... Ίσως κάτι σαν το tech21 XXL άλλα με λιγότερο θόρυβο. Το ebs που είπα πέρα από το ότι δεν είναι πολύ παραμετροποιήσιμο έχει κάποιο άλλο μειονέκτημα? Γιατί δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ η ευελιξία. Με έναν ήχο θα παίζω και μάλιστα δεν θα το ανοίγω και πολύ συχνά.

είναι δύο πολύ διαφορετικά μηχανήματα με αρκετά μεγάλη διαφορά στην τιμή αυτά τα δύο. Έχοντας παίξει αρκετές φορές με τον EBS έμεινα πολύ ευχαριστημένος αλλά αγόρασα τον Compressore της Markbass γιατι πολύ απλά είναι πολύ καλύτερος (για εμένα). Ναι όντως σκοτεινιάζει λίγο τον ήχο  σε βαρβάτα settings αλλα σε normal ρυθμίσεις τα πρίμα περνάνε απείραχτα. Το μόνο στο οποίο δεν υπερτερεί του multicomp είναι το μέγεθος (ειναι λίγο μπαμπάτσικος για πετάλι) αλλα δικαιολογείται μιάς και έχει ρυθμίσεις για το attack και το release. Επίσης ειναι ο μοναδικός comp  που εχω χρησιμοποιήσει (καλα δεν εχω παίξει και με πολλούς) που δεν προκαλεί τον παραμικρό θόρυβο στο σήμα. Πάντως αν απλώς ψάχνεις για εναν comp  να κανεις την δουλειά σου σε μπάντα χωρις πολύ ψάξιμο EBS is the way to go

να μην γινω κουραστικος οτι καλυτερο που εχω δοκιμασει σε κομπρεσσορα ειναι αυτος αλλα λιγο τσιμπιμενος

http://www.thomann.de/gr/aguilar_tlc_compressor.htm

και μαλλον κι εγω αυτον θα παρω...

τον markbass δεν τον εχω δοκιμασει αλλα ο ebs ειναι πολυ καλη επιλογη...

φιλικα κωστας

• 3 μήνες αργότερα...

Επαναφέρω αυτό το θεματάκι γιατί βρίσκομαι ακριβώς στο ίδιο δίλλημα με το παλικάρι που άνοιξε το θέμα! Η διαφορά είναι πως θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς που μπορώ να δοκιμάσω στην Αθήνα τον Mark compressore!!!! Έχει κανείς τα φώτα?? Ευχαριστώ~!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου