alderbody Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 εχω φτιαξει ολα τα παρακατω: OLC Umble OLC Professor Tweed OLC Eighteen OLC Thor Το Umble ηταν λιγο ιδιορυθμο και με (ισως εκνευριστικα πολυ) αλληλοεπιδρουμενα tone controls. Τελικα το χαλασα και εφτιαξα κατι αλλο... Το tweed ειναι πολυ καλο με αρκετη vintageιλα. Λατρευει την 335 με τους WCR... Το 18 ειναι αρκετα καθαρο, αλλα με λιγο boost στην εισοδο αγριευει ωραια. Το Thor δεν το εχω βγαλει ποτε απο το rig μου απο τη μερα που το εφτιαξα πριν μερικα χρονια... Καταπληκτικο, για τα δικα μου γουστα τουλαχιστον. Το "φιλτρο" που εχει στην εξοδο και προσομοιωνει τη συχνοτικη αποκριση ενος 4Χ12 cab ειναι ολα τα λεφτα. Το πιο amp-like πεταλι μου, ever. wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 ποια ειναι η διαφορα στο μοντελινγκ τυπου λαιν σιξ και στα πεταλια που ανεφερες εσυ πιο πανω? modelling λεγονται κυριως αυτα που χρησιμοποιουν ψηφιακα κυκλωματα προσομοιωσης. Τα αλλα θα μπορουσαμε να τα πουμε ...flavoured, ή modeled (after) ;) wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dr.peters Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 modelling λεγονται κυριως αυτα που χρησιμοποιουν ψηφιακα κυκλωματα προσομοιωσης. Τα αλλα θα μπορουσαμε να τα πουμε ...flavoured, ή modeled (after) ;) τι εννοεις ψηφιακα κυκλωματα προσομοιωσης? αυτα τα δυο για τα οποια μιλαω εγω τι χρησιμοποιουν? εντιτ, μπορει να λεω και κοτσανα τωρα, αλλα ψηφιακο δεν ειναι οποιο μαραφετι εχει μεσα τσιπακια? :) εγω στο μυαλο μου ολα για ψηφιακα τα εχω! πανελιστας και ανταρτομαχητης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 καλα, υπαρχουν και αναλογικα chips. ;) Τα Modelling ψηφιακα εχουν μεσα DSP chips (Digital Signal Processing). Tα Boss-Fender εχουν μεσα το (ψηφιακο βεβαια) συστημα που ονομαζεται COSM. απ' αυτα εχω το '63 Fender Reverb wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dr.peters Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 1 Ιουλίου 2010 καλα, υπαρχουν και αναλογικα chips. ;) Τα Modelling ψηφιακα εχουν μεσα DSP chips (Digital Signal Processing). Tα Boss-Fender εχουν μεσα το (ψηφιακο βεβαια) συστημα που ονομαζεται COSM. απ' αυτα εχω το '63 Fender Reverb εχω διαβασει το αρθρακι σου για το ριβερμπ! ετσι και αλλιως ειναι στις επομενες αγορες μου! :) αρα, τα μπος-φεντερ ειναι ψηφιακο μοντελινγκ. αυτο που δεν εχω καταλαβει και προφανως ειναι σαφες σε ολους τους αλλους ειναι τι κανει ενα πεταλι ψηφιακο και τι αναλογικο! πιο συγκεκριμενα, το tr2 της μπος ειναι αναλογικο τρεμολο? και αν ναι, γιατι η gt8 που λογικα θα επρεπε να εχει το ιδιο τρεμολο λεμε πως ειναι ψηφιακη? (αν το θεμα ειναι για μεγαλη κουβεντα, το σταματω και ανοιγω νεο! :)) (δηλωνω τραγικα ασχετος απο αυτα, το μονο μου κριτιριο μεχρι τωρα ειναι αν μου ακουγεται καλα και αν ειναι γερη κατασκευη οποιοδηποτε μαραφετι) πανελιστας και ανταρτομαχητης.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
WrTsXxx Δημοσιευμένο 2 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 2 Ιουλίου 2010 μπορει να λεω και κοτσανα τωρα, αλλα ψηφιακο δεν ειναι οποιο μαραφετι εχει μεσα τσιπακια? :) εγω στο μυαλο μου ολα για ψηφιακα τα εχω! εγώ πάλι έχω στο μυαλό μου ότι υπάρχουν και αναλογικά τσιπάκια! {εκτός από τις σούστες, τις λάμπες και τις ταινίες} φβ/snoozeloop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alderbody Δημοσιευμένο 2 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 2 Ιουλίου 2010 αυτο που δεν εχω καταλαβει και προφανως ειναι σαφες σε ολους τους αλλους ειναι τι κανει ενα πεταλι ψηφιακο και τι αναλογικο! Ενα αναλογικο κυκλωμα χρησιμοποιει διακριτα στοιχεια (αντιστασεις, πυκνωτες κλπ) τα οποια συνεργαζομενα με ...καταλληλο τροπο δινουν το επιθυμητο αποτελεσμα. π.χ. το Thor μια και το αναφεραμε: Το ψηφιακο κυκλωμα παιρνει το σημα απο την κιθαρα σου, το περναει απο εναν μετατροπεα A/D (analog to digital) οπου το μετατρεπει απο ημιτονοειδη κυματομορφη σε συστυχιες απο ασους και μηδενικα (binary logic = ψηφιακο σημα). Μετα αναλαμβανουν τα DSP chips (Digital Signal Processors = επεξεργαστες ψηφιακου σηματος), τα οποια κανουν τη δουλεια που πρεπει (effect). Στη συνεχεια ενας αλλος μετατροπεας D/A (Digital to analog) αναλαμβανει να μετατρεψει το ψηφιακο σημα σε αναλογικο (= ημιτονοειδη κυματομορφη, αλλα "παραμορφωμενη"). Τελος καποια ενισχυτικη διαταξη (π.χ buffer) στελνει το σημα στην εξοδο και παει στον ενισχυτη σου ή στο επομενο πεταλι... wood matters Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 2 Ιουλίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 2 Ιουλίου 2010 Πρόσθεσα και αυτά που προτείνατε στη λίστα (με αστερίσκο, επίσης δεν πειράζει κάποιο να είναι σε δύο κατηγορίες). Ampeg Catalinbread SFT OLC Flipster Tech21 SansAmp VT Bass Bad Cat Bad Cat 2-Tone Bad Cat X-Treme Tone Diezel Menatone None More Black Dumble Custom Tones Ethos Overdrive Fuchs Plush Drive Gas Pedals Dumbell HAO Rumble Mod Hermida Audio Zendrive Jetter Gain Stage Red Menatone Howie OLC Umble Providence Sov-1 Stampede Retroman Dumbox Wampler Ecstasy Fargen Menatone VOS Fender AMT Tweed Sound Barber Direct Drive (*) Boss ’59 Bassman Boss Fender Deluxe Reverb Clark Gainster Hao Sole Pressure Lovepedal Les Lius (*) Lovepedal Super 6 Lovepedal Woodrow Menatone Dirty Blonde OLC Professor Tweed Snarling Dogs Tweed E. Dog Tech21 SansAmp Blonde Toadworks Death Rattle Toadworks Leo/Little Leo Tonebone Classic Distortion Tonefactor Mule V-Stack Tweedy Hiwatt BJF Model H Catalinbread WIIO OLC Dr. Watt Tech21 Leeds Marshall AMT British Sound BJF Dyna Red Carl Martin Plexitone Catalinbread DLS CMATMODS Brownie Ed Guidry's BSIAB II Electro Harmonix English Muff'n Emma ReezaFratzitz Fulltone OCD GeekMacDaddy British Ball Breaker Greer Amplification Sucker Punch HAO Rust Driver Himmelstrutz Fetto Indyguitarist Plexi-Drive Indyguitarist Plextortion Jetter Gain Stage Black Jetter Gain Stage Blue Jetter Gain Stage Purple Kaden Brown Creeper Lovekraft Mojodrive Lovepedal COT 50 Lovepedal Purple Plexi 100 Lovepedal Purple Plexi 800 M.A.D. Cold Gin Marshall Bluesbreaker Mark I Marshall Guvnor Menatone Foxy Brown Menatone King of the Britains Menatone Working Man’s Blue MI Audio Crunch Box OLC Eighteen OLC Thor OLC Thunderchief Snarling Dogs Black Dog Tech21 SansAmp British Toadworks Death Rattle Toadworks Mr. Ed Tonebone Hot British V-Stack Classic Xactone Atomic Overdrive Zvex Box of Rock Matchless Matchless Hotbox OLC Matchbox Mesa Boogie AMT California Sound Crazy Tubes Circuits Boogey Man Crazy Tubes Circuits Dr. Boogey EMMA RF-1 Reezafratziztz (*) Mesa Boogie V-twin MI Audio Tube Zone Runoffgroove Uno Tech21 SansAmp California Toneczar Openhaus Wampler Triple Wreck Orange Catalinbread SCOD OLC Orange Peel Tech21 Oxford Soldano OLC Slow Century Soldano Supercharger GTO Tech21 US Steel Supro BJFE Honey Bee (*) OLC Supreaux Trainwreck Doug Hammond's Meteor Menatone Kar Krash OLC The Wreck Vox BJF Emerald Green Distortion Machine Carl Martin AC-Tone Doug Hammond's VoxEXP Hipkitty Oxblood Indyguitarist Cranked AC Lovepedal Death of a Vox M.A.D. DD30 OLC English Channel Tech 21 SansAmp Liverpool V-Stack BHM Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ndnikola Δημοσιευμένο 2 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 2 Ιουλίου 2010 Ερώτηση: έχει δοκιμάσει κανείς τα πεταλάκια που προσομοιώνουν dumble? αν ναι, εντυπώσεις? http://www.lustinger.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 2 Ιουλίου 2010 Share Δημοσιευμένο 2 Ιουλίου 2010 Ερώτηση: έχει δοκιμάσει κανείς τα πεταλάκια που προσομοιώνουν dumble? αν ναι, εντυπώσεις? Περιμένεις να σου πουν αν προσoμοιώνουν καλά τον dumble? Ποιός όμως απο εδω έχει παίξει με dumble? ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση